DinosaurJr
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
DinosaurJr
No nevím, co bych na úplný začátek napsal, tak snad jen krátce, muziku mám rád i jako posluchač. No a hlavně musí přinášet radost a excitovat emoce do pozitivních sfér. Z toho se mi postupem času vyselektovalo zaměření na melodické, hrmonické skladby a uchvátily mě hlavně akustické hudební nástroje jako jsou: tumpeta, saxofon, klarinet, španělská kytara, housle, cello, basa a samozřejmě bicí a bytostní zpěv. Není ani tak důležitá technika jako spíše charismatický drive či sound. Nejzajímavější asi je, když muzikant dokáže splynout se svým hudebním nástrojem (PdeLucia) a ještě je to výborně nahrané (nejlíp přes Ňoumany), a pak i perfektně reprodukované doma. To je pak radost veliká při usedání do křesla a hluboce se zaposlouchat a nechat čas plynout...
Re: DinosaurJr
Vítám mezi námi
Je-li PdeLucia = Paco de Lucía,
pak mám doma

s John McLaughlin & Al Di Meola
a je to

Je-li PdeLucia = Paco de Lucía,
pak mám doma

s John McLaughlin & Al Di Meola
a je to

hele dino, co máš za bedny,, dost mi vrtá, jaký 2,5pásmovky nehrají středy 

- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Rozumný bedny zatím nemám, resp. kvalitní třípásmovky, které jsem měl AQ Kentaur 651 (velká spokojenost ale je potřeba poskočit up) jsem prodal, navýšil rozpočet a sáhním jiné. Ty stávající =dočasné= nestojí za řeč. Více jsem k 2,5p poslal v SZ.
DNESKA jsem si pořídil nové LP ! Je po opravdu hodně dlouhé době moje první nová 180g kvalitní a taky nákladná deska. The Dave Brubeck Quartet - Countdown / Time in Outer Space, Columbia Recorsds 1962, Sony Music Entertainment 2011 (CS 8575). Vybral jsem si ji na základě doporučení tématu Co právě poslouchám - na VINYLu, a protože Dave Brubeck patří mezi mé oblíbence, nechal jsem se inspirovat. A dobře jsem udělal, i když jsem zvažoval, zda tu pětsetpadesátikorunu nemám utratit nějak jinak. LP jsem si chtěl pustit až na nové aparatuře, kterou už nějaké měsíce postupně dávám dokupy, ale nevydržel jsem a pustil si alespoň první dvě skladby. Vřele doporučuji (i přes mé malé zkušenosti s vinylem)
, hodnocení lze nalézt v tématu. Bontonland potěši i překvapil zároveň. Po zvukové stránce dosud nejlepší LP-íčka Tanita Tikaram Supraphon/WEA 1990 i další od Decca jsou o kus níže, ostatní desky jsou na tom ještě méně dobře. Takže mě čeká rozšíření o další kusy.
Mezi mé oblíbence z CD patří např.: Mischa Maisky, Paco De Lucia, Miles Davis, John Coltrane, Dave Brubeck, Dizzy Gillespie, Wynton Marsalis, Chet Baker, Charlie Parker, Nat Cole King, Sinatra, B.B.King, Charles Aznavaour, Gilbert Becaud, Edith Piaff, Nina Simone, Joan Baez, Suzanne Vega, Tracy Chapman, The Shadows, Jethro Tull, Beach Boys, The Byrds, Eagles, Nazareth, David Bowie, Peter Gabriel, Phil Collins, Sting, Tom Petty, Bobo Geldof, Diana Krall, Deee Lite (první House), Creedence Clearwater, Jeff Beck, Gary Moore, Dead Can Dance, The Stone Roses, Dead Kennedys, Lard, Ramones, The Hansons Brothers a samozřejmě DinosaurJr ! a řada dalších (P.Floyd, D.Straits, - klasika)
Domácí - F.Havlík, H.Hegerová, R.Muller, Dan Bárta, Tři sestry
Jednou za čas si pustím i něco říznějšího: Iron Maiden, Metallica, Helloween - Keeper of the Seven Keys a další bestofky.
Ale poslední dobou se mi mnohem více než el. kytara líbí akustické nástroje jako je např. cello, klarinet, trubka, housle, flétna, klavír, to jsou úlety, když hráč se svým nástrojem splývá a mistrovsky jej ovládá a kouzlí na něj melodie !!
DNESKA jsem si pořídil nové LP ! Je po opravdu hodně dlouhé době moje první nová 180g kvalitní a taky nákladná deska. The Dave Brubeck Quartet - Countdown / Time in Outer Space, Columbia Recorsds 1962, Sony Music Entertainment 2011 (CS 8575). Vybral jsem si ji na základě doporučení tématu Co právě poslouchám - na VINYLu, a protože Dave Brubeck patří mezi mé oblíbence, nechal jsem se inspirovat. A dobře jsem udělal, i když jsem zvažoval, zda tu pětsetpadesátikorunu nemám utratit nějak jinak. LP jsem si chtěl pustit až na nové aparatuře, kterou už nějaké měsíce postupně dávám dokupy, ale nevydržel jsem a pustil si alespoň první dvě skladby. Vřele doporučuji (i přes mé malé zkušenosti s vinylem)

