kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od Jiri »

Kychtax
Díky za super návod. Jaký potom je vliv toho vylepšení na zvuk?
Já se přiznám, že se mi do toho moc nechce z důvodu pracnosti a rizika poškození kabelů při takové manipulaci.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

To bych nejraději slyšel od Vás, co to zkusíte. ;) jako nějaký feedback.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

no teraz sa este mozes zamyslet nad tym ako vytunit telku. Napajaci kabel, linerany zdroj, DDC medzi telku a DAC…

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Honzo, nedávno jsem opravoval RCA kabely jedné renomované US firmy, a měly kabely vysypané pískem a ještě k tomu obarvený modrou skalicí. Prý po mnoha letých zkušenostech a různých testech to nejlepší co může být.

Pískem jsem blbnuli s Lachimem před 20. roky. Ještě Ti doporučuji signálové kabely ( stříbrné vodiče v olivovým oleji ), před 25. roky top v Japonsku, několik setů jsem zkompletoval, dokonce jeden hifista je používá dodnes.

Kdo si hraje , ten nezlobí. Hlavně spokojenost se zvukem.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ten olivovy olej lisovany za studena alebo staci obyc na varenie? Mam teraz vyborny panensky priamo z rodinnej Talianskej farmy, ten by mi bolo luto👀

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Stříbro izolované bavlnou. Co víc si přát.

New shukey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New shukey »

Hustý vlákno *thumbs up* Už teď při poslechu uvažuji o TV,oleji a písku :lol: Ale je pravda,to nemůžu popřít,že spokojenost je u každého jinde a je nejdůležitější atribut ve finále.Jen je pravda,že zrovna zde,kde se fakt každý konektor a jeho materiál poznal okamžitě,je finále TV a YTBhodně překvapující

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

kychtax píše:
13 dub 2023 09:40
. . . psal jsem něco ve smyslu, že se to dá poslouchat, užit si a neurazí to.
A to fakt bylo cílem té tvé trnité cesty (vyplněné neustálým vzýváním "dobrého ducha"), aby to neurazilo a dalo se to poslouchat? Vzpomněl jsem si, jak si užívali poslech mí rodiče, na čem tu jejich muziku poslouchali . . . a také to nikoho neurazilo 🙏🙄

PS: Manželka si také občas něco pustí z YouTube (TV → SPDIF → DAC → zesilovač → reprosoustavy), je to ale nouzové a výjimečné řešení. Má představa o poslechu je trochu někde jinde. Ale neberu ti to, je to jen a jen tvoje věc.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

New shukey píše:
13 dub 2023 23:16
Hustý vlákno *thumbs up* Už teď při poslechu uvažuji o TV,oleji a písku :lol: Ale je pravda,to nemůžu popřít,že spokojenost je u každého jinde a je nejdůležitější atribut ve finále.Jen je pravda,že zrovna zde,kde se fakt každý konektor a jeho materiál poznal okamžitě,je finále TV a YTBhodně překvapující
Otazka je co je spravne - ci vysypat TV pieskom a natretr obrazovku olivovym olejom, alebo prebehnut displej korundovou pieskovvackou a ponorit TV do kupela z olivoveho oleja .....

Ale teraz bez srandy - bavime sa o komercnom TV pristroji, kde je hudobny signal spracovavany najlacnejsim moznym chipom [pocitam tak za 70 cenotov nejaky vlastny chip od Samsungu alebo nejake TIcko z THD okolo 90], to ide to standardneho vystupneho modulu kde je Toslink, HDMI atd [2.50 euro alebo nieco podobne, rozhodne to najlacnjsie co sa da kupit v objeme 10 milionov kusov rocne]

Pridajme si k tomu, ze to je 13 bitove sprasene MQA Tidalu - no myslim si, ze toto nezachrani ani diamantovym prachom vysypany kabel a ani slzami elfov pretrete konektory.

ALe este raz - Kychtax je otvoreny a uprimny clovek, nieco ako dadaft a nebude mat jedneho dna problem priznat za sa myli,

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

PetrD píše:
12 dub 2023 00:09
Jestli mohu malou poznámku k TV (YouTube) jako zdroji . . . včera jsem si tento zdroj užíval, až mi naskakovala husí kůže →
Pustil som si tento Babylon z YT a pre porovnanie z Qobuzu a aj ja, čo mnohé rozdiely nepočujem, si to trúfam rozoznať aj v slepom teste, keby sa dal jednoducho zrealizovať. Dá sa počúvať aj YT, ale priestor i čistota je z Qobuzu výrazne lepšia.

Otázka na kychtaxa: používaš YT Premium?

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Fidji99 píše:
14 dub 2023 07:54
...
Pridajme si k tomu, ze to je 13 bitove sprasene MQA Tidalu - no myslim si, ze toto nezachrani ani diamantovym prachom vysypany kabel a ani slzami elfov pretrete konektory.
...
Prečo sprasene MQA Tidalu, ak počúva z YouTube?

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Zle som čítal, fakt je tam na 1. mieste Tidal :(

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Moze to byt aj tak ze Kychtaxa ten YT bavi aj kvoli tomu, ze su tam aj nahravky koncertov ktore nevysli na ziadnom nosici ci streamovacej platforme a niektre tie koncerty su aj pekne nahrate. Potom spolu s obrazom k tomu, je to zabava pocuvat a pozerat to. Takze aj ten lacny hardware v telke a kompresia nahravky tomu nezoberu zabavnost. Navyse je to obsah ktory sa casto neda nikde inde pocut v lepsej kvalite. Zaujimave su napr zive koncerty z Londynskych “Tiny Desk” alebo Seatelskeho alternativneho radio KEXP. (je toho urciye ovela viac).

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Je to tak, aj ja som si AVRko doladil tak, aby som bol aj s hudbou z neho spokojný (hlavne sub a DRC cez YPAO pomohlo). Mne sa celkom páčia koncerty z concertgebouw a aj bbc má občas fajn program.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

V tomto smere bolo zabavne vidiet a pocut Fidjiho multikanal dotiahnuty blizko dokonalosti. Ta ista nahravka z Blu ray z mulikanalu a na velke platno a potom prepnutie do sterea a bez obrazu, bolo jak keby si prepol zo spickoveho hifi na prenosny soundbar

Odpovědět