dadaft
Re: dadaft
dadaft, mohol by si prosim nazdielat ten tvoj spotify playlist? ked uz nie verejne, tak aspon do spravy. zaujimalo by ma ake skladby si vybral 

.
.
.
Sehnat v dnešní době kvalitní uzavřené dvojpásmové monitory není jen tak.
Nedávno tady uživatel Jereme řešil koupi sloupků a nakonec si vybral v doprodeji Xavianu z jejich firemního studia.
Celkem jsem s ním o tom komunikoval, ale na ten doprodej jsem se nepodíval.
To až dnes.
A ze stránek Xavianu se tam na mě smály původní Primissimy za směšných 8t.
Okamžitě jsem objednal.
První ohlas z hifistických kruhů byl celkem očekávatelný -- zděšení ze středobasu TVN.
Já se neděsím.
Co víc - slavím.
Ten 18cm papírový středobas určený pro uzavřené ozvučnice, který Tesla vyráběla dlouhé dlouhé roky, byl jejich nejlepší reprák.
Slyšel a měl jsem ho doma v několika variantách. Nejlíp hrál v malých uzavřených sloupcích Note Commona. které vypadaly jako Primissimy, jen prostě protažené až na podlahu. Velice, VELICE neutrální zvuk, v ose přes celé pásmo rovný jako pravítko - uzavřené dvojpásma tohle prostě umí.
Ohlasy na Primissimy v době, kdy přišly na trh, byly velice příznivé od lidí, kteří mají hodně naposlouchané.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... an-colonna
http://www.highfidelity.pl/@main-110&lang=en
Všichni zmiňují výjimečnou neutralitu projevu a já jim věřím.
Navíc u mě budou přijaty jako královny a dostanou všechno, co potřebují -- slušný výkon zesilovače a opravdovou monitorovou svobodu -- víc jak 1,5m od bočních a 2m od zadní zdi, poslouchané z cca 1,4m near-field.
Nebudou ozvučovat místnost, ale přímo mou hlavu.
Dostanu z nich všechno...
Zkrátka u dadafta přišel Ježíšek až dnes.
Těším se jako kráva...

.
.
Sehnat v dnešní době kvalitní uzavřené dvojpásmové monitory není jen tak.
Nedávno tady uživatel Jereme řešil koupi sloupků a nakonec si vybral v doprodeji Xavianu z jejich firemního studia.
Celkem jsem s ním o tom komunikoval, ale na ten doprodej jsem se nepodíval.
To až dnes.
A ze stránek Xavianu se tam na mě smály původní Primissimy za směšných 8t.
Okamžitě jsem objednal.
První ohlas z hifistických kruhů byl celkem očekávatelný -- zděšení ze středobasu TVN.
Já se neděsím.
Co víc - slavím.
Ten 18cm papírový středobas určený pro uzavřené ozvučnice, který Tesla vyráběla dlouhé dlouhé roky, byl jejich nejlepší reprák.
Slyšel a měl jsem ho doma v několika variantách. Nejlíp hrál v malých uzavřených sloupcích Note Commona. které vypadaly jako Primissimy, jen prostě protažené až na podlahu. Velice, VELICE neutrální zvuk, v ose přes celé pásmo rovný jako pravítko - uzavřené dvojpásma tohle prostě umí.
Ohlasy na Primissimy v době, kdy přišly na trh, byly velice příznivé od lidí, kteří mají hodně naposlouchané.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... an-colonna
http://www.highfidelity.pl/@main-110&lang=en
Všichni zmiňují výjimečnou neutralitu projevu a já jim věřím.
Navíc u mě budou přijaty jako královny a dostanou všechno, co potřebují -- slušný výkon zesilovače a opravdovou monitorovou svobodu -- víc jak 1,5m od bočních a 2m od zadní zdi, poslouchané z cca 1,4m near-field.
Nebudou ozvučovat místnost, ale přímo mou hlavu.
Dostanu z nich všechno...
Zkrátka u dadafta přišel Ježíšek až dnes.
Těším se jako kráva...

