Hellboy

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
warezo
Příspěvky: 49
Registrován: 28 črc 2009 12:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy

Příspěvek od warezo »

ako zdroj pre sirius pouziva digitalny vystup zvukovky. ja tak hrajem cez hs-dac...

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy

Příspěvek od noaid »

To jsem netušil, že to má i spdif vstup. Takže jde použít zároveň i jako DAC. Škoda, že se to nikde neuvádí, nebo jsem to přehlédl.

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 614
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hellboy

Příspěvek od Hellboy »

eficak píše:Vzpomněl jsem si na Tebe u kamaráda stereofonika, co mi předvedl HD, usb-čkem zapojený do plazmy.
Přehrávače v televizi krásně přečtou hudbu, filmy, fotky. Ovládání je báječné, nic nefouká, žádné monstrum u televize.
Jen placatý H-disc velikosti walkmana. Decentní, elegantní, přehledné.

A pak pustil kino přes dobře vyladěné stereo.
Nebylo třeba centru ni efektů vzadu. Výstřely míjely hlavu jen o milimetry, prostor, ten hloubkový přišel do celého pokoje, no performační poslech vysoké kvality. Totiž ten zvuk vycházel z DAC Casea Sirius s XLR výstupem ze stříbrných koaxiálů.
Mega šupa! Čili pánové s implementovaným Casea Siriem 2, mají bonus, prvotřídní zvuk z PC.
Ale zase televize za nemálo peněz a Casea nebyla levná.
Ovšem pěkný design souborů, snadná dostupnost a ovladatelnost dálkou z televize, možnost utopit DAC do CD přehrávače, je lákavá. A nic nefouká !
Ne zcela jsem ten příspěvek pochopil. Nevím co je design souborů ani jestli ty soubory přehrává televize a jak je propojená TV a repro atd. Moje televize taky umí přehrávat z disku a z hardiskových přehrávačů jsem nějakou dobu jel a zavrhl jsem oboje.

Podle mě prvotřídní zvuk z PC mám taky a dobrý DAC i hodiny má moje stíněná zvukovka s vlastním napájením taky. Jitter 150ps, odstup signál šum větší než 120. Burr Brown stejný jako v hodně drahých DACech a přístrojích. Dálkou to ovládám taky a s jakýmkoli rozhraním televize, nebo jakéhokoli přehrávače se to nedá srovnat ani omylem. Kromě toho se na tom taky dá stříhat video, dělat ve photoshopu, hrát hry a tuna dalších věcí. Jedinou "slabinou" byl zdroj, který považuje většina hifistů jako největší zlo na hraní z PC, protože mimo jiné je díky tomu PC zaplevelené elektromagnetickým rušením atd. Zdroj Enermax je stíněný a ze všech zdrojů dodává do PC nejčistší a nejstabilnější šťávu s nulovým ripple a EMI. Pořád je to spínaný zdroj, ale nejlepší spínaný zdroj a minimálně pro mé potřeby jsem přesvědčen, že nijak negativně neovlivňuje výstup zvuku z PC. Jsem smířený s tím, že velice výkonné PC prostě bude vydávat nějaký "hluk". V mém případě je ten hluk minimální a přes běžný denní provoz v poslechovce je neslyšitelný, což mi stačí.

To, že stereo může znít u filmu dobře beru, ale že může znít líp, než surround neberu ani náhodou. Pokud vynecháme speciální sestavy, které využívají všelijakých efektů a hříček s fázovým posunem prostě stereo reprák nemůže hrát zezadu a obzvlášť ne když přehrává downmixovanou 5.1 nahrávku.

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 614
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hellboy

Příspěvek od Hellboy »

A ještě jedna taková ne zcela bezvýsnamná věc - CENA. Za peníze, které stojí lehce nadprůměrný CD přehrávač a DAC mám univerzální zařízení, ze kterého leze srovnatelný zvuk a zároveň je to mnohem pohodlnější na obsluhu a umí to spoustu jiných věcí. A to podle mě není málo. Nicméně každému co jeho jest.

Uživatelský avatar
Acon
Příspěvky: 762
Registrován: 17 dub 2008 22:56
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy

Příspěvek od Acon »

Hellboy píše:Nejlevnější varianta je SE-A900 Reference, což vypadá podobně, ale je to z devadesátých let, plast a i když je to "referenční" je to spíš referenční spotřebka......
:( to mám na chalupe.... Ale s tou spotrebkou môžem súhlasiť. Aj keď za spotrebky som skôr považoval all in one za 10-20 000,- Sk/Kč
Obrázek

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 614
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hellboy

Příspěvek od Hellboy »

No, takže těm co mě nemají rádi udělám určitě radost, power amp má problém :) Začal jsem mít pocit, že se zvuk malinko vycentroval na stranu, takže jeden kanál je hlasitější. Ale jenom někdy. Stalo se to po výměně kabelu, takže jsem hledal příčinu nejdřív tam. Zesík má poměrně debilní zacvakávací klipsny, kam je problém 4mm kabel narvat, takže jsem zkusil rozpojit, zapojit repro kábel a na chvíli bylo vyřešeno. Jenže po čase to začal dělat zase druhý kanál. Tak jsem přes Denon a Audyssey mikrofonem změřil a ukázalo se, že jeden kanál má ořezané výšky od 5kHz nahoru. Čímž se i vysvětlilo, proč to někdy hraje stereo dobře (zpěv, hluboké nástroje), ale některé nástroje hrají víc zleva (činely, akustika atd.).

