Tak jestli považuješ AC V8F s jedním 8palc. basáčkem za dospělé bedny, tak Kocmeisterovo suby B&W ASW825 (12palc. s 1.000W zesilovačem, hrají od 20Hz v tol. +-3db) by ti asi rozšířili hifi obzory.PavelDosko píše: ↑28 kvě 2019 08:59fajn pokusy, az to dotahnes k dokonalosti tak tam zkus dospele sloupy, kde ziskas i objem ozvucnice ... good luck
Kocmeister
Re: Kocmeister
Kocmeister, mi se víc než špunty (které byly pořád trochu měkké a pérovalo to) osvědčila tato protiskluzovka z ikey.
https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80227877/
Ustřihl jsem to ve stejným půdorysu jako měl spodek bedny. Docela pěkně to tu bednu spojilo se stojánkem.
A mimochodem ten stojan myslím znám a měl jsem. Moc pěkně udělaný.
Nezkoušel jsi dolů ceraball?
https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80227877/
Ustřihl jsem to ve stejným půdorysu jako měl spodek bedny. Docela pěkně to tu bednu spojilo se stojánkem.
A mimochodem ten stojan myslím znám a měl jsem. Moc pěkně udělaný.

Nezkoušel jsi dolů ceraball?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tyhle špunty jsou hodně tvrdý, nepérujou. A máš pravdu, ten stojan (původní) jsem viděl na nějaký tvojí fotce s, myslim, Xavian XN125. Takže ano, to je on. Cerabally pod stojanama jsem zatim nezkoušel, ale láká mě to.
kabelguru.cz
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
prijed si je nekdy poslecnout,v dobremJiri píše: ↑28 kvě 2019 09:21Tak jestli považuješ AC V8F s jedním 8palc. basáčkem za dospělé bedny, tak Kocmeisterovo suby B&W ASW825 (12palc. s 1.000W zesilovačem, hrají od 20Hz v tol. +-3db) by ti asi rozšířili hifi obzory.PavelDosko píše: ↑28 kvě 2019 08:59fajn pokusy, az to dotahnes k dokonalosti tak tam zkus dospele sloupy, kde ziskas i objem ozvucnice ... good luck
Tak ty Atacama podložky je dobré řešení. Rozhodně lepší než ta plastelína.Celkově pěkná páce. 

Dospělé bedny se subem a špačkárnou nehradit bohužel nedají. Nejde to sladit, aby byl zvuk podobný, né-li stejný jako u velkých kvalitních beden.
Už jsem to tady psal. V obýváku provozuji na DK B&W 700 S2 ( 5.0 ) a DB1-D, nikoliv ASW825. Na stereo je to nouzovka, hraji na tom jen MCH, protože v poslechovce mám skutečnou věž, ale jen na stereo. Kdo poslouchá klasiku, tak už vůbec né, možné na to duc, duc, cink a decibely do uší a stimulem do nosu, se to bude zdát OK, ale je to fikce.
Na stereo doporučuji jít cestou velkých a kvalitních beden. Bedny jsou v řetězci to nejdůležitější.
Už jsem to tady psal. V obýváku provozuji na DK B&W 700 S2 ( 5.0 ) a DB1-D, nikoliv ASW825. Na stereo je to nouzovka, hraji na tom jen MCH, protože v poslechovce mám skutečnou věž, ale jen na stereo. Kdo poslouchá klasiku, tak už vůbec né, možné na to duc, duc, cink a decibely do uší a stimulem do nosu, se to bude zdát OK, ale je to fikce.
Na stereo doporučuji jít cestou velkých a kvalitních beden. Bedny jsou v řetězci to nejdůležitější.

