ivanb_cko

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

ivanb_cko

Příspěvek od ivanb_cko »

Na začátku se má pozdravit a i já, i když jsem na tomhle fóru zaregistrovaný již delší dobu pozdravím! Pozdravím všechny, kteří mají rádi hudbu, zvuk a především ty, kterým není jedno kvalita zvuku a umí se těšit především ze spojení kvalitního zvuku s kvalitní hudbou...

Já mám rád oboje. Od dětství (ročník narození '82) mě zajímala hudba a bavilo mě hledat novou a novou hudbu ať už v jednom směru, jakož i hledaní dalších směrů hudby a jejich propojení. Asi každý milovník hudby to zná, zná cestu, která je nekonečná a na jejíž současném místě jsem rozkročen mezi elektronikou (Plastikman, Extrawelt, Biosphere, Boards of Canada, Steve Bug..), Hip-Hop (především CZ a SK scéna, z cizích spíš starši US, FR a PL projekty), rock (Swans, Smashing Pumpkins, Queens of the Stone Age..), metal (Metallica, Alice in Chains..), jazz, folk, country, big beat atd. až po klasiku...dalo by se pokračovat dlouho!
No a tím, že mám rád hudbu a chodil jsem poctivě na koncerty a parties, nebylo daleko k uvědomění, že zvuk koncertů chci mít i já doma, a že mi chrastítka tipu Genius 5.1 systému stačit zdaleka nebudou!!? Nejdřív jsem se dostal k těm velkým aparátům - PAčkům, protože jsem na nejrůznějších hudebních akcích začal pracovat jako bedňák. To mi v podstatě vydrželo až do teď, jen jsem se z bedňáka posunul téměř na vrchol a to na produkčního (ve většině akcí na hlavního produkčního!) a sem tam už pokukuji i po promotéřině :) Částečně se toho týká mé vlákno: Akce, které produkuji nebo se na nich podílím
Ale zpět k mašinkám, které produkuj zvuk u mě doma, a které nás zajímají asi nejvíc. Po éře 5.1 systému a odstěhování se do "vlastního", jsem se dostal ke stařičkému zesilovači Tesla AZS 223 a dvoupásmovým bednám od AQ - typ už si nevzpomenu a zdroj samozřejmě počítač. Zvuk muzikálnější, ale bez basů. Ještě mě furt hifi tolik nebralo a ani nebyli peníze, takže chvíli trvalo než jsem změnil komponent. První na řadu šel zesilovač a to za ještě starší kousek, ale za to Made in Japan, konkrétně Pioneer SA-506. Ti japonci mi nějak zůstali do teď... Každopádně jak to zná asi každý, tak přicházela řada obměn, u kterých jsem se vždy snažil jít s kvalitou nahoru včetně DIY věcí, až jsem se dopracoval k současné sestavě.

Hlavní sestava v pracovně:
zesilovač Luxman L-530
momentálně jej občas přepojím za Pioneer SA-9900
gramofon Luxman PD-441
raménko Rega RB300
přenoska Sumiko Blue Point
stabilizační závaží Bren1 o váze 400g a druhé DIY s váhou 600g (popravdě mezi nimi neslyším rozdíl)
DA převodník vyrobený na zakázku Horn Studiem Kroměříž + DIY tube buffer "Musical Fidelity X10D"
CD přehrávač Denon DN-961FA
repro DIY dvoupásma s reproduktory Fostex FE-206 ES-R s phaseplugem od Decware a Monacor RBT 95SQ dělené na frekvenci 7500Hz
druhé repro Tesla ARS 84x, ale v 8R verzi a novou výhybkou (kupodivu hrají příjemně a především basák je prostě skvělý! Škoda, že nesnese velké zatížení)
zásuvková lišta/filtr Isotek Gemini
kabely MIT Terminator 5 (repro), DIY RG 59 a RG62 (signál - dočasně! Každým dnem očekávám MIT MI-330) a DIY napájecí kabely z metráže SUPRA
sluchátkový zesilovač TORPEDO
sluchátka AKG K550, Sony MDR-F1, Koss MV1, Sony MDR-R1 (na ven), Audio Technica ATH-PRO500MK2 (na DJing) ad.

Sekundární systém:
zesilovač Cyrus One nebo Technics SU-7
tuner Cyrus tuner nebo Technics ST-5
gramofon Tesla NC-470 s pertinaxovým raménkem
přenoska Audio Technica AT-13EaV
repro starší 3-pásma od AQ - model neznám

