Diesel

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
dieselak
Kontaktovat uživatele:

Diesel

Příspěvek od dieselak »

Ahojte , tak jsem našel konečne forum kde se doufám dozvím něco nového o HiFi a snad se mi dostane i odpověď na moje otázky. Rád se podívám i na sestavy ostatních :) prostě je to takovej můj menší koníček
No jmenuju se Jirka je mi 24 a jsem pracující člověk :)
Jsem takovej amaterskej HiFi nadšenec který si občas rád pustí hudbu a koukne na film DTS/DD 5.1 je to tak 50:50.Na starý gramce a optiku já moc nejsem , ja si jedu svůj styl ve FLAC hudebním formátu a optice :)
Díky tomu jsem přizpůsobil tak trochu svoji výbavu :) na high-end kabely který snad umí čarovat moc nejsu, radši si udělám sám a mám z toho potom radost a nebo se spokojím s něčím rozumným
na TV mám zatím takovej základ a je to těžká Beta verze ( zatím budu muset koupit novou TV stěnu a sedačku, potom příjde na řadu nějaka min.140cm telka a na to naváže center se subwooferem takže takovej menší půlroční plán- chci aby to dobře vypadalo a znělo ještě líp)
prozatím jak to vypada : http://www.jpeg.cz/images/2016/01/01/7nJd.jpg vím je to takova nouzovka :-(
Receiver : YAMAHA DSP-A1 - DTS tam posílám z PC přes optiku a takže mi HDMI vůbec nechybí. Zvukovku v PC mám - Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series
Repro:
Main : Bowers & Wilkins 603 S2 maximální spokojenost , angláni prostě umí
Center: prozatím mám takovej ten starej shit center z te legendární GENIUS sestavy - ale ten brzo vyměním asi za Wharfedale Diamond 10CM - nebo si nechám rád poradit i jinej kousek nebo když se na aukru objevi hezkej kus tak po něm hned skočím
Rear: Starší TESLY (prošly těžkým upgradem - je tam novej výškáč celkem dost dobrej :) a nová výhýbka která to nakrmí - hraje to až překvapivě dobře viz obr.: http://www.jpeg.cz/images/2016/01/01/f9JNy.jpg tak ty měnit asi dlouho nebudu na zadní repro bohatě stačí
Subwoofer: žádný . Zatím hledám který, do nového se mi nechce a na bazoších a aukrech zatím nic moc kousky - v receivru mam nastesti funkci ze main repro zastavaji trochu praci SUBu což BW zvladaj :) sub jsem měl ale musel jsem ho dát pryč protože to bylo tragický chrastítko který bručelo a když začlo hrát tak spíš hučelo než aby vydávalo rozumný zvuky k filmům :lol: tak jsem usoudil že to zhoršuje zvuk a letěl

no u PC mám taky zajímavý kousky: http://www.jpeg.cz/images/2016/01/01/ezrEj.jpg
Receiver : staré Onkyo TX-SV545
Repro : Canton Quinto 540 - old school HiFi - tyhle bedny nedám nikdy z ruky - prostě můj malej poklad :)

Rád si poslechnu názory a připomínky co by se v rámci možností dalo vylepšit nebo udělat jinak *klanimse*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Diesel

Příspěvek od PítrsPraha »

Super.
Tohle mít jako začátečnickou sestavu ve 24 letech je nádherný start do světa hi-fi ;).

Neber to prosím ve zlém, ani to tak nemyslím, ale s tímhle umístěním beden řešit, jestli 2,5mm2 nebo 4 mm2 nebo jestli měď či postříbřenou měď, je úplně irelevantní... Bedny mají rády kolem sebe prostor. Vím, že ve tvém pokoji není místa nazbyt, ale zkus si dát prostor úvaze, jak by šel nábytek přemístit, aby bedny mohly být dál od stěn / ne zasunuté v rohu.
Taky bych zvážil nějaké podstavce pod bedny tohodle typu, aby byly výškáče pokud možno ve výšce uší.

Hodně zdaru v cestě za tím "pravým" zvukem ;).

dieselak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dieselak »

PítrsPraha píše:Super.
Tohle mít jako začátečnickou sestavu ve 24 letech je nádherný start do světa hi-fi ;).

Neber to prosím ve zlém, ani to tak nemyslím, ale s tímhle umístěním beden řešit, jestli 2,5mm2 nebo 4 mm2 nebo jestli měď či postříbřenou měď, je úplně irelevantní... Bedny mají rády kolem sebe prostor. Vím, že ve tvém pokoji není místa nazbyt, ale zkus si dát prostor úvaze, jak by šel nábytek přemístit, aby bedny mohly být dál od stěn / ne zasunuté v rohu.
Taky bych zvážil nějaké podstavce pod bedny tohodle typu, aby byly výškáče pokud možno ve výšce uší.

