kychtax
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: kychtax
to vse co mas krmis z toho elegana ?? co bylo pocitaci ?
Můžeš alespoň naznačit konstrukci Paolo kabelu? Stačí koax/dvoulinka/kroucená vícelinka
SROLL Lyric je výborné kombo zesilovač/DAC ale stejně si myslím, že Panasonic DVD S75 nebude adekvátní transport a pokud by se připojil např. CAMBRIDGE AUDIO CXC tak by to bylo určitě ještě lepší.
Elegan nebyl v planu. Byl ve skrini a vytahnut, aby byla kde pustit placka.
Paoluv kabel je zřejmě trochu podobny Inakustik ls 2404. S tim rozdilem, ze vodice jsou solid core, hybrid Cu Ag. A zrejme ma i mensi prumer.
Paoluv kabel je zřejmě trochu podobny Inakustik ls 2404. S tim rozdilem, ze vodice jsou solid core, hybrid Cu Ag. A zrejme ma i mensi prumer.
Když už chceš dávat závaží na filtr, tak bych zkusil železnou plotnu cca 10-15mm, na celou plochu. Zatíží a ještě trochu pozlobí unikající mag pole. Mezi třeba filc 2-3mm, aby se filtr nepoškrábal.
Když bych dával závaží na bedny, tak bych zrušil veškerý tvrdý podklad, včetně nožiček. Dal bych masivní gumové nohy místo hrotů a bedny dal přímo na podlahu. Doma to mám tak, že mám bedny na stojanech.
Bedny jsou podlepené silným hustým těsnícím molitanem. Takže žádné nožky. Na bednách mám závaží cca 5kg. Jsou to malé pidibudky, s vnitřním matrixem. Takže na omak skoro mrtvá bedna.
http://www.kipp.cz/cz/cs/Produkty/Ovl%C ... C3%A9.html
Když bych dával závaží na bedny, tak bych zrušil veškerý tvrdý podklad, včetně nožiček. Dal bych masivní gumové nohy místo hrotů a bedny dal přímo na podlahu. Doma to mám tak, že mám bedny na stojanech.
Bedny jsou podlepené silným hustým těsnícím molitanem. Takže žádné nožky. Na bednách mám závaží cca 5kg. Jsou to malé pidibudky, s vnitřním matrixem. Takže na omak skoro mrtvá bedna.
http://www.kipp.cz/cz/cs/Produkty/Ovl%C ... C3%A9.html
Jardo, když jsem minule zkoušel dávat závaží na bedny na gumě/pryži (dole), nebylo to ono. Měl jsem to tak, abych mohl šoupat stojany ode zdi a ke zdi.
Už si přesně nevzpomínám, ale myslím, že jsem přišel trochu o výšky a víc to začalo dunět.
Když jsem dal ty ocel. bloky dolů na základnu stojanu, tak se to zlepšilo, byl pak víc rigidní.. Ale ta pryž stejně musela nakonec jít pryč -> hroty. Posun byl větší.
Když jsem pak opět dával závaží nahoru a dole cerabally/hroty a bedny byly úplně stabilní k podlaze, většinou (nebo vždy) to zvuk zlepšilo.
Konkrétně..
Teď tam mám 7kg závaží a budu zkoušet ještě větší váhy, kolem 20kg a pak i víc. Když dám tu 7kg pryč, zdá se mi, že se sníží přesnost na basech/zvýší neklid (prakticky už to bez toho nemůžu poslouchat, možná okobias??
)
Ale zdůvodnění na to mám. Mechanicky. Když zkusím bednou pohnout s a bez závaží, pružení je větší bez závaží.. Když do ní ťuknu a je pořádně zatížená, téměř se nepohne.
Prostě ta bedna při vyšší hlasitosti víc "tancuje".
Špatně se to vysvětluje psaně, snad je to pochopitelné.
Jinak ten Ceraball tomu pomohl hodně, víc než nějaká závaží. Asi stejná zkušenost jako u Pytla, o třídu lepší basy. Zejména při velké hlasitosti velmi slyšitelné.
Už si přesně nevzpomínám, ale myslím, že jsem přišel trochu o výšky a víc to začalo dunět.
Když jsem dal ty ocel. bloky dolů na základnu stojanu, tak se to zlepšilo, byl pak víc rigidní.. Ale ta pryž stejně musela nakonec jít pryč -> hroty. Posun byl větší.
Když jsem pak opět dával závaží nahoru a dole cerabally/hroty a bedny byly úplně stabilní k podlaze, většinou (nebo vždy) to zvuk zlepšilo.
Konkrétně..
Teď tam mám 7kg závaží a budu zkoušet ještě větší váhy, kolem 20kg a pak i víc. Když dám tu 7kg pryč, zdá se mi, že se sníží přesnost na basech/zvýší neklid (prakticky už to bez toho nemůžu poslouchat, možná okobias??

Ale zdůvodnění na to mám. Mechanicky. Když zkusím bednou pohnout s a bez závaží, pružení je větší bez závaží.. Když do ní ťuknu a je pořádně zatížená, téměř se nepohne.
Špatně se to vysvětluje psaně, snad je to pochopitelné.
Jinak ten Ceraball tomu pomohl hodně, víc než nějaká závaží. Asi stejná zkušenost jako u Pytla, o třídu lepší basy. Zejména při velké hlasitosti velmi slyšitelné.

