kychtax
Re: kychtax
Ahoj, mel bych dotaz na "nozicky". Docela solidne se to tu o nich rozjelo a ja sam na ne verim (mam isoacoustics). Cemu nerozumim je/jsou mista podlozeni nahradnich "nozicek". Kazdy vyrobce se snazi o co nejvetsi rigiditu sveho sasi a ma 4 nohy. Jsou firmy, co se chlubi extra rigidnim podvozkem a navic pridavaji doprostred dalsi nohu (Yamaha-A.R.T.). Jenze, na hodne forech a fotkach lidi, i profi studii jsem videl pridane nozicky (i pod velmi drahe komponenty) - jenom TRI ! A navic v mistech, kde to vyrobce nezamyslel. Laicky - s trema nozickama se to prece musi vic klepat, nez se ctyrma, ne ? Jestli to umite vysvetlit, budu rad.
3 nožičky či podložky maju vačšiu stabilitu na nie idealne rovnom povrchu.
Podla mna pristroje čo maju 4 pevné body nohy ak sa na seba ukladaju čo dnes už málokdo to bol dovod na 4 nohy a samozrejme aj pri preprave v krabici a povačšine v polystyrene." HIFI veža"
Ak su na rovnakých miestach 3nohy tiež je to stabilné ale nie vždy ak su nasunuté pod pristroje su v ideálnom trojuholniku koli váhe.
Treba vyskušať kde ako maju vplyv na zvuk a popripade aj na tu stabilitu pristroja. Mechanicky poskušať tlakom z vrchu na bokoch či rohoch ako je pristroj nachýlný na prevrhnutie pri repro naozaj opatrne.
Nie vždy pristroj sa podkladá do idealneho trojuholníka. 1 na nožička býva pod trafom pristroja ( to najtažšie lebo pristroj ich máva niekedy aj viac ak nie su spínané ) alebo pod mechaniku CD, DVD,Bluray, SACD.
Su výrobcovia čo aj origál pristroje použivaju 3 body a nie 4.
Vysoké reprosutavy ak su tie 3 nožičky vysoké možu byť nachylné na prevrchnutie pri neopatrnom pohybe a dotyku s nimi.
Tak isto ak su položené aj na vysokolesklom a hladkom povrchu ak maju napr. aj hroty lepšie je tam mať 3 zapustenia(jamky).
Antivibračné podložky sa šrobuju na povodné alebo len na volno nasunu pod repro (alebo pod pristroje ) a vtedy je to pri hladkej vrchnej a hlavne spodnej ploche ( mramor žula ,rozne kovové podložky ) nebezpečné.( ak su reprosustavy lahké a hrá sa moc nahlas a maju tendenciu "rezonovať či vibrovať").
Podla mna pristroje čo maju 4 pevné body nohy ak sa na seba ukladaju čo dnes už málokdo to bol dovod na 4 nohy a samozrejme aj pri preprave v krabici a povačšine v polystyrene." HIFI veža"
Ak su na rovnakých miestach 3nohy tiež je to stabilné ale nie vždy ak su nasunuté pod pristroje su v ideálnom trojuholniku koli váhe.
Treba vyskušať kde ako maju vplyv na zvuk a popripade aj na tu stabilitu pristroja. Mechanicky poskušať tlakom z vrchu na bokoch či rohoch ako je pristroj nachýlný na prevrhnutie pri repro naozaj opatrne.
Nie vždy pristroj sa podkladá do idealneho trojuholníka. 1 na nožička býva pod trafom pristroja ( to najtažšie lebo pristroj ich máva niekedy aj viac ak nie su spínané ) alebo pod mechaniku CD, DVD,Bluray, SACD.
Su výrobcovia čo aj origál pristroje použivaju 3 body a nie 4.
Vysoké reprosutavy ak su tie 3 nožičky vysoké možu byť nachylné na prevrchnutie pri neopatrnom pohybe a dotyku s nimi.
Tak isto ak su položené aj na vysokolesklom a hladkom povrchu ak maju napr. aj hroty lepšie je tam mať 3 zapustenia(jamky).
Antivibračné podložky sa šrobuju na povodné alebo len na volno nasunu pod repro (alebo pod pristroje ) a vtedy je to pri hladkej vrchnej a hlavne spodnej ploche ( mramor žula ,rozne kovové podložky ) nebezpečné.( ak su reprosustavy lahké a hrá sa moc nahlas a maju tendenciu "rezonovať či vibrovať").
malabar, hlídat si zatížení. hlídat si rigidní místo, nemělo by nic pérovat (třeba tenký plech na šasi. vs vyztužený). A asi primárně zkoušet pod mechanikou, trafy, napájením, vstupy.
Pak na třech nebo čtyřech nebude myslím záležet.
Pak na třech nebo čtyřech nebude myslím záležet.
Dik, 

Zdarec. Koupil jsem na Morave za zlomek ceny paoluv speaker cable. Puvodne jen na drat, ale ted uvazuji ze bych ten kabel zkusil vzkrisit. Tento par je odhadem z roku 2010. Biwiring, konce jsou silne zoxidovane, musi pryc. Je to 2x 10 dratu na kabel, solid postribrena med v teflonu. Zajimave je, ze tyto draty jsou jine nez na novejsich kablech, jehoz jsem byl majitelem. A obcas mi ten kabel chybi na srovnani. Byl vyborny! Vidlicky mi jednech 8ks zbylo od Jantzena a I jinak mam vlastne vse "codumdal". Zacinam se tesit co z toho bude 

No teda, idem náhodou okolo a toto je tu čo za diskusie?
Ako fakt sa tu rieši vplyv typu podložky pod dacom na zvuk toho prevodníku? Mám dosť.
Fakt vesmír a ľudská hlúposť sú nekonečné.
Príjemnú zábavu, ja som sa pobavil kvalitne. (hoc možno to nie je moc etické zabávať sa na hlúposti iných, ale čo už)
Len tak ďalej chlapci!
A čo tak zmena zvuku pri iných nozkach na kresle na ktorom sedíte? Rozdiel triedy?

Ako fakt sa tu rieši vplyv typu podložky pod dacom na zvuk toho prevodníku? Mám dosť.
Fakt vesmír a ľudská hlúposť sú nekonečné.
Príjemnú zábavu, ja som sa pobavil kvalitne. (hoc možno to nie je moc etické zabávať sa na hlúposti iných, ale čo už)
Len tak ďalej chlapci!
A čo tak zmena zvuku pri iných nozkach na kresle na ktorom sedíte? Rozdiel triedy?

Odzkouseno neco je? nebo jen mudrlant.
MuVo
a představ si, že těch podložek je od více výrobců a každé prý mají jiný vliv:
http://www.audiodrom.net/cs/recenze-spe ... za-chvenim
a představ si, že těch podložek je od více výrobců a každé prý mají jiný vliv:
http://www.audiodrom.net/cs/recenze-spe ... za-chvenim
Kychtax, tu máš návod ako na káble..
Je to google preklad, nechcelo sa mi s tým babrať, ale však to je jedno..

https://www.diyaudio.com/forums/the-lou ... 96184.htmlNáš jedinečný proces RADIOLITICKEJ AKTIVÁCIE, aplikovaný na najlepšiu korintskú meď, vedie k premiestneniu centier deathnium do energetických pascí vytvorených iterovanými neutrónmi v subatomickej mriežke prvku (a všetkých kovových vodičov).
Týmto procesom „plnenia“ energetických pascí znižujeme tendenciu fonónov (ktoré sa môžu považovať za náhodne sa pohybujúce, elastické, tepelné hmoty priamo ovplyvňujúce prenos elektrónov), trpieť nelineárnou distribúciou energie, a preto skresľujeme kvantové energetické úrovne elektrónov cez potenciálny gradient.
Nelineárna distribúcia energie, ktorú sme prekonali ako výsledok rozsiahleho výskumu, je prvou príčinou nevýrazného a prípadne únavného zvuku z kvalitného zvukového systému. Neriešenie tejto nedávno objavenej príčiny je dôvodom, prečo iné káble nefungujú dobre alebo vôbec.
Konečným efektom nášho aktivačného procesu RaLi je jednoducho obnoviť to, čo bolo kedysi, takmer na začiatku času, pôvodné subatomické správanie elementárnej medi, čím sa zosilňuje koherencia fonónov a znižuje sa súvisiaci jav kvantového zhlukovania v elektrónovom prúde.
Rozdiel, ak by bol viditeľný, by bol, akoby poslucháč hľadel cez pohár zo 17. storočia, ale teraz zrazu zažije víziu ako cez opticky bezchybné, jasné okno zafíru.
S použitím a to nejaký čas trvá v závislosti od charakteristík a úrovne výkonu vašich signálov, tieto vodiče sa stávajú čoraz viac prístupnými pre najjemnejšie rozdelené nuansy vo vašom médiu, takže sú prenášané verne z jednej jednotky na druhú namiesto toho, aby boli prevedené na hluk ako vo všetkých ostatných kabelážach.
Dokončené káble sú k dispozícii s príslušnými konektormi alebo vo veľkom množstve pre všetky úrovne signálu od zdroja mikrovoltov cez výstupný rozsah kilowattov.
Ak si niekto želá okamžitý výsledok bez domáceho zapojenia, môžeme vám bleskovo kalibrovať vaše káble presne podľa vášho zamýšľaného použitia - prosím informujte sa o čase, pretože lúče CERN musia byť naplánované v dostatočnom časovom predstihu. Naše výrobky Kalibrované Flash sú certifikované bez 100% CERN-Demon.
Kontaktujte nás kvôli stanoveniu ceny.
Je to google preklad, nechcelo sa mi s tým babrať, ale však to je jedno..

