Hellboy

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hellboy

Příspěvek od Hellboy »

Když si sečteš průměrný věk mých komponentů, asi těžko můžeš říct, že jsem nějaký futurolog ;) Na druhou stranu pokrok prostě nezastavíš. Dnes DDX čipy dokážou vynechat DA převodníky a přeměňují digitální data přímo na signál pro repro. Teď se používají hlavně v domácích kinech, ale dělá to už třeba i NAD (ovšem nehorázně předražené), nebo třeba davidův digitální zesík jestli se nepletu. Přidat do takové krabice síťové rozhraní, nebo ji jen propojit s počítačem a máš vyřešený dokonalý reprodukční řetězec.

Chápu, že pro někoho kdo se léta zabýval kompletováním různých krabic a poslouchá gramofon je to hororová vize, na druhou stranu o čem je hifi? O POSLECHU DOKONALE REPRODUKOVANÉ HUDBY, nebo o stolcích narvaných tunou drahých krabic a kabelech? Pro hifi průmysl tohle bude samozřejmě dost tvrdá rána a bude to asi dost smutné, ale prostě se to stane. Protože už se to děje.

A o tom, že poslech digitálních nahrávek je jednodušší, pohodlnější a stejně kvalitní jako CD se nemá cenu hádat. Chápu, že zvyk je železná košile a nostalgie taky dělá svoje, ale když mě někdo postaví před otázku, zda chci koupit jednu krabici s dokonalým zvukem a okamžitým přístupem k veškeré hudbě na světě a vícero drahými krabicemi s dost nevyzpytatelnou vzájemnou interakcí a nutností objednávat si neskladné, ne zrovna odolné nosiče poštou, co si asi tak jako nestranný uživatel vyberu?

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Zappadaddy: V pohode :D
Kedze som Apple pozitivny mne XBMC bezi na AppleTV a teraz po update na 1080p veselo sledujem Bluray ripy. *2thumbsup*
Uziocne je aj ovladanie XBMC na iPhone.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Zappadaddy píše:Neber mně vážně,vůbec tomu nerozumím a to je ten problém.Je fakt,že toto jsou modní technologické trendy,kterým se prostě nevyhneme a před kterými nikam neutečeme.Není to nic osobního proti Hellboovi,míněno čistě všeobecně.
Já jen doplním -všeobecně - PC transport jako takový je zatím pro "High end" a pro mě nepoužitelný .. Jak už bylo možné vidět v mé inzerci , dost kvalitní PC transport mi jen zabíral místo , na druhou stranu si umím představit , že to může jistě převálcovat v kvalitě zvuku CD/SACD playery někde okolo 100 000 Kč :D , Hlavní problém tady vidím generálně v softwaru a celkové komplikovanosti technologie , samozřejmě nemalý vliv na signál má rušení , píšu tady nemalý , ale mám na mysli zcela zásadní ..

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Hoši,vaše názory beru.Každý z nás si vybíra svojí vlastní cestu životem.Je fakt ,že i v těch naších krabicích jsou softwery atd.Užívej si co máš.Život je i o toleranci.Mládí vpřed.Taky jsem býval takový,dnes už se mi přestal líbit laminátový nábytek,mám rád staré,dřevo příjemné na omak,teplé barvy oproti neonovým ale i nové technologie jako je HDTV,HQCD,Skype,YouTUbe,O2,Rar,Email,Nero,CDR......

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Na těch počítačích asi něco bude. Je to budoucnost a pokrok, který nikdo nezastaví.
Dovolím si citovat z rozhovoru s Kenem Ishiwatou, který byl uveřejněný v slovenském High End-u 3/2009.
"Až nastane doba, že každý bude mít optické připojení na internet ( ten je součástí skoro každé japonské domácností ), stanou se dostupné skladby v bezztrátovém formátu. Představte si, že můžete mít kapacitu dvou terabajtů v iPodu. Při takové kapacitě nemá smysl provádět kompresi hudby. Chce to jen čas."

