kychtax
Re: kychtax
Na ten popis ako sa choval Galaxys som zvedavý aj ja.
Galaxys je moc pěkně udělaný. Je radost s tou filtrací dělat a zapojovat do sestavy. Pavel je velmi pečlivý, to z toho lze hned poznat. Po zapojení filtru se zvuk vyhladil a byl přesnější a preciznější. U mně by mohl Galaxys z fleku zůstat. 
Určitě ho řadím na seznam kandidátů na případný filtr a s tou cenou mu bude těžko něco konkurovat.
V blízké době se chci vydat cestou vylepšování zás. lišty (už mi chybí jen dráty), chci postavit k té co mám druhou v stříbře a srovnávat. A to trochu ukáže, jestli je ta cesta slepá a pak bych přesedlal a řešil možné filtrace, příp. oddělovací trafo. Takhle mne to teď napadá,jak dál, protože ještě v té současné zás. liště vidím určitý další potenciál, rezervu.. a rád bych ho prozkoumal.
Teď aktuálně ještě chci a vlastně již předělávám síťáky a to má prioritu. Jeden už mám, dva mne ještě čekají. Vidličky FP-209 jsou na cestě. Snad během 14 dnů budou předělané všechny.

Určitě ho řadím na seznam kandidátů na případný filtr a s tou cenou mu bude těžko něco konkurovat.
V blízké době se chci vydat cestou vylepšování zás. lišty (už mi chybí jen dráty), chci postavit k té co mám druhou v stříbře a srovnávat. A to trochu ukáže, jestli je ta cesta slepá a pak bych přesedlal a řešil možné filtrace, příp. oddělovací trafo. Takhle mne to teď napadá,jak dál, protože ještě v té současné zás. liště vidím určitý další potenciál, rezervu.. a rád bych ho prozkoumal.

Teď aktuálně ještě chci a vlastně již předělávám síťáky a to má prioritu. Jeden už mám, dva mne ještě čekají. Vidličky FP-209 jsou na cestě. Snad během 14 dnů budou předělané všechny.
Mně by spíš zajímalo jestli by takhle precizně mohla být udělaná varianta bez filtrace, sloužící pouze k festovnímu rozvodu proudu ke komponentům. Prostě kvalitní prodlužovák. Za mě určitě bez IEC konektoru rovnou na nějakou rozvodnou desku.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Honzo ty stříbrný oplety na XLR vyadají parádně a precizně vyrobené
.
(ze mě určitě o 1000 % líp než "zlaťáky", které jsi měl u mě
, prosím bez urážky, je to osobní, obecně nemám rád zlatou barvu
)

(ze mě určitě o 1000 % líp než "zlaťáky", které jsi měl u mě

Mne by trochu prekazalo ze ten oplet je vodivy a sekundarne ze je tvrdy a moze pri manipulacii za aparatom poskriabat nejaky komponent alebo bedne.
Neni problem na to jeste neco dat. Mi se to zatim takhle libi, kabel pusobi masivne a je tim i stazeny. A to stineni je tam samozrejme prislusne zapojeno. Cili to ma I odpovidajici funkci (rostlinare). 
K poskrabani - ty dratky jsou celkem jemne, na dotek spis pusobi oplet hladce. PS. Zkusil jsem to, nerikam ze to tam zustane.

K poskrabani - ty dratky jsou celkem jemne, na dotek spis pusobi oplet hladce. PS. Zkusil jsem to, nerikam ze to tam zustane.
Od víkendu mám rozestavené difuzory od kulicha. Celkem 6 ks. Posun ve zvuku je proti molitanu dramatický. Zlepšily se výšky, molitany je ubíraly. A v podstatě celý zvuk je jiný, jistější. Ještě plánuji zatlumení bočních stěn, asi otevřenými knihovnami. Provedení difuzorů je špičkové (i z velké blízkosti a v detailu), zadní strana vybroušena do hladka, kvádříky festovně slepené, atd. atd.

