DratikCZ

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
DratikCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: DratikCZ

Příspěvek od DratikCZ »

Jen informace, sic to tady ode me zaznelo, ale tohle rozhodne neni finalni umisteni v prostoru. Spis aktualne dostupne provisorium. A subjektivne, zatim jsem se sestavou spokojenej a to je pro me to nejdulezitejsi.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Nenech se znechutit, sestavu máš kvalitní, a moc pěknou. Já osobně si myslím, že nezáleží na tom kolik to vše stálo, nebo jak je to staré, či to někdo zbastlil, mě záleží na tom jak to hraje u mě doma v mých podmínkách. Sestavu nehodnotím podle ceny, ani stáří, ale podle zvuku.

DratikCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DratikCZ »

Diky :) Nenecham se znechutit, asi jsem uz na to prilis starej. Nakonec i ten zvuk je vzdycky subjektivni, coz je jen dobre, jinak by svet byl strasne nudnej.

A jestli jsem bazarnik...jo, jsem, proc ne a v tomto se za to vubec nestydim. Asi ani ne z duvodu, ze by na novou techniku nebyly prostredky, ale protoze jsem chtel presne to, co jsem koupil. A bohuzel to uz Pioneer nevyrabi, stejne jako tu slavnou modrou radu ci spoustu dalsi techniky. A pro cinskeho Pioneera (ci jinou znacku) u me neni misto, ale naprosto jsem v pohode s tim, ze to nekdo ma.

A ze to nema HDMI, ci na tom nereprodukuju spoustu dnesnich formatu? No a co, stejne je nemam v porfoliu a minim to krmit (pro me) osvedcenymi formaty. A navic, analogove vstupy jeste stale nevymrely, coz se neda rict o zastaralych digitalnich formatech - protoze dnes jsou formaty velice prekotne.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

DratikCZ

OK Tvůj pohled na věc chápu a plně jej respektuji, ale je fakt, že v tom je spousta rozporů. Do ničeho Tě nenutím, ale psal sis o možné postřehy a zkušenosti k tomuto Tvému vybavení. Nepsal sis o "lajky" a těch je tady spolu s pochlebováním nejvíce. Ukazuje se, že jsem asi jediný, kdo má s Tvým siličem a bednami osobní praktické zkušenosti. Ostatní jen hejtují, jak je tady zvykem.

tak ještě nějaké postřehy:

- bylo by fakt lepší na stereo mít stereo zesilovač a novější provenience, nota bene, když s DK ani multikanálem nepočítáš. Pioneer už to nebude, protože šly ke dnu. Nevím jestli v PRC, ale fabriku má v Malaysii.

- "analogové vstupy nevymřely" OK, ale to Tě zase čeká to vybírání kabelů ( analogových signálových ), protože tady vliv mají. Jen na zkoušku a to Ty můžeš, zapoj si CD player do toho siliče analogovým kabelem a zároveň digitálním. Přepínej a poslouchej a sám hned uslyšíš. Pokud neuslyšíš, či Tě to bude jedno, tak si posluchač a v klidu si poslouchej cokoliv a jakkoliv. Dnes je trend propojovat digitálními kabely, pokud to jde a u Tebe to jde, neboť silič má DAC integrovaný a vliv kabelu "zmizí". Pro " hnidopichy " píšu o rozdílu mezi propojení kabelem analogovým a digitálním a nikoliv o rozdílech mezi kabely analogovými, jak je tady často důvodem k boji.

- i nové formáty můžeš přes to poslouchat i MCH ( pokud dokoupíš bedny a sub ), ale také jen analogově. Musíš mít player s DACem a vícekanálovým analogovým výstupem. To jsme zase u toho vlivu analogových kabelů, přímo digitálně do siliče je to o něčem jiném. Vypadá to však, že Ty takové věci řešit nebudeš a tak si v klidu poslouchej, jak chceš a na čem chceš.

Ještě jednou - ty bedny jsou super a nepokaž ten zvuk nějakým nevhodným a nekvalitním zapojením, či umístěním.

Příjemný poslech.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tak já jsem dráteník a bastlíř, kterej má rád HI-FI techniku ze 70-80 let. Repasoval jsem si pár krásnejch starejch kousků, který nádherně vypadají a pro mé ucho nádherně hrají. Nestálo to moc a mám prostředky i na novodobé drahé HI-FI, ale to by mi nedělalo takovou radost jako ty staré komponenty, které některé jsou staré jako já 50 let a šlapou jako hodinky. Už jen poslouchám a neřeším hifi neurózu jako kabely nebo kolotoč výměn a podobně.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

pbaudis píše:
04 črc 2024 22:31
Jedno jsem opravdu vypozoroval, tady už to není dávno o Hi-Fi, ale o tom, kdo má delšího chobota. Je to škoda, člověk aby se tu bál něco napsat s něčím se pochlubit, nebo žádal nějakou radu. Hned se sletí tlupa sršňů, zašlapou tazatele a jdou po sobě, jako včela po medu.
pravda pravdoucí, je tu banda cypů co zpochybní vše čemu nerozumí
už sem chodím co nejméně, pro legraci trollů nejsem, znechucuje to.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Lemon

OK, i tento přístup je možný a akceptovatelný, ale s tím, že jsi ustrnul někde na přelomu let 80. a 90., kdy jsme všichni měli CD playery do siliče analogově. V této době se objevily první siliče s integrovaným DACem a digitálními vstupy a tam byl teprve patrný ten rozdíl ve zvuku. Já povětšinou poslouchám klasickou hudbu a pro mně to mělo vliv obrovský, i další Hifi kámoši propojovali už jen digitálně - pokud to šlo, aby eliminovali vliv těch analogových kabelů.

