Filip Kolinský

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Re: Filip Kolinský

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Doba pokročila a já o malý kousek taktéž. Vyházel jsem (do krabice) všechny staré síťové kabely i ty DYI z českých stíněných kabelů a dal se na cestu Supry po zkušenostech s jejich vyzkoušením od Pipíse před měsícem. Co mi to přineslo asi každý ví. Dostavilo se zlepšení celkového prostoru, poslech se ještě více pročistil, zpevnily basy a vše je daleko více čitelnější. *thumbs up*
Dále jsem vyzkoušel podložit repro místo čtyř hrotů třemi, tak jak to používají někteří výrobci komponentů, např. Teac u řady Esoteric. Při pokusu jsem na jedné nechal čtyři, na druhé tři. Pustil jsem testovací CD a z něj nejnižší frekvence docela hlasitě, až málem vyskákaly CD z regálů. Obcházel jsem jednu i druhou a zjišťoval jsem lehkými dotyky, která se více chvěje. Méně vibrací jsem cítil z té, která byla podložena třemi hroty. Nešlo o nějaké závratné zmenšení, ale bylo lehce rozpoznatelné. Strach z toho, že bych přišel o stabilitu nemám, základna dolní části je dostatečných rozměrů 310 x 420 mm. A to nejdůležitější na závěr. Nedokázal jsem jednoznačně rozpoznat po výměně na obou bednách, zda-li došlo k lepšímu zpevnění basů. :?: V každém případě ke zhoršení určitě ne! Celkově po výměně silových kabelů + úpravy podložení repra se zvuk zlepšil, čímž se mi na mém mozkovém pozadí oddálila případná myšlenka výměny zesilovače za silnější! I přes tyto kosmetické úpravy stále tvrdím, že bedny by potřebovaly daleko více ENERGIE!

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Neboural. Raději jsem na nic nemyslel :?
A kolik co vydělává pro CEŽ? TV 95, phono preamp 12, DAC 14, lamičkové "áčko" 158 w. Další nevím, poznámky jsem zabudol doma. :x

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Hele vy dva zápaďáci, furt tam něco kutíte a nedáte vědět.
S tím ČEZem jsi mě Filipe pobavil, já než to najedu, tak volám do Elektrárny Třebovice ať se připraví na náraz. Naštěstí (nebo na neštěstí) se prodejem elekřiny částěčně živím, takže budu muset vytvořit zvláštní sazbu pro svůj zkušební provoz. Proč hlavně píšu, já udělal před dvěma týdny totéž co Ty a vyměnil veškeré silové kabely za stíněné SUPRAcké a nelituji. Ta změť kabelů jdoucích okolo repro kabelů holt dělala maras. A teď to navíc i mnohem líp vypadá, což s povděkem kvitovala žena.
Na výlet tam k Vám pojedu, ale bohužel bez MF 550K, neboť kluk zůstane doma a už je to i pro něj návykové a chystá si svá CD.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

bohus píše:bohužel bez MF 550K....
To mě mrzí :( A co když tatínek zavelí?! :mrgreen:
My nic nekutíme! Prostě jen jedu na návštěvu, někdy středem kruhového objezdu *headbang*, popiju čaj, občas i kávu, pomohu s úklidem dětí do hajan, poslechnu tři LP a mažu domu! :lol: K těmto našim návštěvám patří pravidelně nějaká ta výměna desek, peněz, případně zápůjčku drobných inštrumentů. Nic víc za tím nehledej! ;)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jsem rád, že rada s pružným podložením středovýškové sekce pomohla. Basové bedny mam také jen na třech hrotech, má to logiku.
Noble Audio - výroba a prodej

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

NA píše:Jsem rád, že rada s pružným podložením středovýškové sekce pomohla. Basové bedny mam také jen na třech hrotech, má to logiku.
Rád si nechám poradit, navíc to byla investice za půl babky. :) Předpokládám, že tři body mají menší náchylnost na na nerovnosti + vibrace lépe absorbují, nebo jak bych to popsal :?
Ještě dotaz, má smysl i horní "budka" usadit na tři? Mám to teď na čtyřech.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jo, je to za babku a přínos vylepšení, které jinak stojí hromadu peněz(kabeláž, lepší komponent...)
Ano dej i vršek na tři, nebudeš ho mít moc těžký. Já to nemůžu udělat, můj vršek váží 15kg, takže i 4 mají co dělat, proto dávám pět.
Noble Audio - výroba a prodej

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Při poslední návštěvě Pipísů mi byla zapůjčena krabička, která umí měřit, kolik nám naši hi-fi miláčkové papají.
Nejprve jsem změřil, kolik si berou „maloodběratelé“ Vše jsem měřil při zapojení přímo do obyčejného pěti zásuvkového psa Baumax a potom přes oddělovací trafo.
Zde jsou výsledky:

