FOX

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: FOX

Příspěvek od fox »

Donuts píše:
JV píše:Môžeš prosím ťa stručne objasniť neznalému čo sú zač tie kovové pidimisky?
To snad ani nechtej vedet.

Nemusi kazdy pokoj vypadat jak z reklamniho katalogu, ale rozplyvat se nad timhle?
Nikdo ti je nevnucuje. Já jsem s nimi nadmíru spokojen. Ale to už jsem psal výše.
Každý bydlí tak, jak si to zařídí. Nemám se za co stydět. Chtěl jsem ukázat prostor, v kterém poslouchám hudbu. Nic víc. Pokud má někdo podobný, může se mnou diskutovat třeba, jak vyřešit akustiku.
Na tomto fóru o nich proběhla několika stránková debata.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Netušil som že tu vyvolám tou otázkou taký rozruch. :shock: Len som bol zvedavý. Aspoň ma niekto usmernite pod čím to mám hladať, nech si trochu rozšírim obzory.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nechci, aby se tady kdokoli rozplýval. Chtěl jsem ukázat ostatním, jak to mám doma vyřešeno. Možná, že kdyby to udělalo více lidí, mohli bychom se navzájem poučit a popřípadě si poradit.
Jenže o tom na tomto fóru málokomu jde. Mnoho z nás se sem přišlo hlavně hádat.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

JV píše:Netušil som že tu vyvolám tou otázkou taký rozruch. :shock: Len som bol zvedavý. Aspoň ma niekto usmernite pod čím to mám hladať, nech si trochu rozšírim obzory.
Tvoje otázka je v pořádku. Jenom reakce některých je stále stejná jako v jiných vláknech. O mističkách se mi nechce s nikým dohadovat. Na tomto fóru je vyzkoušelo /a nejen je/ promile členů, ale spousta je odsoudila. Když pohledáš, na fóru "diskuzi" určitě najdeš.

enregistree

Příspěvek od enregistree »

Foxi,
tvuj koncovy zesilovac je pocitam class-D (a jede na baterie)?
--
L_u_k_a_s

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Zesilovač Red Wine Audio opravdu napájejí pouze akumulátory. I tak má výkon 2 x 30W při 8.ohmech. Na rozehrání mých Tannoy bohatě stačí. Poslouchám na 9., při 12. praskají tabulky v onech. :lol:
Výrobce píše, že zesilovač pracuje v třídě T. Nemá se to plést s digitálním zesilovačem. Ale to by nám mohli vysvětlit odborníci na slovo vzatí.
Mi stačí, že jsem naprosto spokojen s analogovým zvukem tohoto přístroje. :D

enregistree

Příspěvek od enregistree »

tvoje bedny jsou celkem citlive, takze 30W neni malo.
pouzivam zesilovace class T s vykonem 13W… a ten zvuk… je proste potreba slyset. trida T znamena, ze je pouzity chip tripath. ctyri monobloky musical fidelity, pouzivane predtim pro biamping, jsem dal do krabice.
--
L_u_k_a_s

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Bateriový provoz si moc pochvaluji. Když dám uši k bednám, neslyším vůbec nic, žádný šum a jiné rušení. Samozřejmě, když zrovna nic nehraje. :)
Jedná se sice o integráč s jedním vstupem, ale já ho "předzesiluji" pasivním transformátorovým předzesilovačem Music First Audio.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Přátelská návštěva u Foxe :

Zvuk odpruženého gramofonu Michell, s vylepšeným talířem Orbe a nejlepším magneziovým ramínkem SME V., je prostě ... výborný.

Naprostý klid a ticho.
Pevný bas s suverénní přehled o nahrávce. Na tom by hrála hezky i OMB5e.

Přenoska Benz Micro Wood, ještě "mladá". Ale už dává slyšet, co je ve spirále ukryto.
Husté syté analogové nahrávky až 40 let staré, jsou návykově dokonalé.
Ty novější, třebas více dynamické, číselně "štípou", položeny trochu na vodě nul a jedniček.