Doma se mi navíc "válí" dalších pár zajímavých kousků techniky a sem tam přemýšlím zda je prodat či co s nimi!? A tak se sípš než nad minulými stroji kochám a těším nad novými a jednou snad i mými. Momentálně mám v hledáčku vyměnit zesilovač za Luxman L-550, který je ve všech ohledech lepší, gramofon posunout též od Luxmanu za model PD-444 kvůli možnosti montáže 2 ramének a tak si víc vyhrát s jejich výběrem (9" + 12" rameno bude jistě příjemné srovnávat), no a bedny mám v plánu postavit nové a to v klasickém pojetí 3-pásma (2x 8" + 5,25" + 1" kalota v BR ozvučnici) Hrátky s kabely, i když jejich vlivu nedávám příliš významu, mě baví především vůli designu! No asi jako každý jiný hifista, že!
Každopádně musím o sobě říct, že ne zcela rozumím technické/elektrické stránce věci, ale zato si myslím, že vím co chci a můžu očekávat a vím jak by měla věc uživatelsky fungovat + jsem realista/praktik a moc neverim v nejake hifi "voodoo". Navíc se snažím chápat možnosti a názory jiných a dokážu si představit, že jiní lidé mají rádi jiné věci, i když tomu třeba vůbec nerozumím PROČ... (to poslední mě naučil showbussiness)

Nad čím občas přemýšlím je akustika, se kterou momentálně nemám až tak velký problém krom snad jediného prvku a tím je skřín proti sestavě, která je zcela rovná a zvuk se od ní odráží zpět k mým uším a je to trochu slyšet (za sestavou je knihovna, která spolehlivě funguje jako difuzor a po stranách mám sedačku na jedné straně a závěsy okna na druhé, které zase fungují jako pohlcující materiál), ale co na dveře od skříně dát mě opravdu nenapadá..? Každopádně to není až takový problém, abych kvůli tomu nespal ;)

Pár fotek z pracovny (omlouvám se za kvalitu)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

feco64
Kontaktovat uživatele:

Re: ivanb_cko

Příspěvek od feco64 »

*thumbs up* pekné, je sa na čo pozerať. nech ti to dobre hrá.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Hezke predstaveni a MOC hezky pusobící (a urcite i hrající) „sestavicka“. *bravo*

Prilezitostne se jeste rozepis, co se ti doma jeste "jen tak povaluje". ;)

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

Tak dnes konečně přišli "nové" interkonekty! S utahovacími konektory, 1m délka...jsem zvědav jestli se něco stane?!!

Obrázek
Obrázek

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

A stalo se něco ?

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

Leny635 píše:A stalo se něco ?
Asi jo! Zvuk mi přijde přesnější a syrovější. Hlavně na výškách je změna slyšet...ale neslyším tu změnu jenom proto, že chci??! Každopádně jsem rád za "nový" kabel a určitě se něco ve zvuku stalo oproti tomu, když jsem zkoušel Dudkovi aktivní kabely, s kterými nebyla změna naprosto žádná.

Tarbor

Příspěvek od Tarbor »

Pokud bude uvnitř krabičky něco podobného, jako u jejich hodně dražšího bratříčka,($2995 USD per meter), tak se nedivím změně zvuku.

Obrázek

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

taky se Vám stává, že propásnete skvělou nabídku na vysněný stroj???

Tohle mi proklouzlo mezi prsty :( :( :( :
www.thevintageknob.org/luxman-L-580.html

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

To je krasavec *2thumbsup* Kde se dražil?

100W v čistém A pro 4 Ohmy a chlazení respektive odvod vyzářeného tepla z koncový stupňů pomocí heat-pipes je super řešení *2thumbsup*

Tohle bych si dal líbit ...

Mě se hodně líbí lampový konec MQ-88 + předzes CL- 88

Obrázek

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

Nějaký Rus pouštěl do světa tuhle nádheru! A já místo toho, abych si obchod pohlídal, tak jsem pracoval...fakt mě to mrzí, protože tento model jsem viděl prodávat poprvé za několik let!

MQ-88 s CL-88 jsou hodně výrazné modely, ale doma si je neumím moc představit - za tu cenu bych pořídil něco jiného, ale na fotce se pokochám rád.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Můžeš vzít za vděk 550AII z audio marktu *2thumbsup* ... ale takové koule jako 580ka to asi mít nebude.

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

550AII je pro mě zatím moc moderní :D

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

po dnešním náročném dnu, nalitím vína a k pracovním drobnostem musím docenit, že kombinace Pioneer-u SA-9900 s přepracovanými repro Tesla ARS 84x v 8R verzi znějí prostě skvěle. Specielně na tom basáku je něco fantastického - nemůžu si pomoci...prostě po delší době mám opravdu radost z muziky a reprodukce zvuku :D

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

vytáhl jsem starou NC470, vytáh jsem taky druhý raménko a namontoval na něj přenosku Audio Technica AT13EaV a dal si práci s nastavením. A světe div se, ono to hraje a samozřejmě oproti přenosce Tesla VM 4101 je to obrovský posun ve zvuku! Tak z toho mám radost - škoda jen, že po pár deskách co si na tom ještě pustím jej zase zabalím a odložím - přeci jen mou standardní PD441 nepřekoná :) Nebo že bych ji nafotil, pořadné naleštil a prodal?

Obrázek

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

Haha, taky se Vám někdy stalo, že jste narazili na věc, která je hodně dobrá tak, že ji chcete minimálně slyšet a vyzkoušet a pak na ni narazíte na eBay a povede se Vám ji koupit za hoooodně dobrou cenu?
Doufám, že brzy dorazí www.antelopeaudio.com/en/products/zodiac-dac

Odpovědět