dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: dadaft

Příspěvek od Miero »

dadaft, mohol by si prosim nazdielat ten tvoj spotify playlist? ked uz nie verejne, tak aspon do spravy. zaujimalo by ma ake skladby si vybral :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

.
.
.
Sehnat v dnešní době kvalitní uzavřené dvojpásmové monitory není jen tak.

Nedávno tady uživatel Jereme řešil koupi sloupků a nakonec si vybral v doprodeji Xavianu z jejich firemního studia.
Celkem jsem s ním o tom komunikoval, ale na ten doprodej jsem se nepodíval.
To až dnes.

A ze stránek Xavianu se tam na mě smály původní Primissimy za směšných 8t.
Okamžitě jsem objednal.

První ohlas z hifistických kruhů byl celkem očekávatelný -- zděšení ze středobasu TVN.
Já se neděsím.
Co víc - slavím.
Ten 18cm papírový středobas určený pro uzavřené ozvučnice, který Tesla vyráběla dlouhé dlouhé roky, byl jejich nejlepší reprák.
Slyšel a měl jsem ho doma v několika variantách. Nejlíp hrál v malých uzavřených sloupcích Note Commona. které vypadaly jako Primissimy, jen prostě protažené až na podlahu. Velice, VELICE neutrální zvuk, v ose přes celé pásmo rovný jako pravítko - uzavřené dvojpásma tohle prostě umí.
Ohlasy na Primissimy v době, kdy přišly na trh, byly velice příznivé od lidí, kteří mají hodně naposlouchané.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... an-colonna
http://www.highfidelity.pl/@main-110&lang=en

Všichni zmiňují výjimečnou neutralitu projevu a já jim věřím.

Navíc u mě budou přijaty jako královny a dostanou všechno, co potřebují -- slušný výkon zesilovače a opravdovou monitorovou svobodu -- víc jak 1,5m od bočních a 2m od zadní zdi, poslouchané z cca 1,4m near-field.
Nebudou ozvučovat místnost, ale přímo mou hlavu.
Dostanu z nich všechno...

Zkrátka u dadafta přišel Ježíšek až dnes.

Těším se jako kráva...

Obrázek

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Nech ti slúžia k radosti. Dlho sledujem tvoje príspevky a myslím, že si najväčší hifi fanatik široko ďaleko.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Pěkný ježíšek. Gratuluji a přeji příjemný poslech. Vypadají moc hezky a věřím že i tak hrají.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Díky.
Už jsem to v té své větší poslechovce, která ale zároveň slouží i jako pracovna, vychytal tak, že je to dobré na poslechovénm místě a zároveň hifi neomezuje jinou činnost.
Všechno je super, jen ty NHT SuperOne jsou prostě levné bedny nejen cenou - sice se snaží, ale žádná sláva to není. Jsou stejně velké i stejné konstrukce jako Primissimy, takže by všechno mělo šlapat a prostě jen lehce podprůměrnou bednu nahradí špičková stejného typu...

V mých očích nejsou jen "moc hezké", jsou dokonalé. *hura*
Miluji hranaté krabice od bot s kvalitní pravou dýhou. :lol:
Dokonce mám až osudový pocit, že jsme se tak dlouho hledali, až jsme se našli... *sunglases*
Opravdu doufám, že to bude super, a že už budu moci se dvěma pro mé ucho parádně hrajícíma near-fileldovýma sestavama hodit hi-fi za hlavu a řešit jenom hudbu...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

dadaft píše:(NHT SuperOne) maji naprosto přirozený zvuk s prvotřídní barvou akustických nástrojů.... Housle, hoboj, klavír, klarinet, čelo, lesní roh, trubka, fagot.... to vše zní tak blízko realitě, jak je jen možné.
dadaft píše:Konečně zase neošizený kvalitní uzavřený dvoupásmový mini-monitor pro ty, kteří takové bedny dokážou ocenit. *bravo* !!! BRAVO NHT !!! *bravo*
dadaft píše:Ale vloni v létě jsem objevil uzavřené monitory NHT SuperOne 2.1 s 16cm středobasy, skutečné kvalitní uzavřené hi-fi monitory
...a nyní obrat o 180°:
NHT SuperOne jsou prostě levné bedny nejen cenou - sice se snaží, ale žádná sláva to není.
Ten samý scénář: pořízení nového low-end komponentu a jeho vychválení do nebes za použití těch nej... superlativů, aby ten samý komponent byl po pár měsících zatracený díky objevu nového svatého grálu...

