kychtax
Re: kychtax
Ano souhlasím, ale chybí mi tu to konkrétní měření na výstupu tvého preampu, že tomu tak skutečně není. Konkrétní měření PC kabelu a lepšího stíněného kabelu. Takto je to jen suché konstatování, srovnatelné s tím, že to někdo slyší.
Pozri si SZ, sem to dávať nebudem.. Skúšal som aj sieťový kábel za cca 30% ceny preampu. A nič sa ( objektívne) nezlepšilo, nezmenilo..
blesk666

Ale aký meraný kábel??? Tá slučka je ako snímač rušenia zo vzduchu pri sieťovom kábli, indukovaný signál je káblom (za tým BNC konektorom) privedený do zvukovky, spektrálneho analyzátora, nie je to žiadny meraný kábelTo som sa samozrejme upisal, v tom ze nebol zasluckovany napajaci kabel ale merany kabel

Díky BVa za poslané, bohužel tam to srovnání, o kterém jsem psal chybí a jsme zase na začátku.
Však práve to, že tam nič nie je, je tým porovnaním. Pri zmene sieťového kábla z PC kábla za 3Euro za exotický zázrak za 350 Eur žiadna zmena spektra na výstupe preampu až do úrovne -135dBV, čo je hranica rozlíšenia mojich meraní. Aby sa zmenil zvuk, musí sa zmeniť spektrum signálu, to sa snáď dohodneme..
Myslim ze rozumiete len sa vam to nehodi “do kramu” Mne je to inak vcelku ukradnute co nameral PMA.BVa píše: ↑15 zář 2022 15:01blesk666Ale aký meraný kábel??? Tá slučka je ako snímač rušenia zo vzduchu pri sieťovom kábli, indukovaný signál je káblom (za tým BNC konektorom) privedený do zvukovky, spektrálneho analyzátora, nie je to žiadny meraný kábelTo som sa samozrejme upisal, v tom ze nebol zasluckovany napajaci kabel ale merany kabel![]()
BVa uměl bys změřit rozdíl v signálu při použití běžné reprodvoulinky a nějakého fancy kabelu typu Valhalla a podobně?
Nebo možná už i něco máš změřené?
Nebo možná už i něco máš změřené?
Valhallu a podobné som nemeral, ale zázraky sa nedejú..
Úlohu hrajú odpor, kvalita kontaktov a čo najmenšia plocha "závitu" vytvoreného káblom. A kábel je v sérii s nelineárnym odporom (reprobox).
Prakticky stačí prierez cca 2x2,5-2x4mm2 (pri minimálnej potrebnej dĺžke), kvalitné banánky alebo vidličky a skrútenie vodičov, ideálny je koaxiál. Za týchto podmienok je signál pred a za káblom prakticky identický (závisí to na vlastnostiach boxu), bez ohľadu na cenu a značku kábla. Zázraky sa nedejú
Osobne používam koax Magellan SPK240
Úlohu hrajú odpor, kvalita kontaktov a čo najmenšia plocha "závitu" vytvoreného káblom. A kábel je v sérii s nelineárnym odporom (reprobox).
Prakticky stačí prierez cca 2x2,5-2x4mm2 (pri minimálnej potrebnej dĺžke), kvalitné banánky alebo vidličky a skrútenie vodičov, ideálny je koaxiál. Za týchto podmienok je signál pred a za káblom prakticky identický (závisí to na vlastnostiach boxu), bez ohľadu na cenu a značku kábla. Zázraky sa nedejú

Jarda, Internet je plny merani kablov, o tom ci sa da zmerat rozdiel v signale medzi 2 elektricky primeranymi kablami nie su ziadne velke pochybnosti [nedaju sa]
Napr. naposledy tuto : https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.37308/
Cela debata je uz od zaciatku o tom, ze ci existuje nejake "meranie X", ktore by dokazalo, ze medzi signalom je rozdiel, ale o ktorom vdaka obmedzeniam dnesneho poznania netusime. Druha rovina debaty je, ze ci existuje vedecky potvrdeny test, kde by niekto v kontrolovanych podmienkach dokazal, ze existuju rozdiely medzi kablami [neexistuje]
Na druhej strane - nebudem nikoho presveidcat, ze ci mohol/nemohol nieco pocut po vymene kabla. Ked tvrdi, ze pocul, tak asi pocul. Nepredpokladam, ze niekto potrebuje klamat, najma nie ked nema ziadny komercny zaujem.
Moja osobna skusenost je, ze podstatne vylepsenia zvuku sa dosahuju inak ako vymenou a ladenim kablov, preto sa zameriavam na to podstatne a nie na kable. Mam "dost dobre" kable a tak to uz asi aj zostane.
BVa impedance toho SPK240 je nějakých 38? Nebo jsem to spočítal špatně?
Kdyby se daly 4 paralelně, tak už je to dost blízko impedanci reprobeden.
Pokud by to mohlo mít nějaký vliv.
Kdyby se daly 4 paralelně, tak už je to dost blízko impedanci reprobeden.
Pokud by to mohlo mít nějaký vliv.
Čo ťa trápi impedancia?? Chceš riešiť odrazy na neprispôsobení impedacií v audiopásme pri dlžke kábla do cca5m? A do série s výstupom konca dáš tiež odpor, aby sa to impedančne prispôsobilo? V audiopásme to nemá absolútne žiadny vplyv..
Naposledy upravil(a) BVa dne 16 zář 2022 12:38, celkem upraveno 1 x.
Asi ne. A počítám, že vliv indukčnosti bude i na 20kHz nula prd. Tak proč je to slyšet? Nebo se mi to jenom celé zdá?
Opakovaně, na různých sestavách.
Opakovaně, na různých sestavách.
Pozrel by som výstup konca osciloskopom, či sa to pri vyššej kapacite kábla parazitne nerozkmitá, nejaká nestabilita pri komplexnej záťaži.
A hlavne, skús slepý test
A hlavne, skús slepý test

Jo, lepší zvuk byl s kabely s větší kapacitou a menší indukčností. Doma to nejvíc slyším u mužského hlasu, mluvené slovo. Všechny hlásky které "drnčí"
Neumím to popsat, ale přibude tam "tělo" Osciloskop nemám k dispozici.
Součet kapacit obou kabelů k bedně je cca 1000pF
Neumím to popsat, ale přibude tam "tělo" Osciloskop nemám k dispozici.
Součet kapacit obou kabelů k bedně je cca 1000pF
Posledni dobou si rikam, ze sestava hraje vlastne obycejne, bez kudrlinek. Kdyz ztlumim ses. A zesilim telku, vlastne to hraje podobne. Samozrejme je ale vseho trochu vic a dal. Ale v te signature nebo charakteru zvuku neni neceho, ze by prebyvalo. Zaroven neni zvuk nutny, sedy, fadni. To pricitam Xavianum, ktere maji "hravy" charakter. Vlastne neni moc kam se jiz posouvat. Uz si jen budu dal hrat s drobnostmi. A samozrejme posloucham plnymi dousky, hrajeme filmy, Psx atd.
psx4 jsem v tydnu vytunil. Vymenil jsem ventilator za tichy (z obchodu v tom byla neuveritelne hlasita turbina) a vymenil jsem disk za SSD (rychlejsi nacitani vseho). Byla s tim piplacka, bylo to potreba cele rozdelat (pomohl Yt)