Neboj i já mám pořád některé ty "staré" skvělé mašinky - viz popiska. Včera jsem s kámošem montoval do auta antiradar a k tomu nám hrál 8800 a 722A. Byla to pohoda.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Jestli je D/A převodník kvalitnější v CDP než v siliči, tak je tvoje teorie Oldeare zcela scestná.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

“Nepsal sis o "lajky" a těch je tady spolu s pochlebováním nejvíce. Ukazuje se, že jsem asi jediný, kdo má s Tvým siličem a bednami osobní praktické zkušenosti”

Ja som sa vyjadril k bedniam, ktore poznam ako hraju a k tym som pogratuloval, ostatne komponenty za nimi zaostavaju (tym nemyslim ze su vyslovene spatne), alebo s nimi nemam osobnu skusenost tak k nim som sa nevyjadril. Trochu mi unika zmysel pouzitia 7 kanaloveho audio/video zosilnovaca pre 2 kanal. Prinasa to urcite kompromisy uz len tym ze vacsinu toho co je v tej krabici generuje teplo a rusenie a nepouzivas to.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pincka mám zesil i gramec, historické artefakty doby "porevoluční"
jen ty bedny se Španělům moc nepovedly, chybí tlumení a pořádná
výhybka, odrbané kde se dalo no. Vše k nápravě doma jest to.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Oldear píše:
04 črc 2024 20:59
Jj, je to tak. Oldear jede v kočáře a poslouchá u toho Burmester. Pánové, osobní praktické zkušenosti za X let jsou nepřenositelné, ale je fakt, že obtěžovat s nimi nemusím.
Naopak ty bedny musím pochválit, ty jsou špičkové. Jestli jsou v pořádku, tak hrají super. Slyšel jsem je před cca 15 lety, ale ve spojení se "Zuzanou", resp. Pioneer SC-LX90 Susano a to byl tehdy jeden z nejlepších MCH siličů na trhu.
Nebojte fotka bude, hned jak tady skončím a to nebude dlouho trvat, protože nebudu chtít číst v reakci na tu fotku kecy o snobismu, aroganci, vyhozenej penězích a pod., protože to je tady známým koloritem, snažit se polivat to, na co já nemám a je to pro mně nedosažitelné. Už jsem to podobně pákrát zažil u "nových" tzv. Hifi návštěv a proto jsem s nimi skončil. Měla by to být každého věc a rozhodnutí kolik do toho vrazí.
Já bych se toho nebál. Je to koníček a každý do něj dává co může a chce. Pokud někdo do sestavy investuje to co třeba někdo jiný do koupi bytu, pak může být pro ostatní velmi zajímavé, kam až se dá dojít a jaké je reálné zlepšení vůči, řekněme standardním sestavám. Každý má hranici, za kterou už nejde, ať už z důvodů finančních nebo jiných. Ale závist, proč?

off-topic
Mě třeba ten zmiňovaný Burmestr v MBéčku zvukově jinak neoslovil, ne že by to hrálo špatně, to rozhodně ne, ale čekal jsem od toho víc, spíš mi to přišlo víc jako marketingová záležitost.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Leony5 píše:
05 črc 2024 14:35
Jestli je D/A převodník kvalitnější v CDP než v siliči, tak je tvoje teorie Oldeare zcela scestná.
Milý pane "zcestný",
je vidět, že nemáš ani tušení o čem je řeč a žádné praktické zkušenosti - doplň si je. Prostě testuj a hraj si s Hifi, tak jako ostatní. U klávesnice žádná praktická moudra nepochytíš. Neporovnával jsem DACy, řeč byla o propojení analogovým kabelem a jeho vlivu na zvuk, vůči propojení digitálnímu.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ale v tomto má Leony pravdu..Aj za tým digitálnym káblom musí byť DAC, ak bude horší ako v CDP, tak to bude horšie.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No jen v případě, že player bude za 300 litrů a silič s DACem za 12 litrů. A takový extrém tazatel u výběru jeho aparátů nemá a tam jsem to směřoval. Pokud to budou aparáty ve stejné lize, tak nikoliv. Bohužel.

Toto poznání jsem zažil někdy v roce 1990, kdy jsem si z Německa přivezl Kenwood KA-7020 s DACem a digitálními vstupy a player Kenwood DP-7020. Oba dva ze stejné řady a se stejným čipem na DACu. Výsledek byl jak výše uvádím.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Dodatek:

Např. u těch Kenwoodů to bylo takto ještě delší dobu, než začali vyrábět kuchyňské roboty a autorádia.

Tehdy měl Hifi kámoš na DK receiver Kenwood KRF-X9995D a CD player ze stejné řady, oba měli tehdy preferovaný systém 32fs Fine D.R.I.V.E. a porovnání propojení analog vs digitál dopadl stejně. Jednoznačně pro digitální propojení a využití DACu v receiveru.
Kdo má možnost vyzkoušejte.

Odpovědět