Hodně zdaru v cestě za tím "pravým" zvukem ;).
Umístění budu řešit s novou TV stěnou kterou budu kupovat v lednu nebo v unoru a tam počítám s tím že bedny budou mít prostor kolem sebe.Ta bedna zasunuta v rohu a mezi těma skříněma mě celkem štve ale je to takova chvilková nouzovka.
Díky za radu s těma podstavcama to mě zatím nějak nenapadlo řešit.Hned jak bude sedačka a stěna tak budu měřit a udělám podstavce :)
Každá taková rada jak vylepšit aspoň trochu zvuk mě těší *jupi* Díky

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

Mas pred sebou hezkou - asi dlouhou cestu ...
Ja za sebe - az bude kupovat centr - kup ze stejne řady jako mas hlavni repro - da se urcite take sehnat jako bazarovy.
Centr s jinym osazenim, nez jsou hlavni repro, nedela dobrotu a je to vzdy slyset ...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

...a ještě k centru: dej ho co nejblíž obrazovce - klidně postav receiver na nábytek vedle TV a centr dej místo něj. Mít zvuk takhle vysoko nad obrazem musí být dost nepřirozený.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Taky jsem měl center takhle umístěnej, nasměroval (sklonil) jsem ho ale přímo na poslechové místo. Nebyl to vůbec průšvih, jak to teď na fotce vypadá. Ono i v návodech se píše instalujte "nad nebo pod TV". Ale nakonec jsem ho taky přestěhoval.
Pěkná sestavička. Ohledně značky centeru má fotolaik pravdu, určitě stejný. Jinak se to mezi sebo bude mlátit a bude ti to vadit. Hrozně to ruší, když si s hlavním párem nesedne. *2thumbsup*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Tez te vitam na foru.
Zaujalo me "umisteni" beden. Jak pise pitrs. S tim bys mel neco udelat. Pokud nezlepsis toto, pak je zrejme zbytecne
ladit neco jineho.
Ten centr mas hooodne vysoko. V idealnim pripade bys mel mit stejne menice L+C+R a jeste ve stejne vysce.
Snazil bych se mit, ac ruzne menice, co nejblize stejne urovni.
Zaujalo me tez to zapojeni vodicu do receiveru. Tam vazne nejdou na L+R zastrcit tzv. vidlicky?
Na efekty mivaly stare avr jen dirky na holy vodic. Ale hlavni repro....? To me udivuje.
Osobne bych nechtel vylepsovat sestavu v jejimz " srdci" nelze zapojit kabel bez obavy z kvality propojeni.
Uzivej 5.1. Tez jsem fanda " kina".

dieselak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dieselak »

lachim píše:Tez te vitam na foru.
Ten centr mas hooodne vysoko. V idealnim pripade bys mel mit stejne menice L+C+R a jeste ve stejne vysce.
Snazil bych se mit, ac ruzne menice, co nejblize stejne urovni.".
tak to su nahranej protoze B&W LCR6 S2 a B&W 601/602 S2 neženu :?

dieselak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dieselak »

tak proběhl menší upgrade(tv+stolek na tv) :) víc místa v místnosti se na repro bohužel nenašlo tak aspoň s centrem jsem pohnul;)
ted uz koupit sub+center a bude hotovo *hura*
u známého kameníka mám objednány žulové(černá leštěná) podstavce tak su zvědavej jestli to k něčemu bude

Obrázek

dieselak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dieselak »

tak dalši už skoro finishovej upgrade (už jenom nějakej subwoofer a kably k repro a bude hotovo)
v místnosti se mi těžce nelíbil zvuk(ukřičenej plochej no prostě divnej) tak jsem dal za repro a sedačku festovní závěsy kvůli akustice který neskutečně pomohly až jsem z toho byl nadšenej jak malý děcko (v místnosti byla celkem ozvěna protože byly holy zdi). potom ještě žulový desky pod sloupy a ač jsem tomu neveřil tak už basy tolik neduní(přes podlahu nejdou vibrace) a hrajou tak trochu přesněji ( teda aspoň pocitově). s umístěním sloupů už nic neudělám hold místnost nenafouknu ani nepředělám(není jak). nějaká rada na rozumnej subwoofer ? +- 10k ?

http://www.jpeg.cz/images/2016/02/09/453aK.jpg
http://www.jpeg.cz/images/2016/02/09/L9Aho.jpg
http://www.jpeg.cz/images/2016/02/09/rlz75.jpg
http://www.jpeg.cz/images/2016/02/09/hbfcA.jpg
http://www.jpeg.cz/images/2016/02/09/s1yI2.jpg
http://www.jpeg.cz/images/2016/02/09/5vfIR.jpg

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

neslo by dat tu komodu vpravo k stene a cele to posunut dolava? Ta blizkost bocnej steny k pravej bedni je vacsia spatnost ako ked mas bedne blizko zadnej stene.

dieselak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dieselak »

blesk666 píše:neslo by dat tu komodu vpravo k stene a cele to posunut dolava? Ta blizkost bocnej steny k pravej bedni je vacsia spatnost ako ked mas bedne blizko zadnej stene.
bohužel protože mám na druhé straně sedačku a postel :-( s umistenim prostě nic neudělám *fnuk*

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

vsak to staci teda posunut aspon co to ide. nech to je asponnkusok dalej a na tu stenu potom aspon dat nieco aspon na vyskach pohltive (kvoli lokalizacii a stereobrazu)

dieselak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dieselak »

tak proběhl poslední UPGRADE :)
Koupeno:
subwoofer CANTON AS 85.2 SC - suprově doplňuje filmy - na hudbu nepoužívám
center Wharfedale Diamond 10.CM - to byla koupě roku :) za 5000kč novej kousek v akci z polska u nas se prodavá za cca 9-10 tacu - zvukově neskutečná paráda
Obrázek
Obrázek

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Dieselak
Koupe roku by to byla, kdybys mel L+R repro stejne rady, stejne znacky.
Koupit si k bw centr whrf je spise ... Omluv mou primost...blbost roku.
Ja myslel, ze budes vylepsovat DK s rozumem. Ne "po zidovsku".
:shock:

Odpovědět