Efičák

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Efičák

Příspěvek od efičák »

S potěšením se chci s Vámi rozdělit o Velkou radost a spokojenost z pikantně i sladce znějící sestavy. Její mě osobně největším plusem je podání pleťových středů a rytmu hudby. Díky sloupovým Phonar P4, německé dva a půl pásmové sloupy s charakterem přirovnaným k Dyaudiu. Velmi střídmá, jednoduchá výhybka neklade odpor toku a klokotu zurčivé, lahodné a bublající hudby.
Když se jim něco nelíbí, dají to majiteli pocítit. Hedvábná kalota výškových reproduktorů netrpí kovovým chladem a zdůrazněním sykavek. To spíše agilní polyprénový středobas vlastní výroby Phonar, upozorní na případnou chybu v poslaném a zesíleném signálu.
Zdvojené basové Vifa, pracující v tamdemu do společného tunelu, pouští výhybka hodně vysoko, až do důležitého pásma nízkých středů. Proto je požitkem, silný mužský hlas. Klarinet a saxofon z gramofonu.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Re: Efičák

Příspěvek od Acon »

hm,som myslel, že si spriaznená duša admina, ktorý uznáva len svoj hifinázor ;)
Tak sa zaraď

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Acon píše:hm,som myslel, že si spriaznená duša admina, ktorý uznáva len svoj hifinázor ;)
Tak sa zaraď
Jo.
Každý máme svůj zvuk. Já jej našel.

Vynikající je tuněné cédéčko Vincent S-1.1. Výměnu čínské triody 6N16, vymyslel a provedl vzácný přítel, konstruktér Renown.
Nová česká Tesla ECC-82, má dynamiku a linearitu přímo příkladnou. Pořádné nahrávky nyní plně uspokojují. Výrazná dynamika a plný bas rozdělila desky na kvalitní a zbytek. Obyčejné, i horší lze poslouchat velmi dobře. Jen ucho si říká o tu porci dynamiky a rozlišení, jaké se dostává z lepších zdrojů.

Gramofon neochvějně trůní, nad vším pachtěním čísel. Shlíží z originální P-J police a dodává pro mě osobně nejlepší a nejzábavnější lálá. Superlativy nešetřím. Pro mě moje meta, s níž pracuji a posouvám ji na co nejlepší výsledek.

Překvapení z kvality analogového basu a dynamiky LP, mi poskytl tranzistorový Pro-Ject Phono Box SE II.
Když použiji namísto externího napájecího trafa, dvě gelové 12V baterie, zvuk z průzrační, trojrozměrný zvukový obraz se posune dále z beden ke mě. Uklidní mě zlepšená linearita s důrazem na příjemný bas. Přestávám vnímat zvuk a vciťuji se do poslouchané duševní potravy. A to je správně.
A když obřadně vložím nové LP, například ze zásilky přítele Křečka, uslyším tak kvalitní zvuk, že mám radost z každé vložené koruny do analogu.
Takhle to mám já. ;)
Naposledy upravil(a) efičák dne 19 dub 2008 06:53, celkem upraveno 1 x.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Docela bych rád viděl nějaké foto toho tvého gramofonu Holborne. Tak se pochlub :)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Holborne, švýcarský soused Benz Micro, vyrábí tento model gramofonu s různými ramínky.
REGA RB 250,300, Kuzma Stogi S, japonské Ikeda a vlastním Holborne délky 10 a 12".

Je výborně provedený. Dotykový senzor rozbíhá stejnosměrný motorek, který pohání akrylový talíř magnetofonovým páskem.
Modrá dioda osvětluje akrylové pouzro motorku. Po nastavení rychlosti pro SP, svítí červeně.
Rychlost otáčení reguluje potenciometr. Pomocí šablony a zářivky se snadno seřídí. Unipivotní ramínko Kuzma Stogi S, je kromě azimutu, také snadno nastavitelný.
Zvuk je bez vlivu použité přenosky vynikající. Ať použiji anglický Goldring 1012gx, Ortofon ALpha, anebo Ortofon Rondo Bronze, je především bas pevný a nejnižší. Klid a pevnost konstrukce má na zabarvení kladný vliv. Dokonce neřeším podložku pod LP.
Nejlépe se mi zdá, deska přímo na akrylu a bez zátěže. Vybrání pro vinětu LP je tak hluboké, ze pod vyhou clampu propadá a zvedá okraje LP do vzduchu.
Ang
lický gramofon Goldring GR2, mi dělal velkou radost především vynikajícím ovládáním. Po vytunění u Renowna i výborným zvukem, který měl omezení, dané konstrukcí a nízkou cenou. Nutil mě do zlepšování a investicí.
Holborne je doladěný. Unese i mnohem dražší přenosku, než plánovanou Ortofon Rondo Bronze.
Díky týden trvajícímu testu vím, že drahý kvalitní diamantový hrot, vytěží maximum především z ohraných, špatně nahraných desek zdejší výroby. A z nových LP, se rolují ponožky. Přeháním, hrají referenčně.

