Začínal jsem po revoluci se stereo receiverem a double deckem Kenwood a repro Pioneer CS-XXXX. Kenwood byl super pokud zrovna fungoval. Dodnes podezírám Datart, že sem dováželi nějakou B kvalitu. Repro Pioneer mám dodnes, protože vzhledem k ceně nádherně basuje a hodnš toho se mnou zažilo. Kdo chce hodně levné bedny s pořádným basákem, Pioneer tuhle sérii pořád dělá http://www.cz.pioneer.eu/eur/products/4 ... specs.html.
Pak jsem postupně vyzkoušel pár receiverů a beden a zjistil, že domácí kino za 3000 hraje podezřele líp, než moje sestava za 30000. Zkusil jsem tedy vychvalované bedny Monitor Audio RS8 a poněkud dražší receiver DENON 2310 a pořád to nebyklo ono. Nakonec jsem se rozhodl jít do vyšší třídy, ale do vyšší třídy z katalogů mého mládí, kdy se ještě nevědělo co je to džitr a v pračkách se praly ponožky. Teď to u nás vypadá takto:

Repráky mají na prd umístění, ale nedá se s tím nic dělat. Už jsou na třetím místě a hraje to tak nejlíp.
Dělené zesilovače Technics s VU metry považuju za nejkrásnější zesilovače všech dob a SE-A5 s pre ampem SU-A6 MK2 navíc i dobře hraje. Ve své době patřili mezi špičku a myslím, že i dnes strčí leccos do kapsy. Mě jejich zvuk vyhovuje.

Po dlouhém vsugerovávání si, že mám doma nejlepší repráky střední třídy a jejich zvuk se mi líbí (Monitor Audio RS8) jsem si přiznal, že to tak není a rozhodl se jít do něčeho pořádného. Jenže dnes se skoro nic s velkými basáky nedělá a všechno hraje až někde od 40Hz. Inspirovaly mě Dadaftovi retro Philipsy a Monteho Quadraly Wotan, u kterých se mi líbylo i jméno germánského boha Wotana. A jako na potvoru byly zrovna jedny na prodej. A když jsem si je poslechl, tak jsem byl unešen. Žádné německé bum cink se nekoná. Ale dokáže to hrát od 20Hz. A dobře. Navíc jsou po generálce u výrobce jako nové.
Pak jsem někde zahlédl ještě tohle a byl jsem lapen:

Když jsem zjistil, že ve své době (1986) to sbíralo jednu cenu za druhou, stálo majlant a naskytla se příležitost výhodné koupě, neváhal jsem. Na tohle mě baví se i jen koukat a navíc to vůbec nehraje špatně.