kychtax
Re: kychtax
Zaujímavé zrovnanie v čom? Môžeš to popísať?
V konstrukci i vlivu na zvuk. Tyr2 XLR má o jeden vodič méně, celkem 7. V1 má 8. Rozdíl je i ve stínění. TYR2 má myslím síťku. V1 má dvojité protiběžné vlákna (podobně jako Valhalla to má Klotz MC5000). Valhalla je určitě stíněná lépe.
Vliv na zvuk - zvuk s TYR 2 je asi plnější (někdo říká nafouklý), bude se asi hodit do více sestav. S V1 není tak plný zvuk, je ale o kousek dál ve všem, pocitově. Myslel jsem, bude to spíš podobný zvuk, vzhledem k podobné konstrukci. Ale není tomu tak, výsledek je celkem jiný v vyšší míře, než kterou jsem čekal. Platí u mne v sestavě.
Asi mi bude časem bližší výsledek s Valhallou. Díky zvukovému charakteru převodníku (spíš přirozený než analytický) a koncového zesilovače A32 (je na vřelé straně).
Vliv na zvuk - zvuk s TYR 2 je asi plnější (někdo říká nafouklý), bude se asi hodit do více sestav. S V1 není tak plný zvuk, je ale o kousek dál ve všem, pocitově. Myslel jsem, bude to spíš podobný zvuk, vzhledem k podobné konstrukci. Ale není tomu tak, výsledek je celkem jiný v vyšší míře, než kterou jsem čekal. Platí u mne v sestavě.
Asi mi bude časem bližší výsledek s Valhallou. Díky zvukovému charakteru převodníku (spíš přirozený než analytický) a koncového zesilovače A32 (je na vřelé straně).
Ja sa pýtal zámerne lebo viacerý čo som sa dočítal dávali na vrch práve Tyr 2. Bude to samozrejme u každého hrať inak a každý inak vníma hudbu. Rád by som tú V1 tiež porovnal. Možno sa naskytne príležitosť.
Já měl možnost porovnat V1 proti Tyr2 akorát u napájecího kableu - Tyr2 to u mne vyhrál.
XLR jsem porovnával jen V2 a Tyr2 - Tyr2 je v XLR sice hodně dobrý, ale marné, V2 je (bohužel) o kus lepší.
XLR jsem porovnával jen V2 a Tyr2 - Tyr2 je v XLR sice hodně dobrý, ale marné, V2 je (bohužel) o kus lepší.
Já jsem u sebe taky porovnával XLR kabely Valhalla1 proti TYR2 a dával jsem celkem jasně přednost Valhalla1 - přesnější, detailnější zvuk, utaženější basy. TYR2 plnější zvuk ale již chybí detaily, méně konkrétní basy. Věřím ale, že někdo bude dávat přednost TYR2.
Každopádně z obrázku je vidět, že Kychtax má V1 krácenku, takže to taky nemusí hrát úplně stejně jako originálně osazený kabel z Nordost.
Každopádně z obrázku je vidět, že Kychtax má V1 krácenku, takže to taky nemusí hrát úplně stejně jako originálně osazený kabel z Nordost.
Jaký je zatěžovací odpor toho XLR? Vstupní odpor zesilovače nebo co na tom je?
Někdy se zvuk změní se změnou impedance. Chce to jenom pár přesných odporů co by se vešly do konektoru kabelu na straně u zesilovače.
Něco kolem 600-1000ohm.
Někdy se zvuk změní se změnou impedance. Chce to jenom pár přesných odporů co by se vešly do konektoru kabelu na straně u zesilovače.
Něco kolem 600-1000ohm.
Impedance tam určitě hraje roli. Stíníci faktor. Jakost a provedení kontaktů a spojů, atd. 
PS. Moc se mi líbí pájené spoje od výrobců. Kde je vše jak má být, krásná kresba, pravidelný povrch pájeného spoje a přitom nutné minimum cínu. Na to je potřeba dobrý vercajk, postup, um, šikovnost, zkušenost..
Holt to mají jednodušší, když to dělají v sériích a dá se to vychytat.

PS. Moc se mi líbí pájené spoje od výrobců. Kde je vše jak má být, krásná kresba, pravidelný povrch pájeného spoje a přitom nutné minimum cínu. Na to je potřeba dobrý vercajk, postup, um, šikovnost, zkušenost..

Nedávno jsem nějak narazil na propojovací kabel ke gramofonu s RCA. Nízká kapacita, dobré stínění. Psali tam, že se má používat jen ke gramofonu. Nějak mě nenapadá proč ne třeba k CD. Napadá vás něco?
Proč je v tom kabelu 8 drátů? Jak je to zapojené? Mají někde obrázek?
Proč je v tom kabelu 8 drátů? Jak je to zapojené? Mají někde obrázek?
4 a 4 vedle sebe. Stočené do šroubovice. Proč ... na to neznám odpověď. 
Je to podobně udělané jako je vyrábí číňan - ty kopie. Ale číňan asi neumí to stínění. I proto je Valhalla celkem snadno rozpoznatelná - original kabel vs fejk. Fejk nemá stínění žádné, zapomněli ho tam dát v Shenzenu.

Je to podobně udělané jako je vyrábí číňan - ty kopie. Ale číňan asi neumí to stínění. I proto je Valhalla celkem snadno rozpoznatelná - original kabel vs fejk. Fejk nemá stínění žádné, zapomněli ho tam dát v Shenzenu.

Ahoj. Shanim knihy do regalu za sestavou. Cim vic tim lip. Diky za tipy.
Knihkupectví, antikvariát popř. sběrný dvůr... Knihovny vyřazují...atd.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj Honzo,
svého času prodával antikvariátové knihy Kuře na zámku Martinice za 1 Kč za kus. Měl jich desetitisíce. Ale je to už pár let.
https://www.zamekmartinice.cz/
svého času prodával antikvariátové knihy Kuře na zámku Martinice za 1 Kč za kus. Měl jich desetitisíce. Ale je to už pár let.
https://www.zamekmartinice.cz/
Nějaké fejkové knihy z molitanu a filcu?