Filip Kolinský

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Re: Filip Kolinský

Příspěvek od Filip Kolinsky »

M8.
Mají ale i redukci na M6.
Díky za pozvání. Dnes to nestihnu, zítra se mi nechce, v pondělí jdu legálně do práce, v úterý taky a ve středu prý bývají úřední dny, což bych nechtěl večer narušit... :mrgreen:
Ve čtvrtek večer bude asi práce, v pátek, v sobotu a v neděli jedu se podívat na Blanické rytíře.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

pipis píše:Tak jak příteli LapmoPhilový, už jsou nějaké první dojmy s parádních EAT elektronek? Příští týden by jsme mohli
u hifi zas rozbalit nějakou klobásku nebo jitrničku :mrgreen:
Není vůbec čas. Domů se chodím celý týden jen natáhnout na pár hodin. Na chvilku večer ve čtvrtek jsem dal EAT, ale raději jsem nastavil slabší výkon (10W).
Těžko se to odhaduje za pár hodinek ObrázekTissot.

Ani na tu jitrničku Obrázekčas není :cry:

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Mám v současné době doma dva páry lamp KT88, Sovtek a EAT. Díky tomu, že jsem poslední dny poměrně pracovně zaneprázdněn, a také tím, že nějaký ten den jsem nemohl mít zesilovač v provozu, jsem se k jejich poslechu dostal až minulý týden. Nemám zatím žádné jasné závěry, ale co mohu tvrdit, že jsou lepší než Elektro Harmonic 6550, co teď mám. *thumbs up* Jaký mám pocit z duelu Sovtek vs. EAT, zatím nedokážu napsat. S výměnami lamp to mám trochu složitější a není to jak prohazovat kabely.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Peer píše:Tak se věci mají. Dík Efi za vysvětlení...
Otázka na Šviháka, jak to vidíš? Napiš třeba do svého vlákna...
Mám-li EAT KT88 porovnat svými stávajícími Elektro Harmonic 6550, tak po všech stránkách je to lepší, především jsou více hudebnější, nástroje zní více realisticky, mají lepší „tělo“. Činely jsou činely a ne kousky vylisovaného plechu, housle jsou již více houslemi, atd. Celkový projev je jiný, nedokážu přesně popsat, řekl bych „nadýchaný“, ale to není to správné. Prostě jedna báseň. I Sovteky hrají výborně, mají podobný charakter jako EAT, ale nemají tu „nadýchanost“. Těžko se to popisuje, není to přepínání, přehazování kabelů. Přehození lamp a jejich nový plný výkon je záležitost cca. půl až 3/4 hodinky. Závěr je asi takový. EAT vracím, objednávat nové nebudu. Nechám si do zásoby nové Sovteky KT88. Do budoucna přemýšlím o jiném zesilovači, kde by byly dva páry KT88, v tomto případě bych pak volil EAT.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

pipis píše:Takhle zarostlého bych Tě pomalu nepoznal, kdyby tam nebyla ta elektronka a placka.

Díky za příjemnou návštěvu, to trafo ale mohlo u mě zůstat :evil:
Pozdravuj doma, dík za večeři, ale TRAFO zůstat NEMOHLO!!!

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Dovolil jsem si zmáčkout spoušť záznamového zařízení v mé lázeňské komůrce.

Obrázek

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Výborné poslouchání.
Ani ne za 2 roky co Tě znám, vidím konečně jak to u Vás vypadá.
Moc hezky to máš vymyšlené. Páskové výšky, jak známo nejlepší, a kdyby jednočinka živila jen dvoupásma, bylo by vystaráno.

Což takhle aktivek, levný tranzistorový?
Než stavět druhý áčkový krmič basů, s nutnou obnovou lamp, raději pevnost bipolárního basu.
Coffee ze slovanetu by ti poradil. Kuba 4, je velmi spokojen s aktivním třípásmem v basech velmi podoné konstrukce.

Sorbotanové nožky z zastaralých raketoplánů NASA nestačí vysokým nárokům prudce vyvíjejícího se gramofonového průmyslu. To spíše systém keramických kuliček typu dceraból a fifty element, by omezil padání těles Hustonu svěřených.

