DinosaurJr

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Freerider
Kontaktovat uživatele:

Re: DinosaurJr

Příspěvek od Freerider »

Mě zaujal Tvůj nick :o)

Dinosaur JR. patřili hodně dlouho dobu k mým velmi oblíbeným kapelám.

Nyní je poslouchám už méně, ale pořád jsou skvělí :-)

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Analogová větev
S gramofonem jsem si "začal zahrávat" asi v roce 2011, prošel jsem řadu HiFi gramofonů Tesla (150, 410, 420, 430, 440, 470, 500) obvykle s přenoskama Tesla a jednou s JVC Z4S, ta hrála asi nejživěji. Pak následoval Pro-Ject RPM 1 (zima 2014) a pak současná RPM 1.3 Genie (léto 2015), kterou jsem už kupoval jako nový kus. Nakonec jsme s RPM 1.3 zakotvil u stávající sestavy
Cartridge: Pro-Ject PU-C-1H (MC) alá Pick it MC-1H tedy MC HO (2,2mV, 20Nm), neplést s asi o 1 tKč levnější MC-1 tedy MC LO (0,5 mV, 25Nm)
Phono: Pro-Ject RPM 1.3 Genei (8,6" S-ramínko, oddělený motor)
Clamp: Alchemist 3in1 (Record Stabilizer, Bubble level, Strobe scale (50Hz)) Record Clamp LP Disc Stabilizer Turntable For HiFi Vibration, Color Silver (Al), Soft base pad assure protection of the record label, Weight 280 g (k dispozici je v barvě black, silver a nově golden)
Cover Box: DIY Glass box on wooden legs
Construction: Pro-Ject Wallmountit 1 s vlastní DIY deskou
Phono Cable: Pro-Ject Connect It RCA-SI 41 cm
Phono Pre: Pro-Ject Tube Box SE MkII black, Telefunken ECC83 (12AX7) Ribbed
Další příšerenství: Ikea Kallax, Carbon Brush, Carbon Cleaning Arm 4192, Weight It, Adapt It a NSR It!

Testování těch starších gramofonů Tesla se určitě vyplatilo, protože Pro-Ject z nich vycházel a technicky je posunuli (i čeští konstruktéři) dále. Taky je dobré si vyzkoušet různé konstrukce a vybavení, co je přinosné, co lze oželit a co brzdí. Např. plovoucí tříbodové uchycení NC 470 (pružiny v plastu, sub talíř), Pro-Ject 6.9 (pružina na oceli + šroubovací clamp, sub talíř a 8" ?), Pro-Ject PerspeX (magnet + šroubovací clamp, vnější talíř a 9"). Cartridge je bezva, osazovali ji třeba i do Pro-Ject 6 PerspeX (pg. 26): http://i.nextmedia.com.au/avhub/austral ... _lores.pdf
Lepších parametrů, jako mají gramofony RPM 9 a RPM 10 a jejich modifikace (pro mě cenově nedosažitelné), jsem se pokusil dosáhnout levnějším RPM 1.3 s přenoskou z vyšší řady a především omezením vibrací a kročejí z podlahy. Resp. si myslím a doufám, že mi to pomohlo.

Kdybych kupoval vše nové, tak by mě to přišlo v dnešních maloobchodních cenách lehce přes 40 tKč. Ale protože jsem tolik financí neměl, tak jsem to pořídil zařízením od lidí, které analog již nebavil nebo hUPgradovali na modely vyšších řad. Cenově mě to vyšlo příznivěji, no kdybych to věděl na začátku, tak bych dost váhal. Ale přehrávání LP<iii> na gramofonu mě baví se vším, co k tomu patří a poslech muziky je vždy potěšení a především atmosféru pro relax vytváří neopakovatelný sound. Takže litovat financí vůbec není třeba, jsou velmi dobře vynaložené a nejlepší věci jsou zadarmo *palec*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Zkoušel si i tu MC LO přenosku?Nebo jsi šel přímo do té vysokovystupove.Dle mě,z osobní zkušenosti,můžu říct,že ta nizkovystupova hraje mnohem,mnohem lépe a jak píšeš,je ještě o litr levnější

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nezkoušel, měl jsem jen tuto.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Moloko z předchozí str. upgrade a pak něco trochu novějšího
Kiesza - Hideaway (Official Music Video) a to beze střihu na jeden záběr (na playback) Nice !
Sia - Elastic Heart feat. Shia LaBeouf & Maddie Ziegler (Official Video) Sia - Soon We'll Be Found Sia - Clap Your Hands Curtis Harding - Next Time Curtis Harding - Need Your Love

Odpovědět