kychtax
Re: kychtax
Klobouk dolů,Honzo,uz by jsi mel dost materiálu na knihu.A myslím,ze by to mohlo být pro nás,méne odvázné rozhodne zajímavé ctení.
Ahoj Vláďo, je to prima že ses zastavil a taky Tě zdravím. Ať se daří a dělá Ti poslech radost.
Taky si říkate, jak je to vlastně s měřeními a zvukem? Která strana a pohled je ten správný? Mám si vybrat dle měření v testu amira apod. nebo podle zvuku a ohlasů na něj a měření neřešit? Někdy se zdá, že to je u zesilovačů buď, anebo.. 
Svůj pohled na věc vysvětluje jeden z kapitánů průmyslu, který dlouha léta konstruoval a měřil pro tak velkou značku jakou je Krell... Dan d.Agostino (věřím, že zajímavé videjko).

Svůj pohled na věc vysvětluje jeden z kapitánů průmyslu, který dlouha léta konstruoval a měřil pro tak velkou značku jakou je Krell... Dan d.Agostino (věřím, že zajímavé videjko).
Hlásím přírůstky: Masivní stojánky, které jistě řada hifistů zná a provozuje.
--------------
A z podobného soudku - otázka, kterou vím že řeší mnoho hifistů - kam umístit TEN NEJLEPŠÍ síťák, pokud byste měli jen jeden? Odpověď: Ke zdroji.
PS. U mně momentálně vyřešeno stejně, měl jsem nehledě na toto videjko.

--------------
A z podobného soudku - otázka, kterou vím že řeší mnoho hifistů - kam umístit TEN NEJLEPŠÍ síťák, pokud byste měli jen jeden? Odpověď: Ke zdroji.
PS. U mně momentálně vyřešeno stejně, měl jsem nehledě na toto videjko.

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, to vypadá moc dobře
, co je to za dřevo?

Dřevo je oblíbené exotické Wenge. K mání např. v wood store v Líbeznicích u Prahy. Na zpracování je potřeba si připravit nástroje a trpělivost, je velmi tvrdé.
Spojené jsou tyčinkami z nerez oceli.

Používám též už asi tři roky.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to opravdu pěkně, obzvlášť pod tou napájecí lištou.
Jestli koukám dobře, tak pod tou lištou máš ještě kámen?
Jestli koukám dobře, tak pod tou lištou máš ještě kámen?
Ano,pod lištou je leštěná žula o průřezu 50x100mm.
Dřevěné tělo vsak není wenge,ale kombinace tvrdého dřeva na dno a na bokách měkké dřevo.Celé je to namořené americkým ořechem.Na dnu kolébky jsou jsou tři ks ceraball a celé to stojí na nerezu tl 1mm.
Celé to váží kolem 25kg.
Podpěry pod kabely jsou pochopitelně Wenge
Dřevěné tělo vsak není wenge,ale kombinace tvrdého dřeva na dno a na bokách měkké dřevo.Celé je to namořené americkým ořechem.Na dnu kolébky jsou jsou tři ks ceraball a celé to stojí na nerezu tl 1mm.
Celé to váží kolem 25kg.
Podpěry pod kabely jsou pochopitelně Wenge
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Paráda
Vážně zajímavé řešení.

Vážně zajímavé řešení.
Dávám to i sem, ať to nezapadne.
Na podobný reprokabel hraji a je výborný. (Podobný k Kimber 12TC)
Metráž HGA, 32 žil / 99,99 stříbro.
Na koncích dutinky / Banánky a vidličky WBT. Dutinku určitě doporučuji dát taky, např. Elecaudio. Ty tam mám. Pak se to dá lépe utáhnout v konektoru a déle to vydrží, chrání se dráty před oxidací.
(na dutinku ještě smšťovací bužírku, používám rád průhlednou z Hornbachu, dobře přilne a je čistá - někdy je na/v smr.b takový jakoby jemný gumový prach, asi vznikající při výrobě. U této není.)
Dutinky i kleště jsou za pár Euro na Audiophonics.
Kabel chci v budoucnu ještě upravit. Zabýval jsem se myšlenkou navléknout ho na jádro z dielektrika. Nějakou hadičku. Postup už mám vymyšlený. a samozřejmě více opletů. Jeden na jednotlivý kabel a pak na oba kabely zkroucené. Oplet bude mít funkci stáhnutí kabelů k sobě a přitisknutí drátu k jádru. Ještě na tom práce je.
Na podobný reprokabel hraji a je výborný. (Podobný k Kimber 12TC)
Metráž HGA, 32 žil / 99,99 stříbro.
Na koncích dutinky / Banánky a vidličky WBT. Dutinku určitě doporučuji dát taky, např. Elecaudio. Ty tam mám. Pak se to dá lépe utáhnout v konektoru a déle to vydrží, chrání se dráty před oxidací.

Dutinky i kleště jsou za pár Euro na Audiophonics.
Kabel chci v budoucnu ještě upravit. Zabýval jsem se myšlenkou navléknout ho na jádro z dielektrika. Nějakou hadičku. Postup už mám vymyšlený. a samozřejmě více opletů. Jeden na jednotlivý kabel a pak na oba kabely zkroucené. Oplet bude mít funkci stáhnutí kabelů k sobě a přitisknutí drátu k jádru. Ještě na tom práce je.

- Přílohy
-
Naposledy upravil(a) kychtax dne 01 lis 2021 10:11, celkem upraveno 4 x.

Ještě mám samozřejmě jednu změnu, podstatnou, zpátky reprobedny z úpravy u výrobce Xavian v Hostivicích. O tom se rozepíši více a zvlášť. Reprobedny už jsem znovu usadil a již se asi i plus/mínus ustálily i zvukově. Hrál jsem v posl. dnech trochu více. Je to dobré..