Nech ti slúžia k radosti. Dlho sledujem tvoje príspevky a myslím, že si najväčší hifi fanatik široko ďaleko.
Pěkný ježíšek. Gratuluji a přeji příjemný poslech. Vypadají moc hezky a věřím že i tak hrají.
Díky.
Už jsem to v té své větší poslechovce, která ale zároveň slouží i jako pracovna, vychytal tak, že je to dobré na poslechovénm místě a zároveň hifi neomezuje jinou činnost.
Všechno je super, jen ty NHT SuperOne jsou prostě levné bedny nejen cenou - sice se snaží, ale žádná sláva to není. Jsou stejně velké i stejné konstrukce jako Primissimy, takže by všechno mělo šlapat a prostě jen lehce podprůměrnou bednu nahradí špičková stejného typu...
V mých očích nejsou jen "moc hezké", jsou dokonalé.
Miluji hranaté krabice od bot s kvalitní pravou dýhou.
Dokonce mám až osudový pocit, že jsme se tak dlouho hledali, až jsme se našli...
Opravdu doufám, že to bude super, a že už budu moci se dvěma pro mé ucho parádně hrajícíma near-fileldovýma sestavama hodit hi-fi za hlavu a řešit jenom hudbu...
Už jsem to v té své větší poslechovce, která ale zároveň slouží i jako pracovna, vychytal tak, že je to dobré na poslechovénm místě a zároveň hifi neomezuje jinou činnost.
Všechno je super, jen ty NHT SuperOne jsou prostě levné bedny nejen cenou - sice se snaží, ale žádná sláva to není. Jsou stejně velké i stejné konstrukce jako Primissimy, takže by všechno mělo šlapat a prostě jen lehce podprůměrnou bednu nahradí špičková stejného typu...
V mých očích nejsou jen "moc hezké", jsou dokonalé.

Miluji hranaté krabice od bot s kvalitní pravou dýhou.

Dokonce mám až osudový pocit, že jsme se tak dlouho hledali, až jsme se našli...

Opravdu doufám, že to bude super, a že už budu moci se dvěma pro mé ucho parádně hrajícíma near-fileldovýma sestavama hodit hi-fi za hlavu a řešit jenom hudbu...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
dadaft píše:(NHT SuperOne) maji naprosto přirozený zvuk s prvotřídní barvou akustických nástrojů.... Housle, hoboj, klavír, klarinet, čelo, lesní roh, trubka, fagot.... to vše zní tak blízko realitě, jak je jen možné.
dadaft píše:Konečně zase neošizený kvalitní uzavřený dvoupásmový mini-monitor pro ty, kteří takové bedny dokážou ocenit.!!! BRAVO NHT !!!
...a nyní obrat o 180°:dadaft píše:Ale vloni v létě jsem objevil uzavřené monitory NHT SuperOne 2.1 s 16cm středobasy, skutečné kvalitní uzavřené hi-fi monitory
Ten samý scénář: pořízení nového low-end komponentu a jeho vychválení do nebes za použití těch nej... superlativů, aby ten samý komponent byl po pár měsících zatracený díky objevu nového svatého grálu...NHT SuperOne jsou prostě levné bedny nejen cenou - sice se snaží, ale žádná sláva to není.
Kite19 to s tím fanatikem píše dost natvrdo, ale trefuje hřebíček na hlavičku.
A příšel na něj Pepíček
a rozšlapal mu košíček.
a rozšlapal mu košíček.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jak dopadla světová premiéra? Kolik přišlo lidí od října, kdy jsi výzvu poblikoval? A proč nikdo z nich nic nenapsal?dadaft píše:....v listopadu bych udělal pár prvních poslechů.
Takže pokud má někdo zájem poslechnout si bedny, které pracují ne klasicky s levým a pravým kanálem, ale se součtovými a rozdílovými signály, tak jak to kdysi chápal Alan Blumlein (shuffling), stačí napsat soukromou zprávu a domluvíme se.
Jak dopadlo tohle? Kolik výrobců jsi oslovil a s jakými konkrétními výsledky?dadaft píše:pokusím se oslovit nějakého českého konstruktéra beden, jestli by do toho nešel.
.... a neni to jedno? Kolega ma novou hracku, tak at se raduje. O tom konicky jsou. A uz vubec nemusi podávat hlaseni 
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tímhle pohledem by mohlo být jedno úplně všechno, fórum by bylo zbytečné, protože všechny informace jsou jedno...
.
Dadaft zde dobrovolně deklaroval nějaké své zajímavé a neotřelé záměry, tak mě jen zajímá, jak to dopadlo, protože už uplynula více než dostatečně dlouhá doba na to, aby měl konkrétní výsledky.