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No Zappo i když jsem možná pičus a navážel se ti do Naimu, tak co se baráku a hospody týče, mám přesně stejný vkus jako ty a taky mám rád staré věci, středověk a třeba Slavnosti růže v ČK. Navíc "bohužel" už jsem přes 30, takže mládí vpřed přestává platit :twisted:

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ale souhlasím se Zapou. Když člověk trochu zestárne, začne se ohlížet po trvalejších hodnotách. Chce, aby po něm zůstalo něco trvalejšího, ne virtuálního. Začne sbírat originály, vymění melamín za dřevo, plast za kov a třeba postaví pěkný dům. ( Někdo třeba zasadí strom :) ).
Poslech hudby chápu jako koníčka a uklidnění se po dni plném starostí. Sednu provedu rituál, dam si něco dobrého k pití. Nemusím mít veškerou hudbu na světě. Těším se z každé desky nebo CD, které si koupím. Nacyklostylovanou literaturu jsem jsem četl pouze v samizdatovém vydání, teď to není třeba, proto čtu knihy v co nejpěknějším vydání.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Osobně mám proti PC řešení jedinou zásadnější výhradu - spínaný zdroj. PC s lineárním kvalitním zdrojem 30A a bylo by vymalováno.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

merhaut píše:Osobně mám proti PC řešení jedinou zásadnější výhradu - spínaný zdroj. PC s lineárním kvalitním zdrojem 30A a bylo by vymalováno.
Ale to by mohol byt problem len ak by bol DAC v PC...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tak jednoduché to není.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

fox píše:Ale souhlasím se Zapou. Když člověk trochu zestárne, začne se ohlížet po trvalejších hodnotách. Chce, aby po něm zůstalo něco trvalejšího, ne virtuálního. Začne sbírat originály, vymění melamín za dřevo, plast za kov a třeba postaví pěkný dům. ( Někdo třeba zasadí strom :) ).
Poslech hudby chápu jako koníčka a uklidnění se po dni plném starostí. Sednu provedu rituál, dam si něco dobrého k pití. Nemusím mít veškerou hudbu na světě. Těším se z každé desky nebo CD, které si koupím. Nacyklostylovanou literaturu jsem jsem četl pouze v samizdatovém vydání, teď to není třeba, proto čtu knihy v co nejpěknějším vydání.
Foxi, nejsme nakonec příbuzní ???? *hura* *hura* *hura*

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

No, pro Hellby nechci zbytečně prudit, ale kdybys viděl mé PS tak ti spadne brada, mi vše běží na Suse , když potřebuji v 3D, přes brýle.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ahoj Hellboyi
Wotany se opravdu velmi podobají Philips FB825 - věřím, že ti to hraje k plné spokojenosti. na kecy se vyser. pro mé betonové doupě byly takové bedny neúnosné - už tak mě úpravy stály polovinu částky, za kterou jsem byt kupoval. takže mě vývoj zavál jiným směrem...

ty SB-RX50 jsou nádherné a taky bych si dal říct...
Obrázek
*thumbs up*

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Hellboy píše:Repráky mám od sebe asi tak stejně daleko jako třeba fox, tedy cca 2m. A v dané místnosti s tím těžko něco udělám. Je velká, ale má naprosto úchylné tvary. Zesilovač stojí na skleněné desce, takže mu teploučko není a ještě je perfektně odvibrovaný (ne že by na tom záleželo). A co se mého začátku cesty, na jejímž konci zřejmě je víra v kabely za tři sta tisíc, tak já jsem na zcela jiné cestě. Navíc jsem si takřka jistý, že během pár let budou na trhu čistě digitální integrované zařízení bez DA převodníků, která kromě kabelů k repro nebudou nic jiného potřebovat. *sunglases*