Obrázek

silvan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silvan »

Zdravím.
A jak si vede Holborn ve srovnání s RPM 9.1?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Silvane, ale jen mezi námi, Renown, patriot P-J se dívá....
Holborne má v ceníku 3 800 Euro bez raménka. Jedinou možností je zlevněný, starší. Raménko Kuzma Stogi S. je nové kolem 1000 Euro.
Za 4 800 Euro získáš 6 Pro-Ject RPM-9, možná i s vloženou přenoskou z továrny.
Křivka výtěžnosti s zaplacenou částkou prudce klesá. Rozdíl v kalitě zvuku neodpovídá. Ale to je jev, nejen v audiu známý.

Zvukově bych řekl, že hrají oba, ve své třídě. Švýcar je předražený, ale kvalitní.
RPM-9.1 lze koupit velmi výhodně s Sumiko Blue Point 2, který mu sedí. Mě osobně na něm nekteré MC přenosky nesedí. To spíše přenoska Pro-Ject K6, upravená Gradem pro P-J vyhovuje mému vkusu. Dané rady jsou nepřenosné a bez užitku. Píši o svém vkusu a ten je jak mám zjištěno nepřenosný.
Zamýšlíš pořídit něco pro sebe?
Jaké máš dosavadní zkušenosti?
Rozepiš se ve svém představení členů, anebo jinde v analogu. Holborne nechme být v souvislém vláknu jen o něm.
Myslím, že více se na zvuku podepisuje raménko Kuzma Stogi S. U nich je možnost přístupnější ceny.
Někdo Kuzmu má. Přišel k ní dobře díky akci zastoupení v Praze.

Holborne má švýcarské opracování. Kvalitu a doufám neomezenou životnost.
Dělá mi radost.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Kuzmista jeden eficakovsky :mrgreen:

Ten gramofon je fakt nadherny!!!!

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Clovece analogova, vono ti to doma hraje fakt moc hezky. *thumbs up* Jsem trosku cekal, ze Densen bude takovej pomalejsi a mekci, ale on hraje se smyslem pro rytmus a zive. Hlasy byly hodne pritomne. Dvojice gramo - Densen i Vincent (umelecky vytuneny fixkou :D )- Densen s Phonary hezky spolupracuji. No na stelovani gramce jsem koukal jak pero z gauce, ale vysledek po nastaveni zateze v phono zesilovaci se mi moc pozdaval. Jeste ze lidi jako Rowing jezdi po republice. *2thumbsup* Jsem zvedavy, jak se ti bude nastaveni gramce pozdavat po delsim poslechu. Jo a abych nezapomnel, hifi vino i hifi caj taky OK. 8-)

