kychtax
Re: kychtax
Kychtax
Díky za super návod. Jaký potom je vliv toho vylepšení na zvuk?
Já se přiznám, že se mi do toho moc nechce z důvodu pracnosti a rizika poškození kabelů při takové manipulaci.
Díky za super návod. Jaký potom je vliv toho vylepšení na zvuk?
Já se přiznám, že se mi do toho moc nechce z důvodu pracnosti a rizika poškození kabelů při takové manipulaci.
To bych nejraději slyšel od Vás, co to zkusíte.
jako nějaký feedback.

no teraz sa este mozes zamyslet nad tym ako vytunit telku. Napajaci kabel, linerany zdroj, DDC medzi telku a DAC…
Honzo, nedávno jsem opravoval RCA kabely jedné renomované US firmy, a měly kabely vysypané pískem a ještě k tomu obarvený modrou skalicí. Prý po mnoha letých zkušenostech a různých testech to nejlepší co může být.
Pískem jsem blbnuli s Lachimem před 20. roky. Ještě Ti doporučuji signálové kabely ( stříbrné vodiče v olivovým oleji ), před 25. roky top v Japonsku, několik setů jsem zkompletoval, dokonce jeden hifista je používá dodnes.
Kdo si hraje , ten nezlobí. Hlavně spokojenost se zvukem.
Pískem jsem blbnuli s Lachimem před 20. roky. Ještě Ti doporučuji signálové kabely ( stříbrné vodiče v olivovým oleji ), před 25. roky top v Japonsku, několik setů jsem zkompletoval, dokonce jeden hifista je používá dodnes.
Kdo si hraje , ten nezlobí. Hlavně spokojenost se zvukem.
ten olivovy olej lisovany za studena alebo staci obyc na varenie? Mam teraz vyborny panensky priamo z rodinnej Talianskej farmy, ten by mi bolo luto
Stříbro izolované bavlnou. Co víc si přát.
-
- Kontaktovat uživatele:
Hustý vlákno
Už teď při poslechu uvažuji o TV,oleji a písku
Ale je pravda,to nemůžu popřít,že spokojenost je u každého jinde a je nejdůležitější atribut ve finále.Jen je pravda,že zrovna zde,kde se fakt každý konektor a jeho materiál poznal okamžitě,je finále TV a YTBhodně překvapující

A to fakt bylo cílem té tvé trnité cesty (vyplněné neustálým vzýváním "dobrého ducha"), aby to neurazilo a dalo se to poslouchat? Vzpomněl jsem si, jak si užívali poslech mí rodiče, na čem tu jejich muziku poslouchali . . . a také to nikoho neurazilo
PS: Manželka si také občas něco pustí z YouTube (TV → SPDIF → DAC → zesilovač → reprosoustavy), je to ale nouzové a výjimečné řešení. Má představa o poslechu je trochu někde jinde. Ale neberu ti to, je to jen a jen tvoje věc.
Otazka je co je spravne - ci vysypat TV pieskom a natretr obrazovku olivovym olejom, alebo prebehnut displej korundovou pieskovvackou a ponorit TV do kupela z olivoveho oleja .....New shukey píše: ↑13 dub 2023 23:16Hustý vláknoUž teď při poslechu uvažuji o TV,oleji a písku
Ale je pravda,to nemůžu popřít,že spokojenost je u každého jinde a je nejdůležitější atribut ve finále.Jen je pravda,že zrovna zde,kde se fakt každý konektor a jeho materiál poznal okamžitě,je finále TV a YTBhodně překvapující
Ale teraz bez srandy - bavime sa o komercnom TV pristroji, kde je hudobny signal spracovavany najlacnejsim moznym chipom [pocitam tak za 70 cenotov nejaky vlastny chip od Samsungu alebo nejake TIcko z THD okolo 90], to ide to standardneho vystupneho modulu kde je Toslink, HDMI atd [2.50 euro alebo nieco podobne, rozhodne to najlacnjsie co sa da kupit v objeme 10 milionov kusov rocne]
Pridajme si k tomu, ze to je 13 bitove sprasene MQA Tidalu - no myslim si, ze toto nezachrani ani diamantovym prachom vysypany kabel a ani slzami elfov pretrete konektory.
ALe este raz - Kychtax je otvoreny a uprimny clovek, nieco ako dadaft a nebude mat jedneho dna problem priznat za sa myli,
Pustil som si tento Babylon z YT a pre porovnanie z Qobuzu a aj ja, čo mnohé rozdiely nepočujem, si to trúfam rozoznať aj v slepom teste, keby sa dal jednoducho zrealizovať. Dá sa počúvať aj YT, ale priestor i čistota je z Qobuzu výrazne lepšia.
Otázka na kychtaxa: používaš YT Premium?
Zle som čítal, fakt je tam na 1. mieste Tidal 

Moze to byt aj tak ze Kychtaxa ten YT bavi aj kvoli tomu, ze su tam aj nahravky koncertov ktore nevysli na ziadnom nosici ci streamovacej platforme a niektre tie koncerty su aj pekne nahrate. Potom spolu s obrazom k tomu, je to zabava pocuvat a pozerat to. Takze aj ten lacny hardware v telke a kompresia nahravky tomu nezoberu zabavnost. Navyse je to obsah ktory sa casto neda nikde inde pocut v lepsej kvalite. Zaujimave su napr zive koncerty z Londynskych “Tiny Desk” alebo Seatelskeho alternativneho radio KEXP. (je toho urciye ovela viac).
Je to tak, aj ja som si AVRko doladil tak, aby som bol aj s hudbou z neho spokojný (hlavne sub a DRC cez YPAO pomohlo). Mne sa celkom páčia koncerty z concertgebouw a aj bbc má občas fajn program.
V tomto smere bolo zabavne vidiet a pocut Fidjiho multikanal dotiahnuty blizko dokonalosti. Ta ista nahravka z Blu ray z mulikanalu a na velke platno a potom prepnutie do sterea a bez obrazu, bolo jak keby si prepol zo spickoveho hifi na prenosny soundbar