Dadaft zde dobrovolně deklaroval nějaké své zajímavé a neotřelé záměry, tak mě jen zajímá, jak to dopadlo, protože už uplynula více než dostatečně dlouhá doba na to, aby měl konkrétní výsledky.
Praho!!!
Ja se chci jen zeptat, jestli jsi ukolovan takto kadrovat vsechny ucastniky fóra, ci na to existuje nejaka selekce? Dale by mne zajimalo, kdo tuto vpravde az policejni činnost a piplačku organizuje, tedy na koho se obratit, kdybych mel take zajem se projektu zucastnit a napomahat tim fóru stejne jako ty? Samozrejme me zajimaji i financni podminky pri spolupraci, nebot rozhodne neverim, ze bys tuto represivni cinnost vykonaval zadarmo. Prece jen to da dost namahy, hrabat se lidem v profilech tak dukladne, jak to umis jen ty a jedna predrevolucni statni organizace.
Ja se chci jen zeptat, jestli jsi ukolovan takto kadrovat vsechny ucastniky fóra, ci na to existuje nejaka selekce? Dale by mne zajimalo, kdo tuto vpravde az policejni činnost a piplačku organizuje, tedy na koho se obratit, kdybych mel take zajem se projektu zucastnit a napomahat tim fóru stejne jako ty? Samozrejme me zajimaji i financni podminky pri spolupraci, nebot rozhodne neverim, ze bys tuto represivni cinnost vykonaval zadarmo. Prece jen to da dost namahy, hrabat se lidem v profilech tak dukladne, jak to umis jen ty a jedna predrevolucni statni organizace.
Jo jo, minulost člověka vždycky dostihne...
Dobře, s tím "neošizené" jsem to tehdy u NHT přehnal, součástkově je to láce........... u nich jde o to, že skutečně mají celkem neutrální zvuk a tím pádem velmi pěknou barvu nástrojů, ta kombinace membrán papír + lakované hedvábí v dvoupásmovkách prostě obecně dává tenhle charakter.
Potíž NHT SuperOne je, že dobře hrají jen v úzkém výřezu hlasitosti - nižší střední ----- když chceš hrát potichu, chcípnou, když nahlas, začne se středobas zahlcovat..... nevím jak to popsat... - to je problém SuperOne.
Uzavřených dvoupásmovek je všeobecně velmi málo, tak jsem jim holt trochu víc fandil...
Primissima jsou mnohem lepší, v to doufám........... a samozřejmě dám vědět.

Dobře, s tím "neošizené" jsem to tehdy u NHT přehnal, součástkově je to láce........... u nich jde o to, že skutečně mají celkem neutrální zvuk a tím pádem velmi pěknou barvu nástrojů, ta kombinace membrán papír + lakované hedvábí v dvoupásmovkách prostě obecně dává tenhle charakter.
Potíž NHT SuperOne je, že dobře hrají jen v úzkém výřezu hlasitosti - nižší střední ----- když chceš hrát potichu, chcípnou, když nahlas, začne se středobas zahlcovat..... nevím jak to popsat... - to je problém SuperOne.
Uzavřených dvoupásmovek je všeobecně velmi málo, tak jsem jim holt trochu víc fandil...
Primissima jsou mnohem lepší, v to doufám........... a samozřejmě dám vědět.
OK, ale v tom případě by snad ty otázky šly položit i jinak, ne tak ultimativně jako na poradě vedeníPítrsPraha píše: ↑02 led 2020 09:20Tímhle pohledem by mohlo být jedno úplně všechno, fórum by bylo zbytečné, protože všechny informace jsou jedno....

Pítrs,
nekaž mu to. Vždyť všichni známe ten krásný pocit štěstí z nějaké nové lásky, byť se jedná o věc nebo o člověka. A s tímto pocitem ke konkrétnímu objektu vydrží celý život jen málokdo.
nekaž mu to. Vždyť všichni známe ten krásný pocit štěstí z nějaké nové lásky, byť se jedná o věc nebo o člověka. A s tímto pocitem ke konkrétnímu objektu vydrží celý život jen málokdo.

Môj "fanatik" nebol myslený nijako zle. Mne sa páči dadaftovo hranie sa, nepotrebuje miliónové hifikotrmelce, aby bol nadšený z hudby, to sa mi páči na jeho prístupe najviac.