JERRY

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
jerry
Kontaktovat uživatele:

JERRY

Příspěvek od jerry »

Je mi 31, mám tři děti a psa Boxera. Bydlím ve Znojmě.

O poslech hudby se zajímám od konce základní školy. Na střední jsem si našetřil na svůj první kazeťák jezevčíka a ve čtvrťáku jsem si vydělal na velkej kazeťák s CD Panasonic za neskutečných 10000,-. Skutečné HI-FI jsem viděl až na vojně u kamaráda (pamatuji si hlavně na bedny CDM1) a od té doby jsem byl chycen...Po vojně věž AIWA 900, následovaly bedny Tesla, zesilovač NAD 310, minidisk Sony 500.
Nejvýraznější vzestup nastal pořízením Shan Aztes 300 na půjčku. Po té jsem vždy s nějakým odstupem nakoupil CDP Sony 20ES, minidisk SONY 50ES, koncák NAD 216THX a pre NAD C160. Poslední věc byl před půl rokem číňan CDP MHZS 66E.
Poslouchám vše mimo diska.

Nynější sestava: CDP-SONY 20es, MHZS 66E (hraje líp než sony)
NAD C 160 + NAD 216 THX
repro vlastní výroba, TVM, 65 kg/ks

V internetových fórech jsem spíš pasivní čitatel než pisálek. Nemám čas sedět věčně u na netu....to radši něco poslechnu.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: JERRY

Příspěvek od Rowing »

Díky za tvůj příspěvek. Pasivních čtenářů fór je dle mých zkušeností hodně. Jsem rád když se nějaký odhodlá a představí.
Věřím, že poslech repro vlastní výroby těší nejen ucho ale i duši :)
Kdyby se ti časem chtělo přidat foto bylo by to fajn.
Jinak v klidu čti a občas třeba něco napiš. Například co jsi včera poslouchal :idea:

jerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry »

Tady jsou nějaký fotky

Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Moc pěkné fotky,příště lépe vyfotit digitálem. ;)
Celkem by mě zajímaly ty tvé dělané repro,co jsem zatím měl čest slyšet tak mě měniče Made in Valmez nepřesvědčily. Spíše by se mi líbila kombinace s Audaxy,ale to jen okrajem. Je vidět, že raději posloucháš než debatuješ tady na foru. Každý má rád to své. *thumbs up*
Rothaudio

jerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry »

Digitálem to focený je.

Tady jsou fotky beden když jsem je stavěl..... Ale ve špatné kvalitě-foto z fota.
Obrázek Obrázek

Nehrají špatně, ale víc jsem udělal kvalitně dřevo, než výhybku. Ta by chtěla udělat znova a líp.

jerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry »

Ješte trocha fotek z mé historie.......Zase foto z fota :evil:
Ty bedny Viena acoustic (rosenwood) mám ještě doma ve skříni. čekají na zprovoznění.....

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Shany už jsou pryč, gramofon jsem taky odstavil....

jerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry »

pipis píše:gramofon jsem taky odstavil....

No teda, to je škoda :D

Už jsem jednou tak rozhodl.....navíc gramec mám jen obyč Teslu s přenoskou Ortofon tuším OM5.
Když si představím, že bych musel svojí oblíbenou hudbu shánět na LP tak mi z toho běhá mráz po zádech (a moje lepší polovička na mě bere krompáč :o ). A jak se znám, tak bych roztočil kotoč s LP na plný obrátky - novej grames, pořádnej předzesilovač, ani ta pračka by nebyla od věci, a co přenoska? nebyla by tahle lepší....už NE NE NE!!! :x Už jsem zažil sklamání, když jsem vsadil na minidisk (měl jsem SONY 50ES) To si radši časem polepším s přehrávaním CD a pořídím pořádnej player.

Já vím....ten zvuk je při stejných nákladech z LP lepší...ale to jste mi měli říct před patnácti lety - to bych nekoupil ani jedno CD!

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

jerry píše:Ješte trocha fotek z mé historie.......Zase foto z fota :evil:
Ty bedny Viena acoustic (rosenwood) mám ještě doma ve skříni. čekají na zprovoznění...
Stavěné bedny máš moc dobře udělané.
Ale k Wienám vzhlížím delší dobu. K nám je nikdo nevozil. Jak jsi je získal?
Zkusíš je trochu více popsat? Vypadají velice hezky. Průsvitný polypropylén s hedvábnou výškovou kalotou se mi líbí. Levné Uscher podobné konstrukce mě na výstavě nadchly.

jerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry »

eficak píše:
jerry píše:Ješte trocha fotek z mé historie.......Zase foto z fota :evil:
Ty bedny Viena acoustic (rosenwood) mám ještě doma ve skříni. čekají na zprovoznění...
Stavěné bedny máš moc dobře udělané.
Ale k Wienám vzhlížím delší dobu. K nám je nikdo nevozil. Jak jsi je získal?
Zkusíš je trochu více popsat? Vypadají velice hezky. Průsvitný polypropylén s hedvábnou výškovou kalotou se mi líbí. Levné Uscher podobné konstrukce mě na výstavě nadchly.

Tech. parametry máš nahoře ofocené. Jsou to vlastně větší regály. Každý ze dvou středobasů má svůj vlastní objem s basreflexem - dle mého zkoumání shodný. Jsou tedy dvoupásmové. Středobasy jsou modifikací od SCAN-SPEAK (mají cedulku Vienna Acoustic) - úplně stejné používal výrobce v DIAPASON MICRA. Výškáč je taky SCAN-SPEAK (type B2905/930004 code PO 00508-110). Spodek beden je určen k vysipání - mám tam kamenné oblázky - kýbl olova jsem nesehnal. Terminály nejsou BIWI.
Sehnal jsem je od známého jako oťukaný. Ve svý době (1999) stály nový 1500Eček.
Ty svoje DIY bedny jsem kdysi upřednostnil kvůli vysoké poslechové hlasitosti. Jsem basový masochista. Teď si už ale koncertní hlasitost nemužu dovolit. To byly časy kdy mi Dead Can Dance trhaly břicho a zvonili sousedi o dvě patra abych se mírnil... :D Rozhodně Vieny hrály líp než Shan 300 (měl oboje zároveň) a teď s odstupem času si uvědomuji, že při normál hlasitosti určitě Vienny dají na prdel i mým DIY. Mít subvofer tam neváhám ani minutu. TAkže...
musím sehnat to olovo a asi jim udělám pořádnej podstavec se kterým nehne ani můj malej synek Jarda až začne chodit a obalím potravinovou fólií až začne kreslit :D )

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Das Mozart. Hm, to by se mi líbilo.

S odstupem času je dobře, žes Wiena nechal ve skříni. Přichází jejich čas.
Snad malý Jarda ušetří jejich ušlechtilého kabinetu i měničů.

Dík, popis je jasný. Tak kvalitní měniče musí být slyšet.

Basový modul, ikdyž s pomalejším TVM basákem, bys mohl zapojit do aktivu. Třeba tím ušetříš, za woofer. Náklady za aktiv jsou malé. Napiš na slovanet Cofeemu. Něco podobného postavil pro Kuba4.
To by hrálo! I potichu. Můj malý Dan, rád trsá.

Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomíček »

To olovo se pokus určitě sehnat. Kdysi jsem použil u svých DIY beden také oblázky, ale neměl jsem asi úplně tuhou skříń
a oblázky sice tiše, ale přece, chrastily. Olovo je měkké a nerezonuje, tím je tiché.
Máš tu vnitřní konstrukci pěkně udělanou (klobouk dolů) , možná u Tebe to vadit nebude..

Odpovědět