Jen prázdný výmysl místo argumentu. Nic takového jsem nikde nenapsal. Ale díky, že ses zapojil.
Tonhle technokraticky fanatické teoretizování bylo mnohokrát vyvráceno reálnou praxí.BVa píše:Ale ani to najlepšie "zlaté ucho" nepozná naslepo od seba dva kompetentne urobené zosilňovače s dostatočne "slušnými" parametrami, ak budú hrať presne rovnako hlasno (nastavené meraním) do rovnakých boxov a ani jeden z nich nebude vybudený ani v špičkách až po limitáciu (= výrazné skreslenia, agresivita, prienik rušení/zvlnenia zo zdroja..).
Hlavne vtedy, ak je to jasne viditeľné...,To je potom počuť aj trávu rásť.Znáš to, bylo to jasně slyšitelný
Tohle mi nedalo. Jestli jsem to dobře pochopil a vyčetl z fotek, zatížil jsi nejdříve 20kg závažím z vrchu repro, tedy celkem hmotnost A)= 20kg+repro+33kg(stojany) a žádný rozdíl ve zvuku. Pak jsi změnil polohu závaží na základnu, na B)= repro+33kg(stojany)+20kg a bylo to slyšet "a bingo".Kocmeister píše: ↑29 říj 2019 10:38O víkendu jsem očesal všechny činky, který jsem našel u členů rodiny a mohl se tak pustit do pokusu s přidanou hmotností. Plán byl vylepšit zvuk položením zátěže na repro, což je všeobecně považováno za přínos. V mym případě šlo přesně o 20 kg na každou bednu. A výsledek? Nevim, možná, snad, trochu anebo vlastně vůbec? Jo slyšel jsem prd. Vlastně mě to potěšilo, protože je to asi první věc, kde jsem nic neslyšel. A taky se nemusim zabývat zhoršenim vizuálního dojmu v případě, že bych slyšel...
DSC_3136.jpg
Pak jsem si, ale vzpomněl jak velký posun udělalo zvýšení hmotnosti stojanů ze 17kg na 33kg, o kterém jsem referoval zde o pár stránek zpět. Proč by teda nemohlo být lepší, kdybych hmotnost stojanů zvýšil z 33 kg na 53kg? Na ocelových plotnách stojanů je místa dost, tak jsem tam závaží přesunul.
DSC_3151.jpg
A bingo! Toto už slyšet je. Čím kvalitnější nahrávka, tím více. Došlo ke zlepšení nízkoúrovňových detailů na výškách. Nejlepší na tom je, že nemusím ani vypínat hudbu, nic přepojovat, žádné prodlení. Prostě jenom sundám závaží při běžící písničce a pak je tam zase šoupnu pro okamžité rozpoznání efektu. Je to svym způsobem neuvěřitelný, jak tyhle věci téměř nikdo neřeší. I highendový regálovky má spousta lidí na totálních chcípácích místo pořádnejch stojanů a i sloupový repro bývají celkem střízlíci častěji než ne. Tam by bylo tolik prostoru pro posun. Asi u většiny z Vás.
Problém s estetičností položenýho závaží teda zůstává. Mám nápad, stačilo by vyrobit kožené nebo třeba jutové pytle, něco jako měšce, co nosili ve středověku. Tam natěsno vložená závaží by mohla vypadat rozumně.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti