kychtax
Re: kychtax
.. asi to tu kychtaxovi nehnojme
Zkouším bi-wiring.
Původně jsem měl udělanou propojku z kabelu Jantzen. A zapojen single-wire RK na středovýškový terminál.
Kabel jsem rozpletl a teď je to 8 plus 8 na středovýšky a 8 plus 8 na basy.
Všechny vidličky WBT.
Původně jsem měl udělanou propojku z kabelu Jantzen. A zapojen single-wire RK na středovýškový terminál.
Kabel jsem rozpletl a teď je to 8 plus 8 na středovýšky a 8 plus 8 na basy.
Všechny vidličky WBT.
- Přílohy
-
Až si to naposloucháš, tak můžeš zkusit variantu:
basák-dvě smotané 10 v silikonu a všechny tyhle smotánky na středy/výšky.
Schválně.
basák-dvě smotané 10 v silikonu a všechny tyhle smotánky na středy/výšky.
Schválně.
Jako, větší průřez by tomu asi neuškodil. 
Zatím můžu říct že mi biwiring trochu více vyhovuje, než single wire zapojení. Inspiroval mne jeden starý článek na hifiporadně.
https://www.hifiporadna.cz/bi-wiring-bi ... cholu-a224
U Virtuos to myslím platí, co se popisuje pro "oddělené, dostatečně vzdálené výhybky", což zde je. Zvukově mám pocit, že se trochu líp oddělily středy a basy. Jako kdyby ten "spoj" byl čistší.

Zatím můžu říct že mi biwiring trochu více vyhovuje, než single wire zapojení. Inspiroval mne jeden starý článek na hifiporadně.
https://www.hifiporadna.cz/bi-wiring-bi ... cholu-a224
U Virtuos to myslím platí, co se popisuje pro "oddělené, dostatečně vzdálené výhybky", což zde je. Zvukově mám pocit, že se trochu líp oddělily středy a basy. Jako kdyby ten "spoj" byl čistší.
Hele, já to tu už taky nějaký ten pátek propaguju. Se zvukem mi to hnulo hodně. Tak by mě zajímalo, jestli je to jenom náhoda u mě nebo to opravdu funguje. Mám to jak navrhuju. Nejvíc je to znát na mluveném slovu, mužský hlas. Hodně vylezou takové ty vibrace při určitých hláskách. I u mp3. Případně je to nápadné u zpěvu Nohavici nebo Cohena.
Vysvětlit to neumím, na to jsou jiné kapacity. Já si myslím, že by mohlo mít vliv, že jde stejným drátem signál basu, který bývá výrazně silnější než zbytek. Ten signál vyrobí elektromagnetické pole a to se zpětně indukuje do drátů. Možná se to nějak ovlivnuje. Ale třeba je to uplně jinak.
Proto si myslím, že když bi-wire, tak více kabely.
Vysvětlit to neumím, na to jsou jiné kapacity. Já si myslím, že by mohlo mít vliv, že jde stejným drátem signál basu, který bývá výrazně silnější než zbytek. Ten signál vyrobí elektromagnetické pole a to se zpětně indukuje do drátů. Možná se to nějak ovlivnuje. Ale třeba je to uplně jinak.
Proto si myslím, že když bi-wire, tak více kabely.
PMA udělal test s měřeními, týká se EM vyzařování a jeho vlivu na signál u různých zapojených síťových kabelů.
Nejlépe z testovaných vyšel stíněný Van den Hul. Přečtěte si, je to zajímavé.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... out.37335/
Nejlépe z testovaných vyšel stíněný Van den Hul. Přečtěte si, je to zajímavé.

https://www.audiosciencereview.com/foru ... out.37335/
Je to len o vyžarovaní z kábla do bezprostredného okolia (snímacia slučka tesne na sieťovom kábli), nič o vplyve na signál..Len to, že netienený kábel vyžaruje prevážne nepárne harmonické siete., To, že tienený kábel vyžaruje menej, nie je nič nové. A je dobré uvedomiť si metodiku merania a hlavne úrovne tých signálov (nejaké uV) a ako môžu kontaminovať audio signál. Možno signál z prenosky, ak by bol vedený tesne okolo sieťového kábla.PMA udělal test s měřeními, týká se EM vyzařování a jeho vlivu na signál u různých zapojených síťových kabelů
Ale je tam .. různá kabeláž, různé měření a bude i jiný zvuk. Tento VdH znám. Rozdíl bude jistojistě počutelný proti kabelu "gumáku".
Nevím o čem se budeme bavit dál..
PS. Vzpomněl jsem si na rack jednoho nejmenovaného kolegy "měřiče" ze slovanetu (s obřím klubkom kabelů za aparáty) .. Jak mu to tam asi pěkně interferuje..

PS. Vzpomněl jsem si na rack jednoho nejmenovaného kolegy "měřiče" ze slovanetu (s obřím klubkom kabelů za aparáty) .. Jak mu to tam asi pěkně interferuje..

Naposledy upravil(a) kychtax dne 14 zář 2022 11:17, celkem upraveno 4 x.
To klidně může být.
Nejspíš by z toho šel i repro kabel. Akorát by asi měl velkou kapacitu.

Nejspíš by z toho šel i repro kabel. Akorát by asi měl velkou kapacitu.

2 kychtax
Len zopakujem
Len zopakujem
A prečítaj si ten svoj odkaz (debatu), ktorým argumentuješ, celý a pozorne, potom hovor o " počuteľnosti".. Ano , sú tam namerané rozdiely. Ale tie vyžiarené rušenia nejdú priamo do audio signálu.. Nie je tam absolútne nič o vplyve na signál, len o rozdielnom vyžarovaní rušení zo spínaného zdroja v tesnej blízkosti sieťového kábla ..je dobré uvedomiť si metodiku merania a hlavne úrovne tých signálov (nejaké uV)
Signál procházející sondou ovlivněný je... množstvím EMI vyzářeným v závislosti na stínění ze zrovna zapojeného kabelu.
Nepsal jsem nic o audiosignálu.
Zajímalo by mně, co by případně PMA změřil s větší vzdáleností sondy, např. 1cm, 10cm, 30 apod. Tam se asi EMI bude rapidně snižovat, předpokládám s druhou mocninou vzdálenosti.
Nepsal jsem nic o audiosignálu.
Zajímalo by mně, co by případně PMA změřil s větší vzdáleností sondy, např. 1cm, 10cm, 30 apod. Tam se asi EMI bude rapidně snižovat, předpokládám s druhou mocninou vzdálenosti.
A tak, kdo si hraje nezlobí 
Jedni měří, druzí poslouchají změny poslechem. Postižený jsou obě strany, vo tem žádná. Výsledek je jedno, jsou irelevantní obě strany. Lepší než chodit chlastat do knajpy. A vo tom to je. Každý má svou cestu, svou zkušenost a svou pravdu. Raději si pustím Gotta a nebo Zagorovou, a budu si přát, at mi to hraje
Jedni měří, druzí poslouchají změny poslechem. Postižený jsou obě strany, vo tem žádná. Výsledek je jedno, jsou irelevantní obě strany. Lepší než chodit chlastat do knajpy. A vo tom to je. Každý má svou cestu, svou zkušenost a svou pravdu. Raději si pustím Gotta a nebo Zagorovou, a budu si přát, at mi to hraje
A toto napísal kto?Nepsal jsem nic o audiosignálu.

Rozdíl bude jistojistě počutelný proti kabelu "gumáku"