Máš to pěkné. *palec*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

f kolinsky
hezký, poslechový pokoj.
krásné bedny. obdivuji šikovné člověky.
musí se ti příjemně poslouchat.
ty pásky by mě také zajímaly.
třeba i "svázanost" s tím zbytkem...
vypadá to skvěle. a asi to nebylo ani za ruinující ceny.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

eficak píše:Výborné poslouchání.
Ani ne za 2 roky co Tě znám, vidím konečně jak to u Vás vypadá.
Moc hezky to máš vymyšlené. Páskové výšky, jak známo nejlepší, a kdyby jednočinka živila jen dvoupásma, bylo by vystaráno.
Což takhle aktivek, levný tranzistorový?
Než stavět druhý áčkový krmič basů, s nutnou obnovou lamp, raději pevnost bipolárního basu.
Coffee ze slovanetu by ti poradil. Kuba 4, je velmi spokojen s aktivním třípásmem v basech velmi podoné konstrukce.
Sorbotanové nožky z zastaralých raketoplánů NASA nestačí vysokým nárokům prudce vyvíjejícího se gramofonového průmyslu. To spíše systém keramických kuliček typu dceraból a fifty element, by omezil padání těles Hustonu svěřených.

Máš to pěkné. *palec*
Ahoj Aleši,
díky za Tvé postřehy. Nevím jestli páskáče jsou nejlepší, já si zvykl a jsem spokojen. Krmit basovou krabici samostatným aktivem nevím, možná by to pomohlo? Opravdu nedokážu posoudit.
Pod gramofonem mám keramické kuličky typu dceraból a pomohlo to.
lachim píše:f kolinsky
hezký, poslechový pokoj.
krásné bedny. obdivuji šikovné člověky.
musí se ti příjemně poslouchat.
ty pásky by mě také zajímaly.
třeba i "svázanost" s tím zbytkem...
vypadá to skvěle. a asi to nebylo ani za ruinující ceny.
Lachime i Tobě díky za příspěvek.
Za rujnující ceny? Podle některých mých kamarádů prý hazarduji se svými finančními prostředky! Někdo zas může říct, že tato sestava nehraje. Já na to neříkám nic, ani na jednu stranu. Vím, co by se dalo ještě vylepšit, momentálně mě to však netrápí. Čas ukáže, zda dovolí udělat některé změny. Zkusili jsme takový pokus, který se myslím, docela povedl. Ty bedny mají jednu zvláštnost, jsou totiž sestaveny z 25mm starých parket. :mrgreen: Ty jsou velice důkladně slepené a vnitřně vyztužené. Opracování bylo docela náročné a kamarád si trochu pohrál. Povrch je jen namořený, čímž zůstala krásně vidět struktura dřeva. Mě se totiž moc dýhy nelíbí, raději mám přírodní vzhled. Svázanost se zbytkem? Nedokážu říct, sám totiž nerad hodnotím to své. Přesto si myslím, že to průserové není. Není to sice žádná Premier League, nebo NHL, řekl bych tak česká extraliga. Posoudit by musel někdo jiný.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Ty bedny se mi moc libi.Design ala N.A Lucid. *thumbs up* Ale vetsi basak,jestli se nemylim?A taky mam radsi masiv. *2thumbsup*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Zappadaddy píše:Ty bedny se mi moc libi.Design ala N.A Lucid. *thumbs up* Ale vetsi basak,jestli se nemylim?A taky mam radsi masiv. *2thumbsup*
Nevím jak dlouho má N.A. své Lucidy, ale tato má "parketa" je strará asi tak 3 a 1/2 roku. Původně jsme zamýšleli sestavit klasického "sněhuláčka". Basák je stejný, tedy velikost, pětadvacet na předek.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Před zájezdem na letošní výstavu v Mnichově navštívili moji komůrku vzácní hosté. Jak se jim lázeňský pobyt líbil, nechám posouzení vzácných hostů s dálné Moravy.
Každému jsem připravil krabičku čerstvě "vylisovaných" lázeňských placek. :mrgreen:
http://www.filipk.estranky.cz/fotoalbum ... original/7
http://www.filipk.estranky.cz/fotoalbum ... original/8
http://www.filipk.estranky.cz/fotoalbum ... original/9
http://www.filipk.estranky.cz/fotoalbum ... riginal/10
http://www.filipk.estranky.cz/fotoalbum ... riginal/11

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Nejkrásnější z karlovarských!
Opět tě nevidím ni na jediném snímku, kulišáku.
Nepobuřuj veřejnost mými dvojitými bradami...

Že v jednoduchosti je krása, není jen prohlášení a přísloví. Jednočinné KT-88 od Experience mávají velikou basovou membránou. Analog přesvědčí o snoubení s elektronkou a klasickou hudbou.
Ortofon Jubilee, podpíraný dospělým RPM-10 dá drážkám zaznít vše, co tam mají. *thumbs up*
Stavěné bedny hrají krásně.
Výborné stereo!

Obrázek

Další oplatky prosím čokoládové, ty já moc rád. :-)

brvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brvr »

Ak tie bedínky hrajú tak nádherne ako vyzerajú, musí to byť fakt paráda.

Odpovědět