Co se PC týká, case je Antec Fusion Max, který pokládám na stavbu výkonného HTPC za naprosto bezkonkurenční. Je v něm tuna místa, oddělené sekce, filtrace vzduchu, a zpracování je naprostá špička. Jsou v něm dva 120mm nízkootáčkové větráky, které nemají problém všechno uchladit při minimálním hluku. Na procesoru je zerotherm "motýlek" který je absolutně tichý, většinou se ani netočí. Grafika je ATI 57XX která pohání plazmu a monitor přes HDMI. Má v sobě i zvukovku (jen realtek), která přes WASAPI posílá nedotčený digitální signál do receiveru (u filmů). Druhá zvukovka je onboard (trochu lepší) VIA, která se stará o běžné zvuky PC do monitoru. Třetí je Asus Xonar Essence ST - "audiofilská" s kvalitním stiněním, vlastním napájením mimo desku, kvalitními DA převodníky Burr Brown 1792 a sluchátkovým zesilovačem. Dají se u ní vyměňovat op ampy a snad i hodiny. Ta jde analogem přímo do zesilovače. Audia se windows díky WASAPI (obdoba ASIO) ani nedotknou, signál zpracovává až receiver, nebo zvukovka. Samozřejmě můžu upsamplovat až na 192 a to poměrně kvalitně buď přímo zvukovkou, nebo pomocí velmi dobrého DSP pluginu v přehrávači.

Co se software týče, tak na filmy, seriály, youtube, fotky a další činnosti používám XBMC, což je naprosto geniální open source aplikace (je zadarmo), která je stále ve vývinu, takže člověk si to musí umět poladit a nastavit a občas se něco posere, ale nemá konkurenci. Má hardwarovou akceleraci videa, podporuje WASAPI, dva monitory (pro mě zcela zásadní) a ke správně otagované knihovně hudby a filmů dokáže sama postahovat z netu mraky informací a grafiky. Kam se hrabe Windows. http://www.xbmc.org Pro aktuální funkce je potřeba stahovat tzv. noční buildy.

Na hudbu používám vynikající program JRiver Media Center 14, který sice není zadarmo, ale je to zvuková špička. Přehraje všechno (včetně videa) a hlavně dokáže zásobovat zvukovku dokonalým signálem. Kromě toho má v sobě TV podporu, web prohlížeč, tagování a dokonalou správu knihovny médii. Většina PC "audiofilů" na něj nedá dopustit. Na měsíc lze vyzkoušet.

Naše domácnost funguje běžně tak, že na plazmě jede XBMC, kde si člověk může prohlížet fotky, nebo koukat na film. Ze stera jede hudba a na monitoru si při tom lze pouštět youtube se zvukem. To všechno najednou z jednoho počítače.

Pes je pes a zrovna intenzivně poslouchá 5.1 mix Dimmu Borgir a na rozdíl od místního klubu netopýrů JE SCHOPEN slyšet frekvence nad 20kHz :twisted:
Helle,
nenasírej se furt na kabely a raděj řekni kolik máš uhlopříčku té placky, bo jinak to na 2 ani na 1,8 m rozestup těch beden nevidím ani náhodou. Nezlob se, ale máš to tam nahňácané na jedné hromadě, že se už Tvým názorům nedivím. Fotka sice zkresluje,ale též mám plazmu a při uhlopříčce 107cm to mám na rozestup 185cm mezi středy reproduktorů o dost vzdušněji rozestavené.
Koberec je parádní, ale jakožto hrdobijec akustiky na prvním místě (a naprosto správně) bys s tím měl ještě něco udělat, jinak seš v budoucnu jednoznačný adept na udělátka páně LYNGDORFA ;) .
Nevěřím totiž, že zrovna Tvá místnost jaksi nadměrně pohlcuje basy. To spíš věřím, že Ti je ten Technics bohužel nikdy a nikde nezahraje. On totiž s prominutím Technics nikdy basy neuměl a zvláště jejich stroje na výkonových integráčích byly zvukový bakelit.
A ještě by mne zajímalo, když tak pořád jedeš při muzice na ty ,,obrázky z placky'', neruší tě to lehoučké šumění plazmového zobrazovače? Já, i když mám plazmu s pasívním chlazením bez ventilátorků, upřednostňuji jednoznačně poslech hudby raději bez ,,omalovánek'', ale uznávám, nemám žádný TOP model.
Přes řeku do stínu stromů.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Ta placka nemá víc jak 110 na šířku. Tak to asi dva metry od sebe být postavené nemůže. Navíc dole v racku jsou dva kompoenenty a když uvážíme šíři jednoho 43cm tak jsme na 86cm + něco skřínka a mezi repro a skřínkou moc místa nevidím.

Odpovědět