Někdo mi říkal, že až budou vyschlé kondíky, poznám to na výškách, které půjdou do prdele. V jednom nejmenovaném hifi bazaru/studiu mi řekli, že je to blbost a že to prostě přestane hrát (což se mi moc nezdá). Další věcí je, že ten koncák je zapojený jako DC, což pokud to správně chápu tak v cestě signálu žádné kondenzátory nejsou, takže otázka je, jestli to vůbec je zrovna kondenzátory.

Dotaz na někoho kdo má trochu zkušenosti:
Může to být jen nedostatečným kontaktem repro kabelu ve svorce?
A pokud ne, který servis v Praze byste mi doporučili? Koukal jsem, že autorizovaný servis Panasonic / Technics dělá Bells.cz a účtují si cca 800 na hodinu. Je to moc/málo?

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy

Příspěvek od noaid »

Má ten zes. relé na repro výstupu? Mi po mnoha letech u starého NADu začaly podobně vypadávat hlavně jeden kanál, a bylo vadné to relé, už bylo asi zaprasené a mělo někdy špatný kontakt. Tak jsem za 50 Kč koupil nové, přepájel, a v pohodě. A půl roku jsem si původně myslel, že to je vadný přepínač vstupů, protože po několika přepnutích se to nakonec vždy chytlo. Prostě po otřesu to začalo fungovat.

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 614
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hellboy

Příspěvek od Hellboy »

Teď jsem to přehodil na receiver, jako že to zejtra někam zavezu, zkalibroval a vypadá to, že se to děje taky. Takže to snad bude kabelem! Je tlustej jka prst a možná sem ho někde zlomil nebo něco. reprákem by to snad být nemělo, ty jsem přehazoval jako první a pořád to hrálo ze stejný strany.

Jinak změna ze zesiku Technics na receiver Denon 2310 (za bratru 25 tisíc) je fakt brutální a nejen subjektivně, ale i měřením přes Audyssey, který u Denonu musí strašlivě ohulit výšky a středy aby to hrálo tak jak má. Na jednu stranu se zvuk s Audyssey Technicsu trochu blíží, ale když se to vypne, je to děs a hrůza. Technics hraje při propojení počítač přímo na power amp (bez preampu) a jakékoli Equalizace naprosto nádherně. Denon zní jak rádio v kuchyni :)

Mih
Příspěvky: 772
Registrován: 18 dub 2008 08:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy

Příspěvek od Mih »

A nebude chybka v repro? Zkusil bych přehodit kabely a pokud to bude stále v též bedně bude problém tam.

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 614
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hellboy

Příspěvek od Hellboy »

Tak sem se dneska konečně dostal k dalšímu pokusu s káblama. Přehodil jsem je, ale ještě jsem ustřihnul konce a aniž bych je omatlal prstama jsem je znova zapojil a... :?: :?: :idea:
A problém je pryč, po přeměření je všechno v cajku. *headbang* :o :oops:
Asi je jasné, že nepoužívám banánky a káble jdou přímo do svorek v životě by mě ale nenapadlo, že když ty postříbřené konce omatlám prstama, tak se tak brutálně zhorší zvuk. Ta změna je opravdu BRUTÁLNÍ. Je možné, že stříbro takhle snadno změní vlastnosti? Nebo je to jen problém tohohle kabelu?

AM
Příspěvky: 325
Registrován: 02 bře 2010 01:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy

Příspěvek od AM »

z jakeho materialu jsou svorky na ktere je pripojujes ?

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 614
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hellboy

Příspěvek od Hellboy »

Na repro jsou pozlacené na zesilovači nevím, jelikož mám prehistorické zacvakávací otáčecí zástrčky a dovnitř nevidím :)

AM
Příspěvky: 325
Registrován: 02 bře 2010 01:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy

Příspěvek od AM »

pozlacene banany jsi zkousel ?

Uživatelský avatar
korys
Příspěvky: 684
Registrován: 18 dub 2008 12:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Hellboy

Příspěvek od korys »

Mám obavy, že na tom zesíku jsou obyč. niklované pérkoklapky s mizerným přítlakem, takže nezaručující kvalitní kontakt už z principu. Navíc podle fotek vnitřku přístroje, které jsi sem pověsil, je zub času dost patrný(oxidace), takže přechoďáky a studeňáky se dají předpokládat čím dál častěji. V každém případě čistý, nezoxidovaný čerstvý a hlavně pevný spoj je ku prospěchu. Pokud Ti na tom zesíku ještě hodně záleží a chceš ho ještě dlouho používat, doporučil bych aspoň výměnu těch svorek za kvalitnější šroubovací a případnou kontrolu i zbytku propojek vevnitř.

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 614
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hellboy

Příspěvek od Hellboy »

No, vnitřek přístroje není můj přístroj, to je fotka z netu :) Svůj jsem rozebíral a je vcelku v pořádku až na několik součástek, které vypadají poněkud podezřele a vyměnit by asi chtěli, niocméně zvuk je zatím v pořádku. O výměně za pořádné šroubovací svorky jsem uvažoval, protože tohle je fakt slabina a tlustší kabel tam ani nejde narvat. Jelikož si to ale můžu po každé změně změřit mikrofonem, tak ten rozdíl o kterém jsem mluvil byl opravdu způsobený tím, že jsem konce kabelů před zastrčením do svorek ožmoulal do špičky prstama a výšky to ořezalo o několik db. Když jsem to uřízl a s minimem omakávání zčerstva propojil, tak se to vrátilo do normálu a i poslechově se zvuk spravil. Mě jen překvapilo, že stačilo ty postříbřené kabely chvíli žmoulat v ruce a tak strašně to degradovalo zvuk. To je normální?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host