Hena

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
hena
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hena

Příspěvek od hena »

Ahoj všem,

tak jsem se posunul opět dále ve svém Hifi životě. Udělal jsem si radost a koupil třípásmovky od Usheru. Byl jsem s touto značkou velmi spokojený a proto jsem se rozhodl pro 8571 II. Zatím jsem se ještě nedostal k detailnímu poslechu, ale co jsem slyšel mi stačilo.
Vzhled je dokonalý a váha kolem 90kg mluví za vše. Věřím, že je to pro mě na delší dobu konečná.
Nemáte někdo s tímto typem zkušenosti ?
Už se moc těším až si pustím moje nejoblíbenější CD. *hura*

hena
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hena »

tak konečně posílám fotky.

Starší sestava :

Obrázek

Nová sestava:

Obrázek

Delail mazlíků :

Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Starší sestava:
Obrázek

Nová sestava:
Obrázek

Delail mazlíků :
Obrázek

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

hena

nádherná instalace.
musí být radost před takou sestavou sedět a užívat si.
když si představím, že máš vyřešenou akustiku a nádherné bedny....
radost vidět takové fotky.
již jsi řešil nějak to napájení? vidím ps audio.
kvalitní, veliké oddělovací trafo nebo přímo pračka proudu .... na mé sestavě to byl vždy veliký přínos.
ri-audio, jaké má člen pytel, mi hodně zlepšilo podání houslí.
:-)
hoggyho pračka, má člen zappa, by stála určitě za pokus. při té ceně!
jinak fakt paráda a moc ti gratuluji.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To hena

Máš to pěkné, co je to za závěs – látku?
Usher má pěkné zpracování svých beden, a díky původu nejsou ani tak moc drahé.
Ale nedá mi se nezeptat, jestli to teď nemá „těžkou prdel“ tyhle basáky a tak malá místnost mě takovou otázku evokuje.
Noble Audio - výroba a prodej

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Máš to moc krásné Heno! Srdečně Gratuluju *palec* Usher je dle mýho mínění z čínských značek nejlepší *sunglases*
Ten závěs by mě taky zajímal, co je to za materiál?
NA píše:To hena

Máš to pěkné, co je to za závěs – látku?
Usher má pěkné zpracování svých beden, a díky původu nejsou ani tak moc drahé.
Ale nedá mi se nezeptat, jestli to teď nemá „těžkou prdel“ tyhle basáky a tak malá místnost mě takovou otázku evokuje.
Asi jsem slepej, ale já tam žádný basáky nevidím, nevidím důvod proč by to v tak "malé" místnosti mělo mít "těžkou prdel". Věřím, že to Henovi hraje parádně *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

Asi jsem slepej, ale já tam žádný basáky nevidím,

Vintage.

na tý bedně (větší) to dole ,kulatý ,nad tím blejskavým plechem,není basreflex ale basák. :D

A navíc už BK dávno tvrdí,že basák i v malý místnosti je OK. *thumbs up*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

boxer píše:Asi jsem slepej, ale já tam žádný basáky nevidím,

Vintage.

na tý bedně (větší) to dole ,kulatý ,nad tím blejskavým plechem,není basreflex ale basák. :D

A navíc už BK dávno tvrdí,že basák i v malý místnosti je OK. *thumbs up*
No já to tam vidím, ale to není basák to je basáček (nemyšleno nijak zle ani pichlavě), proto nechápu poznámku NA :) Nicméně ani s vetším basákem bych neviděl vůbec žádnej problém...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Záleží hodně na konkrétní místnosti i basáku a jeho naladění.
Co se týká místnosti, tak velkou roli hrají rozměry místnosti, její zařízení větším nábytkem a materiál stěn. Pokud jsi v panelu, je to naprosto něco jiného, než v cihle a sádrokartonu, nebo dřevostavbě.
Proto se ptám a netvrdím rovnou nějakou mou jen domněnku.

Tohle sice opravdu není velký basák má jen 8“, ale je to vlastně kopie letitého papíráku od Scan Speaku, se kterýma jsem si před lety hrál, a zejména v basreflexu s tím byl problém. Před skoro dvěma lety jsme měli vedle sebe bednu s AL 10“ a menší sloupový model USHERŮ se 7“ obdobným basáčkem a tam ta těžká prdel byla krásně patrná také. U Usherů byl stále přítomný měkký basový chumel, druhé bedny podávaly basové nástroje s jejich laděním a rytmem.
Jinak si myslím, že s tímto mam slušnou zkušenost, protože jsem za posledních pár let měl v 19m2 bedny s 8, 10, 2x10 a 15“ basáky. Pokud bych bednu NEladil s ohledem na hraní v malé panelové místnosti, tak bych nesnesl ani tu s 10" natož tu s 15". Při provozu v mnohem větším prostoru jsem naopak na basech musel přidat ve vyhybce, aby to bylo vyrovnané. Tož asi tak.
Snažil jsem se to podat co možná i pro laiky srozumitelným způsobem, tak doufám, že budu pochopen.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Bedničky ti krásne podrástli.

hena
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hena »

Ahoj,

díky za pochvalu. Ty bedny jsou skvělé a nádherně zpracované - je to parádní kus nábytku. Dneska jsem se dostal k chvilce poslechu a musím říct, že je to skvělé *hura* . Neměl jsem sice moc času a dostal se pouze ke dvěma CD, ale sedí mi to.
" Těžká prdel" se mi nezdá, bas tam je a připadá mi čistý a rychlý, ale jsem laik a možná by zkušenějším uším tak připadal. Já jsem spokojený a to je pro mě nejdůležitější. *2thumbsup*
Závěs je těžká látka podobná sametu, ale typ neznám. Koupil jsem to v OBI, kde závěs i s ušitím ( 3x8m) vyšel kolem 5.000Kč. Původně jsem chtěl koupit samet, ale náhodou jsem narazil na toto a barva se mi hodila k interiéru tak jsem neváhal. Za závěsem jsou schavané basové pasti z Basotecu.
Jinak zkoušel jsem i oddělovací trafo, ale asi z důvodu velkého přepětí v síti ( 252 - 256 ) jsem se zatím rozhodl pro PS. Pokud existuje lepší řešení rád si nechám poradit.

hena
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hena »

Jo a jinak se jedná o místnost v rodinném domě, kde stěny jsou z cihly a podlaha dřevěná. Jedná se o 2cm silné dubové prkna pod kterými je 5cm vzduchová mezera ( na dřevěném roštu ). Rezonátory a snížený strop ještě nejsou dořešeny - čekám na projekt od VB.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Podľa mňa existuje lepšie riešenie, Accuphase (v tvojom prípade) PS-1200.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Jo Usher jsem měl,byly to CP-8811.Krásné bedny,pak jsem zkusil Tannoy TD12 a bylo vymalováno.Ty Usher byly vynikající,ale Tannoy měli měkčí bas,takový muzikálnější a tak zůstaly TD12 a Ushery šly do Sacramenta v californii za pohých $3000.Dnes bych si je raději nechal do ložnice než je prodávat za takovou cenu. *headbang* Designově neměly chybu, a zvukově taky výborné,takže *thumbs up* .

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

" Těžká prdel" se mi nezdá, bas tam je a připadá mi čistý a rychlý"
"Jo a jinak se jedná o místnost v rodinném domě, kde stěny jsou z cihly a podlaha dřevěná. Jedná se o 2cm silné dubové prkna pod kterými je 5cm vzduchová mezera ( na dřevěném roštu ). "

Tohle to jasně vysvětluje. Tak přeju spokojenou konzumaci oblíbené muziky.

Odpovědět