- Přílohy
-
Krásný příklad využití stavebních materiálů v Hifi. Ať Ti to hraje.
Zkus blíže popsat tu změnu molitanu za dřevo ve smyslu těch výšek, Tobě tam dříve chyběly? Tys to neměl v rovině?
Zvuk jiný, jistější - co to přesně znamená, je to blíže k realitě a reálnému zvuku nástrojů? Nebo jak to chápat. Jsem zvídavý, se dřevem jsem v Hifi zatím nepracoval.
Dík. Co tomu říká ta "Tvoje"?
Zkus blíže popsat tu změnu molitanu za dřevo ve smyslu těch výšek, Tobě tam dříve chyběly? Tys to neměl v rovině?
Zvuk jiný, jistější - co to přesně znamená, je to blíže k realitě a reálnému zvuku nástrojů? Nebo jak to chápat. Jsem zvídavý, se dřevem jsem v Hifi zatím nepracoval.
Dík. Co tomu říká ta "Tvoje"?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
balkon prodas ?
Na balkon pouze z požárního žebříku, pokud ti hasiči parkují před domem.

balkon je druhý v místnosti, nevyužíváme jej.
Výšky mi nechyběly. Ale jak to tak bývá - člověk neví, že mu něco chybí, dokud..
Ale tušil jsem, protože když poslouchám se sluchátky, mám několik skladeb s velkým dozvukem a tento atribut zkouším sledovat. S bednami vč. ak.pěny, byl stále dozvuk o něco kratší, než právě na sluchátkách.
Po odstranění molitanů a nahrazení dřevěným difuzorem se to hodně přiblížilo.
Molitan nebo akustická pěna, už mi do sestavy nesmí.
. Slyšel jsem i jiné přirovnání od zkušených, a to že pěna "požírá" výšky.
Jistější zvuk se možná projevuje v tom, že difuzory zmenšily objem za bednami a přiblížily zadní překážku a to se projeví na větším objemu basu. Hádám, ale změna tam nějaká je.
Ve spojení s lepšími výškami je pak zvuk jistější. Nebo možná, jako když se zvýší kontrast na obrázku, když bych měl použít jiné přirovnání. Černá černější, bílá bělejší, barvy plnější.
Je to jiný zvuk. Taky WAF faktor je nesrovnatelný - už není sestava tak v hledáčku.
Výšky mi nechyběly. Ale jak to tak bývá - člověk neví, že mu něco chybí, dokud..
Ale tušil jsem, protože když poslouchám se sluchátky, mám několik skladeb s velkým dozvukem a tento atribut zkouším sledovat. S bednami vč. ak.pěny, byl stále dozvuk o něco kratší, než právě na sluchátkách.
Po odstranění molitanů a nahrazení dřevěným difuzorem se to hodně přiblížilo.
Molitan nebo akustická pěna, už mi do sestavy nesmí.

Jistější zvuk se možná projevuje v tom, že difuzory zmenšily objem za bednami a přiblížily zadní překážku a to se projeví na větším objemu basu. Hádám, ale změna tam nějaká je.
Ve spojení s lepšími výškami je pak zvuk jistější. Nebo možná, jako když se zvýší kontrast na obrázku, když bych měl použít jiné přirovnání. Černá černější, bílá bělejší, barvy plnější.

Je to jiný zvuk. Taky WAF faktor je nesrovnatelný - už není sestava tak v hledáčku.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 05 kvě 2020 14:04, celkem upraveno 1 x.
Zkoušel jsem i ak. pěnu (cca 12ks) vč. difuzorů (6ks) a bylo to již na mne dost zatlumené, sestava hrála i tišeji, jakoby všechny ty prvky společně pojídaly zvuk. 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dobrá zkušenost. A to je přesně ono, proč nechci zatlumovat místnost tak jako to mají ostatní a všude tyto názory cpou. Difuze je vždycky správně, tlumení hodně na zvážení, diplomaticky řečeno.
kabelguru.cz
Z mojí zkušenosti je v akustice dozvuk jeden z nejdůležitějších věcí. Když se doba dozvuku srazí do doporučované hodnoty -60db 0.25-0.5s. Je vše ok. Hodně hifistu to má hodně za hranou a ani o tom neví.
Idealni by to bylo, aby to znelo jako venku v noci a v mlze.