Zvuk Benz Micro Wood, je hedvábný a neutrální.
Je posazen do nižší tóniny, nejvyšší tóny jemné, důraz je středech, skvěle napojených na basy.
Hrot na bórové chvějce, odolává šumu a hluku drážky.
Dává zapomenout na nedokonalost snímání a zaměřuje pozornost na hudbu, nikoli na zvuk. (moje slabina).

I přes M. Benzkou neodehraných 50 hodin, což je první čas k skutečnému hodnocení
dojmu, vnímám švýcarskou neutralitu.
Naštěstí to je neutralita s barvou pleťovky.
Na rozdíl od mnou neoblíbené sterility, je neutralita milovníkovi temperovaného, uměleckého poslechu bližší. Na ploché, zmršené nahrávce neobjeví nic. Na zdařilé potěší a překvapí podáním barev a témbrů.
Jedna deska s ženským vokálem, mě zaplavila radostí, z přírodně krásného hlasu, nepoznamenaného školením a operetními manýry vibrata a nosovou barvou.

Velmi se mi líbí Jazzová a akustická hudba. Rád bych si ji dopřál, na svém druhém ramínku, někdy v lepších časech ...

Celá sestava je skvěle naladěna na nejoblíbenější žánr majitele - Rock.
Beethovenův koncert pro houle a orchestr mi tak nevyzněl, ale než kompromis na vše, tak pořádně na Rock !!!

Analog je náročný, vyžaduje celého posluchače.
Tím Fox je.

Děkuji za pozvání a plný komfort Foxi.
Analog je nejlepší !!!

Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Bylo to příjemné, nikým nenarušuvané odpoledne. Poslouchali jsme nepřetržitě asi pět hodin. Trochu mi to připomínalo diskotéku. Na to abychom přehráli všechny hudební žánry a tím vyzkoušeli analogový aparát, bylo času málo.
Efičáku, dík za tvůj čas.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Výrobce píše, že zesilovač pracuje v třídě T. Nemá se to plést s digitálním zesilovačem. Ale to by nám mohli vysvětlit odborníci na slovo vzatí.
Faktická, je to "Tikitál", len s premenlivým spínacím kmitočtom, trochu iná metóda modulácie .

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Eficaku, píšeš, že zvuk přenosky BMV je posazen do nižší roviny. Škoda, že nás nenapadlo vyměnit signálové kabely mezi phonem a předzesilovačem MFA.
Včera večer jsem stávající koaxiální kabely VDH Combination, vyměnil za VDH The Integration. To co pasovalo tenkému talíři Gyrodec a phonu Dynavector P-75, nebylo to nejpravější - ořechovější pro vysoký talíř Orbe a phono RCM.
První dojmy jsou ty, že basy zůstaly stejné, středy a výšky se více rozjasnily.
Z toho plyne jasné ponaučení, že kabeláž je stejně důležitá jak u analogu, tak i u digitálu.

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Sladit do spokojenosti a poslouchat.

Přeji Ti hodně hezkých slunečných dní, kdy bude rodinka na zahradě a plasma vypnutá. :P

Pilně rozehrávám EVO III., líbí se mi, ale bórová chvějka, ta teda byla. *thumbs up*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Po dlouhé době jsem si přečetl moje vlákno na tomto fóru a připomenul jsem si, že je takové nějaké divné. Je z části vymazané, fotky jsou pryč. Proto jsem se rozhodl ho doplnit o odkaz na vedlejší fórum, kde jakés takés představeni mám.
Nechci tím prosazovat vedlejší fórum, ale taky se mi to nechce znovu psát. Děkuji za pochopení.

http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=15&t=41

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Je to bez zásahů od nás.
Odkaz na Forum beru jako spřátelený web.
Piš k nám dál.

Odpovědět