Četl jsem na zahraničních fórech, že supertweetery pomohou zvýraznit basy a snížit spodek o 5 Hz. Nevím, vyzkouším. Možná, že připojením ST se nějakým způsobem ovlivní vyhýbka reprobeden.PavelN píše:Já jsem měl Tannoy Sensys DC2, které měly také supertweeter a zkoušel jsem jej zakrýt a bylo to horší. Zhoršila se vzdušnost výšek a pocit zobrazení prostoru. Jsou to nuance, ale v hifi důležité.
FOX
Re: FOX
Podívej se do vedlejšího fóra. Napsal jsem tam svoje postřehy. Vlákno Tannoy. Až bude víc času, po sněhových "přeháňkách", vyzkouším více. Prozatím malá zkouška. Chtěl jsem dodržet slib.pipis píše:Díky za postřehy. Určitě to vyzkoušej a informuj nás. Hodně mě to zajímá.
"Četl jsem na zahraničních fórech,že supertweetery pomohou zvýraznit basy a snížit spodek o 5 Hz"
Chlapi, to jim snad nemůžete baštit, máte snad svou hlavu a minimálně selský rozum.

Chlapi, to jim snad nemůžete baštit, máte snad svou hlavu a minimálně selský rozum.
Noble Audio - výroba a prodej
Možné to je. My se zdá, že basy jsou konkrétnější. Co když ST ovlivňují nějakým způsobem vyhýbku reprobeden? Ale nekamenujte mě za to !NA píše:"Četl jsem na zahraničních fórech,že supertweetery pomohou zvýraznit basy a snížit spodek o 5 Hz"
![]()
Bylo by dobré u toho mít nezaujatého posluchače.
Tohle je ale objektivne meritelne, na co posluchac?fox píše: Možné to je. My se zdá, že basy jsou konkrétnější. Co když ST ovlivňují nějakým způsobem vyhýbku reprobeden? Ale nekamenujte mě za to !
Bylo by dobré u toho mít nezaujatého posluchače.
Já měřit neumím. Jsem jen posluchač. Mohu posoudit jen to, co slyším. U těch basů by to mohlo být jen zdání. Bylo by lepší, kdyby zvuk posoudilo více lidí. 5 Hz není zas tak moc.
Poslech hudby není o měření. Když se mi to nebude líbit, nepomůže ani ten nejlepší měřící protokol.
Poslech hudby není o měření. Když se mi to nebude líbit, nepomůže ani ten nejlepší měřící protokol.
Protože jsem už dlouho nepsal do svého vlákna a za tu dobu prodělala moje sestava menší změny, činím teď, když jsem usoudil, že by to snad mohla být moje konečná v pořizování hlavních audio komponentů.
Myslím, že jsem dospěl k rozumnému poměru výkon/cena. Se zvukem sestavy jsem spokojen.
Tak jsem se rozhodl o tom něco napsat a rozdělit se se svými zkušenostmi.
1/ POSLECHOVÝ PROSTOR
-pohled z místa poslechu na moje miláčky

-za sebou mám spoustu místa...

-vedle sebe své milované gramofonové desky.

Celý prostor podkrovní místností je tvořen sádrokartonovými příčkami a podhledy. Šikminy jsem později obložil dřevěnými dýhovanými obklady.
Prostor se mi snad podařilo zabydlet tak, aby, mimo jiné, dobře sloužil poslechu hudby.
-okna jsem opatřil závěsy Ikea z pohltivého materiálu, střešní okna stahovacíma roletama z měkké tkaniny.
-stěny za bednami jsem polepil akustickými panely, před radiátor ÚT a do rohu jsem ze stejného materiálu vyrobil paravany.
-na stěnách jsou police s knihami a s manželčinýma klebetama.
-v poslechovém místě koberec.
...a v sedačce samozřejmě sedím já se štamprlí v ruce, vychutnávajíc hudební díla.
-poslechový prostor doplňují několikrát zatracované i do krve hájené mističky: stříbrná na televizi, bronzová dole v racku a poslední bronzová vzadu nahoře.

