Dismembered
-
- Kontaktovat uživatele:
Dismembered
Ahoj všem,
na nové fórum jsem se moc těšil, počínání administrátora na f-sportu se mi vůbec nelíbilo.
Tam jsem se ani nepředstavoval, tak to tady napravím a zároveň trošku přispěji do rozběhu fóra.
Jmenuji se Tomáš, jsem student z Tábora a o audio se zajímám cca 5-6 let.
První počin, kdy jsem se dostal do HIFI kolotoče, byl NAD C-320BEE a k němu reproduktory Behringer B2030P.
K poslechu používám výhradně počítač, ve kterém mám momentálně zvukovku M-Audio Audiophile 24/96.
Behringery byly vyměněny za Mission M32 a NAD za Harman/Kardon HK 970.
Sestavu mi doplňuje subwoofer Velodyne VX 10 II, který zatím využívám jen na filmy.
V blízké době se chystám vyrobit si páreček stojánků pro reproduktory, zatím je mám na domorobo poličkách.
Vzhledem ke statutu studenta bohužel neoplývám kdovíjakým bohatstvím, proto je má sestava o dost skromnější,
než většiny zde přítomných. Rovněž asi nebudu přeborníkem v přispívání do fór, neb mé znalosti a zkušenosti
zdaleka nedosahují takové úrovně, abych si dovolil porovnávat cokoliv, co jsem neslyšel na vlastní uši.
Poslouchám z 90% nejtvrdší metalové žánry, ale nepohrdnu ani kvalitním rockem a věřím, že jednou dojdu i na klasiku (z ní mě zatím nejvíce chytil za srdce John Williams s jeho hudbou pro Star Wars).
Pokud jste dočetli až sem, pak děkuji za pozornost a všem přeji hodně hezkých zážitků s hudbou.
na nové fórum jsem se moc těšil, počínání administrátora na f-sportu se mi vůbec nelíbilo.
Tam jsem se ani nepředstavoval, tak to tady napravím a zároveň trošku přispěji do rozběhu fóra.
Jmenuji se Tomáš, jsem student z Tábora a o audio se zajímám cca 5-6 let.
První počin, kdy jsem se dostal do HIFI kolotoče, byl NAD C-320BEE a k němu reproduktory Behringer B2030P.
K poslechu používám výhradně počítač, ve kterém mám momentálně zvukovku M-Audio Audiophile 24/96.
Behringery byly vyměněny za Mission M32 a NAD za Harman/Kardon HK 970.
Sestavu mi doplňuje subwoofer Velodyne VX 10 II, který zatím využívám jen na filmy.
V blízké době se chystám vyrobit si páreček stojánků pro reproduktory, zatím je mám na domorobo poličkách.
Vzhledem ke statutu studenta bohužel neoplývám kdovíjakým bohatstvím, proto je má sestava o dost skromnější,
než většiny zde přítomných. Rovněž asi nebudu přeborníkem v přispívání do fór, neb mé znalosti a zkušenosti
zdaleka nedosahují takové úrovně, abych si dovolil porovnávat cokoliv, co jsem neslyšel na vlastní uši.
Poslouchám z 90% nejtvrdší metalové žánry, ale nepohrdnu ani kvalitním rockem a věřím, že jednou dojdu i na klasiku (z ní mě zatím nejvíce chytil za srdce John Williams s jeho hudbou pro Star Wars).
Pokud jste dočetli až sem, pak děkuji za pozornost a všem přeji hodně hezkých zážitků s hudbou.
Re: Dismembered
sestavu máš skvělou. na studenta bez příjmů v každém případě.
já kdysi začínal na transiwattu, gramo nc4? a repro z hifiklubu. co jsem natřel stěn barvou
a byl jsem šťastný jako blecha.
hlavně, že tě baví poslech.
kvalitní aparát koupíš lehce. stačí dostudovat a makat.
najít ten svůj zvuk a vrstevnici audio-kopce je o dost těžší. uvidíš.
doporučuji cd, hadvábí, transistory a návštěvy hifistů
já kdysi začínal na transiwattu, gramo nc4? a repro z hifiklubu. co jsem natřel stěn barvou