No ale vážne, je to naozaj tak, to s tými veľkým bedňami platí na 100% - ako u motorov v autách - objem sa nedá nahradiť...
Môžem potvrdiť, 20 rokov som počúval Cabasse Iroise500, čo nie sú malé bedne, ale ten priestor a masa orchestru hlavne pri klasike nebola dostačujúca.
Sladit budku a sub na uroven odpovidajici tripasmu by slo, jen je to v podstate vytvoreni tripasma a chce to umet merit pro navrh vyhybky. Muj recept by byl:
- budky dat na sub nebo nejak rozumne velmi blizko
- ucpat natrubek budek
- stredobasove vyhybce predradit C nebo LC clen (horni propust), pripadne plus RLC a riznout to tak na 200Hz
- k tomu doladit sub
Problem vetsiny budka+sub setupu je nutnost velmi nizkeho deleni pro sub, jinak se moc prekryva se stredobasem a pokud se dobre akusticky sectou, tak vznikne hrb nekde kolem 100-200Hz. Vetsinou se to ale secte (no casto spis odecte) nejak dost kompromisne, a tak se to ruzne akusticky pobije. Stredobas stejne porad hraje i frekvence kolem 100Hz a dole to nema tu plnost. Klasicke 3p delene kolem 300-400Hz - zde tyto frekvence pokryva daleko vetsi plocha.
- budky dat na sub nebo nejak rozumne velmi blizko
- ucpat natrubek budek
- stredobasove vyhybce predradit C nebo LC clen (horni propust), pripadne plus RLC a riznout to tak na 200Hz
- k tomu doladit sub
Problem vetsiny budka+sub setupu je nutnost velmi nizkeho deleni pro sub, jinak se moc prekryva se stredobasem a pokud se dobre akusticky sectou, tak vznikne hrb nekde kolem 100-200Hz. Vetsinou se to ale secte (no casto spis odecte) nejak dost kompromisne, a tak se to ruzne akusticky pobije. Stredobas stejne porad hraje i frekvence kolem 100Hz a dole to nema tu plnost. Klasicke 3p delene kolem 300-400Hz - zde tyto frekvence pokryva daleko vetsi plocha.
Ještě dodatek. Snažil jsem se to ladit cca 2,5 roku a to včetně měření. Hraje to "tak nějak", jinak platí vyjádření výše.
Nutno podotknout, že to není možné relizovat jakoby třípasmovky, neboť bedny musí být na tom trojúhelníku ( rovnostranný, popř. alespoň rovnoramenný ) a se subem popř. se 2 suby se hledná nejlepší místo, aby ty basy místnost pobrala. U mně to bylo na straně.
Crossover na 150, či 200 Hz vůbec nepřichází v úvahu, to je brutálně neposlouchatelné a s relným zvukem nástrojů to nemá nic společného. Tady se musí nastavit někam 40, či 50 Hz, jen jako doplněk pásma, co ty bedny na tom spodku již neumějí zahrát, popř. tam mají strmý pád. Já jsem to nastavil na 40 Hz, tak je to alespoň poslouchatelné.
Nutno podotknout, že to není možné relizovat jakoby třípasmovky, neboť bedny musí být na tom trojúhelníku ( rovnostranný, popř. alespoň rovnoramenný ) a se subem popř. se 2 suby se hledná nejlepší místo, aby ty basy místnost pobrala. U mně to bylo na straně.
Crossover na 150, či 200 Hz vůbec nepřichází v úvahu, to je brutálně neposlouchatelné a s relným zvukem nástrojů to nemá nic společného. Tady se musí nastavit někam 40, či 50 Hz, jen jako doplněk pásma, co ty bedny na tom spodku již neumějí zahrát, popř. tam mají strmý pád. Já jsem to nastavil na 40 Hz, tak je to alespoň poslouchatelné.
Oldear, ano, jako obecny navod na sub + budka ano. Ja to uz myslel trosku sofistikovaneji a vysledkem by bylo v podstate tripasmo. Tam je mikrofon + REW malo.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Včera byl u mě na návštěvě Šeďour a pomohl mi upravit hifistolek na závitový tyče. Ty jsem v minulosti viděl u více hifistů a přesně tenhle technicistní styl se mi líbí (a to jsem si samozřejmě vědom, že žádnej stolek = nejlepší stolek). Při tý příležitosti jsem přenožičkoval všechny komponenty ve stolku. Přeci jen, nožičky jsou, jak známo, nejdůležitější hifi komponent
Nejhroznější bylo odvrtat m6 závit do Audionetu. Vypadalo to jako hliník, ale byla to pěkně masivní ocel, takže neplánovaně to zabralo strašně času. Vše je teď pevné a nekýve se ani náznakem - zvuk se taky jeví o malý kousek pevnější a výšky výškovatější. Všechno je slyšet. Ale i kdyby ne, šlo mi jen o design, takže fajn bonus.

kabelguru.cz
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
vrtat do Audionetu ? nesla tam dat redukce ?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Redukci m8/m6 jsem koupil, jenže pak se ukázalo, že místo m6 je tam nestandardní m5.
kabelguru.cz
HIFI Podložky sa povačšine len podkladaju pod prístroje. 
To nie su "vložky" že ich musíš dať presne na určené miesto.
Nie vždy prístroj kde má nožičky je aj ideálne rozložené ťažisko povačšine na 3 body.
Podložky našobované na pevno neumožnuju nájsť miesta kde najviac funguju skušať pod prístrojom pohybovať a hladať.Dávaju sa 1.na aj pod trafo alebo mechaniku a taký "rezonátor" napriklad sa položí prave na vrch tam kde pravdepodobne najviac vznikaju tie rezonancie.

To nie su "vložky" že ich musíš dať presne na určené miesto.

Nie vždy prístroj kde má nožičky je aj ideálne rozložené ťažisko povačšine na 3 body.
Podložky našobované na pevno neumožnuju nájsť miesta kde najviac funguju skušať pod prístrojom pohybovať a hladať.Dávaju sa 1.na aj pod trafo alebo mechaniku a taký "rezonátor" napriklad sa položí prave na vrch tam kde pravdepodobne najviac vznikaju tie rezonancie.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Teorii znám dobře. Šroubovat je důležitý abych mohl srovnat nerovnosti podkladu. A nerovnej je vždycky. Lepit nebo podkládat je tak dobrý možná na okrasu. Ale 3 kusy je cesta jak to obejít souhlasim.
kabelguru.cz