Musím dodat, že s miskami jsem naprosto spokojen. Bez nich by to určitě nebylo ono. Kdyby to nefungovalo, asi bych o tom nepsal. Raději bych je schoval do šuplíku a dělal jakoby nic.
2/SESTAVA
Jedná se o skromnou sestavičku tvořenou Gramofonem Michell Gyrodec, CéDéčkem Sony CDP-X707ES, SACéDéčkem Sony SCD 555ES, předzesilovačem Music First Audio, výkoňákem Red Wine Audio a bednami Tannoy Prestige Stirling se SuperTweetery Tannoy ST100. Signál z gramofonové přenosky Valencia zesiluje Dynavector P75.

3/KABELÁŽ
Začnu přívodem elektrické energie.
Od elektrárny vede kabel částečně po sloupech, částečně v zemi až do trafačky 50m od mého domu. Potom v zemi a přes různé jističe v domě až do rozváděče v bytě.
Ve svém rozváděči mám samostatný "hifi" jistič, od kterého vede stíněný kabel o délce cca 15m do rozbočky Supra.
Z psa elektrony putují sílovými kabely DH Labs do filtru Supra a potom do přístroje CD a SACD. Gramofonový předzesilovač napájí trafo, zde zasunuté, do zdroje gramofonu putují stíněným kabelem Supra.
Předzesilovač žádnou energii nepotřebuje /je to pouze trafo/, výkoňák funguje na akumulátory a na jejích nabití stačí obyčejný, třeba Hellboykabel.

U jediného přístroje jsem provedl úpravu a to, že jsem s pomocí kamaráda vyřezal otvor do zadního panelu CD a osadil tam IEC konektor, abych mohl vyhodit starodávnou dvojlinku a zastrčit pořádnou žílu.

Signálové propojení přístrojů řeším kabely Van den Hul, pro které mám velikou slabost.
Gramofon předzesilovač D502 Hibrid a dále Combiation Hibrid.
SACD Integration Hibrid.
CD uhlíkový kabel The First Ultimate.
Pouze mezi předzesilovačem mám měděný Oyaide.

K membránám reprobeden proudí signál hadicemi Neotech NS1952.
4/Udělátka
Kromě mističek jsem opatřil přístroj CD a SACD podložkami fo.Q, které pohlcují vibrace. Vylepšil se prostor, zpřesnil zvuk. Nevěřil jsem svým uším. Říkal jsem si:"Co na to řekne Hellboy a jeho přátele ve zbrani. Ti mě za to určitě ukamenují. Ale co, bydlím až v Opavě, tak daleko nedohodí !" Několikrát jsem je nevěřícně vyndal a zase zastrčil zpátky.

A to je tak asi všechno, co jsem chtěl napsat. Nic víc mě nenapadá.
Jsem rád, že jsem se konečně postupně dopracoval k dobrému výsledku. Pro někoho taková sestava nemusí moc znamenat, jiný si může myslet, že je zbytečná. Já jsem spokojený, teď už mi jenom zbývá nakupovat potravu pro hifi a uši.
P.S. Omlouvám se Pavlovi, že jsem u něj nekoupil bedny, tak jak jsem slíbil. Mám z toho trochu výčitky svědomí. Doufám, že budeme nadále dobrými kamarády.
Myslím, že jsem dospěl k rozumnému poměru výkon/cena. Se zvukem sestavy jsem spokojen.
Tak jsem se rozhodl o tom něco napsat a rozdělit se se svými zkušenostmi.
1/ POSLECHOVÝ PROSTOR
-pohled z místa poslechu na moje miláčky

-za sebou mám spoustu místa...

-vedle sebe své milované gramofonové desky.

Celý prostor podkrovní místností je tvořen sádrokartonovými příčkami a podhledy. Šikminy jsem později obložil dřevěnými dýhovanými obklady.
Prostor se mi snad podařilo zabydlet tak, aby, mimo jiné, dobře sloužil poslechu hudby.
-okna jsem opatřil závěsy Ikea z pohltivého materiálu, střešní okna stahovacíma roletama z měkké tkaniny.
-stěny za bednami jsem polepil akustickými panely, před radiátor ÚT a do rohu jsem ze stejného materiálu vyrobil paravany.
-na stěnách jsou police s knihami a s manželčinýma klebetama.
-v poslechovém místě koberec.
...a v sedačce samozřejmě sedím já se štamprlí v ruce, vychutnávajíc hudební díla.
-poslechový prostor doplňují několikrát zatracované i do krve hájené mističky: stříbrná na televizi, bronzová dole v racku a poslední bronzová vzadu nahoře.