a byl jsem šťastný jako blecha.
hlavně, že tě baví poslech.
kvalitní aparát koupíš lehce. stačí dostudovat a makat.
najít ten svůj zvuk a vrstevnici audio-kopce je o dost těžší. uvidíš.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za uvítání
Nemělo to vyznít jako stěžování si, to spíše naopak - poslouchá se mi na sestavičce velmi hezky.
Stále laboruji s umístěním atd., no co Vám budu povídat, zkrátka je to náš koníček
Rozhodl jsem se, že vyzkouším zajímavě vyhlížející externí USB DAC od Silverstone.
Z Czechcomputeru jsem ho objednal, tak jsem na to zvědavý, vypadá velice pěkně (četl jsem info, že obsahuje kvalitní Burr Brown převodník).
Uvidíme, zda uslyším nějaký rozdíl.

Nemělo to vyznít jako stěžování si, to spíše naopak - poslouchá se mi na sestavičce velmi hezky.
Stále laboruji s umístěním atd., no co Vám budu povídat, zkrátka je to náš koníček

Rozhodl jsem se, že vyzkouším zajímavě vyhlížející externí USB DAC od Silverstone.
Z Czechcomputeru jsem ho objednal, tak jsem na to zvědavý, vypadá velice pěkně (četl jsem info, že obsahuje kvalitní Burr Brown převodník).
Uvidíme, zda uslyším nějaký rozdíl.

Tak na ten převodník jsem také zvědav. Napiš své dojmy 

lachim to skvele zakončil
...
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
EB 02 jsem nikde v ČR nenašel, takže jsem se rozhodl, že zkusím ten EB 01. Jsem na to zvědav. Určitě dám vědět, i když začínám být trošku skeptický. Naprostá většina zahraničních recenzí vyznívá velmi pozitivně, ale zase většina z nich je psaná "uživateli PC" a ne "audiofily". Uvidíme, třeba Silverstone překvapí.
Btw, vypadá to na ideálního adepta na "tuning" - výměna operačních zesilovačů a kondenzátorů se přímo nabízí (bohužel ani toto nesvedu).
Viz. např. http://www.head-fi.org/forums/f46/my-si ... ds-258652/
Btw, vypadá to na ideálního adepta na "tuning" - výměna operačních zesilovačů a kondenzátorů se přímo nabízí (bohužel ani toto nesvedu).
Viz. např. http://www.head-fi.org/forums/f46/my-si ... ds-258652/
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi Silverstone EB-01 dorazil, vyzkoušel jsem ho, a jde bohužel nazpátek
Zvukově
nepřevyšoval M-Audio Audiophile 24/96 (zvuk se mi zdál velmi, velmi podobný až stejný),
ale na výstupu ten Silverstone nepříjemně šuměl. Rovněž má nízkou výstupní hlasitost,
takže bylo třeba mít zesilovač na vyšší volume. Zpracování je super, vypadá moc pěkně.
Škoda, doufal jsem, že by to mohl být další upgrade mého audio řetězce.
Nebýt toho šumu, mohl bych ho doporučit jako slušně hrající low-end DAC,
ale takto bych ho skutečně nebral, na to je moc drahý.

nepřevyšoval M-Audio Audiophile 24/96 (zvuk se mi zdál velmi, velmi podobný až stejný),
ale na výstupu ten Silverstone nepříjemně šuměl. Rovněž má nízkou výstupní hlasitost,
takže bylo třeba mít zesilovač na vyšší volume. Zpracování je super, vypadá moc pěkně.
Škoda, doufal jsem, že by to mohl být další upgrade mého audio řetězce.
Nebýt toho šumu, mohl bych ho doporučit jako slušně hrající low-end DAC,
ale takto bych ho skutečně nebral, na to je moc drahý.
Njn, zázraky se nedějí, za kvalitní DAC je třeba připlatit. Aspoň ho někdo vyzkoušel 

-
- Kontaktovat uživatele:
No teda pěkně děkujuRowing píše:Aspoň ho někdo vyzkoušel

Jinak mám radost z Tvých kabelů - posun ve zvuku je dobře slyšitelný.
Tedy díky za obchod

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak se jdu pochlubit s provedeným upgradem
Regálky Mission vystřídaly nádherné sloupky Xavian Suona Gran Colonna.
Hrají opravdu krásně, až mě to překvapilo. Vzhledem k tomu, co předvádí, jsem je koupil skoro zadarmo.
Hlásím se tedy mezi Xavianisty!

