kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: kychtax

Příspěvek od jimmi »

BVa. Vyskušali ste Akiko rozobrať ked to tvrdíte ? A tieto nemaju napájanie. 8-) Tak ako funguju podla Vás. https://www.akikoaudio.com/en/akiko-aud ... ck-rca-eng

Píšu:

To všetko funguje, pretože sme použili nové objavy v oblasti potlačenia vysokofrekvenčného šumu. To, že to funguje, bolo preukázané aj prostredníctvom meraní: potlačenie vysokofrekvenčného šumu vedie k príjemnejšiemu vykresleniu hudby v audio spektre.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Však keď veríš tým blbostiam čo píšu a tým "meraniam"( tušíš čo je na tých obrázkoch??), tak si to všetko kúp, budeš mať čo výhodne predávať. Komu nie je rady...dobre mu tak.
Odrež si 15cm z rúčky k metle, bude to "fungovať" presne rovnako ako hand made zázrak z Maastrichtu.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

BVa to prirovnanie z tou metlou bolo dobre, celkom ma to dobre rozosmialo 😉😁
No vraví sa že vyskúšať treba všetko, hlavne keď je možnosť si to zapožičať a vyskúšať doma na svojej zostave zadarmo. V blízkom čase má to mať známi a budem moc si to vyskúšať sam. Pravdu povediac tiež neverím že budem nejaký vplyv tým obuškom. A toto sa mi vždy na tom páči, keď niečo skúšam nič a nikto ma neovplyvňuje že to musím počuť. Teda aspoň podľa mňa je to takto správne si vyskúšať hifi doplnky. Keď mi to nič nespraví teda nebude žiadna zmena počutelná jednoducho to známemu vrátim a bodka.
A takto to je aj z káblami, ceraballmi a inými vecami. Teda nepotrebujem si nič vsugerovať že to musím počuť.

Kychtax nechcel som Ti to tu plevelit ale keďže obušky nemajú ešte svoje vlákno dal som to sem

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Tiež si to Akiko " obušok " požičiam a možno bude potom šok. :shock: *2thumbsup*

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Jimmi chceš zapájať obušok alebo tú metlu? 😂
Ak zapojíš metlu do 230V tak to budeš určite šoknutý. Veď vyskúšaj možno bude aj sama zametať.
Sorry musel som reagovať, toto mi nedalo 😁

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Myslím, že v tom kondenzátor nebude, spíš něco jako malý QCore.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

beyer.jpg
Tak co u mně nového.
Počas doby bez kabelu jsem pořídil a poslouchal tato krásná sluchátka.

Hraji je na řetězci.
PC -> Neotech NEUB 1020 USB -> RME ADI 2 Pro -> Beyery T1.
Napájeno z mé kopie lišty Furugrescu. Kabely Neotech s Rh konektory. Kabely jsou zesílené, jsou tam přidané další žíly. A jádro je tvořené tlustší PTFE trubičkou. Ta trubička to zpevnila a kabel líp drží tvar. Na druhou stranu je všechno tlustší a je potřeba víc materiálu. Ale stojí to za to.
Teflonovou hadičku jsem koupil tady:
https://www.x-zbozi.cz/teflonova-hadice-ptfe-6/4

