Hellboy

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
boxer

Re: Hellboy

Příspěvek od boxer »

Nenapsal mi nedávno jeden hifi přítel....neprovokuj? :oops:

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

PMA píše:S takovou trivialitou si borec, který nám tu dával lekce ze zesilovačů Technics, digitálních zesilovačů a jejich možností, atd., sám snadno poradí, ne?
Četl jsem někde, že zesilovače od jednoho veleodborníka brumily už z "výroby".

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Nojo pekelníku ale oni jak říkáš ty "brumily" díky tomu že dodávané tranzistory byly nevalné kvality. Takže je to problém s kvalitou součástek a ne problém (s kvalitou) obvodu jako takového. Takže takto to srovnávat nelze.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Tak to asi byla špatná výstupní kontrola...

warezo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od warezo »

Hellboy píše:
PMA píše:S takovou trivialitou si borec, který nám tu dával lekce ze zesilovačů Technics, digitálních zesilovačů a jejich možností, atd., sám snadno poradí, ne?
Četl jsem někde, že zesilovače od jednoho veleodborníka brumily už z "výroby".
trochu mi to pripomina vyrok, ktory som niekde cital, ani neviem kde... nieco v tom zmysle, ze ak dochadzaju argumenty, prechadza sa na osobny utok ;)

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Už se prali?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Tak jsem experimentoval se zapojením a pravděpodobně už vím, kde je jádro pudla. Mám to totiž propojené do takového hezkého kolečka - počítač - preamp a počítač - receiver - preamp. To znamená, že v preampu se sbíhají dva výstupy z počítače z nichž jeden jde přes receiver. Když jedno propojení z počítače přeruším, tak to druhé nebrumí. A to jak výstup ze zvukovky, pokud odpojím receiver, tak výstup z počítače přes receiver z druhé zvukovky, pokud odpojím druhý výstup z počítače. Ostatní zařízení na to nemají žádný vliv. Takže co teď s tím?

Jediné co mě napadá, je zapojit analogový výstup ze zvukovky na stereo taky do receiveru a jet přes PURE DIRECT do preampu, ale přijde mi to jako poněkud kontraproduktivní a složité. Už jen proto, že bych musel zapínat zbytečně receiver kvůli poslechu hudby.

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

A čo takto ísť z PC do AVR cez optiku.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No, vzhledem k tomu, že ta zvukovka má mnohem lepší převodník a výstupy než ten receiver, tak to nepřipadá v úvahu (a to nehledě na zde oblíbený jitter, který přes optiku je větší, než přes coax). Jinak problém není ani tak u výstupu ze zvukovky do preampu, tam je rušení zcela minimální a není slyšet, pokud nedám volume na preampu na max. Problém je u výstupu z receiveru do preampu při filmech, tam je brum TROCHU slyšitelný i při normálním volume.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

PMA píše:Slew rate?
A ještě se vrátíme k této veselé poznámce. Původně jsem tak úplně nepochopil co má znamenat, protože tento parametr mezi běžné údaje ve specifikacích zesilovačů nepatří, ale pravděpodobně to spadá do kategorie, když není co vytknout, najdeme si něco, na čem se bazírovalo v sedmdesátých letech. Náhodou jsem dnes narazil na veselý článek v mém "milovaném" Stereophile, kde se o slew rate poměrně obsáhle píše. Mimo jiné toto:
In light of these findings, it is difficult to see how an amplifier's slew-rate capability can have much to do with any sound-quality difference that is persistent rather than, at best, episodic.
http://www.stereophile.com/features/404 ... ndex1.html

Pochopil jsem z toho, že pokud zesilovač dokáže hrát nad 20kHz, což A5 dokáže, tak bude slew rate v pohodě.
Even allowing for a safety margin, any amplifier with a power bandwidth of 20kHz or more—which any amplifier worthy of the description "hi-fi" would be expected to achieve—should cope comfortably. (Walt Jung and others factored this safety factor into their recommendations on the assumption that distortion would begin to rise long before the slew rate limit was reached)
Tak nějak mi to stačí při vědomí, že většina dnešního high endu některým parametrům A5 nesahá ani po kotníky.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Takže dnes jsem vyndal z PC zdroj Coolermaster a nahradil ho pravděpodobně nejlěpším dostupným PC zdrojem na trhu Enermax Revolution 85+, který by měl být naprosto stabilní a čistý s prakticky nulovým ripple a jako bonus má pořádné EMI filtry. Všechno jsem přendal, zapnul a... BRUM BYL PRYČ! *hura*

Nutno dodat, že vysokofrekvenční rušení když je k zesilovači zároveň připojeno PC i receiver nezmizelo, ale to je tak slabé, že nestojí za řeč. Hluboký brum, který byl slyšet při koukání na filmy zmizel.

Nevýhodou je, že Enermax i když velice tichý, tak přeci jen je o něco hlasitější, než Coolermaster Silent Pro, který byl tichý absolutně.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Vzpomněl jsem si na Tebe u kamaráda stereofonika, co mi předvedl HD, usb-čkem zapojený do plazmy.
Přehrávače v televizi krásně přečtou hudbu, filmy, fotky. Ovládání je báječné, nic nefouká, žádné monstrum u televize.
Jen placatý H-disc velikosti walkmana. Decentní, elegantní, přehledné.

A pak pustil kino přes dobře vyladěné stereo.
Nebylo třeba centru ni efektů vzadu. Výstřely míjely hlavu jen o milimetry, prostor, ten hloubkový přišel do celého pokoje, no performační poslech vysoké kvality. Totiž ten zvuk vycházel z DAC Casea Sirius s XLR výstupem ze stříbrných koaxiálů.
Mega šupa! Čili pánové s implementovaným Casea Siriem 2, mají bonus, prvotřídní zvuk z PC.
Ale zase televize za nemálo peněz a Casea nebyla levná.
Ovšem pěkný design souborů, snadná dostupnost a ovladatelnost dálkou z televize, možnost utopit DAC do CD přehrávače, je lákavá. A nic nefouká !

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Nezkusil jsi Seasonic SS-650KM 650W Gold? Ten je (alespoň u mě) nehlučný absolutně (ventilátor se ani nezapne).

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

eficak píše:Čili pánové s implementovaným Casea Siriem 2, mají bonus, prvotřídní zvuk z PC.
To jsem moc nepochopil, jak se přes Sirius přehrává z PC?

Odpovědět