kychtax
Re: kychtax
Dík za odkaz, konečně téma k hlubokému zamyšlení
.... neber ve zlém. Kablik je moc hezkej a je vidět precizní zpracování, o zvukovém přínosu si myslím své, však víš, ale vizuální ostudu jistě neudělá u žádného aparátu.
Moc hezké, podobné shroll. Bylo by zajímavé srovnat tyto kabely. Taky mám nějaké ve vývoji.
Reprokabel. Byl tu dotaz na náklady. Celkově když to spočítám, tak mne stálo cca 15tis.
A jestli je to OK? Myslím si, že ani o hodně daleko dražší (třeba 2x) jiný kabel nebude lepší (Míň mědi, horší měď, horší konektory atd.)
Tzn. můj soukromý závěr je, že udělat si to po svém a poctivě a nesnažit se ušetřit!! ..Se i v hifi vyplatí.
Když se šetří a dělají kompromisy, kde nemají, je to k ničemu a skončí to v šupleti, krabici nebo na bazaru.
A ještě když mne to baví, tak to jde a dělá se samo.
A jestli je to OK? Myslím si, že ani o hodně daleko dražší (třeba 2x) jiný kabel nebude lepší (Míň mědi, horší měď, horší konektory atd.)
Tzn. můj soukromý závěr je, že udělat si to po svém a poctivě a nesnažit se ušetřit!! ..Se i v hifi vyplatí.
Když se šetří a dělají kompromisy, kde nemají, je to k ničemu a skončí to v šupleti, krabici nebo na bazaru.

A ještě když mne to baví, tak to jde a dělá se samo.

Kychtax
Přesně tak, nic si neošidil takže není důvod aby to nebyl kvalitní výrobek srovnatelný s násobně dražší komercí.
Přesně tak, nic si neošidil takže není důvod aby to nebyl kvalitní výrobek srovnatelný s násobně dražší komercí.
Blbý je, že zvuk to nezlepší a až to budeš chtít prodat, půjde to jako noname pryč za litr, takže třináct a půl provar... za to jsem minulý týden prolyžoval na italských sjezdovkách, projedl v lasagních a propil. Ale nelituju ani koruny. Kdybych je místo toho investoval do toho, aby mi tuhleta hadice ležela za bednama, tak si asi biju hlavu o zeď 

To jsi se moc nerzšoupnul za třináct a půl litru.
Jinak to není kabel pro nevěřící, těm stačí šňůra od míchačky.
Jinak to není kabel pro nevěřící, těm stačí šňůra od míchačky.
Nevěřící to totiž posuzují objektivně.A věřící tam rozdíl uslyší vždy. I když tam není. Už jenom , protože tak hezky vypadá a stál tolik peněz , tak to musí hrát lépe.
Ale jinak hezká práce, to se musí nechat.
Ale jinak hezká práce, to se musí nechat.
@Lemon: To jsi mne pobavilNevěřící to totiž posuzují objektivně.A věřící tam rozdíl uslyší vždy. I když tam není. Už jenom , protože tak hezky vypadá a stál tolik peněz , tak to musí hrát lépe.

No vidíš , alespoň jsem udělal dobrý skutek.FS píše: ↑22 bře 2019 12:58@Lemon: To jsi mne pobavilNevěřící to totiž posuzují objektivně.A věřící tam rozdíl uslyší vždy. I když tam není. Už jenom , protože tak hezky vypadá a stál tolik peněz , tak to musí hrát lépe.Takže když něco neslyšíš, tak je to objektivní. A když slyšíš, tak je to subjektivní. Super! Plný počet bodů za logické uvažování.
Objektívne je to, čo sa dá dôveryhodne preukázať, pripadne podložiť faktami.. Počul som, videl som, je tak na úrovni maximálne tak tej viery..FS píše: ↑22 bře 2019 12:58@Lemon: To jsi mne pobavilNevěřící to totiž posuzují objektivně.A věřící tam rozdíl uslyší vždy. I když tam není. Už jenom , protože tak hezky vypadá a stál tolik peněz , tak to musí hrát lépe.Takže když něco neslyšíš, tak je to objektivní. A když slyšíš, tak je to subjektivní. Super! Plný počet bodů za logické uvažování.
Keby to počuť bolo, už dávno sú známe verejnosti o tom štúdie, testy a niečo čo je ozaj na úrovni prevedené a dokazujúce a neboli o kolo toho toľko výhovoriek prečo sa to nedá, za takých či hentakych podmienok atď. .. Zábavné je, keď sa píše o tom, aký evidentný rozdiel vo zvuku je pri zmene nejakého kablu (káblov), ale keď príde čas na nejaký test, ktorý by to ozaj mohol dokázať, zrazu prídu rôzne prekážky

Já jsem taky byl nevěřící a že uslyším rozdíly jsem ze začátku pochyboval (pochybovač jsem pořád).
Proto první drát na linkový kabel mně stál cca 4 stovky. Abych v tom neutopil moc peněz. Jenomže kabel jsem udělal, hrálo to dost dobře a začal vrtat červík.."kurnik, linkový kabel hraje z dobrého drátu dobře, no tak koupím víc a zkusím udělat napáječák. ... a po delší době.. další a další drát na reprokabel..
Nejsem zbrklý šus. Který by na to vsadil bez vyzkoušení. Je to postupný vývoj. Nějaká geneze. A pořád to jde dál a dál.
A už si dělám plány, co budu zkoušet dál. Je to zábava.
Proto první drát na linkový kabel mně stál cca 4 stovky. Abych v tom neutopil moc peněz. Jenomže kabel jsem udělal, hrálo to dost dobře a začal vrtat červík.."kurnik, linkový kabel hraje z dobrého drátu dobře, no tak koupím víc a zkusím udělat napáječák. ... a po delší době.. další a další drát na reprokabel..
Nejsem zbrklý šus. Který by na to vsadil bez vyzkoušení. Je to postupný vývoj. Nějaká geneze. A pořád to jde dál a dál.

A už si dělám plány, co budu zkoušet dál. Je to zábava.

Kychtax , fandím ti. Krása kabely.