Musím dodat, že s miskami jsem naprosto spokojen. Bez nich by to určitě nebylo ono. Kdyby to nefungovalo, asi bych o tom nepsal. Raději bych je schoval do šuplíku a dělal jakoby nic.
2/SESTAVA
Jedná se o skromnou sestavičku tvořenou Gramofonem Michell Gyrodec, CéDéčkem Sony CDP-X707ES, SACéDéčkem Sony SCD 555ES, předzesilovačem Music First Audio, výkoňákem Red Wine Audio a bednami Tannoy Prestige Stirling se SuperTweetery Tannoy ST100. Signál z gramofonové přenosky Valencia zesiluje Dynavector P75.

3/KABELÁŽ
Začnu přívodem elektrické energie.
Od elektrárny vede kabel částečně po sloupech, částečně v zemi až do trafačky 50m od mého domu. Potom v zemi a přes různé jističe v domě až do rozváděče v bytě.
Ve svém rozváděči mám samostatný "hifi" jistič, od kterého vede stíněný kabel o délce cca 15m do rozbočky Supra.
Z psa elektrony putují sílovými kabely DH Labs do filtru Supra a potom do přístroje CD a SACD. Gramofonový předzesilovač napájí trafo, zde zasunuté, do zdroje gramofonu putují stíněným kabelem Supra.
Předzesilovač žádnou energii nepotřebuje /je to pouze trafo/, výkoňák funguje na akumulátory a na jejích nabití stačí obyčejný, třeba Hellboykabel.

U jediného přístroje jsem provedl úpravu a to, že jsem s pomocí kamaráda vyřezal otvor do zadního panelu CD a osadil tam IEC konektor, abych mohl vyhodit starodávnou dvojlinku a zastrčit pořádnou žílu.

Signálové propojení přístrojů řeším kabely Van den Hul, pro které mám velikou slabost.
Gramofon předzesilovač D502 Hibrid a dále Combiation Hibrid.
SACD Integration Hibrid.
CD uhlíkový kabel The First Ultimate.
Pouze mezi předzesilovačem mám měděný Oyaide.

K membránám reprobeden proudí signál hadicemi Neotech NS1952.
4/Udělátka
Kromě mističek jsem opatřil přístroj CD a SACD podložkami fo.Q, které pohlcují vibrace. Vylepšil se prostor, zpřesnil zvuk. Nevěřil jsem svým uším. Říkal jsem si:"Co na to řekne Hellboy a jeho přátele ve zbrani. Ti mě za to určitě ukamenují. Ale co, bydlím až v Opavě, tak daleko nedohodí !" Několikrát jsem je nevěřícně vyndal a zase zastrčil zpátky.

A to je tak asi všechno, co jsem chtěl napsat. Nic víc mě nenapadá.
Jsem rád, že jsem se konečně postupně dopracoval k dobrému výsledku. Pro někoho taková sestava nemusí moc znamenat, jiný si může myslet, že je zbytečná. Já jsem spokojený, teď už mi jenom zbývá nakupovat potravu pro hifi a uši.
P.S. Omlouvám se Pavlovi, že jsem u něj nekoupil bedny, tak jak jsem slíbil. Mám z toho trochu výčitky svědomí. Doufám, že budeme nadále dobrými kamarády.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Fox.To je nádhera.Bedny ti samozřejmě schvaluji.
Máš to moc pěkný. 

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Foxi,
máš to moc pěkné. Hezky jsi to vyšperkoval.
máš to moc pěkné. Hezky jsi to vyšperkoval.

To snad ani nechtej vedet.JV píše:Môžeš prosím ťa stručne objasniť neznalému čo sú zač tie kovové pidimisky?
Nemusi kazdy pokoj vypadat jak z reklamniho katalogu, ale rozplyvat se nad timhle?
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Donuts.Když ti to vadí,proč hned musíš reagovat?Reagovat by měl Fox na otázku.Tyhle nemístné poznámky jsou typické na foru. 

Zappadaddy píše:Donuts.Když ti to vadí,proč hned musíš reagovat?Reagovat by měl Fox na otázku.Tyhle nemístné poznámky jsou typické na foru.