eLko

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: eLko

Příspěvek od Renown »

Tak to je pěkné :( , předběhl jsi mne asi o měsíc :o
Na konci dubna budu mít doma PS-Audio Perfect Wave DAC i s kartou Bridge.
Ten DAC je velmi dobře hodnocený a uživatelský komfort je nepřekonatelný ...

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Lukas, tie merania vyzeraju skvele, predbezne som dohodnuty v juni ich opat absolvovat aj ja, ty si to mal totiz robene uz s novym softom, tak som zvedavy, ako to s nim dopadne u mna. O tom prevodniku som nasiel dostatok info, som zvedavy na posluch, flacy su uz pripravene.

STUDIO_ESO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STUDIO_ESO »

eLko píše:Tak ... mame tu celkom zaujimave merania Lucidov v mojej akustike :cool:

Doba dozvuku z miesta posluchu v jednom bode (1,90m)
Obrázek
Promiňte že obtěžuji, ale zaujal mně ten graf doby dozvuku. Můžu Vás poprosit o zpřesňující informace? Zp. měření, podmínky atd... Klidně můžete do mailu nebo SZ, a případně také, pokud jsem až příliš dotěrný, ignorujte prosím můj dotaz úplně.

Děkuji (ať tak či tak...).

V úctě,
Šimko Josef

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Po vcerajsej navsteve u Lukasa to vidim nasledovne: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 9&start=90
Momentalne ako mozne vylepsenie zvuku zostavy, vidim uz len v nakupe top dospelych bedni, to by vsak uz mozno potrebovalo vacsiu miestnost.
Ku komfortu ovladania prevodnika PS Audio cez Ipod a rovnako prehravania cez Ipod snad len tolko, ze cesta je jasna a kto to raz vyskusa spat sa uz nevrati. Navyse zvukova kvalita moze byt vdaka prevodniku a HD trackom vyssia, nez z akehokolvek prehravaca. Skladby v klasickej CD kvalite hraju tiez absolutne bez vyhrad, rozhoduje u nich len a len kvalita nahravky. Expresivne povedane, digitalna doba valcuje a vobec nepochybujem o tom, ze sa v tej najvyssej kvalite presadi defacto celoplosne aj v audiu, podobne ako je tomu u videa. Ono to tu uz viaceri tvrdili, (guliver, noiad, odar, aleska a spol), ja to mozem len potvrdit.

STUDIO_ESO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STUDIO_ESO »

Sluší se poděkovat! Děkuji Vám za vysvětlení :)

boxer

Příspěvek od boxer »

No mě se ty grafy naměřené na těch bednách líbí.

20Hz v plné palbě ze skoro 2m.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nechcem vrtať, :) , ale to meranie doby dozvuku je skoro na 100% zaťažené chybou merania. Buď bolo špatne nastavené časové okno pri meraní (začiatok a dĺžka..), alebo je šumový signál zdola kmitočtovo obmedzený (nastavenie generátora v Arte -pink cutoff). Je nereálne, aby dozvuk pod 250Hz takto klesal.

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

eLko , excelentní systém ! Děkuji.
*thumbs up*

Kombinace elektronkového předzesilovače a tranzistorového koncáku, je i pro mne to pravé.

Příležitost slyšet phono Nagra. Vynikající.

Neuvěřitelná zkušenost s Graham Phantom. Spojené státy americké dělají nejpříjemněji domakané rameno. Velká úleva a přesnost seřízení, díky dodaným přípravkům.
*thumbs up*

A konečně gramofon EAT Forte, je kvalitou, designem a dotažením detailů konečně plně dodělaný český gramofon.

Kvalita klavírního laku, kvalita zpracování plného talíře, celkový dojem těží z dnes již pětiletých zkušeností s výrobou Xtencionu.

eLko je prvním majitelem kombinace Graham Phantom / EAT FORTE na světě.

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

Takze kapitola spojazdnenia EAT Forte S a Graham Phantom II 12"

Poskladanie gramofonu bolo uplne lahke,v podstate iba namazat lozisko taniera,polozit tanier na lozisko a nahodit remienky.