Fascinuje ma, že vždy pri sarlatánstve dôjde na "osobnú skúsenosť"
Aj pri tej najväčšej sprostosti sa nájde nejaký zapálený nevzdelany človek hovoriaci o "osobnom zážitku" a je pravidlom ze sa nájde aj ďalší spravidla jednoduchší na inteligenciu a vzdelanie ktorý mu uverí.
Pokračujte prosím, fakt sa bavím, ešte nejaký nezmysel zásadne meniaci zvuk si prosím!

Aj pri tej najväčšej sprostosti sa nájde nejaký zapálený nevzdelany človek hovoriaci o "osobnom zážitku" a je pravidlom ze sa nájde aj ďalší spravidla jednoduchší na inteligenciu a vzdelanie ktorý mu uverí.

Pokračujte prosím, fakt sa bavím, ešte nejaký nezmysel zásadne meniaci zvuk si prosím!

MuVo
škoda slov. Asi zbytečně zase rozpoutáváš flamewar...
Osobní zkušenost má Kychtax nějakou a sdělil ji. Toť vše. Kdo bude mít zájem, tak si může udělat vlastní zkušenost.
Není nutné psát o šarlatánství a nízké inteligenci.
škoda slov. Asi zbytečně zase rozpoutáváš flamewar...
Osobní zkušenost má Kychtax nějakou a sdělil ji. Toť vše. Kdo bude mít zájem, tak si může udělat vlastní zkušenost.
Není nutné psát o šarlatánství a nízké inteligenci.
BVa staci mi odkaz, nez ty tapetky. Hihih.
MuVo mam pocit, ze ve vlakne o biwiringu to zaclo a ted oplacis. Nemyslel jsem to zle, kazdeho volba jak si sve aparatky pripoji. Mne to prijde skoda. Olympicy s McI zapojit krizovou ctyrkou v silikonu. Ale jen me kabelove postizeni, nemusis to resit, pokud je spokojenost je to podstatne a palec vzhuru.

MuVo mam pocit, ze ve vlakne o biwiringu to zaclo a ted oplacis. Nemyslel jsem to zle, kazdeho volba jak si sve aparatky pripoji. Mne to prijde skoda. Olympicy s McI zapojit krizovou ctyrkou v silikonu. Ale jen me kabelove postizeni, nemusis to resit, pokud je spokojenost je to podstatne a palec vzhuru.

to MuVo
Ach MuVo, co kdybys namísto urážení nízkým intelektem, osočování šarlatánstvým, zesměšňování osobního zážitku a zpochybňování všeho, co zásadně mění zvuk, sám představil své řešení. Rád se nechám inspirovat od někoho, kdo si může oprávněně dovolit uvádět výše zmíněné. Avšak dovol, abych si o tvém řešení, jakmile se s námi o něj podělíš, udělal sám názor, zda jsi genius, či šašek.
Ach MuVo, co kdybys namísto urážení nízkým intelektem, osočování šarlatánstvým, zesměšňování osobního zážitku a zpochybňování všeho, co zásadně mění zvuk, sám představil své řešení. Rád se nechám inspirovat od někoho, kdo si může oprávněně dovolit uvádět výše zmíněné. Avšak dovol, abych si o tvém řešení, jakmile se s námi o něj podělíš, udělal sám názor, zda jsi genius, či šašek.
2Michel- nemáš pravdu, nespochybňujem všetko čo zasadne mení zvuk. Len mi nedalo nereagovať na zjavné nezmysly a na niečo čo zvuk určite a na 100% nezmení a je len prejavom hlúposti ľudí, ktorí tomu veria alebo chcú veriť.
Zvuk zasadne mení akustika miestnosti, reprák, zosilňovač, DAC, kvalita nahrávky.
Je mi ľúto ale podložky pod káble určite nie. A dobrý kábel z princípu tiež nesmie meniť zvuk.
No nechám vás, kľudne pokračujte v nezmysloch...
Zvuk zasadne mení akustika miestnosti, reprák, zosilňovač, DAC, kvalita nahrávky.
Je mi ľúto ale podložky pod káble určite nie. A dobrý kábel z princípu tiež nesmie meniť zvuk.
No nechám vás, kľudne pokračujte v nezmysloch...
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jen technickou... jak podle tebe vypadá dobrý kabel?