Mezitím se mi vrátil jeden napájecí kabel a na ten jsem celkem dost čekal. Protože mám pořád v hlavě vzpomínku na testování kablů u devoteeho na jeho aktivech Sveda a to konkrétně co se dělo když jsme přehazovali nap kabel před lin. trafem.
Kabel dnes dorazil a nedočkavě jsem hned přepojil za záložní tkaničku.. co se bude dít. Šok. Zcela jiný zvuk! Probůh proč. Kdo mně takhle chce trápit .. zkoušet. Nemá už dost? .. Asi ne. Nejenom že se mi zdá, že celá sestava hraje hlasitěji. A to o dost. Ale zvuk se změnil, kontury, dozvuky. Jak kdyby se konečně něco odbrzdilo. Pravdou je, že to byl poslední shit kabel v sestavě a kabelu před trafem Voltcraft jsem nepřikládal vůbec žádnou váhu. Do návštěvy u devoteeho. Závěr je, že jsem si potvrdil, že i u non hifi trafa, jakým je Voltcraft, hrají roli drobnosti jako síťový kabel, tam kde bych to nečekal. Prostě slabé místo tam, kde jsem si myslel, že je to jedno a zcela nepodstatné. Tzn. je nutno řešit všechno a každý detail! Být precizní a nedělat kompromisy. Dát si záležet, promýšlet, hodně se kritizovat (sestavu), hodnotit, být nespokojený a náročný. Pořád.

Taky jsem si udělal nový reprokabel. Zase dráty Neotech. Padl na to víkend, ale kabel už je v hrající podobě, tzn. jen umotaný a bez "finishingu" hraje v sestavě, Zahořuje se spolu s konektory NC-01675RH. Zajímavé je, že tentokrát mi spadla brada už po prvním zapojení. Žádné zahořování. Prostě jsem to smotal, zapojil, pustil a ono to hraje jak z praku. (Tohle člověk zažije, když dělá věci z UPOCC. Hraje to jak v jiné lize. Jak když tyčkař Bubka začínal skákat na 5,95, tam kde už ostatní ani neviděli laťku, on začínal. :lol: ) Žádná deka, šmudly mudly, rozehrávání. Prostě je to všechno tam.. Jen basy ještě budou chtít čas, ale spíš je to pocitovka. I tak možná ještě udělám jednu drobnou změnu, ale už s tím jak to je, se dá žít.
= 2x 10 žil á 0,5mm2, tzn. 2 x 5mm průřez. Dráty samozřejmě opět UPOCC Neotech.
neotach_nc01675rh_350_1.jpg
Co mně čeká dál..
V kurfu mám závaží na zadní nápravě ve formě dvou hmotných nerezových desek, které chci testovat pod bednami a udělat si na to názor. Referencí od bláznivých pocitářů je kolem dost. :lol: Doufám, že to vyjde a zastavil by se vrchní pocitář lachim, který už u mně déle nebyl. ;)
A poslední věco co mně napadá, je že budu dodělávat svou a dělat i další fungl novou lištu Furugrescu - kopie. Materiál už mám. Ale budu muset objednat ještě nějaké šroubky atd. (Díky za tip na eshop, Mirku, vypadá že mají všechno a je to za humny.)
https://www.akros.cz/
Tak jestli jste dočetli až sem, tak ať žije hifi a lidi neblbnou. Já můžu, jsem ..
merhaut píše:Psychopat.
:twisted: (nadsázka.. )

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Ty joo, fakt Tě život baví, závidím. :)
Jen tak dál.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zdravím. *palec*
Tak o víkendu bylo víc času na poslouchačku, tak něco opět přidám.
V pátek se u mně stavil lachim. A půjčil mi tuto krásku, na kterou se teprv chystám.
trivista.jpg
Pak jsem si vyprosil na vyzkoušení Valhallu. Povedlo se.
Zkoušel jsem proti svému kablu z stříbrné metráže VdH. Slušný kabel. Ale neměl nárok. *taktone* Valhalla pevnější zvuk, lepší detail, lepší spodky, VdH lehce, ale slyšitelně mázlejší.
Spíš mně zajímalo, ne jestli bude, ale jak velký rozdíl. Konstatuji, že celkem slušně velký. U toho VdH jsem si vzpomněl, jak jej párkrát přehodil Saša, když jsem byl u něj na návštěvě s XLR od Šrola. Mělo to podobný průběh. Ale u Valhally ten odstup ještě větší.
Ale pozor.. i tak ten VdH velmi slušný kabel, bez konkurence do 10tis? Nebo o ní nevím.
Každopádně si z toho odnáším chuť se vrhnout na vývoj signálového kabelu... i když tuším, že toto bude asi ta nejtěžší část hrátek s kabely.
valhalla.jpg
Michal si poslechl sestavu s mými kably a myslím, že se mu líbily zejména síťáky. Což potěšilo mne. A i to, že neměl tentokrát žádnou výhradu k sestavě, zvuku. Akorát podle něj již si SCM40 u mně sahají na strop svých možností. Což mne těší. Před cca 18 měsíci tomu bylo právě naopak. Tzn. povedlo se to již jakž takž vyladit. A i sám mám tento pocit (že se stejnou bednou to již dále nepůjde, ale tím neříkám, že ji chci měnit. Jsem spokojený, že to konečně hraje dle představ a teď to chvíli užívat. *palec*).

