Cavte vsetci pritomni (aj nepritomni

),
kedze som bol vychovany co najlepsie v ramci slusnosti, tak sa vam predstavim

. Mam 23 rokov, som student VS a rozhodol som sa vstupit do svet HiFi

. Pred cca pol rokom som zacal uvazovat o vymeneni mojich PC repro Edifier S330D (alebo tak nejak osa volali), ktore som mal cez optiku zapojene do Apple TV, kde som streamoval hudbu c iPadu alebo iPhonu. Kedze hudbu pocuvam cca 4 hodinky denne a je to jedno z mojich naj hobby, tak som dosiel k zaveru, ze by sa zisiel upgrade

.
A vtedy dosla faza vyberu, ktora bola u mna kriticka

. Vedel som, ze urcite chcem stereo a urcite nove komponenty. Taktiez som musel priebezne navysovat rozpocet aby to splnilo moje poziadavky. Teraz ma vsetci mozno odsudite, ale vyberal som asi najhorsim spôsobom - recenzie a fora

. Vzdy som si vyhliadol kombinaciutoru nebolo mozne v ziadnom hifi studiu pocut, tak som zvolil nakup cez inter, kde je moznost tovar vratit do 14 dni. Mojou podmienkou bolo ako som uz spomenul stereo a sietove prehravanie. Ako prve som vybral repro, ktore boli Dali zensor 5 (super recenzie a hlavne predny bassreflex, kedze byvam a aj budem v byte, kde u mna nie je moznost dostatocneho priestoru za repro ). K nim som si vyhliadol Yamahu R-N500, ktora funkciami splnala vsetko co som potreboval. Neskor som si v hlave repro vymenil repro zensor 5 za zensor 7, ktore som nakoniec aj kupil. Teraz bolo úlohou vybrat receiver. Kedze toto je moja prve hifi, tak som sa rozhodol ist cestou integrovaného zosilnovaca + sietovy prehravac, namiesto stereo receiveru. Ratam s tym, ze v buducnosti bude jednoduchsi upgrade bud sietoveho prehravacu kvôli funkciam alebo zosilnovacu kvôli zvuku. Najprv som vyberal teda sietovy prehravac, kde mi ako prvy padol do oka Pioneer N-30, no kedze som potreboval aj opticky vstup, tak musel byt Pioneer N-50 (kym som objednal, tak uz to bol model Pioneer N-50A). Tneto mi vyhovoval funkciami, no pre mna aj dolezitym kriteriom, ktorym je dizajn. Ako zosilnovac som k nemu zvolil Pioneer A-50. Co som cital, tak vela ludi ho opovrhuje kvôli triede D, ale mne plne vyhovuje

. Takze zakladna zostava bola vybrana. Presne takto som si predstavoval moju prvu "dospelejsiu" zostavu.
Mimochodom ako prvu vec mojej zostavy som mal doma gramofon, na ktory som nahodou natrafil na bazosi a uplne ma ocaril (samozrejme ma kazdy iny vkus

). Gramofon som chcel hlavne kvôli tomu, ze milujem vsetko okolo LP, ritual pustania grama atd. Taktiez mame doma kopec LPciek

. Gramto to teda je Pro-ject PSOO - je to limitovana edicia Parova Stelara, ktora vychadza z debutu Crabon. Zakladnu prenosku k nemu som mal audio technicu AT-91BL. To bola prva vec, ktoru som vymenil na cele zostave (necakal som, ze to pride uz po cca dvoch mesiacoch

). Vymenil som ju za ortofon 2M Blue, ktoru ste mi poradili tu na fore. Nelutujem ani jeden cent z tejto investicie

. Je to obrovsky rozdiel oproti audiotechnice.
Este vam napisem co pocuvam. Oproti mojim rovesníkom a spoluziakom je to dost odlisne, kedze nemam moc rad klasicke radiove hitovky a ani rap

. Najradsej mam akusticku hudbu, jazz, sem tam blues, rock. Taky najoblubenejsi interpreti su - Gregory Posrter, Sara K., Patricia Barber,Diana Krall, John Sofield, Sophie Zelmani, The XX, Sade, Parov Stelar, Jaromir Nohavica, RHCP a mnohooo dalsieho
K akustike a ostatnym veciam v byte sa nevyjadrujem, som v studentskom podnajme este cca rok a pol, takze riesit rozmiestnenie atd budem potom vo vlastnom

.