Janik

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Janik

Příspěvek od blesk666 »

Aj mne sa to páči ako si zladil farbu dreva s tou tmavo zelenou a čiernou. Osobne nemám moc rád čiernu na komponentoch (aj keď som sa ani u mňa to u nevyhol) ani repro, ale tu je to dobre zladené a vtipný a nerušivý je ten nápad doplniť tie police od Neo design s tymi malými drevenými stolikmi kde máš dalšie komponenty

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Janiku, máš to fakt pěkný. Krásný gramofon, zajímavé bedny. Canor zesilovače se mi hrozně líbí, jak zvukem tak vzhledem. Věřím že to bude radost poslouchat.
Rel T7 jsem měl taky. V mojí poslechovce mu sedělo nejlíp pozice v rohu, směrem do protějšího rohu a asi 40cm vytažený. Pak mu nejlépe seděli nožky vibrapods isolator 4 + cone. Bez nich se mi přenášeli vibrace hodně do podlahy. To zvuku taky prospělo.
Jinak kdyby si je teď naladil nějakým DSP k bednám. Skok ve zvuku by byl úplně stejný jako jejich zařazení. Když jsem poprvé nastavil svůj sub 3070. Nevěřil jsem jak moc to dokáže ještě vylepšit celý zvuk. Až po nastavení basů do "rovná" jsem naopak začal poslouchat při menší hlasitosti. Protože basů bylo vždy dostatek, a nepotřeboval jsem honit tlak basů hlasitosti.

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Dakujem za komentare. Zas som to trocha pomenil. Myslim si, ze k nejakemu finalnemu stavu sa dostanem po zopar mesiacoch. Prisiel som ale nato, ze minimalne 2 submi sa da velmi efektivne eliminovat mody miestnosti. Po skonceni testovat budem reportovat. Aj ked samozrejme vizualne je zaujimavejsie ich mat tak ako su no pre mna osobne je zvuk z posluchoveho miesta top priorita ved aj preto som ich kupoval.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Aké máš rozmer miestnosti? Určite sa s tým správnym rozmiestnením dá do nejakej miery eliminovat módy miestnosti.

Treba ale mať na pamäti, že riešiš tým len pásmo do cca 50-60Hz pokial ti “hrajú” suby, keďže hlavné repro ti hrajú fullrange.
Je tam samozrejme nejaký prekryv.

Zachytil som niekde že máš 14m2 len neviem rozmery. Prvý mód (teda zvýraznenie na basoch), bude ale tak či tak až niekde na 40-45Hz (podľa rozmerov) ostatné sú už len vyššie.

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Jeden mam nastaveny xover do 50hz druhy do 40hz ale dost hraju este + 10-20 nad (60-70 potom prudsi pokles, druhy 50-60). Ten na 40 viac doplna. Ten druhy prekryva.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Ahoj, pekná zostava, určite by som ešte odporučil to premerať cez nejaký Umik-1 a REW aby si vedel suby detailne doladiť a zladiť s repro, poskúšať delay na každom sube aby si mal čo navyrovnanejšiu charakteristiku, rovnako ich SPL na MLP a podobne :)

Odpovědět