dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: dadaft

Příspěvek od PítrsPraha »

Ramones:
Jen věcnost, nic víc za mými otázkami nehledej, nic víc za nimi není ;-).

NIN:
No vždyť radost z Primissim nijak nekazím, naopak. Jsou to povedené malinkaté bedýnky a upřímně věčím, že dadaft s nima zase bude o kousek blíž tomu, co už tak dlouho hledá.
Jen mě překvapil ten strmý obrat ohledně hodnocení NHT... Slyšel jsem je, proto jsem nesdílel úvodní dadaftovo nadšení, což se tehdy nesetkalo s pochopením - a ejhle... :-).

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Když o tom tak uvažuji, ony by se ty bedny měly jmenovat naopak - tedy jestli je pravda to co o Xavianech tvrdí pánové Březina, Masnica, Petrák a Pacula.
Tj. NHT Primissima ("má první") a Xavian SuperOne. :lol:
Protože NHT jsou fakt vstupní bedny do hifi, které jsou dobré v tom, že jsou poměrně neutrální a s dobrou barvou a nevybudují hned ze startu špatné návyky.
Xaviany jsou pak pro ty, kteří už vědí svoje, něco už slyšeli, ví, co si ve svém poslechovém prostoru můžou dovolit (ten můj prostě běžně ozvučit nejde - jedna stěna panel, druhá sklo, třetí dutá cihla, čtvrtá členitá s průchody, podlaha beton, nízký strop.... čistá akustická katastrofa)..................... a vybrali si malé bedny a lehký, vzdušný, zábavný zvuk na dlouhý poslech...... a pro ně Barletta takové bedny se vší rozumnou kvalitou postavil.

No, dám vědět...

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

*offtopic*
Já čtu raději o dadaftově nadšení a pokusech než ultimátní příspěvky typu "po zapojení tohoto NAPÁJECÍHO kabelu poznáte brutální rozdíl ve zvuku po dvou taktech" ... :mrgreen:

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

tak tak :D

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

zero píše:
02 led 2020 12:08
*offtopic*
Já čtu raději o dadaftově nadšení a pokusech než ultimátní příspěvky typu "po zapojení tohoto NAPÁJECÍHO kabelu poznáte brutální rozdíl ve zvuku po dvou taktech" ... :mrgreen:
Myslím si, že obojí má stejnou vypovídající hodnotu ;)

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

To bych Kerel1 netvrdil, zkus si vyměnit repro, nebo stačí umístit to aktuální úplně jinak než máš doposud "a la dadft" a nebo pouze proveď výměnu napájecího kabelu "a la gurudrat". Myslím že zvukově a přínosem pro ostatní naprosto neporovnatelne 🤔.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Měl jsem na mysli to společné "nekonečno"

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

😂, tak to máš pravdu *2thumbsup*

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Chápu toto nadšení. Zrovna dadaft je ukázkový hudební nadšenec hledající perfektní kombinaci za normální peníze. Občas emocionálně ujede, ale to je v pořádku.
Kabelohoniči by se mohli inspirovat.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

No jo no, teď ale, co je to "perfektní kombinace" a "normální" peníze :? Dadaft proslul tím, že vždy to, co má zrovna doma, je to nejúžasnější, nejbáječnější, prostě to, na co už dávno čekal ;)

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2 Karel 1 _and others
No jo no, "perfektní kombinace" bude pro Dadafta asi ta která mu dokonale vyhovuje ne? a "normální" peníze budou asi takové které je shopen a ochoten tomu věnovat. Nevím co je na tom tak nepochopitelného nebo hodného k odsuzování.
Dadaft proslul podle mě především tím ,že tu do nikoho zbytečně nerýpe ,tj. věnuje se hudbě,repr.technice a zvuku, hodnotí (samosebou subj.a třeba s nadsázkou) ,ale aspoň to co zná - má doma. Je to hledač pokladů HI-FI v lidových cenách a dobrá duše tohoto fóra ,tak buďte rádi že tu je a "ne.e.te" se do něj pořád.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

*thumbs up* Pompo

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

pompo:
V obecné rovině samozřejmě souhlas ;) , sám jsem zde to samé dadaftovi několikrát napsal. Na druhou stranu nedělejme z toho tady prostor, kde je povoleno jen se pochvalně plácat po zádech bez ohledu na obsah. Pokud někdo napíše nesmysl, je ok, když na to upozorní někdo, kdo má větší nadhled, odstup, zkušenosti, cokoliv. NHT SuperOne zašlape do koberce jakákoliv nezmršená regálovka střední cenové kategorie (dejme tomu 30-40 tis. Kč) a to ve všech atributech zvuku. Psát o nich tedy v absolutním měřítku jako o prvotřídních či nejbližších realitě, jak to jen jde, je podobné, jako psát o šlapacím autíčku jako o rovnocenném Formuli 1 na okruzích.
Pak přijde někdo, kdo se neorientuje, přečte si to, SuperOne si s velkým očekáváním koupí a doma mu spadne brada, protože zjistí, že místo těch suprtrupr božsky hrajících zázracích si koupil jen bedničky hrající slušně v rámci nejnižšího stupínku hifi, kategorie 10 tis. Kč.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

*offtopic* 😁😂 Pitrspraha, ty si rady na nás děláš nějakou disertační práci, ne?

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Pitrs....a kdo má podle tebe větší nadhled, odstup, zkušenosti, cokoliv? Poslech reprodukce je natolik subjektivní záležitost, tedy alespoň to, co ve finále zpracuje náš mozek, že si neodvažuji tvrdit, co je lepší a vždy hovořím jen o tom, co se líbí více mé představě o rádoby slušném zvuku. A lepší je naslepo koupit bedny za deset, než bedny za sto a pak být stejnou měrou nespokojen. Lépe jak pompo bych to nevyjádřil.

Odpovědět