FOX

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: FOX

Příspěvek od fox »

PavelN píše:Já jsem měl Tannoy Sensys DC2, které měly také supertweeter a zkoušel jsem jej zakrýt a bylo to horší. Zhoršila se vzdušnost výšek a pocit zobrazení prostoru. Jsou to nuance, ale v hifi důležité.
Četl jsem na zahraničních fórech, že supertweetery pomohou zvýraznit basy a snížit spodek o 5 Hz. Nevím, vyzkouším. Možná, že připojením ST se nějakým způsobem ovlivní vyhýbka reprobeden.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

pipis píše:Díky za postřehy. Určitě to vyzkoušej a informuj nás. Hodně mě to zajímá.
Podívej se do vedlejšího fóra. Napsal jsem tam svoje postřehy. Vlákno Tannoy. Až bude víc času, po sněhových "přeháňkách", vyzkouším více. Prozatím malá zkouška. Chtěl jsem dodržet slib.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

"Četl jsem na zahraničních fórech,že supertweetery pomohou zvýraznit basy a snížit spodek o 5 Hz"
:lol:
Chlapi, to jim snad nemůžete baštit, máte snad svou hlavu a minimálně selský rozum.
Noble Audio - výroba a prodej

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

NA píše:"Četl jsem na zahraničních fórech,že supertweetery pomohou zvýraznit basy a snížit spodek o 5 Hz"
Chlapi, to jim snad nemůžete baštit, máte snad svou hlavu a minimálně selský rozum.
Možné to je. My se zdá, že basy jsou konkrétnější. Co když ST ovlivňují nějakým způsobem vyhýbku reprobeden? Ale nekamenujte mě za to !
Bylo by dobré u toho mít nezaujatého posluchače.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

fox píše: Možné to je. My se zdá, že basy jsou konkrétnější. Co když ST ovlivňují nějakým způsobem vyhýbku reprobeden? Ale nekamenujte mě za to !
Bylo by dobré u toho mít nezaujatého posluchače.
Tohle je ale objektivne meritelne, na co posluchac?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já měřit neumím. Jsem jen posluchač. Mohu posoudit jen to, co slyším. U těch basů by to mohlo být jen zdání. Bylo by lepší, kdyby zvuk posoudilo více lidí. 5 Hz není zas tak moc.
Poslech hudby není o měření. Když se mi to nebude líbit, nepomůže ani ten nejlepší měřící protokol.

boxer

Příspěvek od boxer »

Když se mi to nebude líbit, nepomůže ani ten nejlepší měřící protokol.

To není zrovna šťastná věta.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Protože jsem už dlouho nepsal do svého vlákna a za tu dobu prodělala moje sestava menší změny, činím teď, když jsem usoudil, že by to snad mohla být moje konečná v pořizování hlavních audio komponentů.
Myslím, že jsem dospěl k rozumnému poměru výkon/cena. Se zvukem sestavy jsem spokojen.
Tak jsem se rozhodl o tom něco napsat a rozdělit se se svými zkušenostmi.

1/ POSLECHOVÝ PROSTOR

-pohled z místa poslechu na moje miláčky

Obrázek

-za sebou mám spoustu místa...

Obrázek

-vedle sebe své milované gramofonové desky.

Obrázek

Celý prostor podkrovní místností je tvořen sádrokartonovými příčkami a podhledy. Šikminy jsem později obložil dřevěnými dýhovanými obklady.
Prostor se mi snad podařilo zabydlet tak, aby, mimo jiné, dobře sloužil poslechu hudby.
-okna jsem opatřil závěsy Ikea z pohltivého materiálu, střešní okna stahovacíma roletama z měkké tkaniny.
-stěny za bednami jsem polepil akustickými panely, před radiátor ÚT a do rohu jsem ze stejného materiálu vyrobil paravany.
-na stěnách jsou police s knihami a s manželčinýma klebetama.
-v poslechovém místě koberec.
...a v sedačce samozřejmě sedím já se štamprlí v ruce, vychutnávajíc hudební díla.

-poslechový prostor doplňují několikrát zatracované i do krve hájené mističky: stříbrná na televizi, bronzová dole v racku a poslední bronzová vzadu nahoře.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Musím dodat, že s miskami jsem naprosto spokojen. Bez nich by to určitě nebylo ono. Kdyby to nefungovalo, asi bych o tom nepsal. Raději bych je schoval do šuplíku a dělal jakoby nic.