Mezi mé oblíbence z CD patří např.: Mischa Maisky, Paco De Lucia, Miles Davis, John Coltrane, Dave Brubeck, Dizzy Gillespie, Wynton Marsalis, Chet Baker, Charlie Parker, Nat Cole King, Sinatra, B.B.King, Charles Aznavaour, Gilbert Becaud, Edith Piaff, Nina Simone, Joan Baez, Suzanne Vega, Tracy Chapman, The Shadows, Jethro Tull, Beach Boys, The Byrds, Eagles, Nazareth, David Bowie, Peter Gabriel, Phil Collins, Sting, Tom Petty, Bobo Geldof, Diana Krall, Deee Lite (první House), Creedence Clearwater, Jeff Beck, Gary Moore, Dead Can Dance, The Stone Roses, Dead Kennedys, Lard, Ramones, The Hansons Brothers a samozřejmě DinosaurJr ! a řada dalších (P.Floyd, D.Straits, - klasika)
Domácí - F.Havlík, H.Hegerová, R.Muller, Dan Bárta, Tři sestry
Jednou za čas si pustím i něco říznějšího: Iron Maiden, Metallica, Helloween - Keeper of the Seven Keys a další bestofky.
Ale poslední dobou se mi mnohem více než el. kytara líbí akustické nástroje jako je např. cello, klarinet, trubka, housle, flétna, klavír, to jsou úlety, když hráč se svým nástrojem splývá a mistrovsky jej ovládá a kouzlí na něj melodie !!
samý vykopáfky, já jedu modernější muziku až na vyjímky, většinou nějaký fusion jazzu ale interpretů který ještě hrajou, meola, clarke atd.
Vykopávky ano, ale všechny dobrý, jen tak dál...a vítej mezi námi!
jono, já bych z toho jeho vyzob tak 3-4 interprety zbytek mi nic neříká, ale každý má jiný vkus
docela mám rád led zeppelin, ale to je jedna z mála kapel, která by mohla vydat desku po třiceti letech a nikdo by nepoznal, že je to tak stará hudba, ostatně je to snad jedna z necoverovanějších kapel.
jinak pro zajímavost, interpret Beck (nikoli Jeff Beck) má v masteru MFSL jednu docela zajímavou nahrávku (sea change) a je to přecijen už novější zvuk
[youtube]Y6zAT15vaFk[/youtube]
docela mám rád led zeppelin, ale to je jedna z mála kapel, která by mohla vydat desku po třiceti letech a nikdo by nepoznal, že je to tak stará hudba, ostatně je to snad jedna z necoverovanějších kapel.
jinak pro zajímavost, interpret Beck (nikoli Jeff Beck) má v masteru MFSL jednu docela zajímavou nahrávku (sea change) a je to přecijen už novější zvuk
[youtube]Y6zAT15vaFk[/youtube]
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Děkuji za přivítání a také pozdravuji zdejší spolek nadšenců (konstruktérů i prodejců) !
Tož protože jsem Dinosaur ale Jr. ! tak si ty vykopáfky myslím můžu dovolit a vřele je i doporučit ostatním, protože taková muzika stojí i po letech stále za poslech. Ale mám rád i novější kousky, ale ty už obvykle mají trochu jiný feeling např. Moloko nebo Dmitriy na poslech a relax jsou OK, ale to zase nějaké hudební zázraky či převraty jako výše uvedené to nejsou, ale na pohodu jóó.
Moloko http://www.youtube.com/watch?v=rtZAzh0TSAo
Dmitri from Paris http://www.youtube.com/watch?v=aWdr-ohVmOc
Daft Punk http://www.youtube.com/watch?v=bl6RJyZdBSU stará vykopáfka, squělý remake s nápadem, který je mnohem lepší než oficiální animovaná verze. Ještě k tomu jsou další verze chlapíci nebo jen ruce s prstama. Ale tato verze byla první a shlédl jsem ji pozdě až po 2 mio shlédnutí, no ale dnes má již 16mio shlédnutí !
Tož protože jsem Dinosaur ale Jr. ! tak si ty vykopáfky myslím můžu dovolit a vřele je i doporučit ostatním, protože taková muzika stojí i po letech stále za poslech. Ale mám rád i novější kousky, ale ty už obvykle mají trochu jiný feeling např. Moloko nebo Dmitriy na poslech a relax jsou OK, ale to zase nějaké hudební zázraky či převraty jako výše uvedené to nejsou, ale na pohodu jóó.
Moloko http://www.youtube.com/watch?v=rtZAzh0TSAo
Dmitri from Paris http://www.youtube.com/watch?v=aWdr-ohVmOc
Daft Punk http://www.youtube.com/watch?v=bl6RJyZdBSU stará vykopáfka, squělý remake s nápadem, který je mnohem lepší než oficiální animovaná verze. Ještě k tomu jsou další verze chlapíci nebo jen ruce s prstama. Ale tato verze byla první a shlédl jsem ji pozdě až po 2 mio shlédnutí, no ale dnes má již 16mio shlédnutí !
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hodně povedený koncert v BBC Radio 1 i to povídání mezi songy s nepřeslechnutelným akcentem
http://www.youtube.com/watch?v=Cbko8yUG9s0
i když občas ženou tempo, to asi zimou...
http://www.youtube.com/watch?v=Cbko8yUG9s0
i když občas ženou tempo, to asi zimou...
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Doplnil jsem sestavu o Tuner Sony ST-SA3 ES
jedná se o špičkový přístroj s vynikajícími příjmovými vlastnostmi a výborným zvukem.
Cena se dnes fcelku blíží k termínu nesmyslná. Musel jsem to kompenzovat odprodejem několika starších a kvalitních kousků. Ale je to opravdu řásný HUPS ve zvuku ! radost poslouchat (vybrané stanice). Jupííí ja jou !