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Jsem rád, že jsem tě konečně navštívil. Oggy se sice první hodinu, kdy zůstala sestava vypnutá a pouze jsem si hrál s Kuzmou Stogi S a Holbornem musel děsně nudit :)
Trochu jsem posunul v headshellu Rondo Bronze a prodloužil asi o 1,5 mm efektivní délku, pak znovu nastavil správný offsetový úhel dle Baerwalda. Na závěr malé zvětšení přítlaku
z 2,1 gramu na 2,3 gramu - digitální váha je nekompromisní - a opětovné nahození závažíčka antiskatingu na promyšlenou kladku. Pan Kuzma je koumák, moc se mi jeho unipivotní raménko líbí. Pak bylo ovšem hotovo, nebylo muzikou koho vzbudit a Phonary poháněné Densenem se mohly rozehrát. Jak poznamenal Oggy, je vidět že tví svišti dávají sestavě pořádně zabrat a neodnesl to zvláštním tuningem jen CD Vincent ale i konektory na Phonarech atd. Nicméně gramofon je naštěstí z jejich dosahu a zbytek řetězce to snáší statečně :D
Chick Corea, pak nevím co to bylo za LP a následovně můj oblíbený Louis Armstrong ukázali, že gramofon si na nové nastavení nestěžuje a vše je v pořádku.
Kind of Blue Milese Davise pak posloužilo k otestování různého nastavení zátěže přenosky na P-J Phono Box SE II. Sice mi na první poslech zátěž 69 ohm seděla díky detailnosti nejvíce, ale Oggy je velmi zkušený posluchač a problémy s podáním výšek rychle odhalil, tak po otestování 17, 22, 69 a 100 ohmového zatížení jsme se shodli na 100 ohmech. Rozdíly v podání byly slyšitelné a není pravdou že je jedno, jak se phono nastaví i když v manuálu k přenosce je doporučeno rozmezí zátěže 10-200 ohm.
Holborne mě i přes svou jednoduchost opravdu zaujal některými vychytávkami - senzorový spínač, rozlišení rychlosti otáčení barevnou ledkou, napínání řemínku vlastní vahou přes malou páku. Prostě detaily, které se mi na Holbornu velmi líbily.
A Densen B-100 :?: Elegantní, noblesní a sebejistý. Na nějaké větší soudy jsem ho slyšel moc krátce, navíc akustika místnosti by potřebovala u efičáka trochu doladit, ale spojení s německými Phonary bylo libozvučné. Rád bych tento zesilovač slyšel i s jinými repro a trochu déle abych se mu dostal více pod kůži ale na první poslech hrál pro mé uši moc příjemně.
Nebudu se dále rozepisovat, stejně už jsem toho napsal dost jak se tak dívám. Rád se u tebe zase někdy zastavím :)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Jen takový poznatek na okraj...
Máš pravdu v tom, že nastavení zátěže u phona hraje také důležitou roli.
Vyzkoušel jsem si to před časem na své aparatuře a rozdíly byly jasně slyšitelné.
Nakonec jsem se vrátil k nastavení doporučené výrobcem...

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Ještě lehce se červenajíc, mohu zde rovněž se připojiti k těm,kteří již okusili kousek z tajemství efičákovy duševní potravy.Jsa velmi mile přijat vnikl jsem svou zvědavou držkou k efičákovým strojům a za průvodcovských služeb efičáka mladšího :mrgreen: jsem si vyslechl muzičku podle svého výběru na sestavě plně odpovídající vybranému vkusu a filozofii poslechu pána domu,efičáka staršího(i většího :D ).Mohu zodpovědně za sebe říct,že byť momentálně z objektivně pochopitelných důvodů-viď, efičáku mladší :mrgreen:-,bez elegantních hrotů pod bednama, se hudba objevila v plné kráse a lesku.Hudba to byla podána velká s velkým množstvím informací v celém spektru a jak se říká,od podlahy až do vysokých pater bez náznaku nějaké nervozity a hezky rozlišená,nástrojově separována a vrstvená i do hloubky,jak to mám rád.A to to pán domu rozehrál DENSENa v černém fraku se zlatými hrníčky opravdu i hlasitěji ,než bych si s ohledem na paní domu troufl.Nádherný zážitek(připomněl jsem si prvé setkání s DENSENem svého času v Tykonu-je to prostě švihák).A to mě teprve čekal zlatý hřeb-ukázka,co umí analogová sekce sestavy.Za poslechu operní árie s doprovodem orchestru v plném nasazení se krásně ukázala síla Ortofon R.B./Kuzmy/Holborne-jemně odstínované a odseparované vrstvičky jednotlivých nástrojových sekcí orchestru,křehoulinké výšky a ještě vykreslenější basový základ a to i bez hrotů.
Věděl jsem to a teď to chápu ještě víc,že s analogem si nesmím vědomě nic začínat,protože bych spustil sobě nebezpečnou lavinu nutných potřeb, a že by mě pak moje CD mohla přestat bavit a to bych pak byl smutný. :)
Ještě jednou díky a gratuluji. *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Přes řeku do stínu stromů.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Na té fotografii je alegorie mé cesty. Zaslepený zvukem potácím se lesem trhu.
Pohleďte se mnou:

Domácí kino za 45t. Prodáno se ztrátou 35%.
Sloupové bedny NVE za 36t. Údajná zápůjčka za zálohu. Novák lhal. Ztráta 100%.
Doporučený Sony XA5es. Ztráta 50%.
Bylo toho mnoho.
Tlustá čára.
____________________________________________________________________________________

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pak začala druhá etapa mé cesty. Charismatický velkorysý přítel Renown.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Odpovědět