davidhighend

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
boxer

davidhighend

Příspěvek od boxer »

Nenašel jsem osobní vlákno našeho letitého kolegy Dejva.

Zaujal mne dnes jeho podpis, kterého jsem si pro oči nějak nevšímal. Až dnes ve vlákně od DSD a PCM.

Zaujaly mne bedny. Dejve, co k těm polským aktivním bedýnkám můžeš napsat? Navíc tedy , když jsou aktivní, tak máš i kombo DPA a to používáš jak?

Vlastní samotná chára vypadá přímo dokonale.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Re: davidhighend

Příspěvek od davidhighend »

Haha Tys mne dostal Zdeňku. Uz je mam vice jak rok a jsem spojeny, myslim ze zůstanou a budou mi delat dlouho radost.
Používám XLR vstup a mam DIY malý prevod RCA/XLR k výstupu z Dpa 111/114. Zvukově jsou podle mne hodne vyrovnané ve všech pásmech v rámci moznosti konstrukce a velikosti, hodne detailní s prorozenym prednesem tak jak se mi to libi. Neznam moc lidi, kteří je slyšeli, takze neznam ani jejich nazory. Uz je poslouchám docela dlouho a zatim nemam zádné nutkání to měnit za něco jineho.

boxer

Příspěvek od boxer »

No mi zarazilo, že ač jsi byl nebo jsi v Manchcesteru, tak máš polské bedny. Že bych čekal jednoznačně nějakou klasiku jako ATC, PMC atd.

Kdo tě na ty bedny upozornil? Já je neznám vůbec. A nebyly nějak levný, aby si někdo nemyslel.

Jo teď mi došlo, že DPA 111/114 (nejsem odborník na DPA) není předzes a konec, ale předzes a power napájení. Proto ta otázka předtím.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Mne pak taky napadlo, ze sis myslel, ze mam predek a konec. Je to jak říkáš děleny predek, zvlášť napájecí zdroj a predzesilovac, mimochodem vynikajici. Navedl mě na ne kamarád Vlastik Kratochvilů, tak jsem je zkusil a příjemné mne překvapily. Ja nejak na ta velká jména nejsem, rad zkousim neco noveho :-)
Ted maji nove modely, ktere představili na Audio show Warszawa s jeste lepším osazenim reproduktorů scanspeak a mam informaci, ze budou brzo jedny v Praze. Snad novy majitel neco da i na tohle forum.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Vypadaji hodne zajimave - uzavrene aktivy, presne neco takovyho by se mi taky libilo.
Cena je priblizne na urovni Neumann KH310, jak by asi vyslo porovnani ?

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Na ty Neumann jsem taky koukal, ale nemel jsem možnost poslechu a srovnani. Zajimave by to asi bylo je postavit vedle sebe.

boxer

Příspěvek od boxer »

Aby bylo vidět, o čom se bavíme.

Obrázek
Obrázek

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Švédy jsem o minulém víkendu slyšel ve Varšavě, žial jen na 1 minutu na obligátním výstavním SudKulatýRystuPijeTuJeCháraTenTuryje džusblus tak těžko soudit, ale první dojem pozitivní - studiový zvuk, kde nic nevyčnívá, s basy odpovídající fyzikálním možnostem repro a ozvučnice. Srovnání s Malými čmeláky by bylo zajímavé, jejich předchůdce (ještě jako KH) jsem měl možnost slyšet mockrát (kh300, 410, 500), svého času jsem o nich i uvažoval, ale nakonec vše šlo cestou DIY.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Diky Ivo, to uz asi byl ten novy model s klasickou kalotou be s RR vid?

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Svého času jsem dlouhou dobu vlastnil aktivní studiové monitory (Mackie HR 824) a bylo zvláštní, že všichni na dnes už zaniklém fóru mně tvrdili, že v oblasti domácího Hifi je studiový monitor nevhodný. Zřejmě ta doba je pryč a časy se mění :D

boxer

Příspěvek od boxer »

Já došel k závěru již před hodně dlouho, že kdybych dnes začínal budovat své hifihihi, tak bych si z toho všeho co mám, nechal kolotoč na placky, streamer, předzes a koupil zmíněné 310 A nebo D, ale lépe 420. Jejich měření na Measurements a jistě by mohlo vyhovovat některým samozvancům na Slovanetu.

Uff to je velký obrázek. No neva.

Obrázek
Obrázek

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Jasně proc ne, ja osobně problém se studiovymi monitory nemam, ba naopak.

boxer

Příspěvek od boxer »

No u mne jde o to, že mám rád tišší poslech a mám docela upravenou poslechovku a poslouchám spíš nearfield.
Takže čistě a přesně hrající precizní sestava je pro mne daleko nejvyšší meta oproti líbezně a "hezky" hrajícím.
Protože se nejvíce informací odehrává ve středním pásmu, basy mi nemusí drtit žaludek a výšky nad XY už stejně neslyším,(stejně si doma koncert neudělám a ani po tom netoužím), tak mi přijde ten nezkreslující, přesný studiový monitor pro mne jako nejlepší volba.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ty 420 vypadají famózně, hlavně tím měřením i parametrama. Nikdy jsem kvalitní monitor neslyšel. Zajímalo by mě, jakej je rozdíl ve zvuku oproti srovnatelně drahý tradiční kombinaci zesilovač + bedny. Jestli to je "jen" srovnatelná alternativa nebo jasná volba pro blízkej poslech. Páč dospělý sloupy se zblízka poslouchat nedají, potřebujou prostor...

Odpovědět