Prvy problem prisiel pri instalacii prenosky sumiko podla sablony od Grahamu. Odniesol si to jeden pin prenosky z dovodu unavy materialu a prenoska isla na reklamovanie. Naskytla sa moznost vyskusat Transfiguration Phoenix. Prenoska sa instaluje mimo taniera pomocou sablony od Grahamu,ktora sa zapichne do 2 otvorov na headshelly. Prakticke,rychle,presne. Montazna vzdialenost sa tiez nastavi pomocou adapteru,ktory sa da na spindl a 1 otvor na headshelly sa zapichne do tochto adapteru. A mame nastavenu presnu montaznu vzdialenost. Neni treba ziadna sablona,pomocou tychto 2och vychytavok sa nastavi cele rameno.

Ale este sa vyskytli 2 problemy. Najprv pripojenie phono kabla,ktory sa proste do vyrezu v EATe nezmestil. Mam na mysli konektor. Totiz konektor na Phantome nesmeruje dole,ale do boku. A elipsovy vyrez vo Forte S neposkytuje moc zivotneho priestoru. Vyriesilo to rozobranie DIN konektoru a pripojenie iba plastovej casti do ramienka. Pozlateny obal sa hojda v strede kabla :)

2 problem bol s VTF. Protizavazie uplne na konci a pritlak bol stale velky, 3,1g namiesto doporucenych 2g. Docasne to vyriesil takyto tuning.

Obrázek

Takze 1.den celkom rozcarovanie.Ale nedalo mi to a dalsi den som hladal na nete same informacie a pisal som mail samemu Bobovi Grahamovi.
Po par hodinach a mailoch mam v tom jasno. Tak,ako bolo nastavene ramienko 1.den, bolo vsetko zle.

Pisal som Grahamovi ohladom 2 veci. Protizavazie,ze ako je mozne,ze relativne lahku prenosku neudrzi. Ze ci nahodou nemaju 2 rozne zavazia,pre 9" a 12" a mne to zle nakombinovali. Odpoved bola,ze rameno Phantom II sa dlhu dobu robilo iba ako 9" a 10". Ale z dovodu dopytu po 12" verzii sa rozhodol ju urobit. Da sa samostatne dokupit 12" trubka a v baleni je pridavne zavazie a list so specifikaciami na nastavenie. Mne tieto 2 veci chybali v baleni. Takze protizavazie sa da doladit takto:

Obrázek

2.vec boli prave tie nastavenia. V manuali su parametre pre standard version a long version. Efektivna dlzka bola 235 a 247. Ma napadlo,ze to bude blbost,aby bola efektovna dlzka 247 pre 12" ramano. Odpoved bola,ze 12" verzia sa nastavuje presne ako SME V 12" a poslal mi aj dokument s parametrami pre SME V 12",ze to iste plati aj pre Phantom II 12". Takze efektivna dlzka 308,8, montazna vzdialenost 295,6 a presah 13,2.

Takze vychytavky na nastavenie ramienka od Grahamu mi boli uz na nic a aj predosle nastavenia boli zle,tak som rozobral cele rameno a isiel na to odznova. Pozical som si kvalitny protractor a snazil sa najprv posunut montazku dlzku na 295,6mm. Lenze tu nastal hned prvy mini problem a to,ze EAT ma SME zakladnu fixovanu a hybat som mohol iba s ramenom,ktore dovoluje pohyb v rozmedzi 2-3 cm. Ked som posunul rameno uplne dozadu,tak maximalna montazna vzdialenost,aku viem nastavit s Phantomom je cca 294,5 mm. Cize 1 mm mensia,co je este okay.

2. a vacsi problem nastal s presahom,ktory ma byt 13,2mm. Lenze konstrukcia prenosky a headshellu neumoznuje mi nastavit presah mensi ako cca 16mm. Je to uplne na doraz vzadu v headshelly a menej ako 16mm z toho nedostanem. Tu vidim problem v blbo designovanom headshelly. Totiz,ono ta 12" trubka je iba predlzena 9" trubka. A este podla mna bude efektivna dlzka vacsia ako ma SME V 12". Opticky mi prislo,ze je Graham dlhsi ako 308,8 a teda aj montazna dlzka by mala byt dlhsia a tym padom by sa par milimetrov ziskalo v headshelly na posuvanie. Ale tak sam Graham mi napisal,ze to ma byt podla SME V 12",tak neviem....