Ještě mi poradil dát DAC na desku na zesík, může se dát kratší kabel, ušetřit místo atd. Což jsem nelenil a vyzkoušel včera. nemám již další nerez, tak jsem dal obyčejnou žulovou placku. Nečekal jsem nic, ale překvapeně si začal uvědomovat určitou změnu ve zvuku.
Trochu se zpevnil a zároveň ubylo středů a basů. Ale vše jen velmi jemně. Každopádně zajímavé, nechám zatím nahoře. Nemohl jsem si nevzpomenout na situaci, kdy jsem hrál chvíli bez deklu na zesiku. desky se na bočním plechu pohupovaly, systém nebyl zpevněný (ten dekl když nasadím, hodně to ten zesík zpevní) a zatížený ... a hrálo to totální bláto zvuk. Zajímavá analogie.
zula.jpg

No a konečně jsem se přiměl k tomu, abych dal nerezy pod bedny, což okamžitě pocítily záda (ale i pak uši ;) )..Každá deska má cca 25kg a tl. 1cm. Své dojmy s nerezem už jsem popsal jinde. Tak jen zkopírují zde. PS. celkem mi ty závěry jiní znalí hifisti potvrdili, se kterými jsem mezitím mluvil. Foto rovněž níže.

Snad jsem na nic nezapomněl, tzn. opět jeden plodný pocitářský hifi víkend..
Hifi zdar!!
8-)

+proti žule je zvuk víc zaostřený, vyřezaný v prostoru. S žulou je (proti nerezu) malinko mázlý, plnější.
-Trochu menší je s nerezem objem na středech
+basy jsou čistší a
+/-pocitově jich ubylo.
++ Zlepšily se hodně výšky.
+Celkově působí zvuk dynamičtěji, svižněji.
-Ale na druhou stranu může mít pocitově menší objem. Proto to bude i o zvyku a opětovném doladění sestavy..

Je to celkem jiné. Velikost rozdílu je stejná nebo ještě větší jako když jsem dal místo hrotů cerabally.
Nerezy mám pod bednami a jsou myslím 10mm. Těžké je to jak blázen.
Určitě to stojí za pokus. A umím si představit, že to někomu nemusí vyhovovat. Šlo mi o to zjistit, jestli se něco změní. Změní a dost.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

a ještě ten nerez..
nerez.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Ahoj,
osobně by mne nikdy nenapadlo strčit nerez pod repro :o , je vidět, že se mám ještě co učit.
Každopádně pokud tě to posunulo k lepšímu, tak gratuluji a ať ti to hraje *palec*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

To vypadá na slabej plech. To nebude nic stabilního. Jo pokud by to byla nerezová deska o síle např. 15-20 mm tak to by byla jiná káva.
Dobrej tip.Asi si v práci vyrobím a ještě je z vrchu obrousím na strojní brusce. Lepší než žula.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@kychtax: Tak vidím, že Velikonoce byly opravdu veselé *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
A s těmi zády máš recht. Vždycky, když mi někdo říká, že HiFi je sedavý koníček, tak mu doporučím účast na stěhování těch našich hraček.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

*jupi* nene :?: ... že ne :?:

Odpovědět