kychtax
Re: kychtax
Aha. Dekuju. Ten Dac nemá vlastní měnič, že by si z toho vyráběl třeba 2x15V pro výstupní buffery?
Časem můžeš zkusit dát na výstup nějaké polymerové elyty, pokud tam už nejsou. Stačí pár stovek mikro.
Stačí přiletovat třeba přímo na výstupní konektor.
Časem můžeš zkusit dát na výstup nějaké polymerové elyty, pokud tam už nejsou. Stačí pár stovek mikro.
Stačí přiletovat třeba přímo na výstupní konektor.
Zapojil jsem zpatky do zesilovace terminaly WBT. Kdysi uz jsem je provozoval a "zbyly" mi ve skříňce. 
Na 1. foto je i "zelezo" ktere jsem nahradil.

Na 1. foto je i "zelezo" ktere jsem nahradil.
Mam zajimavy poznatek k fastonum. A to ze Mundorf faston na obr. Zluty ma pevnejsi "grip", nez WBT. U WBT hrozi pri zasouvani ohnuti dosedajici celisti a ze bude pak malinko volnejsi. Je potreba si pohlidat. Nastesti je to resitelne. Staci pak klestickami jemne fastonu z obou stran primacknout celist a opet tam pujde natesno. Vysvetlenim muze byt, ze je WBT medeny a mekci, ne tak pruzny, spis se ohne. WBT jsou ty bez ochranne barevne manzetky.
Jinak mam v zesilovaci vymenene i dalsi konektory, a to konkretne za Furutech FT-786 Rh, nejvyssi z nabidky Furutech. Nahradily terminaly Neutrik.
Tento terminal je o malinko vetsi, bylo potreba diru zvetsit.
Tento terminal je o malinko vetsi, bylo potreba diru zvetsit.
Abych tento konektor "podporil", je mezi desku zesilovace A32 a nej pouzit signalovy kabel Neotech NEI 1002. Z nabidky Neotech jde o monokrystal stribro v postr.stineni. pajeno str. pajkou WBT.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 19 dub 2022 23:49, celkem upraveno 1 x.
Dalsi moje uprava spocivala v nahrade nemozneho viklajiciho se konektoru pro vstup sitoveho kabelu (konektor IEC) na zesilovaci Primare. Nahrazoval jsem Furutechem FI 03. Stejny konektor jsem vymenil i na Lin zdroji Pro-Ject. Kdyz uz resim ty sitaky..
Konektor se viklal proto, že byl tak navržen (jako třeba u NAIM) anebo měl být z výroby napevno?
FI 03 na foto níže.
FS, to si myslím není případ toho původního konektoru. Tam to bylo jen nacvakávací, drželo na "pružince" ve které to lítalo. Myslím, za je za tím jen cena. Všechny ty původní konektory jsou low cost. K konektoru FI 03 (z desky) jsem uvnitř dal osvědčený (v DIY) kabel Jantzen postříbřený v ještě posílené izolaci, fastony jsou WBT.
FS, to si myslím není případ toho původního konektoru. Tam to bylo jen nacvakávací, drželo na "pružince" ve které to lítalo. Myslím, za je za tím jen cena. Všechny ty původní konektory jsou low cost. K konektoru FI 03 (z desky) jsem uvnitř dal osvědčený (v DIY) kabel Jantzen postříbřený v ještě posílené izolaci, fastony jsou WBT.
- Přílohy
-
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:

Jen se zeptám, s tím kabelem Neotech NEI-1002 máš více zkušeností nebo co tě vedlo k tomu použít konkrétně tento typ kabelu?
Případně, je ten rozdíl slyšitelný nebo je to spíš pro lepší pocit?
Děkuji
Jasně. Znám, protože je to plus minus klasická konstrukce, žádné hogo fogo, bez stínění, apod. Již několikrát jsem ho použil.
Jen taková zajímavost, zřejmě stejnou metráž používá RD Acoustics. Ty parametry jsou shodné s NEI1002.
https://rdacoustic.cz/cs/high-end-audio ... r-sf2-rca/
https://rdacoustic.cz/cs/high-end-audio ... r-sf2-rca/
S tím napájením z baterek, jsem si nedelal srandu. Tady to nekdo zkusil. Jestli je to slyset netusim
https://i.imgur.com/qc1bPyJ.png
https://i.imgur.com/qc1bPyJ.png
Baterku jsem zkousel a obcas zkusim/mam tady rovnez. Ale to nabijeni porad..
Rozdíl origo spínaný zdroj vs. aku je jednoznačně slyšet. Rozdíl lineární zdroj vs. aku už není tak velký. Zkoušena starší autobaterka 55Ah blokovaná nějakými kondenzátory vs. blok z Li-ion 18650. Na ucho nejlíp zněl li-ion s low-dropout stabilizátorem (aby se s vybíjením neměnilo napětí). Jako kabeláž od aku koaxiální kabel.
Disney+ od 14.6. v CR. Jedem ..