Nasledovala bakelitová "hi-fi" veža Europhon-už aj s CD "slotmi" a navrchu gramo-juhoslovanské platne čo mi otec kúpil hrali ostošesť-AC DC,Thompson twins, Al Corley,Madonna....

To boli roky 80-te a zač. 90 tych

Prvá "hi-fi" značka ? Veža Technics .... so surround zvukom,piatimi reproduktormi....lietal som v nebi pri počúvaní

Prelom tisícročia
Predané...značne nevýhodne- zámena za designový skvost firmy Philips-"čadičový lesk"-fantázia -cd a prvý samostatný stereo zosilovač-, zapojené Jamo repro...

Nestačí-výmena -
domáce kino nastupuje- Yamaha 5.1 receiver-Jamo repro komplet ,na zemi, na stene

doteraz nemám páru o konkrétnych typoch týchto jednotlivých značiek...
40 -ka pred rokom mi odobrala pamaťové miesta v hlave

Hovorím si už len definitíva- filmy ,hudba -neviem čo skor-
Onkyo Integra 7.1 TX 989 a DVD -A 939, ku tomu Sonus Faber Grand Piano + Gravis+ Concerto + Concertino-
z Prahy,z Blavy,z Nemecka..splátky, požička...zabijak finančný

manželka-poklad-nevymením

mimochodom-toto -až na projektor,ktorý už mal obraz ako" králičie oči po víkendovom záťahu"- stále ostáva ako -home cinema- zostava-

čo ale stereo-nedalo sa inak-ďalšia požička na dom? malé stereo z toho vyjde.nie?

NAD S rada -zosilovač S 300 -Trenčín, cd s 500 - ketos, Dynaudio 3.0 - ketos, gramo Clearaudio ,prenoska Sigma, predzosilovač Riaudio-platan...
super ,stačí, spokojnosť

a potom- S300 raz,dvakrát,trikrát...oprava,koniec-nepoužiteľné-info z ketosu- S500 raz,dvakrát...oprava-to snáď nie----čo nasleduje???
správne - nová zostava

Súčasnosť
Všetko pustím,strata enormná-
pozn. nik z predajcov , okrem Ketosu -dakujem p. Mátuš-na Slovensku jediný mne známy seriozny a ústretový predajca..aby som nekrivdil ešte Nisel a Hanzelaudio-aj keď len viac menej bez konkretnej skusenosti...., si nepamatá,že by ste u nich už pustil žilou-finančnou
tak čo ostalo vrazím do definitívy-
Mcintosh 6900-komárno+ Mcintosh 301 -nemecko-a koniec-bedne? bez šance-
ale posledná prestavba domu sa blíži, manželka ostala..spod ruky Alto Utopia Focal, víťazstvo? to určite-
zvuk v mojej miestnosti hrozný-pár cd výborných,to tie ktoré som si bral na testovanie-99% zvyšok hrozné-basy dunia-nekontrolovane-neviem si rady,skúšam iné repro-....
A triafam-Triangle Cello- najmenší stĺpový model-neuveriteľná dynamika,trochu suchší bas,uletené výšky.ak ku tomuto trafím zostavu,budem spokojný---čiže nemením len repro ale aj komponenty-
zasa cesta-dlhá,ale nakoniec výsledok -dlhodobo -či finančne či posluchovo akceptovateľný-viď moj podpis dole...

nikdy ma nenapadlo .že skončím v tejto kategórii,ale už aj vzhľadom na tú cestu hore popísanú si na starobu ku svojej spokojnosti zapnem "vyhrievanie" ako som si to súkromne nazval-
ku tým Bat 150 se som totiž pridal na spodnú časť basov ešte 600 se tiež od bat-a, takže mám slušnú elektráreň-
a v teplúčku a kľude rozcinkám a rozmaznám tie zmysly, kvoli ktorým to všetci asi robíme-lebo to by mal byť asi výsledok - zmyslové asexuálne vyvrcholenie..
takže asi tak
nepíšem o ničom odbornom,pretože ničomu nerozumiem-preto veľká vďaka tomuto vláknu za info a rady-
tá výmena názorov a emócií je niekedy na hrane , ale prečo nie...
Budúcnosť
káble,cd.... dať tomu bodku....

alebo potom znova od začiatku?
to už by bol zlý sen,.......... hoci .........niekde sa hovorí,že cesta je cieľ
a čo počúvam?
jazz,funk,black music-70 roky ,ale aj pink floyd,rol.stones....blood sweet and tears....len rádio nie