Cize hram s offsetovym uhlom nastavenym pre efektivnu dlzku 308,8 ale s presahom o cca 3mm vacsim. Lepsie sa to nastavit nedalo.

Ostatne parametre sa nastavuju jedna radost. VTF klasicky cez digi vahu,azimuth cez zrkadlo pomocou magnetu na boku( nastavuje sa vyska magnetu a tym padom taha rameno doprava alebo dolava),VTA za chodu pri prehravani LP,antiskating sa da nastavit viacerymi sposobmi,ma rozsah od 0 do 3g a je VARIABILNY. Na zaciatku ma mensi ucinok ako na konci LP.

Prenoska je made in Japan.Ma ju na starosti Seiji Yoshioka. Impendencia 7ohmov oproti Sumiku,ktore ma 30ohmov. Zataz v Nagre teda isla dole z 1000 na 150 zatial.Este vyskusam 100.

Zvukovo. Kedze ten presah neni uplne presne,tak nejake skreslenie tam bude. Ale co som pocuval nejake platne uz,tak absolutne nepocujem ziadne pocutelne neprijemne skreslenie. Hra to neskutocne dynamicky a vzdusne s velkou prekreslenostou.
*2thumbsup*

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

Nedalo mi, a kedze to uz je relativne draha a kvalitna analogova vetva,tak som sa rozhodol to nastavit maximalne presne a vytazit z toho maximum.
Na zaklade jedneho programu,ktory pocita podla efektivnej dlzky ramena vsetko potrebne pre nastavenie ramena podla Baerwalda,Lofgrena,Stevensona alebo podla seba som zistil,ze tie nastavenia,ktore som mal boli dost zle. Iba posunuty presah o 3mm znamenal,ze null pointy sa nachadzali mimo LP !!,cize som ich pri prehravani ani nedosiahol.Najmensie skreslenie som mal 0,6% a maximalne ku koncu LP skoro 3%.

Aby som eliminoval nemoznost pri efektivnej dlzke 308,8 dostat mensi presah ako 16mm, vypocital som si cez ten program,co bude najviac sediet tomu ramienku a nebude problem s nastavenim. Skoncil som na hodnotach: efektivna dlzka 313mm,presah 13mm,montazna dlzka 300mm a offset 17,37. Su to hodnoty,ktore platia pre nastavenie podla Baerwalda. Maximalne skreslenie v 3peakoch (zaciatok LP,medzi oboma null pointami,na konci LP) dosahuje 0,4% .

Aby som mohol nastavit montaznu dlzku 300mm,musel som nechat do SME adapteru (do neho sa potom montuje ramienko) vyfrezovat "kolajnicky",co mi umoznilo hybat s ramenom vo velkom rozsahu.
Obrázek

Cize potom pomocou kvalitneho kovoveho protractoru som nastavil spominane hodnoty (Leff 313,overhang 13,mounting distance 300,offset angle 17,37)

A 2.problem,kde bolo protizavazie moc lahke,som vyriesil tak,ze som si dal na zakazku vyrobit vacsie tazsie medzikruzie,ktore sa montuje na to protizavazie.
Teraz by som tam mal dostat prenosky do cca 10g.

Tak je to teda konecne vsetko vyriesene,s maximalnou preciznostou nastavene a musim povedat,ze momentalne uz nemam potrebu vylepsovat moju zostavu (mozno este nova pracka od PS Audio 8-) )
Inac zvuk EAT Forte S-Graham Phantom II-Transfiguration Phoenix > > > > > > > > Redbook CD (HD este musim porovnat). Ale klasicke CD sa nechyta.

Par fotiek:

Tu je vidiet nove tazsie na zakazku robene medzikruzie na protizavazi. Dobre oko si vsimne,ze je z nereze,pokial ostatne "strieborne" casti su pozinkovane.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

*hura*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

*klanimse* Výborná práce eLko.

Obdivuji se rychlosti, s níž jsi zvládl všechna úskalí .
Protizávaží je profi práce. *thumbs up*
A ještě více mě těší, že Ti analog sedí.

Vidím, že bys zvládl i Adust +.
Jen závidím, ale v dobrém.

*palec*

Odpovědět