Cena se dnes fcelku blíží k termínu nesmyslná. Musel jsem to kompenzovat odprodejem několika starších a kvalitních kousků. Ale je to opravdu řásný HUPS ve zvuku ! radost poslouchat (vybrané stanice). Jupííí ja jou !
Mám rád, když muzika dělá radost.
Jsi výborný !
Tuner má zvláštní příjemný zvuk, vlastně takový analog z kompaktních disků.
Jsi výborný !

Tuner má zvláštní příjemný zvuk, vlastně takový analog z kompaktních disků.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nejraději poslouchám muzikanty, kteří umí uchopit svůj nástroj a jsou s ním sžití. To platí předefším pro akustické nástroje jako bass, chello, trumpet, sax, flaute, viola, piano, spaish guittare etc.
To je pak opravdu radost poslouchat třeba proti el. kytaře, kde za ryfy, barre, booster, distortion aj. lze schoval opravdu HODNĚ...
Vždycky mám rád, když to při poslechu hraje trochu víc nahlas a hudba na mě dýchá svým podáním ! Zkrátka pohoda Jazz !
To je pak opravdu radost poslouchat třeba proti el. kytaře, kde za ryfy, barre, booster, distortion aj. lze schoval opravdu HODNĚ...
Vždycky mám rád, když to při poslechu hraje trochu víc nahlas a hudba na mě dýchá svým podáním ! Zkrátka pohoda Jazz !
Ty nejseš Čech?
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pozdě v noci a pod vlivem je doufám povoleno napsat leccos, i trochu nesrozumitelného. Psal jsem to asi 3x, ale vždycky mi vytuhnul NB.
Já jen, že ty vyjmenované nástroje mají i české názvy
.