Hellboy píše:Repráky mám od sebe asi tak stejně daleko jako třeba fox, tedy cca 2m. A v dané místnosti s tím těžko něco udělám. Je velká, ale má naprosto úchylné tvary. Zesilovač stojí na skleněné desce, takže mu teploučko není a ještě je perfektně odvibrovaný (ne že by na tom záleželo). A co se mého začátku cesty, na jejímž konci zřejmě je víra v kabely za tři sta tisíc, tak já jsem na zcela jiné cestě. Navíc jsem si takřka jistý, že během pár let budou na trhu čistě digitální integrované zařízení bez DA převodníků, která kromě kabelů k repro nebudou nic jiného potřebovat.
Co se PC týká, case je Antec Fusion Max, který pokládám na stavbu výkonného HTPC za naprosto bezkonkurenční. Je v něm tuna místa, oddělené sekce, filtrace vzduchu, a zpracování je naprostá špička. Jsou v něm dva 120mm nízkootáčkové větráky, které nemají problém všechno uchladit při minimálním hluku. Na procesoru je zerotherm "motýlek" který je absolutně tichý, většinou se ani netočí. Grafika je ATI 57XX která pohání plazmu a monitor přes HDMI. Má v sobě i zvukovku (jen realtek), která přes WASAPI posílá nedotčený digitální signál do receiveru (u filmů). Druhá zvukovka je onboard (trochu lepší) VIA, která se stará o běžné zvuky PC do monitoru. Třetí je Asus Xonar Essence ST - "audiofilská" s kvalitním stiněním, vlastním napájením mimo desku, kvalitními DA převodníky Burr Brown 1792 a sluchátkovým zesilovačem. Dají se u ní vyměňovat op ampy a snad i hodiny. Ta jde analogem přímo do zesilovače. Audia se windows díky WASAPI (obdoba ASIO) ani nedotknou, signál zpracovává až receiver, nebo zvukovka. Samozřejmě můžu upsamplovat až na 192 a to poměrně kvalitně buď přímo zvukovkou, nebo pomocí velmi dobrého DSP pluginu v přehrávači.
Co se software týče, tak na filmy, seriály, youtube, fotky a další činnosti používám XBMC, což je naprosto geniální open source aplikace (je zadarmo), která je stále ve vývinu, takže člověk si to musí umět poladit a nastavit a občas se něco posere, ale nemá konkurenci. Má hardwarovou akceleraci videa, podporuje WASAPI, dva monitory (pro mě zcela zásadní) a ke správně otagované knihovně hudby a filmů dokáže sama postahovat z netu mraky informací a grafiky. Kam se hrabe Windows.
http://www.xbmc.org Pro aktuální funkce je potřeba stahovat tzv. noční buildy.
Na hudbu používám vynikající program JRiver Media Center 14, který sice není zadarmo, ale je to zvuková špička. Přehraje všechno (včetně videa) a hlavně dokáže zásobovat zvukovku dokonalým signálem. Kromě toho má v sobě TV podporu, web prohlížeč, tagování a dokonalou správu knihovny médii. Většina PC "audiofilů" na něj nedá dopustit. Na měsíc lze vyzkoušet.
Naše domácnost funguje běžně tak, že na plazmě jede XBMC, kde si člověk může prohlížet fotky, nebo koukat na film. Ze stera jede hudba a na monitoru si při tom lze pouštět youtube se zvukem. To všechno najednou z jednoho počítače.
Pes je pes a zrovna intenzivně poslouchá 5.1 mix Dimmu Borgir a na rozdíl od místního klubu netopýrů JE SCHOPEN slyšet frekvence nad 20kHz