BTW: objednal jsem zminovany studiovy Vovox XLR, tak jsem zvedavy na test vuci SommerCable, AQ a QED. U digivetve me prekvapilo propojeni streameru pres digi koax pomoci obycejneho Chord kabelu, ktery nyni preferuji pred AES/EBU SommerCable. Zde je vse otevrene, ale to uz je pouze doladeni celkoveho poslechu, az nebudu mit do ceho vrtat po strastiplne ceste .
Tak jen maly update k "dratenictvi" v me sestave. Jak jsem psal v jinem vlakne mezi DAC a preamp se usadily XLR Vovox. V digi vetvi jsem vymenil zakladni digi coax od Chord za vyssi model Shawline, ktery propojuje streamer a DAC.... take posun k plne spokojenosti .
To je DIY podstavec z obalu od cokolady a na nem zapichla vykonova lampa Wermacht Telefunken LS50 ~ 1941, ktere mam za cil sparovat a pouzit v mych monoblocich .
Pro doplneni, na preampu mam sosku s narodnimi symboly Indie, ktera slouzi jako talisman a tez k centrovani L/P strany pri poslechu .
Aha,
já jsem si říkal, že to asi bude k tomuto účelu .
Akorát jsem si nevšiml, že je to soška, přišlo mi to jak žezlo.
S těmi Telefunkeny držím palce a když se to povede, určitě dej vědět, jak to hraje.
Telefunken se snazim ulovit, ale zatim je velka poptavka jako po vetsine lamp teto znacky a nedava to moc smysl vztazeno k pomeru "vykon/cena" ruskych lamp GU50, ktere mam v monoblocich nyni. Jednu ruskou GU50 poridim kolem 70Kc, zatim co jedna Telefunken vychazi ~ 2000Kc/kus coz je uplny nesmysl. Z pohledu hifi/high-endu to jsou samozrejme drobne, ale porad musim ctit sve soc-hifi zasady a zaroven se vyblbnu dostatecne ve stafete sedmi predzesilovacich lamp na kanal .
koudy - ten gu50 PP je nieco vlastne, alebo nieco verejne dostupne? Skusal som rozne kombinacie a zapojenia, budicov, ale nejak nic co by mi vyhovalo. Daj nejaky tip
Je to projekt kamarada, vznikly zatim 2 verze a je pripraveny udelat treti . Vim, ze si na GU50 dost lidi vylamalo zuby. Rikam tomu male perpetuum mobile, frekvencni chara napadne podobna 300B, ale umi min jednou tak velky vykon, lampy stoji par korun a prikon jednoho monobloku je neco pres 100W .