Koudy: když elektronky žhnou....
Re: Koudy: když elektronky žhnou....
@Tomas: ano mel jsem tu cest s nim posedet u pivka a pokecat o hifi vetesi a sam to beru porad relativne ze soc-hifi pohledu.
@Fox: diky za dalsi referenci, musim se k tomu jeste dokopat, prvni chci procistit supliky od prebytecnych kabliku ad. Pak to vidim na jeden set Standard.
@Fox: diky za dalsi referenci, musim se k tomu jeste dokopat, prvni chci procistit supliky od prebytecnych kabliku ad. Pak to vidim na jeden set Standard.
U mě instaloval základní sadu pan Roth, když měl cestu po severní Moravě . Nechal mi ji pro vyzkoušení. Zaplatil jsem mu ji, až když jsem uznal že je pro mě přínosem cca po týdenním testování.
Mensi update sestavy, dostal jsem se k moznosti zkusit DAC Gustard R26 v me sestave a dopadlo to tak, ze uz zustal. Bylo zajimave zkouset ruzne cesty zapojeni, kdyz jde o 3v1 zarizeni. Preamp jsem rovnou vynechal uz vzhledem k elektronkam a cene systemu, presto jsem chtel dat sanci, ze treba zkratim signalovou cestu a odpadne streamer a DDC, kdybych provozoval interni streamer R26.
A jak to tak byva, zazraky se nedely, v roli streameru bylo v mem retezci slyset, ze jde spise o doplnek, i kdyz jsem cetl, ze nekteri jej pouzivaji pro Roon endpoint a maji osetrene LAN zapojeni, ale touto cestou jsem se nevydal. Dalsim zapojenim bylo externi streamer Volumio + R26 bez DDC, zde bylo slyset, ze zvuk je mene prostorovy a slitejsi, nez v pripade puvodniho zapojeni streamer + DDC + DAC Musician. Na radu prislo puvodni zapojeni, tzn. pouze prehozeni DACu a tato volba se mi jevila okamzite jako nejlepsi. Vesmes to bylo velmi podobne s tim rozdilem, ze Musician se zdal lehce svetlejsi a nadychanejsi a Gustard naopak konturovanejsi a posazeny nize.
Jedine co mi trochu vadilo bylo I2S zapojeni, Gustard nema moc "user friendly" usporadani pinu u I2S komunikace, cili to vyustilo v pokus koupit jeste U18 partaka, ktery se jevi jako vhodnejsi do tandemu k R26. Vysledkem je VELMI prirozene hrajici projev, nahravky krasne dychaji a jako bonus neni problem s DSD ap. formaty. Posledni co chci poresit je velmi kratky a dobre udelany I2S kabel, protoze mam DDC primo na DACu, takze si muzu dovolit 30-50cm.
PS: docela me prekvapilo, ze Gustard U18 je za par korun a jejich hodiny C18 stoji docela ranec.
A jak to tak byva, zazraky se nedely, v roli streameru bylo v mem retezci slyset, ze jde spise o doplnek, i kdyz jsem cetl, ze nekteri jej pouzivaji pro Roon endpoint a maji osetrene LAN zapojeni, ale touto cestou jsem se nevydal. Dalsim zapojenim bylo externi streamer Volumio + R26 bez DDC, zde bylo slyset, ze zvuk je mene prostorovy a slitejsi, nez v pripade puvodniho zapojeni streamer + DDC + DAC Musician. Na radu prislo puvodni zapojeni, tzn. pouze prehozeni DACu a tato volba se mi jevila okamzite jako nejlepsi. Vesmes to bylo velmi podobne s tim rozdilem, ze Musician se zdal lehce svetlejsi a nadychanejsi a Gustard naopak konturovanejsi a posazeny nize.
Jedine co mi trochu vadilo bylo I2S zapojeni, Gustard nema moc "user friendly" usporadani pinu u I2S komunikace, cili to vyustilo v pokus koupit jeste U18 partaka, ktery se jevi jako vhodnejsi do tandemu k R26. Vysledkem je VELMI prirozene hrajici projev, nahravky krasne dychaji a jako bonus neni problem s DSD ap. formaty. Posledni co chci poresit je velmi kratky a dobre udelany I2S kabel, protoze mam DDC primo na DACu, takze si muzu dovolit 30-50cm.
PS: docela me prekvapilo, ze Gustard U18 je za par korun a jejich hodiny C18 stoji docela ranec.
Co si mal predtym za DAC?
Musician Pegasus + DDC Pisces 2. Vyborny pomer vykon cena, nemuzu ani rict, ze bych si nejak kvalitativne polepsil, spis si to jeste lepe sedlo.
Tak dnes jsem si potvrdil uz drivejsi laborovani s napajecimi kabely v digi vetvi, ze DDC je daleko nachylnejsi na kvalitu ci zvolenou napajeci kabelaz nez DAC v pripade meho zapojeni tzn. Gustard U18 + R26. Neco podobne jsem pozoroval v pripade DDC Musician a Gustard DACu. Ocekaval jsem to presne naopak, kdyz DDC si "jen hraje" s "1 a 0" a az DAC dela samotny prevod na analogovy signal.
pojistky, ještě nezapomeň vyměnit pojistky 

Tam by to chtělo píchnout scope na napájení obvodů a pozorovat, co se děje při výměně napájecího kabelu.
Tipnem si,že to bude chvíľu bez sieťového AC napájania a nebude to hrať
..

Když bude rychlej, tak to chytí hlavní filtrační kondík.
@mcm - to uz je trochu ohrane ne. Jestli nemas nic lepsiho k tematu, tak prosim neplevel alespon me vlakno. Nikdo te nenuti to cist
.
Jinak ano poridil jsem jeste lepsi napajecak od Furutechu, ktery pouzivam i v dalsich pristrojich a je to jeste zretelnejsi
.
Hifi pojistky menit nehodlam, staci mi konvolut NOS elektronek
.

Jinak ano poridil jsem jeste lepsi napajecak od Furutechu, ktery pouzivam i v dalsich pristrojich a je to jeste zretelnejsi

Hifi pojistky menit nehodlam, staci mi konvolut NOS elektronek

ok beru zpět jestli to vyznělo urážlivě, líbí se mě tvoje nadšení ale osobně si myslím že zesilovač/dac/nosič nahrávky se dostal už na samou hranici lidského sluchu a už to není kam zlepšovat aby se dosáhlo nějakého "wau" efektu jako v počátcích hifi. Samozřejmě pokud nepočítám nějaký "manýrismus" jako stavění elektronkových zesilovačů s hrozným zkreslením a nekritickým přijímáním vinylu jako top hifi zážitku
Co si myslím kde je nějaký prostor pro zlepšení jsou reprosoustavy.

Stačí to zkusit, a pokud není člověk hluchej, tak si ten lepší napájecí kabel pořídí. Já osobně jsem to zkusil, rozdíl slyšel kabel koupil, nikomu to však nevnucuji.
Kdyz ma neukojitelnou potrebu se vyjadrit ok, je to jeho svobodna volba, ale at si zalozi alespon vlastni vlakno
.