FOX

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: FOX

Příspěvek od Peer »

OK děkuji.
Já tam mám také nalepené tlumení. Jenže jsem od Michellu dostal nějaké nové a přesně nevím, kde to u nových gramofonů
je umístěné.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tunění gramofonu bude na řadě později. Kdybych to vylepšil všechno najednou, nevěděl bych jak to hrálo před tím a přišel bych o pocit dobře odvedené práce zlepšovate. Chci si to užívat.

Několik členů fóra mi psalo.Tak odpovídám:
Gramofon Pioneer PL-L1000 nebudu prodávat. Jak jste si všimli, jsem sběratel starých Pionýrů. Tento přístroj patří do extra třídy tohoto výrobce. Je v perfektním stavu. V roce 2004 prodělal generální opravu za cca 400 Eur. Donedávna byl majetkem jednoho rozhlasového studia v Německu.
A akustika v mé podkrovní místností ? Tak to je trochu problém, ale dá se řešit.
Místnost má asi osm metrů na délku a něco přes čtyři metry na šířku. Šikminy jdou až do vrcholu krovu asi tak pět metrů.
V místností je kuchyňský kout, jídelní stůl a obývací /poslechová část/.
Původně jsem měl poslechovou část umístěnou napříč místností asi v jedné třetině. Ale nebyl tam prostor, protože z jedné strany byla šikmina a z druhé volno.
Teď to mám na délku s tím, že za poslechovým místem je šikmá stěna cca 4-5m.Tím pádem nedochází k odrazu zvuku ze zadu.
Podlahy v celém bytě jsou dřevěné, ale v poslechovém místě jsou na ně položené dva koberce na sobě /jeden přes celou plochu, druhý menší vlněný před bednama/.
Sádrokartonové stěny za bednama jsou polepeny akustickými panely. Nedávno jsem vyrobil akustické paravany, které mám v rozích za bednama.
Do oken chci dát rolety se zvukem pohlcující tkaninou.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Vytuněné raménko SME 3009 II. Myslíte, že to bude dobrá náhrada za Rega 300 ? Ale Rega hraje taky dobře. Ortofon Valencia už se rozehrává. Pink Floyd The Wall jsem ještě tak neslyšel ani z CD.

Obrázek
Obrázek

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Tu otázku snad Foxi nemůžeš ani myslet vážně. SME3009 je legenda a ve všech směrech highend. Dodnes se montuje i na velmi drahé gramofony. Na první pohled je přece viditelný rozdíl.
RB300 je hnojačka (Robinův výraz). Pokud by se vyráběla kdekoliv jinde než v UK a neměla tak masívní support anglických novinářů, tak po ní neštěkne pes.

Nevěděl jsem, že Tullamore Dew vyrábí i základny pro ramena. Vypadají výborně.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Fox:
nádherné raménko... *thumbs up*
Jsem zvědavý, co řekneš na zvuk tvého gramofonu po výměně ramének.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Valencia je Akzentovaná, umí zobrazit velkou hudební plochu i malý jazzový klub.
Rowingovi a mi, se nezdála spolupráce s Dynavectorem.
Rezonanční kmitočet spočítat neumím, automatická tabulka zmizela z internetu.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Tak pak k Dynavectoru Dynavector... *thumbs up*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Prozatím se raménko SME 3009 nekoná. Včera večer jsem ho namontoval, tři hodiny jsem se trápil se seřízením, nakonec jsem ho ráno odmontoval a vrátil se k raménku Rega. SME má asi špatné ložisko. Pří sebemenším škrabánečku na Lp se hrot zasekl v drážce a poskakoval na místě. Nepomohla ani změna antiskatingu, ani jeho vyřazení. Zkoušel jsem záměnu přenosky za Denon 304, ale bylo to ještě horší protože tato přenoska má poloviční přítlak. U přenosky Rega se nic takového neděje, hrot přefrčí i problémová místa na starých suprafoňáckých Lp.
Pokusím se ještě vyčistit a namazat ložisko, popřípadě ho vyměnit. Nebo si trochu vylepším Regu, než našetřím na nové pořádné raménko.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Už je tam !!!
Obrázek
Obrázek

Včera večer mi to nedalo a učinil jsem poslední pokus. Celé raménko včetné ložiska pro vodorovný pohyb jsem rozebral, vyčistil a promazal. Dneska jsem ho skompletoval a namontoval na gramofon. Raménko skutečně hraje, zvuk je jemnější, má více detajlů. Přenoska se teprve rozehrává a ma nastavený přítlak 2,5g.

Je to ale mazec, co? Ani nevíte, jak jsem šťastný.

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

Foxi to jsi rád, že se to nakonec povedlo, a vypadá to i pěkně. Tak a teď raději ať je škaredě, abys mohl poslechnout všechny ty nové desky cos koupil.
Hifi Studio Panský dvůr

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Moooc pěkný gramofon. Musím uznat, že se povedl a s tím ramenem to nemá chybu. *thumbs up*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Těší mně, že ti SME-čko funguje. Má to své kouzlo a k Michelu to "pašuje".
Velmi se mi líbí hranatá základna s krytem.
Zvládl jsi to na výbornou, nové gramo neudělá takovou radost, jako vítězství nad zapeklitostí analogu.
*thumbs up*

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Nádherný gramofon. S novým raménkem to je jistě o kus dále.
Gratulace *thumbs up*

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Krasavec *klanimse*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Dnes došla z Anglie šablona pro seřízení gr. ramének SME. Je vhodná pro všechny výše jmenovaná raménka / serie 3009, tak i nová/. Ihned jsem ji použil a myslím, že mi- laikovi , docela pomohla.
Dávám foto. Je ale nic moc, protože v zrcadle se pořád něco odráží.
Obrázek

Odpovědět