kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
krmelec
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od krmelec »

Být tebou, tak tu gum.podložku z té bedny sundám. Po určité době to může zanechat na povrchu té bedny stopy, které už budou natrvalo. Mně to tak obkreslilo mřížku na dřevěném stolku.

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

Proc ta mala hloubka zelezne zateze, kvuli vyzarovani vyskace? Na kolik te prisla jedna a kolik vazi? Asi to musela byt sranda to tam dat *2thumbsup*

To nejsou ATC SCM40 ? Nebo nejak nerozumim tomu ze na nekterich je ta zpevnujici deska do ktere jsou osazeny menice. :roll:
Naposledy upravil(a) Jirka33 dne 29 kvě 2017 19:28, celkem upraveno 1 x.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

No to jsem na to závaží zvědav Jeníku. Jaký máš poměr mezi závažím a váhou reprobedny? Doufám, že alespoň dle sectio aurea, tedy 1, 618 ;)
Já mám bednu cca 35 kg a i tak se mi zdá těžká jako kámen. To už snad musí být stabilní dost samo o sobě ne? :shock:

Ale neslyšel jsem, rád si poslechnu jiný názor a hlavně, jestli se ti to pak zvukově více líbí *2thumbsup*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Bedna má 31kg, to závaží má asi 24kg, teď jsem na to dal ještě dalších 7kg. Podobnou placku. Ale rozdíl už neslyším.
Ještě pod tím budou pořádné kameny od kameníka. Velké placky 45x45. Ale to už spíš na oko (nechal jsem si udělat i dvě pod komponenty).

Audio GD je fajn. Hraje čistě. Sice asi trochu zkresluje do tepla, ale zvykl jsem si.
S ATC jsem taky spokojený. Není moc po čem jiném koukat...mají středy, ne které si člověk zvykne a pak už mu většinou všude chybí. I u dražších beden.
:P
Ale nehodí se možná na všechny žánry. U rocku nebo metalu mi třeba něco chybí. Ale na to co poslouchám se, myslím, hodí.

K těm plackám.. mají vliv.. Ale větší vliv u mně mělo stínění kabelů. Až na signálové propojováky mám všechny kabely samostatně stíněné. Je to hodně znát.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

účinek kabelů s dobrým stíněním mám také u sebe prověřen a jsem spokojen. U tebe se to také vlastně také hezky projevilo, když jsem byl u tebe na poslech.
Je tedy fajn, žes do toho šel tak naplno a odstínil sis je sám a jsi spokojen. Klobouk dolů, tomu říkám žít koníčkem *2thumbsup*

Ale to závaží jsem vážně ještě neviděl. Zatížením bedny se docílí tedy přesně jakého efektu? Dokázal bys to popsat?

Kámen pod bednu jako design - chápu - bývá to hezké. Moc se mi to líbilo třeba jak to dělá B&W.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

No, určitě opět posun. Mírně přibylo basů. A k jejich pevnosti a kontuře (díky Titanu) je teď (po výměně filtru, se závažími a novým kabelem vč. stínění) více slyšet i určitá transparentnost v basové části, kterou jsem u sebe zatím neslyšel (a po pravdě neslyším moc často ani venku. Bud slysim blatko, nebo utly basik, nebo pevny a konturovany bas. Ale ta transparentnost basu a jejich cistota je pak jeste dal..)
Ve výsledku je to pak snad jako celek přirozenější.
Zacina mi to tímto vzdáleně pripominat srolluv zvuk :twisted: , ale u mně mírně barevnější.
Sroll má velmi transparentní bas a hodně lidí je proto v soku, protoze neco podobného ještě nemeli moznost slyset (muj pripad.).
Ale dost dojmů, je na ně brzy. Vlastně jsem víc hrál teprve dnes.. takže hodně s rezervou. *klanimse*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

díky za postřehy, zní to zajímavě. Držím palce, ať tvé bádání a hledání slaví úspěch.
Já už jsem sestavu doladil a nechám ji tak jak je. Neb ta cesta nikdy nekončí a pokaždé se najde něco, co by stálo zase za hřích *hura*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Teď jsem to závaží nahodil (už nastříkané) během hraní a bylo to slyšet okamžitě. Přibylo basů a trochu se ještě "zpevnil" a i zrychlil zvuk, zejména dole. Závěr:Určitě to tam nechám.
Kopák v Morocco od Al di Meola je parádní :) Uvidíme za nějaký čas..

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Obrázek
Mám půjčenou tuto (trochu legrační) a velmi užitečnou "průpisku" od Supra.
Použití: Stačí přiložit k napájecímu kabelu a když to začne řvát, máte napájecí kabel špatně stíněný...
Včera jsem takto objevil jeden uprostřed skrumáže. Už je pryč. *taktone*
*palec*

Jirka33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka33 »

Kychtax, neres plakoviny, a pores akustiku ktera ti to i s titanem srazi na kolena. *headbang*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ahoj, mám další přírustek.
Dodělal jsem USB kabel ze stříbra (několikanásobně masivně stíněný, teflon, stínění konektorů atd.). Ve zkratce.. je lepší než supra 2.0 :D

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Hezká práce Honzo, jsi šikovný kutil - Srovnáme ho s tím mým drátem?

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Kychtax,
Chtěl jsem se prosím zeptat, zda máš samostatný přívod, nikde v Tvojem profilu jsem o něm nenašel zmínku. Děkuji.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zatim nemam. Ale chystam se na upgrade Titana (vymena jistice a pojistky) a pak asi prijde na radu.

Jinak ten USB kablik je mozne zapujcit, pokud nekdo bude mit zajem otestovat (a dat mi feedback :) )

Jeste chystam dalsi digital a ted to bude digital spdif. Podobne maximalisticky provedeny - konektory wbt, stribro Mundorf, 3xnasobne stineni, teflon atd.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Obrázek
Tak tuning Titana proběhl v minulých dnech. Standardní "vypínač od ledničky" byl nahrazen touto highendovou pojistkou.
https://www.hifistore.cz/prislusenstvi- ... de429.html

Dobré je, že se dá kdykoliv demontovat a vrátit zpátky původní spínač. Rovněž pojistka se dá dál využít, např. osadit místo obyč. jističe, při řešení samostatného přívodu. Upgrade filtru hodnotím jako přínosný. *palec*

Odpovědět