Hrají opravdu krásně, až mě to překvapilo. Vzhledem k tomu, co předvádí, jsem je koupil skoro zadarmo.
Hlásím se tedy mezi Xavianisty!

tak tě tedy vítám v klubu pošetilých vlastníků této značky.
dosti hifistů na tě bude koukat z vrchu...

dosti hifistů na tě bude koukat z vrchu...

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky 
Zvrchu koukat nebudou, u mě žádná propaganda NADu a Xavianu nehrozí.
Jen jsem nečekal, že sloupky s původní pořizovací cenou pod 20k dokáží zahrát takhle příjemně.
V mé menší místnosti se zdá být kombinace aktiv + pasiv membrány lepší, než BR ozvučnice.
Schválně zkusím sehnat nějaké zatížení a začarovat magii voodoo - zlepšení neočekávám, ale kdo ví

Zvrchu koukat nebudou, u mě žádná propaganda NADu a Xavianu nehrozí.
Jen jsem nečekal, že sloupky s původní pořizovací cenou pod 20k dokáží zahrát takhle příjemně.
V mé menší místnosti se zdá být kombinace aktiv + pasiv membrány lepší, než BR ozvučnice.
Schválně zkusím sehnat nějaké zatížení a začarovat magii voodoo - zlepšení neočekávám, ale kdo ví

neočekávej.
ale připrav si šátek!!
ale připrav si šátek!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zase posunul svůj audio řetězec o kousek výš - tentokrát pro mě ale o pořádný!
Proběhl upgrade Xavian sloupků na Dali 850 a jsem nadmíru spokojen.
Majitel tvrdil, že jsou to skvělé bedny na rock/metal, což mohu jen potvrdit.
Dvojice dvaceticentimetrových basových repro dává kopákům pořádný šmrnc, středový
reproduktor umí výborně syrové agresivní el.kytary, přesně jak to mám rád.
Zatížitelnost je opravdu vysoká, ale co mě potěšilo nejvíc - můj H/K s bednami nemá
sebemenší problém.
Nejvíce jsem se ale obával co udělá dvojitý bassreflex vyvedený na záď beden v mé
malé místnosti - světe div se, basy jsou super, žádné hučení, ale pěkně prokreslený
čistý bas. V tak dobrý výsledek jsem ani nedoufal. Teď už vím, že BR ozvučnic
se netřeba obávat a hodně záleží na umístění v prostoru a vůbec akustice místnosti -
troufám si tvrdit, že navzdory několikanásobně levnějšímu železu mi to tu hraje
o pořádný kus lépe, než původnímu majiteli.
Obrázek pro ilustraci - až si uklidím nepořádek, snad taky konečně přidám foto mé sestavy.

Bedny jsou opravdu velké, jedna váží 29kg.
Pěkný den všem
Proběhl upgrade Xavian sloupků na Dali 850 a jsem nadmíru spokojen.
Majitel tvrdil, že jsou to skvělé bedny na rock/metal, což mohu jen potvrdit.
Dvojice dvaceticentimetrových basových repro dává kopákům pořádný šmrnc, středový
reproduktor umí výborně syrové agresivní el.kytary, přesně jak to mám rád.
Zatížitelnost je opravdu vysoká, ale co mě potěšilo nejvíc - můj H/K s bednami nemá
sebemenší problém.
Nejvíce jsem se ale obával co udělá dvojitý bassreflex vyvedený na záď beden v mé
malé místnosti - světe div se, basy jsou super, žádné hučení, ale pěkně prokreslený
čistý bas. V tak dobrý výsledek jsem ani nedoufal. Teď už vím, že BR ozvučnic
se netřeba obávat a hodně záleží na umístění v prostoru a vůbec akustice místnosti -
troufám si tvrdit, že navzdory několikanásobně levnějšímu železu mi to tu hraje
o pořádný kus lépe, než původnímu majiteli.
Obrázek pro ilustraci - až si uklidím nepořádek, snad taky konečně přidám foto mé sestavy.

Bedny jsou opravdu velké, jedna váží 29kg.
Pěkný den všem