Přátelská návštěva u Foxe :
Zvuk odpruženého gramofonu Michell, s vylepšeným talířem Orbe a nejlepším magneziovým ramínkem SME V., je prostě ... výborný.
Naprostý klid a ticho.
Pevný bas s suverénní přehled o nahrávce. Na tom by hrála hezky i OMB5e.
Přenoska Benz Micro Wood, ještě "mladá". Ale už dává slyšet, co je ve spirále ukryto.
Husté syté analogové nahrávky až 40 let staré, jsou návykově dokonalé.
Ty novější, třebas více dynamické, číselně "štípou", položeny trochu na vodě nul a jedniček.
Zvuk Benz Micro Wood, je hedvábný a neutrální.
Je posazen do nižší tóniny, nejvyšší tóny jemné, důraz je středech, skvěle napojených na basy.
Hrot na bórové chvějce, odolává šumu a hluku drážky.
Dává zapomenout na nedokonalost snímání a zaměřuje pozornost na hudbu, nikoli na zvuk. (moje slabina).
I přes M. Benzkou neodehraných 50 hodin, což je první čas k skutečnému hodnocení
dojmu, vnímám švýcarskou neutralitu.
Naštěstí to je neutralita s barvou pleťovky.
Na rozdíl od mnou neoblíbené sterility, je neutralita milovníkovi temperovaného, uměleckého poslechu bližší. Na ploché, zmršené nahrávce neobjeví nic. Na zdařilé potěší a překvapí podáním barev a témbrů.
Jedna deska s ženským vokálem, mě zaplavila radostí, z přírodně krásného hlasu, nepoznamenaného školením a operetními manýry vibrata a nosovou barvou.
Velmi se mi líbí Jazzová a akustická hudba. Rád bych si ji dopřál, na svém druhém ramínku, někdy v lepších časech ...
Celá sestava je skvěle naladěna na nejoblíbenější žánr majitele - Rock.
Beethovenův koncert pro houle a orchestr mi tak nevyzněl, ale než kompromis na vše, tak pořádně na Rock !!!
Analog je náročný, vyžaduje celého posluchače.
Tím Fox je.
Děkuji za pozvání a plný komfort Foxi.
Analog je nejlepší !!!