Tak co u mně nového.
Počas doby bez kabelu jsem pořídil a poslouchal tato krásná sluchátka.
Hraji je na řetězci.
PC -> Neotech NEUB 1020 USB -> RME ADI 2 Pro -> Beyery T1.
Napájeno z mé kopie lišty Furugrescu. Kabely Neotech s Rh konektory. Kabely jsou zesílené, jsou tam přidané další žíly. A jádro je tvořené tlustší PTFE trubičkou. Ta trubička to zpevnila a kabel líp drží tvar. Na druhou stranu je všechno tlustší a je potřeba víc materiálu. Ale stojí to za to.
Teflonovou hadičku jsem koupil tady:
https://www.x-zbozi.cz/teflonova-hadice-ptfe-6/4
Mezitím se mi vrátil jeden napájecí kabel a na ten jsem celkem dost čekal. Protože mám pořád v hlavě vzpomínku na testování kablů u devoteeho na jeho aktivech Sveda a to konkrétně co se dělo když jsme přehazovali nap kabel před lin. trafem.
Kabel dnes dorazil a nedočkavě jsem hned přepojil za záložní tkaničku.. co se bude dít. Šok. Zcela jiný zvuk! Probůh proč. Kdo mně takhle chce trápit .. zkoušet. Nemá už dost? .. Asi ne. Nejenom že se mi zdá, že celá sestava hraje hlasitěji. A to o dost. Ale zvuk se změnil, kontury, dozvuky. Jak kdyby se konečně něco odbrzdilo. Pravdou je, že to byl poslední shit kabel v sestavě a kabelu před trafem Voltcraft jsem nepřikládal vůbec žádnou váhu. Do návštěvy u devoteeho. Závěr je, že jsem si potvrdil, že i u non hifi trafa, jakým je Voltcraft, hrají roli drobnosti jako síťový kabel, tam kde bych to nečekal. Prostě slabé místo tam, kde jsem si myslel, že je to jedno a zcela nepodstatné. Tzn. je nutno řešit všechno a každý detail! Být precizní a nedělat kompromisy. Dát si záležet, promýšlet, hodně se kritizovat (sestavu), hodnotit, být nespokojený a náročný. Pořád.
Taky jsem si udělal nový reprokabel. Zase dráty Neotech. Padl na to víkend, ale kabel už je v hrající podobě, tzn. jen umotaný a bez "finishingu" hraje v sestavě, Zahořuje se spolu s konektory NC-01675RH. Zajímavé je, že tentokrát mi spadla brada už po prvním zapojení. Žádné zahořování. Prostě jsem to smotal, zapojil, pustil a ono to hraje jak z praku. (Tohle člověk zažije, když dělá věci z UPOCC. Hraje to jak v jiné lize. Jak když tyčkař Bubka začínal skákat na 5,95, tam kde už ostatní ani neviděli laťku, on začínal.

) Žádná deka, šmudly mudly, rozehrávání. Prostě je to všechno tam.. Jen basy ještě budou chtít čas, ale spíš je to pocitovka. I tak možná ještě udělám jednu drobnou změnu, ale už s tím jak to je, se dá žít.
= 2x 10 žil á 0,5mm2, tzn. 2 x 5mm průřez. Dráty samozřejmě opět UPOCC Neotech.
Co mně čeká dál..
V kurfu mám závaží na zadní nápravě ve formě dvou hmotných nerezových desek, které chci testovat pod bednami a udělat si na to názor. Referencí od bláznivých pocitářů je kolem dost.

Doufám, že to vyjde a zastavil by se vrchní pocitář lachim, který už u mně déle nebyl.

A poslední věco co mně napadá, je že budu dodělávat svou a dělat i další fungl novou lištu Furugrescu - kopie. Materiál už mám. Ale budu muset objednat ještě nějaké šroubky atd. (Díky za tip na eshop, Mirku, vypadá že mají všechno a je to za humny.)
https://www.akros.cz/
Tak jestli jste dočetli až sem, tak ať žije hifi a lidi neblbnou. Já můžu, jsem ..
merhaut píše:Psychopat.

(nadsázka.. )