kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Nevadi, poslechnu si rad i vinyl ci lampy i presny. Ale ten presny, co to vlastne je, ze. Vetsinou nejaky sussi zvuk, ale ten ma tendenci omrzet, myslim obecne. Melo by to mit poradny masity tembr, ale i zatah, rychlost. Ale i cistotu, transparenci, rozliseni. Neni to jednoduchy konicek.. :-D a kde to takhle hraje? Tak např. u kolegy Pytel. Kdo jste u něj slyšeli např. master pásky, jistě dáte za pravdu. *thumbs up*

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Díky Kychtaxi za sdílení zkušeností! Myslet si o tom můžu co chci, ale nevyzkoušel jsem a proto jsem vděčný za takové podněty a zajímavé čtení. ASR je plné takových testů a je vlastně otázka co tím Amirm a jeho kolegové sledují. Mašiny mají perfektní, ale ruce a hlavu jalovou. Problém s neobjektivním měřením se objevuje čím dál častěji a válečníci z ASR bojují za svou pravdu. Amirm zatím počítá love a poslouchá "špatně" měřící Mark Levinson monobloky za pul milionu. Dobrej byznys.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Problém s neobjektivním měřením se objevuje čím dál častěji
a že teda nedáš odkaz

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Maxpower píše:
29 zář 2022 12:50
Díky Kychtaxi za sdílení zkušeností! Myslet si o tom můžu co chci, ale nevyzkoušel jsem a proto jsem vděčný za takové podněty a zajímavé čtení. ASR je plné takových testů a je vlastně otázka co tím Amirm a jeho kolegové sledují. Mašiny mají perfektní, ale ruce a hlavu jalovou. Problém s neobjektivním měřením se objevuje čím dál častěji a válečníci z ASR bojují za svou pravdu. Amirm zatím počítá love a poslouchá "špatně" měřící Mark Levinson monobloky za pul milionu. Dobrej byznys.
Ked si porovnam Amira a jeho model zalozeny na dobrovolnych prispevkoch od clenov ASR vs subjektivni recenzenti, ktorych stranky su zaplnene reklamami na kable a grounding boxy, tak nejako tak sa mi ten Amir zda trochu doveryhodnejsi. Asi mozno aj preto, ze tomu o com pise, aj rozumie. A z mojho osobneho pohladu - tiez mam nejake skusenosti napr. z monitormi, ktore testuje aj subjektivne - a tam sa moje a jeho poznatky velmi casto zhodnu.

To ze vela hifistov nerozumie uplnym technickym zakladom svojho hobby a preto sa im kazdy objektivny fakt zda podozrivy, to je uplne iny problem.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Fidji99 píše:
29 zář 2022 13:26
Maxpower píše:
Ked si porovnam Amira a jeho model zalozeny na dobrovolnych prispevkoch od clenov ASR vs subjektivni recenzenti, ktorych stranky su zaplnene reklamami na kable a grounding boxy, tak nejako tak sa mi ten Amir zda trochu doveryhodnejsi. Asi mozno aj preto, ze tomu o com pise, aj rozumie. A z mojho osobneho pohladu - tiez mam nejake skusenosti napr. z monitormi, ktore testuje aj subjektivne - a tam sa moje a jeho poznatky velmi casto zhodnu.

To ze vela hifistov nerozumie uplnym technickym zakladom svojho hobby a preto sa im kazdy objektivny fakt zda podozrivy, to je uplne iny problem.
Neber to ve zlém, jen když něco změříš objektivně a něco ne, tak pak nastává problém a pro mě je pak těžké věřit mu i ty objektivní měření. To si musí každý srovnat sám a věřit podle své úvahy. Pro mě jsou měření stejně důležitá, jako kdo ty měření dělá...

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Maxpower píše:
Fakt ma Amirm doma ML? Ktory model? To mi nejak nesedi s jeho prezentaciou na fore. Povedal by som ze bude mat doma bud Benchmark AHB2 alebo nieco od Bruna Putzeysa

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Prostě co si o těch grounding boxech myslí Amirm je úplně irelevantní, důležité je co si o nich myslíš ty! ASR není žádná bible věrohodných informací, i když se tam určitě najdou, stejně jako na tomto fóru.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@Maxpower - mne je zaroven aj uplne jedno co si Grounding boxoch mysli hocikto iny. Ja som zastancom smeru racio-hifi - akustika, kvalitne repro, DRC a vyvazene komponenty. Ked raz budem mat pocit, ze sa v tychto oblastiach nemam kam posunut, zacnem riesit ezoteriku. Problem, ktory u vela ludi vidim, je to, ze nemaju vyriesene uplne bazalne veci a upinaju sa na zazracne krabicky.

Ja som si na relativne dobry zivot zarobil tym, ze veda funguje a preto jej aj verim. YMMV.

A ked si mam vybrat medzi skvelo merajucim zosikom a odporucenim od Brezinu na "muzikalni kulaty basy", tak si pojdem vypocut ten co dobre meria. Lebo moja skusenost je to, ze veci co dobre meraju, zvyknu byt kompetentne skonstruovane. Cele hifi je o transformacii dat do elektriky a nasledne do audio vln. Nie je tam ziadna magia,

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

@Fidji99 - Máš pravdu, taky to tak mám. Všichni se snaží podsouvat to svoje, jak Březina, který nesmí nikoho urazit, tak Amir, který nesmí urazit Topping. Je na nás, to pokud možno vyzkoušet a udělat si vlastní názor. Rozeznat marketing a fakta je složité a vždycky bylo. Žádné jednoduché řešení většinou není. Fyzika se ošálit nedá, možná trochu ohnout. Všechna měření se dají manipulovat a to nejen v hifi viz dieselgate atd... Elizabeth Holmes to dokonce žrali několik let. Proto je důležité se nenechat opít rohlíkem, at´už od kohokoliv!
K ezoterice - nejsem velkým příznivcem, ale někdo chodí na drahé večeře a někdo si udělá lepší jídlo doma, je to každého věc a jsem rád i za příspěvky k ní. To, že tomu nevěřím je jedna věc, ale nebudu sem psát bláboly, radši napíšu vyzkoušel jsem a u mě nic... nebo nic nepíšu.

New shukey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New shukey »

Já se přiznám,mám rád esoteriku,protože těm měřením vůbec nerozumím

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tenhle pán to asi bude mít podobně
kychtax píše:
29 zář 2022 10:59
Nevadi, poslechnu si rad i vinyl ci lampy i presny. Ale ten presny, co to vlastne je, ze. Vetsinou nejaky sussi zvuk, ale ten ma tendenci omrzet, myslim obecne. Melo by to mit poradny masity tembr, ale i zatah, rychlost. Ale i cistotu, transparenci, rozliseni. Neni to jednoduchy konicek.. :-D a kde to takhle hraje? Tak např. u kolegy Pytel. Kdo jste u něj slyšeli např. master pásky, jistě dáte za pravdu. *thumbs up*

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Paul Mcgowan je taka kontroverzna postava. Ma konstrukterske znalosti ale aplikuju do nich v PS audio pre mna nie velmi pochopitelne niektore riesenia. (napr vystupne trafaciky v ich DAC-och su cista prasarna)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Mal som doma pred par rokmi ten ich top DAC Perfect Wave (bolo mi PS audio neviem preco sympaticke). To bol asi najhorsi DAC co som kedy v zivote pocul.Ako original to hralo horsie ako 20 rokov stara Theta Digital.
Normalne som myslel ze mi na ATC kach odisiel zosik alebo nieco podobne.

Uz teraz mi je luto toho cloveka co si kupi ten bazarovy kup co je na predaj.

Odpovědět