Počasí na moc velký výšlapy do přírody není, tak bylo alespoň na čase se vrhnout na další kolo tunění všech těch piksel, který se mi tady válej.
První pán na holení byl dac Mytek Manhattan. Vyměněny rca za Eichmann (KLE), k dps přiletováno stříbrňákama v teflonu. Odstraněn připojovací konektor v signálový cestě. Když už jsem byl vevnitř, tak jsem polepil vrchní dekl několika vrstvama EMF absorbční samolepky a vybraný šváby měděnou páskou. Blbosti? Jo dobrej pocit, ten je k nezaplacení. Jo a jak jsem viděl zapojení, tak jsem úplně odstranil veškerý připojení analogových vstupů k dps. Není důvod tam mít nějaký antény, aspoň ušetřim za noise stoppery.
Další kolo už bylo pracnější, monobloky MF550K. Ty už dřív byly upravený Danem Vránou (recap, výměna relátek za jiné typy, výměna oz...), což byl velký skok a udělal z nich pro mě konečný řešení. Kondíky teď hrajou všema barvavama a celý je to pěkný pokoukání. Ale na některý věci jsem se nemohl koukat. Mosaz, nesnášim mosaz. Opět došlo k výměně rca za KLE, taktéž reproterminály za KLE, iec zásuvku za Viborg rhodiovanou, postříbřenou měďěnou

a v neposlední řadě signálová kabeláž. Kromě 1mm stříbrňáka na signál došlo na interní reprokabel vyměněnej za postříbřenou OCC metráž v teflonu. Asi v poloviční dýlce než tam bylo předtim. Nechápu proč výrobci dovnitř vždycky cpou takový role stočenýho kabelu. To se týká obecně i beden. Jo a taky byly odstraněný všude v signálový cestě hnusný fastony, různý oka a další přechodový odpory. Všechno přiletováno stříbrnou pájkou WBT na přímo. Dost důležitý taky bylo úplný odstranění přepínače na funkci Superchargeru, tedy možnost připojit konce na jiný zesilovač. To bylo pěkná nechutnost. Takovej svazek směšnejch drátků propletenej všude kolem dokola rca vstupu a lacinýho přepínače hned pod nim. Teď už je to jen rca přímo kabelem k dps, teda bude to výhradně můstkovej monoblok jak se sluší a patří.
Poslední odstavec, jako vždy nepochybně vyvolávající nejvíce vášní – co se změnilo ve zvuku. Uff, mno, první co mě napadlo, jak by řekl Stiffler, to mi po... holý záda! Zlepšení jak prase. Instantně na pověstný 3 takty rozeznatelný. Prostor, krásně se zpřesnila lokalizace a jakýsi pocit 3D vykreslení scény, abych použil pověstnej hájendistickej pojem, vykreslil se holografický prostor . To byla asi největší změna. Dále celkově mírně více detailů v celym spektru a bas, už tak dost pevnej se ještě o kousíšek dopevnil. Je to celý napnutý jak struna, tak jak to má bejt. Jo a taky je teď slyšet o kousek menší brum traf když je v pokoji úplný ticho. Proč, to nevim. Zkrátka happyend jak vyšitej.