Hena

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
hena
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Hena

Příspěvek od hena »

Ahoj všem,
je na čase abych se představil. Jmenuji se Petr a je mi 37 let. Žiju na Ostravsku a poslechu hudby se věnuji už nějakých 10 let. Poslouchám hlavně jazz, klasiku a akustiku. Toto fórum už sleduji přes rok a díky Vám jsem se dozvěděl celkem dost věcí o aparaturách a našel hodně kvalitní hudby kterou bych našel hodně těžko - díky. *palec*
Čtení tohoto fóra mě inspirovalo k změně mé aparatury a utracení dost velkého obnosu peněz ( pro mě ), ale k lepšímu zážitku z poslechu. Moje stará aparatura byla Denon 1500, Denon 1550, Xavian 125, kabely Black and White - Biwiring.
Nová aparatura je Usher Be 718, Vincent 238MK, Vincent S5, Vincent XLR, Audioquest CV8. Místnost asi 15m2 určená jen pro poslech. V této chvíli uvažuji o akustické úpravě místnosti a síťových kabelech, ale chce to čas.
Na poslech hudby doma bohužel nemám moc času, protože trávím hodně času na cestách. A tak nejčastěji poslouchám hudbu v autě, které jsem vybíral s nejlepší možnou muzikou - výsledek komletní osazení Dynaudio. Vím, že v autě to není ono, ale alespoň tím si kompnzuji nedostatek času na poslech.
Jinak možná zvláštnost v dnešní době, ale pro mě základ - do svého CD přehrávače nedám nic jiného než originál CD !!!
Tak to je ode mne zatím vše.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Hena

Příspěvek od Mark Levinson »

hena píše:Jinak možná zvláštnost v dnešní době, ale pro mě základ - do svého CD přehrávače nedám nic jiného než originál CD !!!
Tak to je ode mne zatím vše.

Pěkné, moc pěkné, vítej. S poslední větou jednoznačně souhlasím.
Usher 718 Be mám moc rád, kdysi jsme s Pavlem Diokem slyšeli jejich premieru a hned se nám líbily.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

hena

přídám se k matadorovi m.l. a též tě zdravím.
budu se těšit na fotku kvalitní sestavy a zprávu o vlivu napájecích kabelů na tvůj dojem z hudby.
regálovky usher 601 jsme zrovna nedávno instalovali u kamaráda v obýváku.
je s nimi moc spokojen.....

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Zdravím Hena.
Jako bývalý cesťák stojím za Tebou, ve výběru ozvučení do auta.

Malá kabina osobáku má své kouzlo bezprostřednosti poslechu a dobrý zvuk, osvěží pozornost.
Naladí k potěše ducha a svátečnímu prožití každé chvíle za volantem, jež by prošla jako suchý písek mezi prsty, do ztracena a vniveč.
Sílící jarní slunce prohřívá zkřehlý asfalt a půdu s travinami. Hra ještě slabého slunečního svitu se zelenými stromy, posetými květy a pylem hojně prášící na metalizované laky aut. Motor se sytí kvalitním palivem a pobrukuje, jemně doprovázen audiem Dynaudií, vychytaným Jazzem členů Zbyňka, Peera, Ciby a dalších přátel. Sdílení pocitů z poslechu vysoké kvality je možné i takto.
Zatímco vkládáš originály do štěrbiny rádia a dle možností se mazlíš jakostními buklety audiofilských vydání cd, těšíš se na vzácné chvíle - domácího soustředěného poslechu. Aparát máš velmi silný, samostatná poslechovka, nejvyšší cíl. Je možné, že samotné těšení se, je nejlepší emocí, na celém našem pachtění se, za harmonizací hudbou a zvukem.

boxer

Příspěvek od boxer »

jež by prošla jako suchý písek mezi prsty, do ztracena a vniveč.
Sílící jarní slunce prohřívá zkřehlý asfalt a půdu s travinami. Hra ještě slabého slunečního svitu se zelenými stromy, posetými květy a pylem hojně prášící na metalizované laky aut. Motor se sytí kvalitním palivem a pobrukuje, jemně doprovázen audiem Dynaudií, vychytaným

Teda *thumbs up* ,tebe je škoda žabáčku.Opravdu.Pěkně ti to básní.

Nevím proč,připomenulo mi to Vesničku mou,střediskovou,jak pan dochtor Hrušínský se kochá a básní,než ho přejede nezabržděné auto.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Ahoj, vitam te na foru. Ostravska grupa jeste posilena...
Znam tuto sestavu, mas stejne komponenty jako kamarad Miky od nas z Liberce. Jestlize pokoj akusticky vyhovuje, urcite to hraje dobre.
Jsem zvedavy na pripadne fotky. Btw - kam stale cestujes?

hena
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hena »

