Diode

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Diode
Kontaktovat uživatele:

Re: Diode

Příspěvek od Diode »

Udělalo mi radost, že se sestava líbí :) (sám o ní takové mínění nemám - je co zlepšovat) většina lidí zde na fóru má taky moc hezké "betémky". Je krásné objevovat ten svůj zvuk *2thumbsup*
eficak píše:Náš nepíšící kolega dal zpracovat projekt domku. Jedna místnost hrdý název HiFi s dobrými rozměry pro akustiku.
Ideální.
To je ideální – hezky od "základů" ;)
eficak píše:Daneček mi olízl oblíbené LP, nedávno u Bohůša vyprané. Tím je 2-4 skladba nepřehrávatelná, cumlal zrovna ovocný bombón.
Vypadal tak blaženě, nešlo se zlobit.
Daneček je ještě vy vývoji – zřejmě chtěl ocenit kvalitu nahrávky (především skladby 2-4) smyslem nejrozvinutějším, tedy chutí. Leč příroda má s jeho jazykem nejspíše jiné plány!
fox píše:Nemyslím. Nevratná škoda by byla, kdyby někdo z rodiny, například při zalívání kytek, nebo pří otvírání střešního okna gramofon podřel. Až budu mít samostatnou poslechovku, nebudu muset nic přikřývat.
Chápu a soucítím. Také provádím s každým novým komponentem školení. (Naštěstí mám velmi chápavou a s mým koníčkem smířenou drahou polovičku)
eficak píše:
eficak píše:Diode, děláš mi radost. Moderní, počítačově gramotný €vropan, zvolil za svůj hlavní zdroj zvuku analog!
Aparát je velmi hezký, celé to má synergii.
Je to především tvoje vina! Nemáš psát tak angažovanou prózu a poezii – nakazil jsi mě ;)

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Diode píše:Ano, je krásný. Dovolil jsem si trošku Tě inspirovat ;) Jen si nezapomeň pořídit co možná nejjemnější prachovku. Na prachovém krytu je vidět i 1 pohlazení utěrkou z mikrovlakna.
Doporučuje třeba prachovku z ovčího rouna – mám s ní výborné zkušenosti.
Tu ovci jsi koupil kde, počítám u nás bude kulový.

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

monte píše:Tu ovci jsi koupil kde, počítám u nás bude kulový.
tu ovčí prachovku jsem objevil na www.tchibo.cz
Obrázek

ale vzhledem k tomu, že zboží tam rotuje po týdnech - už ji nekoupíš
Ale nastříhat si ovčí kožešinu na čtverečky k péči o gramofon by něměl být problém! :idea:
(hlavně musí být co nejjemnější)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pytel píše:Nádherný gramofon, nedávno jsem ho měl doma na seřízení a hraje jedná báseň : Obrázek
Pytel, nejlepší pražský stavitel!
Vysekávám hlubokou poklonu Tvému Teac servisnímu kufříku !!!
Kožený slipmat a Pick it H1. 8-)
Díky vynikajícímu tlumení uhlíkovým ramínkem EVO 9CC a sorbothanem odpruženým nožkám, předmýšlím charakteru a dynamice zvuku 2 Xperience Acryl. Se starším RPM5, a touto přenoskou, bych mohl velmi spokojeně bydlet. A věřím, že nastavený, bude špičkově!!!

Právě Teac, či Pro-Ject kufřík, mi chybí k dostupnosti všech pomůcek.
Dnešní den proběhl lovením a hledáním po krabicích.
Pohled na pečlivě uložené pinzety, štětec, spray, naplňuje nábožnou úctou. *thumbs up*

Dnešní den, proběhl v duchu hledání nejlepšího zvuku. Rowingova šablona, na LP nalepená, testovací LP - Stereofonie 2 a především druhá strana, nahraná rychlostí 45 RPM, mi dnes dělala společnost, velmi vybranou. Wagner s neuvěřitelným prostorem prozníval nastavování přítlaku na hrot VTF, kolmici či úhlu přenosky k LP, VTA a pokusům dosažení kolmice chvějky s hrotem Azimutu.

