dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: dadaft

Příspěvek od PítrsPraha »

No, takhle by se dalo relativizovat vše s výsledkem, že vlastně nikdy nic není pravda... :-). K čemu to ale?

Slyšel jsi NHT SuperOne? Pokud ano, je to pro tebe zvuk, který je v absolutním měřítku prvotřídní a tak blízko realitě, jak jen to jde? Jinými slovy že na světě neexistují bedny, které hrají lépe? Zvaž sám, do jaké míry je to u bedýnek nehrajících basy za 10 tis. Kč reálné... Já je slyšel na svém železe, tedy na sestavě kvality, ve které je žádný cílový zákazník mít nebude a z bedýnek tedy dostal jejich naprosté maximum a na základě toho píšu své závěry.
A přišel na to i dadaft, když opadla tradiční vlna sebeklamu a euforického absolutoria ve stylu je to nové, je to moje, takže je to to nej...

Ale na to, jaká je to prkotina, se v tom nimráme už víc než dlouho :-). Dadaft má nové bedýnky, možná i díky tomu vystřízlivěl z falešného opojení NHTčkama a příště, při další finální změně, po které bude sestava hotova a bude následovat jen poslech hudby :-) (nebrat osobně ani zle) třeba bude při hodnocení komponent racionálnější.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Nevim proc by mel bejt Dadaft racionalnejsi. Kazdej je nejakej a on se urcite kvuli nikomu nebude charakterove menit. Zrovna jako z tebe uz taky nikdy nebude príma kluk.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Relativizovat lze spoustu věcí. Jen u některých to dává smysl. Ty NHT jsem neslyšel, nepotřebuji. Mám rád sloupy. Ale o tom jsem nepsal. Psal jsem o tom, že Dadaft píše, co cítí v danou chvíli a pozici. Na to Pitrsi, aby ten, kdo chce vědět, že NHT SuperOne nejsou samozřejmě Top, nepotřebují Dadafta, ale určitě ani Tebe. Ničí komponenty, ani sestava jako celek nejsou technicky dokonalé a každý si hledá to své. Dadaft píše o svém nadšení s urputnou vervou a za to mu patří dík.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Miero píše:
15 říj 2019 18:00
dadaft, mohol by si prosim nazdielat ten tvoj spotify playlist? ked uz nie verejne, tak aspon do spravy. zaujimalo by ma ake skladby si vybral :)
Tak jsem se dokopal ho dodělat a zde je, první dadaftův wide-stereo-friendly playlist :D :

spotify:playlist:4H0aTyFLBo2JrB1J6IvXpA

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Diki!! :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Tak jsem si pořídil přímotop. :D

Chladiče jsou skutečně gigantické a když je zesilovač zapnutý, jen tak tak na nich udržím ruku, brutálně hřeje i tlustý čelní panel. Je to vlastně jeden velký chladič, který je uvnitř dutý a je v něm koncový zesilovač.
Že jde skutečně o čistou třídu A napovídá i sdělení výrobce, že zesák v klidovém stavu odebírá ze sítě 130 Wattů. Kolečko mého elektroměru mi na toto téma sdělilo: "Aáááno, tAááá novÁááá třídAááá Aááá mě dost vytÁáááčí..." :lol:
A mělo by to samozřejmě také být slyšet.
Je?

Rozdíl oproti impulzním koncákům od Hypexu v NAD C 368 není nijak dramatický. Pokud jde o rytmičnost a šlapavost hudby - groove - je dokonce NAD lepší. To je velice silná stránka impulzních zesáků. Nicméně na basech je kontrola stejně dobrá, a Áčko vítězí v nádherné sytosti zvuku na středech a basech a tím, s jakým nadhledem a věrností podává výšky. Při přímém srovnání je jasně cítit, že i když se současné impulzní zesáky na výškách výrazně zlepšily, je v nich pořád určitý stres. PA-M je naproti tomu nádherně hlaďoučký a uvolněný.

Navíc má PA-M přes svou neutralitu jakýsi šmrnc zesáků ze sedmdesátých let, docela mi připomíná jedno staré výborné Onkyo, které jsem chvíli měl (od Patmana).
Březina to jako často vystihl přesně: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... indak-pa-m

Design je industriálně brutalistický, je prostě tak šokující, až je krásný.

Ve skutečnosti ten koncák nepotřebuji, ale nechám si ho. Hraje skvěle a je velice pečlivě a kvalitně postavený.
Zesák na pohodu a dlouhej kouř...
*thumbs up*

Obrázek

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Hmmm za tu cenu to vypada zajimave. Jaky k tomu mas preamp?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

130 W je na koncak v A nula nula prd, to bych vubec neresil ani pri nekolikahodinovem poslechu denne. Jeden nedelni obed uvareny na indukcni el. desce spotrebuje vic nez tydenni poslech 20W acka ;-) .

Snad tvym citlivym usim nezacne brzy vadit to zabarveni, stejnozvuk, kterym Xindak prekryje vsechnu hudbu jako mlznym zavojem.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Na Áčko nič moc, rozvoj harmonických do aleluja ako pri špatnom B konci...
Obrázek
https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... /2496-pa-m

Hlavne že sa páči " s jakým nadhledem a věrností podává výšky." To je tá "uchometria" ;) ..Ale s týmto sa dá len súhlasiť
Navíc má PA-M...jakýsi šmrnc zesáků ze sedmdesátých let

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

BVa prečo mu kazíš radosť z novej " hračky".

Každemu vyhovuje iný zvuk. 8-)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Lebo to nemá s vlastnosťami Áčka nič spoločné, okrem funkcie vykurovacieho telesa..A ukazuje to, kam vedie posudzovanie čisto sluchom.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Stažuj sa u https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... indak-pa-m

Kč 24 990,-

--- --- --- --- ---

KLADY

+ neprůstřelná konstrukce

+ slušná porce výkonu ve třídě A

+ symetrická konstrukce

+ muzikální a příjemný zvuk

+ báječná cena

ZÁPORY

- industriální design není pro každého

- i přes „třídu A“ hraje Xindak spíše líbivěji a muzikálněji, což také není pro každého

--- --- --- --- ---

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

- i přes „třídu A“ hraje Xindak spíše líbivěji a muzikálněji, což také není pro každého
Preložené:
Aj napriek tomu, že to má byť bez skreslení vyššími harmonickými( jediná výhoda A triedy), tak to skresľuje ako mizerné Bčko.
To naozaj nie je pre každého, len pre znalcov ;)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

To dadaft je. :D

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Pane BVa, hlavně se zas můžete divit, proč někdo nezveřejňuje měření a radši nechá "měřit" zákazníka stylem líbí/nelíbí.

Nedovolil bych si zpochybňovat Vaše vědomosti, v teorii byste si mě jistě povodil tam a zpátky, ale Vaše sociální inteligence, to je radost sama. Vaše výrobky neznám, ale jestli jsou stejně studený jako Vaše komentáře, tak potěš pr**l :-)
Nadral reprosoustavy

Odpovědět