Já ti rozumím. Chce to tvrdší gumu, tak akorát. Na ty tvoje bedny není 7kg zas až tak moc. Ale pokud ti to takhle funguje, tak proč ne. Mně se bedny nehoupu a jsou na měkkém podkladu.
Závaží není okobias. Změní se modul pružnosti soustavy nebo jak se to odborně nazývá
Prostě větší hmota se hůře rozhýbe a při ploše povrchu bedny už může být slyšet i malá výchylka.
Může to odpovídat membráně repráku 500mm+ ?
Závaží není okobias. Změní se modul pružnosti soustavy nebo jak se to odborně nazývá

Může to odpovídat membráně repráku 500mm+ ?
Dovysvětlení
Při vysoké hlasitosti - bez závaží - bedna tancuje - bas je méně přesný nebo trochu mdlý
Při vysoké hlasitosti - se závažím - bedna na dotek méně vibruje, když se jí dotknu - bas je přesnější
A jeden poznatek k těm ceraballům vs. hrotům. Když do bedny ťuknu s a bez CB chová se to podobně jako s a bez závaží.
Z toho si odvozuju, že CB taky pomůže tomu aby bedna méně "pružila" do stran.
Že ta kulička způsobí zpevnění ve víc osách, než pouhý hrot. Bohužel to neumím vysvětlit správně fyzikálně. Ale určitě už se někde řešilo..
Dovysvětlení
Při vysoké hlasitosti - bez závaží - bedna tancuje - bas je méně přesný nebo trochu mdlý
Při vysoké hlasitosti - se závažím - bedna na dotek méně vibruje, když se jí dotknu - bas je přesnější
A jeden poznatek k těm ceraballům vs. hrotům. Když do bedny ťuknu s a bez CB chová se to podobně jako s a bez závaží.
Z toho si odvozuju, že CB taky pomůže tomu aby bedna méně "pružila" do stran.
Že ta kulička způsobí zpevnění ve víc osách, než pouhý hrot. Bohužel to neumím vysvětlit správně fyzikálně. Ale určitě už se někde řešilo..
Naposledy upravil(a) kychtax dne 04 dub 2017 21:47, celkem upraveno 1 x.
Přišroubuj na boky železné pláty, cca 15kg kousek, cca 10 šroubů na stěnu. Posílíš stěny a zmenšíš vibrace 
Případně nech ušít na bednu nějaký tlumící pytel. Díry akorát pro repro. Vibrace stěn se tolik neprojeví
I 1cm filc by byl znát.

Případně nech ušít na bednu nějaký tlumící pytel. Díry akorát pro repro. Vibrace stěn se tolik neprojeví

I 1cm filc by byl znát.
Možná postavit kolem nich formu a zabetonovat je k podlaze by bylo ještě lepší?
(kam se hrabe břidlice...)

(kam se hrabe břidlice...)

Ano. I to je cesta. Nebo použít pláty olova
https://www.wilsonaudio.com/pdf/manuals ... ries-5.pdf
http://www.stereophile.com/floorloudspe ... Ocj9fdd.97
https://www.wilsonaudio.com/pdf/manuals ... ries-5.pdf
http://www.stereophile.com/floorloudspe ... Ocj9fdd.97
kychtax
neznám žádné bedny, které by hrály lépe na nějaké "gumě" než na tvrdých, stabilních hrotech.
tedy....osobně jsem již u hodně lidí "přendával" bedny z měkého koberce, gumových nožiček, gumy pod pračku atd. na tvrdé hroty/ceraball a vždy
to byl výrazný přínos pro zvuk sestavy.
změnu ustavení beden jsem většinou dělal/dělám zároveň i s výměnou kabláže power/repro. takže ten efekt se ještě zvětší.
jako to bylo teď u tebe, že?

neznám žádné bedny, které by hrály lépe na nějaké "gumě" než na tvrdých, stabilních hrotech.
tedy....osobně jsem již u hodně lidí "přendával" bedny z měkého koberce, gumových nožiček, gumy pod pračku atd. na tvrdé hroty/ceraball a vždy
to byl výrazný přínos pro zvuk sestavy.
změnu ustavení beden jsem většinou dělal/dělám zároveň i s výměnou kabláže power/repro. takže ten efekt se ještě zvětší.
jako to bylo teď u tebe, že?

ˇachim: len poznamka k romu co si napisal-nerobis tie zmeny viacere naraz ze nie?
Tak před Lyrica jsem postavil konečně lepší zdroj, a to 16kg behemota Yamahu CD S2000.
Samozřejmě podložil cerabally.
Rychlý test ukázal převahu Srollova převodníku.
1. zapojení
Yamaha (transport) - Oyaide koax - Sroll Lyric digital in
2.
Yamaha (transport + DAC) - XLR QED - Lyric Line in
Rychlé dojmy, zaznamenaný rozdíl - čistší a rychlejší zvuk.
Jinak musím říct, že ta Yamaha je provedením nádherná (je radost na ni koukat a dotýkat se jí
) a zvukově výborná. Zvlášť u mně teď jako robustní transport.
A se zesíkem od Yamahy (slyšel jsem s AS2000) i jako plnohodnotný zdroj.
Lachim: Rozdíl byl dramatický. (a to pořád nemám řešenou akustiku)
Samozřejmě podložil cerabally.

Rychlý test ukázal převahu Srollova převodníku.
1. zapojení
Yamaha (transport) - Oyaide koax - Sroll Lyric digital in
2.
Yamaha (transport + DAC) - XLR QED - Lyric Line in
Rychlé dojmy, zaznamenaný rozdíl - čistší a rychlejší zvuk.
Jinak musím říct, že ta Yamaha je provedením nádherná (je radost na ni koukat a dotýkat se jí

A se zesíkem od Yamahy (slyšel jsem s AS2000) i jako plnohodnotný zdroj.

Lachim: Rozdíl byl dramatický. (a to pořád nemám řešenou akustiku)