Ahoj všem,

díky za vlídné přivítání.
To Eficak : jde vidět že analogový poeta sedí. Tento příspěvek si schovám.
To Pajuna : S Mikym z Liberce jsem byl ve spojení , když jsem dolaďoval sestavu - byl to kontakt od tebe - díky. Cestuji stále mezi Ostravou a Prahou, kde mám druhou kancelář. Kromě toho taky sem tam do okolních států. Kdyby někdo chtěl něco převést , nebo hodit do Prahy klině se ozvěte - není problém.
Fotky sestavy dodám jakmile dodělám pokoj ( maluji a přestavuji pokoj ). Ještě se chystám koupit stojan a uvažuji jaký. Díval jsem se na Vincent , nebo Spider. Co myslíte ?
Jinak ve svém okolí neznám nikoho , kdo by se zajímal o Hifi. Takže pokud má Ostravská větev zájem o nového člena budu rád. Klidně se stavte, rád si nechám poradit co ještě zlepšit.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ostravská větev se schází vždy začátkem měsíce v pátek v některé z hospod v centru města. Až bude teplo, bude to zase nejspíš v zahradě Na společenstvu.
Jestli máš zájem, skontaktuj se s Pavlem Diokem /Studio Panský dvůr/, ten vždy setkání organizuje.
Budeš určitě vítán.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Petre, taky jsem nejakou dobu vybiral stojan pod komponenty, zvazoval Vincent i jine. Nicmene, nejvice se me libil Solid Tech, i kdyz nebyl zrovna levny, skoncil u me doma v provedeni DUO3 tresen. Pro me nejhezci a velice dobre provedeny.
Mrkni sem http://www.solid-tech.net/radius.htm#13

boxer

Příspěvek od boxer »

Jestli to není tajný,kde jsi ho kupoval a alespoň řádově za kolik?

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

boxer píše:Jestli to není tajný,kde jsi ho kupoval a alespoň řádově za kolik?
Audiostudio s.r.o. Vodární 1, 779 00 Olomouc, e-mail: info@superhifi.cz , p.Oudes, www.dynaudio.cz
Cena : 19,500Kc + na strankach jsou i ceniky

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Mně se hodně líbí ten Spider nebo ještě lépe ta Pagoda http://www.rpaudio.cz/finite-elemente, ale ta cena je opravdu dost vysoko. Za to ten Jardův Solid-tech je taky perfektní a za mnohem lepší cenu.
Teda alespoň myslím, že měl Hena na mysli Finite Elemente.

boxer

Příspěvek od boxer »

Pajuna.

Díky,jsem netušil,že je mají..Na origo stránkách jsem je jako dealery nenašel.

hena
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hena »

Díky za nabídku na sraz. Pavlovi se určitě ozvu a uvidíme. Příští měsíc nedám, budu na rybách hodně daleko, ale možná v červnu.
Ten stojan jsem opravdu myslel Spider od Finite Elemente. Díval jsem se na něj , když jsem v RPaudio studiu nakupovat CD od Stockfish. Kouknu ješte na ten Solid tech v Olomouci. Máte zkušenost, že tyto stojany opravdu zlepšují kvalitu zvuku, nebo se jedná jen o woodoo a desing ? Uvažuji jenom o dvou patrech na CD a zesilovač, maximálně o třech, kdybych se časem nechal zlomit na gramec.
Díky,
Petr

hena
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hena »

Tak po louhé době jsem se opět rozhodl něco o sobě napsat. Není to tím, že bych se na tomto foru málo pohyboval ( jsem tady každý den ), ale nějak na to psaní nejsem.
Pár změn za poslední rok proběhlo. První je změna stojanu, kdy jsem starý Spectral vyměnil za Spider od Finite Elemente a můžu říct dle svých zkušeností, že i stojan má na výsledný zvuk vliv a né malý. Slyším lepší prostor a detailnější podání.
Další změna, kterou v této chvíli řeším je akustická úprava místnosti. Je tam v této chvíli větší ozvěna a chtěl jsem to vyřešit pořádně. Proto jsem si pozval odborníka Velkého Boba, který se stavil a přeměřil místnost. V této chváli čekám na konečné řešení rezonátorů. Díky němu mám jasno co se týče úpravy stropu a doladění těžkými závěsy přes jednu celou zeď. Jinak jsem do rohů koupil basové pasti z Basoteku, které zatím taky pomohly ve výsledném zvuku.
Fotky místnosti před úpravou a po ní určitě vložím, jen je to se mnou na dlouho, protože, když mám čas tak zrovna nejsem doma a naopak.
Jakmile příjde konečná podoba rezonátorů pod snížený podhled od VB tak se do toho hned pustím, protože se už nemůžu dočkat na konečný výsledek.
Další věc, která je na řešení je řešení elektriky. Nemáte někdo zkušenosti s oddělovacími trafy nebo pračkami, které by zvládly takového žrouta jako je Vincent 238 MK? A následně chci řešit kabely, měl jsem teď půjčený Vincent od pana Holcnera z Melisy a byl celkem fajn. Určitě měl pozitivní vliv na konečný výsledek, jen se nechci unáhlit a chci otestovat více druhů.
To je zatím ode mě vše.

Odpovědět