Kocmeister

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kocmeister

Příspěvek od Leony5 »

V pokoji pro vnoučata mám také akustickou kytaru, a při zakašlání nebo řevu vnoučat se rozechvějí struny a kytara normálně hraje. Dovedu si představit co s ní udělají ty kociho suby :D :D :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Kytara je na kmitočtech, který vyluzujou suby, akusticky mrtvá, ne?
A proti "zvonění" na vyšších frekvencích by pomohlo povolit struny tak, aby byly těsně před prověšením vlastní vahou. A je IMO po problému, pokud by existoval.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já mám za sebou v poslechovce piano s pancířem. Zprvu jsem byl proti jeho umístění, ale dcera si prosadila svou. Nakonec jsem rád, že ho tam mám. Zvuk se v poslechovce podstatně zlepšil.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

když jsem měl na chvíli kytaru v místnosti, v druhém odlehlém rohu, tak když jsem skokově sestavu ztlumit nebo vypl, z kytary se ještě chvíli linul nějaký ton.. :-D

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Pokud sádrokarton není perforovaný (otvory, šterbiny), tak jako Helmholzův rezonátor nefunguje, ale může se projevovat jako kmitající panel. Záležet bude na plošné hmotnosti sádrokartonové desky, způsobu upevnění a tloušce a materiálu izolace za ním.
Takže "žrát" určité basové frekvence může.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No pokud je sadros instalovany tak, jak ma byt, tak je nejvice kazdych 50 cm pevny bod, takze k rezonanci velke plochy by dochazet nemelo.
Pokud se setri a nosny rastr je ridsi, pak je mozny cokoliv.

Pravda ale je, ze i perfektne provedeny sadros se svou tuhosti vubec neda srovnavat se zdi.

Resim to pro svou chystanou poslechovku, kde se sikminam deskove konstrukce nevyhnu a s beznym byt dobre provedenym sadrosem se nespokojim.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Hele ta kytara nedělá vůbec nic, ani při hlasitý hudbě natož při třískání dveřma. Klidně předvedu. Nejsem blbej abych si tam věšel něco co mi podělá zvuk, když řešim každej detail. Ale pravda je, že struny jsou hodně povolený a taky způsob jak jsem jí přidělal ke zdi, teda napevno přišroubováno k držáku monitoru VESA, potenciální vibrace ozvučnice eliminuje. Pokud by jen visela na špagátu, tak by to bylo jinak. Vlastně jsem kytaru jako hudební nástroj nevratně znehodnotil, je to jen dekorace.
kabelguru.cz

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To dava smysl *thumbs up* . Mas zadni stenu napevno sesroubovanou a oovoleny struny = nema co kmitat = nema co hrat.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Pro klid v duši dej něco mezi struny a je to.
Do kytary dej molitan a máš Holmeholtze jak z praku :mrgreen: .

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

PítrsPraha píše:
18 lis 2020 19:21
No pokud je sadros instalovany tak, jak ma byt, tak je nejvice kazdych 50 cm pevny bod, takze k rezonanci velke plochy by dochazet nemelo.
Pokud se setri a nosny rastr je ridsi, pak je mozny cokoliv.

Pravda ale je, ze i perfektne provedeny sadros se svou tuhosti vubec neda srovnavat se zdi.

Resim to pro svou chystanou poslechovku, kde se sikminam deskove konstrukce nevyhnu a s beznym byt dobre provedenym sadrosem se nespokojim.
Na šikminu dej 3 x 12,5 mm sádrokarton, rošt zesil po 30 cm a nebudeš mít problém. Ještě doporučuji izolovat tvrdou kamennou vlnou.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Tu kytaru jsem u Koce osobně kontroloval.Nic nedělá.Jak píše Koc, ta kytara není na hraní, je to jen dekorace.Má volný nylonový struny a nijak se neozývá.Nemá čím.

O tom, jak kytary visící na stěně vydávaj zvuky, něco vím.Můj otec kytary vyrábí.Pohled do jeho dílny.
Photo0334.jpg
Jenom nevím, proč se to zobrazuje našišato.A omlouvám se za mizernou kvalitu fotky z telefonu.
kabelguru.cz

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Včera jsem po x-té lezl do repro. Nesnášim tu manipulaci s něma teď, když maj 45kg, ale za to si můžu sám. Tentokrát jsem to vzal víc z gruntu a po prozkoumání možností a přístupnosti měničů apod. jsem se definitivně rozhodl jít do výměny součástek na výhybce za vysoce kvalitní až high-endové. Teda cementový odpory pryč, kondy budou Jantzeny co nejlepší. Totéž vnitřní kabeláž. Strčim tam nějaký postříbřený OCC v normálním průřezu. Takovej hnus co tam je, to je neskutečný. To mi drásá nervy. Reprokabel xingping o průřezu 0,82mm2. Samozřejmě, že tak jako má velkej vliv výměna reprokabelu venku, tak úplně stejnej vliv má i výměna vevnitř. Teda velmi se těším na výsledek když dojde k tak drtivýmu kvalitativnímu skoku. A to nemluvím o všech těch fastonech, které tam jsou u všech měničů kromě střeďáku, tedy nejen u terminálů, kde jsem je již dříve měnil za WBT. Vzduchový cívky nechám. Aspoň mi tu zas nebude nadávat kdejakej mamlas, že nemám zájem o skutečný úpravy. No nic, jde se nakupovat...
SCM40xover.jpg
kabelguru.cz

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Tak držím palce. Rozhodně to bude slyšet. Dej potom vědět jak to vnímáš.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Co jsem mluvil s ruznymi hifisty, z tohoto uz vetsinou vsichni meli strach a respekt. I kdyz jeden ma na vyskaci vymeneny kondy a chvali si zmenu. Dalsi si menil jen kabelaz uvnitr a zmena byla taky dost velka. Vymenit to od podlahy, taky bych si netroufl. Hodne stesti. :)

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Strach a respekt netřeba, v ATC šetří kde můžou. Perfektně navržená bedna s hodně dobrým basákem, nepřekonatelným střeďákem, průměrným výškačem a otřesnýma vnitřnostma. Přesně tím je třeba se řídit při plánu úprav a postupovat od nejhoršího, což jsem měl udělat, tak jen dohánim resty. Jediný co hrozí je, že to bude lepší. Můj cíl je mít top ATC nebo aspoň 40-ky na světě :-) Ještě mám s něma další plány do budoucna, ale postupně, krok za krokem.
kabelguru.cz

Odpovědět