Kite19 to s tím fanatikem píše dost natvrdo, ale trefuje hřebíček na hlavičku.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A příšel na něj Pepíček
a rozšlapal mu košíček.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dadaft píše:....v listopadu bych udělal pár prvních poslechů.
Takže pokud má někdo zájem poslechnout si bedny, které pracují ne klasicky s levým a pravým kanálem, ale se součtovými a rozdílovými signály, tak jak to kdysi chápal Alan Blumlein (shuffling), stačí napsat soukromou zprávu a domluvíme se.
Jak dopadla světová premiéra? Kolik přišlo lidí od října, kdy jsi výzvu poblikoval? A proč nikdo z nich nic nenapsal?

dadaft píše:pokusím se oslovit nějakého českého konstruktéra beden, jestli by do toho nešel.
Jak dopadlo tohle? Kolik výrobců jsi oslovil a s jakými konkrétními výsledky?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

.... a neni to jedno? Kolega ma novou hracku, tak at se raduje. O tom konicky jsou. A uz vubec nemusi podávat hlaseni 😁

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tímhle pohledem by mohlo být jedno úplně všechno, fórum by bylo zbytečné, protože všechny informace jsou jedno...:-).

Dadaft zde dobrovolně deklaroval nějaké své zajímavé a neotřelé záměry, tak mě jen zajímá, jak to dopadlo, protože už uplynula více než dostatečně dlouhá doba na to, aby měl konkrétní výsledky.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Praho!!!
Ja se chci jen zeptat, jestli jsi ukolovan takto kadrovat vsechny ucastniky fóra, ci na to existuje nejaka selekce? Dale by mne zajimalo, kdo tuto vpravde az policejni činnost a piplačku organizuje, tedy na koho se obratit, kdybych mel take zajem se projektu zucastnit a napomahat tim fóru stejne jako ty? Samozrejme me zajimaji i financni podminky pri spolupraci, nebot rozhodne neverim, ze bys tuto represivni cinnost vykonaval zadarmo. Prece jen to da dost namahy, hrabat se lidem v profilech tak dukladne, jak to umis jen ty a jedna predrevolucni statni organizace.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jo jo, minulost člověka vždycky dostihne... :lol:

Dobře, s tím "neošizené" jsem to tehdy u NHT přehnal, součástkově je to láce........... u nich jde o to, že skutečně mají celkem neutrální zvuk a tím pádem velmi pěknou barvu nástrojů, ta kombinace membrán papír + lakované hedvábí v dvoupásmovkách prostě obecně dává tenhle charakter.
Potíž NHT SuperOne je, že dobře hrají jen v úzkém výřezu hlasitosti - nižší střední ----- když chceš hrát potichu, chcípnou, když nahlas, začne se středobas zahlcovat..... nevím jak to popsat... - to je problém SuperOne.
Uzavřených dvoupásmovek je všeobecně velmi málo, tak jsem jim holt trochu víc fandil...

Primissima jsou mnohem lepší, v to doufám........... a samozřejmě dám vědět.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

PítrsPraha píše:
02 led 2020 09:20
Tímhle pohledem by mohlo být jedno úplně všechno, fórum by bylo zbytečné, protože všechny informace jsou jedno...:-).

Dadaft zde dobrovolně deklaroval nějaké své zajímavé a neotřelé záměry, tak mě jen zajímá, jak to dopadlo, protože už uplynula více než dostatečně dlouhá doba na to, aby měl konkrétní výsledky.
OK, ale v tom případě by snad ty otázky šly položit i jinak, ne tak ultimativně jako na poradě vedení *headbang*

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Pítrs,
nekaž mu to. Vždyť všichni známe ten krásný pocit štěstí z nějaké nové lásky, byť se jedná o věc nebo o člověka. A s tímto pocitem ke konkrétnímu objektu vydrží celý život jen málokdo. ;)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Môj "fanatik" nebol myslený nijako zle. Mne sa páči dadaftovo hranie sa, nepotrebuje miliónové hifikotrmelce, aby bol nadšený z hudby, to sa mi páči na jeho prístupe najviac.

Odpovědět