kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Roberto
Kontaktovat uživatele:

Re: kychtax

Příspěvek od Roberto »

Ten koncák Primare docela przní poměrně levné OZ OPA2134 na vstupu, zbytek konstrukce je velmi solidní. Šel by s nevelkými investicemi vylepšit.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

OPA2134 je popisovan jako zvukove "rich and warm". Ktery bys doporucil? Dik. (mozno v SZ)

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Doporučuji prostudovat tohle, je to srozumitelné i pro netechniky:

https://uloz.to/file/u7b1QwcihaFA/arthe ... WfGQR4Aj==

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

kychtax píše:
31 pro 2021 19:36
Jeste jsem mel vcera cas a zkousel hybat s bednami. Virtuoska je dost citliva na umisteni v prostoru, hodne mista kolem, zejmena za. Byl jsem na 110 cm od steny a posouval postupne az na 140 cm. S kazdym decimetrem se zvuk zlepsoval!. Lepsi byla zejmena otevrenost zvuku na vyskach, hloubka prostoru za bednami a pri 140 cm se srovnaly I basy, ktere prestaly uplne zadunovat, pritom jich zustal velky objem *thumbs up*. Chce to spoustu spoustu mista.. tato bedna.
Ja ti rozumiem *palec* , tiez ma to raz za cas chyti. Dobre postavene repro =50% uspechu. Keby tie bedne neboli tak svinsky tazke. Hlavne si poznamenavat - minule som bo taky nervny, ze "hra to divne" a to mi upratovacka posunula pohovku asi o 5 cm a este ju a dala trocha nakrivo.
A co sa tyka nastavovania basov tam je fakt UMIK a REW najlepsi pomocnik. Hlavne tam je vidno, aky rozdiel dokaze spravit 10 cm zmena polohy. To sa potom clovek aj zamysli, ze ci naozaj sa nieco v zostave zmenilo, alebo len ja sedim vystrety.
Capture 2.JPG

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Translátorem prohnaný článek, který vlastně nic moc neříká.
Lad2000 píše:
01 led 2022 17:01
Doporučuji prostudovat tohle, je to srozumitelné i pro netechniky:

https://uloz.to/file/u7b1QwcihaFA/arthe ... WfGQR4Aj==

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

V podstatě jde o tohle: Citace PMA:
Amatérskou výměnu naslepo kus za kus bych nedoporučoval. Musí se minimálně vědět, jaký má OZ v příslušné pozici zisk, některé OZ jsou stabilní třeba až od zisku 5x. Pokud je ve zpětné vazbě OZ ještě nějaký další stupeň, tak může při výměně za rychlejší obvod snadno dojít k nestabilitě a oscilacím. Laik by se, podle mě, měl takové činnosti vyvarovat, pokud nemá možnost měřením ověřit výsledek. Uši v tomto případě moc nepomohou.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jo, to dává smysl, ale to asi každý ví. Na to není třeba divně přeložený článek ;)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Diky, tu citaci od PMA si odnekud pamatuji a to mne drzi od toho zpatky. I trochu obava ze zmeny charakteru zvuku zesilovace. Samozrejme je to ale I lakava predstava. Mozna to necham na nekom, kdo se tim zabyva profesne.
Fidji, presne, udelal jsem si taky znacky na zem a budu cekat, kdy se pani se ozve, ze bedny prekazi. Vyhodou ted je 3,5m dlouhy reprokabel a elektroniku jsem uklidil z dohledu do rohu. Reprobedny samotne nevadi. *palec*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Kdyby chtěl někdo potrápit sestavu.. Jayův testovací playlist na Tidalu. Skladby jsou v odkazu níž. *2thumbsup*
https://tidal.com/browse/playlist/14d2b ... d7109e82db

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Posledních několik dnů si hraji s umístěním Virtuos (i několik drobností se sestavou) a podařilo se mi z nich dostat parádní basy. Hraje to při velké hlasitosti velký a realistický objem basů, přitom ani náznak dunění. Naopak bas si lítá ve stereoscéně sem a tam a i jeho pevnost je bez chyby. Vlastně jsem se přistihl, že chci víc a víc a ještě přidávat hlasitost, abych měl větší i jeho příděl. *jupi* :D Fantazie. Asi i díky stejné citlivosti 86dB je to trochu podobné, jako tomu bylo s ATC, při nižší hlasitosti si bedny jen jemně ševelí, aby se ukázaly a začaly jednoduše zpívat, chtějí více probudit. S uzavřenými SCM40 je ale bas zcela nesrovnatelný, hlavně je ho 2,5x víc. Vlastně je rozdíl i ve výškách. Pořád jsem měl dojem, že jsou ATC zastřené a dost energie to chtělo toto řešit. Zatímco s Revelatorem je spíš úkol výšky krotit. (vždycky jsem měl v minulosti problém s výškami, zdálo se mi, že je jich nedostatek/jsou zastřené. To už je naštěstí pryč.)
Trochu jinak jsem i sestavu zapojil. Zesilovač jde do lišty, když předtím byl ve zdi. Před lištu síť. kabel stříbro velký průřez a z lišty zatím Isotek Intense 32A do KZ, než budu mít další pořádný kabel.
Když vidím tu fotku níž, představuji si, jak to z toho velkého bassreflexu hučí do zdi. Toto umístění jistě vyžaduje dost malou provozní hlasitost. :)
Obrázek
Scanspeak Revelator se stříbrným faceplate.
virtuosaa.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

*bravo* *2thumbsup* Blahopřeji ti, věřím, že ti to hraje parádně. Docela rád bych tu tvou sestavu slyšel ;) , musí to být zážitek.
Ten stříbrný faceplate vypadá také moc zajímavě. Už jsem o tom také přemýšlel, jen jsem si nebyl jistý tím výsledkem.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

kychtax píše:
07 led 2022 14:22

Když vidím tu fotku níž, představuji si, jak to z toho velkého bassreflexu hučí do zdi. Toto umístění jistě vyžaduje dost malou provozní hlasitost. :)
Obrázek
Scanspeak Revelator se stříbrným faceplate.
virtuosaa.jpg
To nemusi byt ziadny problem - vies mat na basovej zlozke vyborny SBIR, aj ked BR nacapis na stenu - vela zavisi od toho kde je posluchova poloha. A vzdy ten BR moze ucpat. Ale mas pravdu - to vyzera na umiestnenie skor optimalizovane na vyzor a WAF ako na optimalnu zvukovu polohu.

Mna by skor zaujimalo ako tam hraju stredy a vysky, najma na lavej strane, ked chyti prvy odraz nesymetricky umiestnenych repro od skla.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Místo tam má. Třeba je při poslechu vytahuje a dává i trochu k sobě.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Výběr zesilovače tedy dopadl pro Accuphase, jestli dobře vidím?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zdravim. Jeste ne. Jeste spis vylepsuji veci a drobnosti kolem.

Odpovědět