2/SESTAVA

Jedná se o skromnou sestavičku tvořenou Gramofonem Michell Gyrodec, CéDéčkem Sony CDP-X707ES, SACéDéčkem Sony SCD 555ES, předzesilovačem Music First Audio, výkoňákem Red Wine Audio a bednami Tannoy Prestige Stirling se SuperTweetery Tannoy ST100. Signál z gramofonové přenosky Valencia zesiluje Dynavector P75.

Obrázek

3/KABELÁŽ

Začnu přívodem elektrické energie.
Od elektrárny vede kabel částečně po sloupech, částečně v zemi až do trafačky 50m od mého domu. Potom v zemi a přes různé jističe v domě až do rozváděče v bytě.
Ve svém rozváděči mám samostatný "hifi" jistič, od kterého vede stíněný kabel o délce cca 15m do rozbočky Supra.
Z psa elektrony putují sílovými kabely DH Labs do filtru Supra a potom do přístroje CD a SACD. Gramofonový předzesilovač napájí trafo, zde zasunuté, do zdroje gramofonu putují stíněným kabelem Supra.
Předzesilovač žádnou energii nepotřebuje /je to pouze trafo/, výkoňák funguje na akumulátory a na jejích nabití stačí obyčejný, třeba Hellboykabel.

Obrázek

U jediného přístroje jsem provedl úpravu a to, že jsem s pomocí kamaráda vyřezal otvor do zadního panelu CD a osadil tam IEC konektor, abych mohl vyhodit starodávnou dvojlinku a zastrčit pořádnou žílu.

Obrázek

Signálové propojení přístrojů řeším kabely Van den Hul, pro které mám velikou slabost.
Gramofon předzesilovač D502 Hibrid a dále Combiation Hibrid.
SACD Integration Hibrid.
CD uhlíkový kabel The First Ultimate.
Pouze mezi předzesilovačem mám měděný Oyaide.
Obrázek

K membránám reprobeden proudí signál hadicemi Neotech NS1952.

4/Udělátka

Kromě mističek jsem opatřil přístroj CD a SACD podložkami fo.Q, které pohlcují vibrace. Vylepšil se prostor, zpřesnil zvuk. Nevěřil jsem svým uším. Říkal jsem si:"Co na to řekne Hellboy a jeho přátele ve zbrani. Ti mě za to určitě ukamenují. Ale co, bydlím až v Opavě, tak daleko nedohodí !" Několikrát jsem je nevěřícně vyndal a zase zastrčil zpátky.
Obrázek

A to je tak asi všechno, co jsem chtěl napsat. Nic víc mě nenapadá.
Jsem rád, že jsem se konečně postupně dopracoval k dobrému výsledku. Pro někoho taková sestava nemusí moc znamenat, jiný si může myslet, že je zbytečná. Já jsem spokojený, teď už mi jenom zbývá nakupovat potravu pro hifi a uši.

P.S. Omlouvám se Pavlovi, že jsem u něj nekoupil bedny, tak jak jsem slíbil. Mám z toho trochu výčitky svědomí. Doufám, že budeme nadále dobrými kamarády.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Fox.To je nádhera.Bedny ti samozřejmě schvaluji. :) Máš to moc pěkný. *palec*

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Vypada to moc hezky *thumbs up*

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Ahoj Foxi,
máš to moc pěkné. Hezky jsi to vyšperkoval. *2thumbsup*

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Môžeš prosím ťa stručne objasniť neznalému čo sú zač tie kovové pidimisky?

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

JV píše:Môžeš prosím ťa stručne objasniť neznalému čo sú zač tie kovové pidimisky?
To snad ani nechtej vedet.

Nemusi kazdy pokoj vypadat jak z reklamniho katalogu, ale rozplyvat se nad timhle?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Donuts.Když ti to vadí,proč hned musíš reagovat?Reagovat by měl Fox na otázku.Tyhle nemístné poznámky jsou typické na foru. *headbang*

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Zappadaddy píše:Donuts.Když ti to vadí,proč hned musíš reagovat?Reagovat by měl Fox na otázku.Tyhle nemístné poznámky jsou typické na foru. *headbang*

Odpovědět