davidhighend
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Re: davidhighend
Boxer
Mam na to stejný názor jako ty, jeste potrebuji udelat neco s tou poslechovkou a neni co resit.
Mam na to stejný názor jako ty, jeste potrebuji udelat neco s tou poslechovkou a neni co resit.
Naposledy upravil(a) davidhighend dne 09 lis 2015 16:44, celkem upraveno 1 x.
Tady ty Neumanny někdo pěkně vychválil. Cena je ale docela rána. Předpokládám za jeden kus.
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1 ... tudio.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1 ... tudio.html
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Cena je strašidelná 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jo to je za jednu....

Chvilku sem taky sledoval aktivy a celkem populární ve světě profi monitorů je značka Quested V3110 midfieldy taky raketa jako ty Neuman. A ty nižší modely S8R a V2108 už jsou typický nearfieldy a to mě nezaujalo těžko si představit, že to zahraje jako větší bedna, ale četl sem, že Hanz Zimmer koupil asi 50 kusů V2108 do svých studií ty uprostřed 

Populární masovky v aktivech Event Opal

Ještě se my líbí já sem na exotiku Linkwitz LX521 open baffle, ale to je do velké místnosti takže pasé

Populární masovky v aktivech Event Opal

Ještě se my líbí já sem na exotiku Linkwitz LX521 open baffle, ale to je do velké místnosti takže pasé
Ta telka je nějaká ušmudlaná 

Ty Quested 3110 jsem slyšel u kolegy ve studiu (asi je pořád má), i ty jejich menší 2 pásmové bratříčky. Doporučil bych je jako zdařilé budky i pro domácí poslech - subjektivně hrají velmi velmi příjemně na studiový monitor. Cena je daná způsobem a místem výroby. K&H 410 jsem měl půjčené doma na poslech, ale ve finále mně to nepřesvědčilo - a tím se dostávám k hlavnímu problému "aktivních studiových monitorů" a tím je elektronika - buď aktivní výhybka nebo zesilovače - která (vzhledem k celkové pultové ceně monitoru) musí být nějak ošizená a trpí tím skoro každý aktivní studiový monitor, i ty nejdražší. Ono se totiž dá "nahnat" na akustické straně v aktivu spousta bodů (časový posun měničů, jejich konfigurace, strmější výhybky, ekvalizace-"linearizace" měničů, zesy nehrajou do pasivní vexle a je to pro ně "pohodlnější"), které by pak ve finále měly převážit nad řešením elektrické strany. Že tomu v praxi tak není dokazuje třeba poslední model Genelecu 8351 - na akustické straně naprosto perfektní (lokalizace), bohužel stále však s typickou Genelecovskou signaturou (asi řešení zesilovačů...nevím), která z toho pro mně udělá NO-GO. A to je důvod, proč jsem se nakonec pro žádný studiový monitor nerozhodl, a šel raději trnitější cestou DIY - DSP Aktiv, kde se dá pohlídat i ta elektrická strana.
takze uvazovat treba o KH120 + sub by asi ke spokojenosti nevedlo a je "bezpecnejsi" drzet se pasivu ?cough píše:A to je důvod, proč jsem se nakonec pro žádný studiový monitor nerozhodl, a šel raději trnitější cestou DIY - DSP Aktiv, kde se dá pohlídat i ta elektrická strana.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Ono to asi bude hodne záležet na tom co od toho cekaš a co do toho poustiš, jaky zpevnik mas rad. Coughovy velke orchestry, ktere tlačí i silné jedince do limitace, pro takové hraní to asi nebude. Ja mam rad komornejsi hudbu hodne akusticky jazz, ale i treba Knopflerovy záležitosti nebo treba Floydi, ktere jsem si nedávno po le techc pouštěl, hraji podle mne senzačně.
Ale vsak Ivo to pise jasne. Problem je elektronika. U pasivu si zosilnovac vyberies, ktory je blizky tvojmu uchu. U aktivu tuto moznost nemas a musis zit s tym, co tam cinan (
) nasroboval do vnutra. U DIY aktivu si to mozes osefovat sam (ako to ma Ivo). Podstata nie je v tom, ci ide o aktiv, alebo pasiv. A vykon by som vobec neriesil - v studiovych monitoroch mas vacsinou Dcko, ktore ma vykonu na rozdavanie.

bh69: Proč by nevedlo? Záleží od konkrétního modelu a jeho ceny (jaká je tam sada kompromisů a co komu vadí či nevadí). Jsou hifisti, co jim nevadí signatura class D zesilovačů, zabarvení výstupními trafy u flaškových zesilovačů, značně nevyrovnaný vyzářený výkon reprosoustavy do prostoru či zabarvení signálu analogovým záznamem (páska, vinyl) a naopak jej vyhledávají a specifickou barvu zvuku (včetně highendového provedení) jsou ochotni přeplácet neuvěřitelnými sumami, aby tím kompenzovali vlastnosti svých oblíbených nahrávek či poslechového prostoru. Proč taky ne. Jen to jde často levněji a lépe, ale svatý grál bohužel neexistuje, a čistě černobílý technokratický přístup taky nefunguje. Bohužel. Tak jednoduché to není.
čistě černobílý technokratický přístup taky nefunguje
No já nevím,ale na Slovanetu je 1+ parta, která o tom přesvědčuje všude, dlouho a urputně. A asi jen tak nepřestane.
No já nevím,ale na Slovanetu je 1+ parta, která o tom přesvědčuje všude, dlouho a urputně. A asi jen tak nepřestane.
Ano, ale to je příklad selhání nejbližšího okolí, rodiny a ošetřujícího lékaře, případně nedostatečně nastavené medikace.
Ale pojďme od psychiatrie zpátky k hifi.
Ale pojďme od psychiatrie zpátky k hifi.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Boxer
Hlavne tam nepis ze jsi tady dal obrázek s rovnou charou
at ne přispěchaj na pomoc
Hlavne tam nepis ze jsi tady dal obrázek s rovnou charou