Obrázek

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

fox píše:Když přišla moje máti na návštěvu a uviděla poprvé můj gramofon, zeptala se: " Synku, co to tam máš za fajný kolotoč ?"
:lol:

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

fox píše:Gramofon je překrásný. Gratuluji. *thumbs up* Manželka mi ušila speciální potah na gramofon. teď už se na něj nepráší. *2thumbsup*
Manželka umí šít, tak to se máš a jestli napeče i vdolečky tak mi pošli číslo mobilu (tvé manželky) , dnes to je už jen folk.

:P :P :P :P :P :P :P

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Moje manželka mě má asi ráda. Vdolky sice nenapekla, ale cukroví, vzhledem k blížícím se Vánocům, zrovna peče.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Diode píše:
monte píše:Tu ovci jsi koupil kde, počítám u nás bude kulový.
tu ovčí prachovku jsem objevil na http://www.tchibo.cz
Obrázek

ale vzhledem k tomu, že zboží tam rotuje po týdnech - už ji nekoupíš
Ale nastříhat si ovčí kožešinu na čtverečky k péči o gramofon by něměl být problém! :idea:
(hlavně musí být co nejjemnější)
Tak ta prachovka bude tvrdý oříšek, manželka se ptá a nic, většinou to slovo ovčí slyší poprvé. Na netu je jedna, ale metrová ručka.

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

fox píše:Tak ta prachovka bude tvrdý oříšek, manželka se ptá a nic, většinou to slovo ovčí slyší poprvé. Na netu je jedna, ale metrová ručka.
Napadlo mě udělat si to svépomoci - koupíš si v IKEA nebo na vánočním trhu ovčí kožešinu (cca 600 Kč) a uděláš si z toho "rukavici" ve tvaru písmene U - stačí sešít matracovým stehem 2 kousky
(neosrstěnou stranou ven) a pak to obrátís naruby a máš bezva jemňoučkou rukavici na otírání prachu z choulostivého povrchu. *palec*

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

monte píše:Tak ta prachovka bude tvrdý oříšek, manželka se ptá a nic, většinou to slovo ovčí slyší poprvé. Na netu je jedna, ale metrová ručka.

Stačilo změnit v googlu "prachovka z ovčí vlny" na "ometák z rouna" :lol: :lol: :lol:
http://www.gesprofi.cz/p1506-prachovka-z-ovciho-rouna/

http://www.netto.cz/gold/index.php?page ... &Itemid=28

*hura*

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Dneska jsem si cestou domů udělal radost
Obrázek
Norah Jones | THE FALL

Tuto líbeznou interpretku ocenujě především moje drahá polovička – takže její radost mi byla největším potěšením.
Ale přiznám se, že i na mě udělalo toto nové album velmi dobrý dojem – je trošku rebelštější (oproti dosavadní tvorbě, co jsem od Norah slyšel)
Je to příjemné, poslechově laděné album a hudebni doprovod zpěvu není jen kulisou ale plnohodnotnou (hezky se poslouchající) součástí – jako celek mě to velmi potěšilo – hudba ke zpěvu příjemně ladí a je bohatá na detaily, které potěší nejedno nenasytné ucho ;)

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Malý dotaz, tady ten Pro-ject , má jiný motorek než většina foto. Kdys ho koupil ?

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

monte píše:Malý dotaz, tady ten Pro-ject , má jiný motorek než většina foto. Kdys ho koupil ?
Ten project je custom. To na tom motorku (motorek je puvodni) je kryt, který se dodával na Pro-Ject Xperience Comfort

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Dík, velmi mne to mátlo.

Diode
Kontaktovat uživatele:

Prachovka

Příspěvek od Diode »

Před nedávnem jsem tu upozorňobal na báječnou prachovku z ovčího rouna. Byl o ní zájem a já ji náhodou objevil na www.tchibo.cz ve slevě. Doporučuju *2thumbsup*
http://www.tchibo.cz/is-bin/INTERSHOP.e ... ozente_2_2
Obrázek

Odpovědět