DAC Cepheus přes od. trafo: 38W, bez od. trafa: 20W
Phono Tube Box II přes od. trafo: 12W, bez od. trafa: 11,4W
DVD Marantz přes od. trafo: 19W, bez od. trafa: 17W ( stand by 0 - tomu nevěřím)
TV Sony 82cm bez od. trafa 95W, (stand by 0 - tomu nevěřím)
motor gramofonu bez od. trafa 8W
satelit bez od. trafa 18W (stand by 12W)

Nakonec jsem si nechal měření lampového zesilovače s lampami 6550A Elektro Harmonic. Jde o měření od zapnutí.
Průchodový proud koncových elektronek - 90mA, max. výkon zesilovače 15W:
Odběr přes oddělovací trafo: 1. minuta - 98W, 5. min. - 113W, 10. min. - 121W, 20. min. - 118W, 40. min. - 118W, 60. min. - 121W.
Mimo oddělovací trafo: okamžitě 147W

Dále jsem změřil odběr i při dalších dvou nastaveních.

Průchodový proud koncových elektronek - 60mA, max. výkon cca. 10W mimo oddělovací trafo 130W.

Průchodový proud koncových elektronek - 20mA, max. výkon cca. 3W mimo oddělovací trafo 98W.

Odběr proudu kolísal v rozmezí 2-4W, ať jsem hrál nahlas, nebo půlnočně.
Docela mě zaskočil odběr 147W! Čekal jsem že to bude kolem dvou stovek, možná i víc.
Z těchto zjištění mě zaskočilo, že je přes oddělovací trafo odběr proudu celkem výrazně menší. Normálně přes trafo zesilovač zapojen nemám, protože hraje lépe. Prostě má lepší drive. Jednoduše, berlínští filharmonici více přitlačili na nástroje, jakoby jim pan Karajan domluvil, aby se do nástrojů více opřeli.

Oddělovací trafo samotné polkne 10W.

PS: omlouvám se případným nedostatkům a doufám, že je to přehledné. Snad mě techničtí odborníci nezadupou do písku. :roll:

Leonardo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leonardo »

Filip Kolinsky píše:
NA píše:Jsem rád, že rada s pružným podložením středovýškové sekce pomohla. Basové bedny mam také jen na třech hrotech, má to logiku.
Rád si nechám poradit, navíc to byla investice za půl babky. :) Předpokládám, že tři body mají menší náchylnost na na nerovnosti + vibrace lépe absorbují, nebo jak bych to popsal :?
Ještě dotaz, má smysl i horní "budka" usadit na tři? Mám to teď na čtyřech.
Na tuto logiku třech opěrných bodů přišel kdysi dávno každý venkovský švec když s ním na verpánku šili čerti :mrgreen:
Tři body mají vždy kontakt s podkladem a na rozdíl od čtyř bodů i vyšší stabilitu v určitých případech,viz. stativy a podobná zařízení.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Na tuto logiku třech opěrných bodů přišel kdysi dávno každý venkovský švec když s ním na verpánku šili čerti :mrgreen:
Tři body mají vždy kontakt s podkladem a na rozdíl od čtyř bodů i vyšší stabilitu v určitých případech,viz. stativy a podobná zařízení.
Se mnou ti čerti šili někdy taky, hlavně v mládí! :D

I to byl důvod, proč jsem to vyzkoušel. Tři body jsem nějak na repro neviděl, většinou jsou standardní čtyři.

Leonardo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leonardo »

Takový Triangle má čtyři + jeden přední a když by měl být nastaven tak aby měl kontakt s podkladem tak jak bylo myšleno vývojářem,může se z toho lehce stát opět jen to postavení na třech bodech a stačí k tomu desetiny mm v případě hrotů. :)

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Nemám rád práskače a kolaboranty! *thumbs down* Ty SMS byly proto, aby ses nenudil a rychleji Ti ubíhal čas v pátečním odpoledni. A jak to dopadlo? Usnul jsem u nich jako špalek. :mrgreen:

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

pipis píše:A předběžné výsledky zkoumání? Co ta RPM10 na to řekla, když dostala nové nožky? Jsem napnutý.
Na nových nožičkách si vesele skotačí. :D Přijde mi, že je odlehčenější.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Tak Filipe, práskni jaké nožky máš pod RPM 10.
Já budu chtít taky šperkovat své gramo.
(myslím to vážně, stojí mi to na filcu na skle)

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

bohus píše:Tak Filipe, práskni jaké nožky máš pod RPM 10.
Já budu chtít taky šperkovat své gramo.
(myslím to vážně, stojí mi to na filcu na skle)
Nožky jsou černé finite elemente universální s kuličkovým vnitřkem :) . Napíšu jen jedno. Nečekal jsem jakou vzdušnost a lehkost dotane hudba. Přijde mi to, jako když Pipís vyměnil Ronde Red za Jubilee. Možná,že přeháním. Seznamujeme se první den. :mrgreen:

Odpovědět