Zahr. hadici tam nenarvu. Resp. mi příjde již zbytečně moc tlustá (i když vůbec není špatná). A již by se ten kabel zkrátil moc, potřebuji délku kolem 3,5m ponechat. Vzhledem k tomu, že chci mít sestavu bokem, trochu nepřiznanou - nechceme se na to doma dívat, válející se komponenty po zemi ...
Ta pozice sestavy - Udělal jsem ústupek abych zvýšil WAF. Reprobedny drahé polovičce nevadí. Kabely a aparáty, kameny, nedejbože nerez. To již vadí. A vadí (vadilo) to vlastně i mně.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 01 lis 2021 11:49, celkem upraveno 1 x.
To je hnus, to už tak podobně vlastně i bylo když jsem zakoupil z druhé ruky. Bylo to v nějaké elektrikářské hadici, jako správné DIY.
HGA svého času prodávalo jak hotové kabely, tak i DIY kit včetně všeho potřebného příslušenství pro výrobu. To je přístup .. v dnešní době nevím o nikom že by takto prodával. Možná Neotech, ale ten je mnohem dražší.
Na jejich FB se toho dá ještě dnes spousta dohledat. Jinak ta firma už zkrachovala.. https://www.facebook.com/HomegrownAudio ... e_internal
elektr. hadice nebylo všechno.. To jak někdo naletoval banánky bylo jak z hororu. Dva mi dokonce zůstaly v ruce, studené spoje, neproletované všechny dráty, rozteklé tavidlo atd. Horor. Mám fotku.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 01 lis 2021 12:00, celkem upraveno 2 x.
Tak jasně, dá se použít i hadice na rozvod vzduchu, ty jsou hezčí a snad mají i tenčí stěnu. Dneska se už dá koupit skoro všechno.
Tohle je o hubu letovat. To snad radši lisovací kabelová oka. Ty mám já na basové sekci s 10mm2 v silikonu.
Takhle to tam bylo přiletováno (banánky) víceméně všude (bi-wire čili 12x banánků), Se nedivím že dotyčnému nemohl reprokabel posloužit.. Tj ten konektor který sám upadl. Držela to pohromadě jen smršt. bužírka.
Přílohy
Naposledy upravil(a) kychtax dne 01 lis 2021 12:03, celkem upraveno 1 x.
No jo no. Takhle jsem trafopájkou pájel tlustý koax. Výsledek hodně podobný.
Tady bych se nebál toho lisovacího oka. Investice pár korun, akorát teda problém sehnat kleště nebo si poradit po domácku.
Rhodium se obecně pájí blbě. chce to víc tavidla a vyšší teploty/víc wattů. Ani na chvíli jsem neuvažoval to znovu pájet. Netroufám si na to ani nemám takovou pořádnou páječku (tak 100W by to chtělo).
Naposledy upravil(a) kychtax dne 01 lis 2021 12:05, celkem upraveno 1 x.
sundám konektor až budu doma a vyfotím. Víceméně tak jak jsem popsal výše. Nakrimpovaná dutinka a dutinku do konektoru utáhnout na fest. Podobně to dělají v Kimbru si myslím. Někde jsem viděl fotku sundaného konektoru reprokabelu Kimber 3038.
Výhodou je, že jsou vodiče kabelu totálně schované před vzduchem a dutinka je zlacená, oxidace Zlata je vyřešena, Utahovací síla může být velká, nepoškodí se vodiče uvnitř mechanicky.. Samá pozitiva.
Mohl jsem tam dát(chvíli jsem o tom uvažoval) stříbrnou dutinku a stříbrné WBT, ale do mojí sestavy a i k tomu kabelu zbytečné. Obzvláště, když jsem viděl ten kabel co vede v Primare od desky k terminálu. Nějaká "profi" AWG12 licna.
Ale tou dutinkou do bananku obecne nepokazis nic ani v low levelu. A pak..jsou to naklady korunovky. U kabelu tipu licna, tam je dutinka uz primo povinnost . V zajmu zachovani kvality kabelu/vodice. Jinak se to tam trepi a dratky masiruji mezi celistmi(Furutech), pote napr. ruzne zkrouti mastnymi prsty.. to mne u srdce boli.